قیمت طلا امروز




 سایت اقتصادنیوز / ۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۷

شرط پزشکیان برای مذاکره با آمریکا به روایت عراقچی | اصرار داشت اسم قالیباف به عنوان مسئول مذاکرات بیاید | ما آتش‌بس نمی‌خواستیم، خاتمه جنگ را می‌خواستیم

اقتصادنیوز: عباس عراقچی گفت: به خاطر تجربه جنگ دوازده روزه رییس جمهور با اتش بس مخالف بودند و گفتند ما میخواهیم جنگ باید به گونه‌ای تمام شود که دیگر تکرار نشود.
 شرط پزشکیان برای مذاکره با آمریکا به روایت عراقچی | اصرار داشت اسم قالیباف به عنوان مسئول مذاکرات بیاید | ما آتش‌بس نمی‌خواستیم، خاتمه جنگ را می‌خواستیم

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با معاونت ارتباطات و دفتر اطلاع رسانی رئیس جمهور درباره عملکرد وزارت امور خارجه در دولت چهاردهم گفت: «سیاست خارجی ایران یک امر مستمر است که ممکن است در هر دولتی با یک سری ابتکارات و دیالوگ متفاوتپیش برود اما اصول طبیعتا ثابت است. در دولت دکتر پزشکیان اولویت بیشتری به همسایگان داده شد و اولویت ما بر این اساس قرار گرفت که در محیط پیرامونی مان اولا صلح و آرامش برقرار شود و بعد از آن زمینه های همکاری‌های اقتصادی، سیاسی وفرهنگی با همسایگان ایجاد شود.»

وزیر امورخارجه با تاکید بر اینکه ما حتی در عملکرد فضای مجازی مان همسایگان را اولویت قرار دادیم، گفت: «همسایگان ما اولویت ما هستند و این اولویت قرار دادن همسایگان، طبیعتاً الزاماتی هم به دنبال دارد. یکی از این الزامات رفع هرگونه تنش و گسترش روابط و ایجاد کردن زمینه‌های جدید وظرفیت‌های جدید در تعاملات است.» دیپلماسی استانی و تاثیرات مثبت آن در جنگ ۴۰ روزه

عراقچی با عنوان این موضوع که ایجاد دیپلماسی استانی یکی از مهم ترین تفاوت های دولت چهاردهم در سیاست خارجه با دولت های قبلی است اضافه کرد: « اگر یکی از ویژگی‌های کاملاً جدید دولت دکتر پزشکیان را بخواهم نام ببرم، همین دیپلماسی استانی است که خیلی‌ها در ابتدا متوجه نشدند موضوع چیست و فکر می کردند من دارم سفرهای استانی می‌روم یا مشغول یک فعالیت تبلیغاتی هستم اما به تدریج این موضوع جا افتاد و همه متوجه شدند که دیپلماسی استانی برای ما یک مکمل برای دیپلماسی همسایگی است. شهرهای مرزی ما خودشان این ظرفیت را داشتند تا با کشورها ارتباط برقرار کنند و استاندارها خودشان ظرفیت‌هایی را به من معرفی می‌کردند که واقعاً شگفت‌انگیز بود. این موضوع توانست به خودی خود منجر به گسترش صادرات و واردات کالاهایی بشود که در حال حاضر با قیمت‌های بسیار زیادتری دارد وارد کشور می‌شود.» 

وی با بیان یک مثال درباره دیپلماسی استانی توضیح داد: «مشکلی که در مرز ما با بازارچه مرزی، تردد مرزی، قاچاق و موضوعاتی از این دست در مرزها داشتیم‌، می توانست با همکاری دواستان همجوار خیلی سریع‌تر و راحت‌تر حل ‌شود تا اینکه بخواهدتصمیم گیری هابه پایتخت های کشورها منتقل شود». 

عراقچی برگزاری همایش های متفاوت در استان‌های شمال شرق و مشهد و دیگر نقاط کشور را در این زمینه بسیار ثمر بخش قلمداد کرد و گفت: «با رخداد جنگ، برگزاری این همایش های استانی با سفرای کشورهای مختلف متوقف شد که درصدد هستیم در وضعیت باثبات دوباره آن را احیا کنیم. »

به عقیده عراقچی یکی از مزیت های دیپلماسی استانی که مساله مهم دولت چهاردهم در سیاست خارجی بود موجب این شد که در زمان جنگ و محاصره دریایی نیازهای حداقلی کشور و تامین محصولات از طریق استان های مرزی اتفاق بیفتد که نتیجه ارتباطات استانی با کشورهای همسایه بود.  نگاه پزشکیان، نگاه جهان اسلام‌شمول است

وزیر امور خارجه در بخش دیگری از گفتگو با معاونت ارتباطات و دفتر اطلاع رسانی رئیس جمهور به اعتقاد قلبی دکتر پزشکیان به وحدت بین کشورهای اسلامی اشاره کرد و توضیح داد: «دکتر پزشکیان در ملاقات‌های متعدد با سران کشورهای همسایه که همگی مسلمان هستند به اتحاد مابین امت اسلامی تاکید می کردند و من در جلساتی که حضور داشتم، شاهد بودم که ایشان همیشه می گفتند «چرا ما نباید با هم همکاری داشته باشیم؟ چرانباید کشورهای اسلامی با هم در یک مجموعه واحد مثل کشورهایاروپا و اتحادیه اروپا قرار بگیرند؟ یا مثلا چرا نباید یک خط آهن بین کشورهای اسلامی وجود داشته باشد؟» مثالی که خود ایشان هر بار می‌زدند این بود که چرا نباید یک خط آهنی وجود داشته باشد که مسلمان ها از طریق آن بتوانند هم به مکه ، هم عراق و هم مشهد و دیگر نقاط زیارتی بروند و اساسا چرا ما یک مسیرزیارتی یا مسیر اتصال کشورهای اسلامی نداریم؟ »

وی ادامه داد: «نگاه دکتر پزشکیان یک نگاه جهان اسلام‌شمول است، جهان اسلام‌نگر است و یک نگاه و دید بلند به امت اسلامی است. در یکی از ملاقات‌ها رئیس آن کشور مربوطه خیلی با ایشان بحث کرد که دیگر چیزی به نام امت اسلامی وجود ندارد. بعضی‌هابه سمت آمریکا رفتند، بعضی‌ها به سمت‌های دیگر رفتند اما خاطرم هست که دکتر پزشکیان به جد با ایشان بحث می‌کرد که این‌طور نیست و ما اگر با هم بیشتر گفت‌وگو کنیم و مراوده داشته باشیم حتماً این وحدت اسلامی می‌تواند دوباره احیا شود.» اصلاح ارتباط با آذربایجان مدیون تعاملات مثبت رئیس جمهور با کشورهاست

سید عباس عراقچی گفت: دکتر پزشکیان به شدت معتقد به گفت‌وگو، ارتباط کلامی و صحبت کردن است. در سفری که به منطقه کردستان عراق رفتیم، ایشان با زبان کردی با اطرافیان مراوده کردند که خیلی مورد استقبال واقع شد و روابط ما را با آن منطقه یک تکان اساسی به سمت پیشرفت، داد.

عراقچی با بیان نمونه مشابه دیگری از تعامل مثبت رئیس جمهور با کشورهای همسایه گفت: وقتی ایشان به آذربایجان سفر کرد، روابط ما که همیشه تا حدودی با فراز و نشیب همراه بوده و مشکلاتی نیز در آن پیش می‌آمد، در جریان سفر ایشان کاملاً متحول شد؛ به‌دلیل ارتباط کلامی‌ که آقای پزشکیان با رئیس‌جمهور آذربایجان برقرار کرد. پزشکیان ، نظریه پرداز سیاست خارجی است

عراقچی در این باره ادامه داد: « در همین جنگ اخیر، یک روزی مشکلی در ارتباط ما با آذریجان پیش آمد که یک مقداری رابطه را تلخ کرد. تماس آقای پزشکیان با رئیس‌جمهور آذربایجان و به قولی یک چاق‌سلامتی به زبان آذری و استفاده از چند مثل آذری، ورق را کامل برگرداند و صحنه را عوض کرد.»

وی تصریح کرد: «این اعتقاد، ایشان را راسخ‌تر کرده که از طریق گفت‌وگو و تعامل می‌شود به دستاوردهایی رسید که با تنش، دعوا و بداخلاقی نمی‌شود به آنها رسید و به زعم بنده ، او از این جهت به شکلی نظریه‌پرداز سیاست خارجی است.» طبیعی بود که در جنگ ۴۰روزه روابط ما با کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس تنش آلود شود 

«جنگ ۱۲ روزه ارتباط ما را با همسایگان به‌شدت گسترده‌تر و قوی‌تر کرد. همه همسایگان ما در آن جنگ، حمله رژیم صهیونیستی را محکوم کردند و با ما همراهی کردند و از مردم ایران حمایت کردند و خب، کمک‌هایی را هم انجام دادند.» عراقچی با بیان این جملات اضافه کرد: « در جنگ ۴۰ روزه، به علت حضور آمریکا در جنگ اوضاع کمی متفاوت شد و بعضی از کشورها ملاحظاتی داشتند. وقتی جنگ به منطقه گسترش پیدا کرد، طبیعتاً رابطه ما با کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس وارد فاز تنش‌آلودی شد.

وی ادامه داد: «ما همچنان با بقیه کشورهای همسایه‌مان درمنطقه آسیای مرکزی، منطقه قفقاز، در شرق کشور، افغانستان وپاکستان و در غرب، ترکیه و عراق، رابطه‌ی خوبی داریم. باید تاکید کنم که این کشورها کمک‌های بسیار قابل توجهی به ما کردند؛به‌عنوان مثال در ارائه بعضی از کالاهای مورد نیاز، بحث‌هایدارویی و ... و همچنین اجازه دادن به تردد ایرانیان در راه‌ماندههمکاری هایشان در خاطر ما می ماند.» جنگ ۴۰ روزه معادلات امنیتی منطقه را تغییر داد

وی افزود: «اما نکته مهمی که باید به آن توجه کنیم و به شکلی دستاورد ایران است این است که در اثر این جنگ، کشورهای منطقه اصولاً نگاهشان به ساختار امنیتی منطقه تغییر پیدا کرد. در نگاه قبلی، اتکا به نیروهای خارجی برای تأمین امنیت وجود داشت ولی جنگ اخیر نشان داد که نیروهای خارجی و پایگاه‌های خارجی نه‌تنها نتوانستند امنیت بیاورند، بلکه به عامل مخل امنیت تبدیل شدند.»

وی ادامه داد: «اگر دقیق شوید می بینید که کشورهایی که پایگاه نداشتند، اتفاقاً سالم‌تر ماندند و کمتر از این جنگ تأثیر بدگرفتند، تا کشورهایی که پایگاه آمریکایی در داخل آنها بود و قرار بود که از آنها حمایت بکند. این پایگاه ها در اصل از رژیم صهیونیستی حمایت کرد و نتوانست از اینها دفاع بکند!.» ایجاد تعاملات و ارتباطات جدید ایران با کشورهای منطقه در آینده نزدیک

عراقچی افزود: «به نظر من، در حال حاضر درک دقیق‌تر و درست‌تری در کشورهای منطقه ایجاد شده که باید امنیت در منطقه خلیج فارس حتماً یک امنیت دسته‌جمعی باشد و حتماً باید ابعاد اقتصادی را هم در بربگیرد. نمی‌شود با ناترازی اقتصادی بین کشورهای منطقه به یک صلح دائمی رسید. نمی‌شود با ناامنی و ناترازی امنیتی در کشورهای منطقه، به یک امنیت پایدار و دسته‌جمعی رسید. لذا باید به شما بگویم که نگرش‌های جدیدی ایجاد شده و تماس‌های ما با این کشورها هم الان دوباره شروع شده که با نگاه جدید و با ارتباطات جدید ، به نظر من مسیر خوبی پیش رو داریم.»

عراقچی گفت: «یکی از این کشورها که باید اسم ببرم، کشور قطر است. صراحتاً و رسماً وارد میانجیگری بین ما و آمریکا شد و در کنار پاکستان نقش بسیار مهمی ایفا کرد. البته این دو کشوری هستند که روشن است؛ ارتباطات مشابهی با دیگران هم آغاز شده است. من الان نمی‌خواهم وارد جزئیاتش بشوم، ولی بسیار امیدوار هستم که رابطه ما با آینده منطقه خلیج فارس، رابطه بسیار خوبی خواهد بود و این منطقه دوران جدیدی را با رویکردهای جدیدی آغاز خواهد کرد که به نفع همه کشورها و ملت‌های منطقه خواهد بود.» دوره ریاست‌جمهوری پزشکیان و وزارت خارجه، مقطعی بسیار سخت بود

عراقچی با مرور سختی‌هایی که در مسیر سیاست خارجه در دولت چهاردهم بود گفت: «مقطع ریاست‌جمهوری ایشان و وزارت خارجه بنده، مقطع بسیار سختی بوده است. البته ما مأموریت‌های معمول خودمان در سیاست خارجی و در دیپلماسی اقتصادی را دنبال کردیم ولی همزمان با موضوع درگیری‌ها در منطقه، آنچه در لبنان و سوریه اتفاق افتاد و بعد جنگ ۱۲ روزه، جنگ اخیر رمضان یا ۴۰ روزه و سپس جریاناتی که در دی ماه صورت گرفت و دخالت‌های خارجی، دوران پرالتهابی را پشت سر گذاشتیم.»

وی افزود: «در کنارش، مذاکرات شکل گرفت؛ مذاکراتی که به اصطلاح با آمریکا به صورت غیرمستقیم صورت گرفت و بعد مذاکرات اخیر که منجر به یک یادداشت تفاهم شد. همه اینها یک سیاست خارجی بسیار شلوغ، سخت و پر از فراز و نشیب را ایجاد کرد و در این مسیر، آقای دکتر پزشکیان کاملاً همراه بودند و از ما حمایت کردند.» آقای پزشکیان به وزارت خارجه اعتماد داشتند و استقلال دادند

وزیر امورخارجه ادامه داد: « به نظر من، یکی از ویژگی‌های دکتر پزشکیان، اعطای استقلال به سیاست خارجی در کار کردن است و این ناشی از اعتمادی است که به مدیران خودشان دارند و اعتمادی که به مدیریت سیاست خارجی و وزارت امور خارجه داشتند. در کار کردن، دست ما را باز گذاشته بودند؛ فقط از ما می‌خواستند که در چارچوب تدابیر رهبری، دیدگاه‌های خود ایشان و البته منافع ملی کشور حرکت کنیم.»

عراقچی گفت: «انتظارات ایشان در این شرایط سخت، به‌طور مشخص تلاش برای کاهش تنش، ایجاد گفت‌وگو و برقراری مذاکره در جهت منافع کشور و حل‌وفصل اختلافات و در زمان جنگ هم بر خاتمه جنگ، متمرکز بود.» ما آتش‌بس نمی‌خواستیم، خاتمه جنگ را می‌خواستیم

وی گفت: «به خاطر تجربه جنگ دوازده روزه رییس جمهور با اتش بس مخالف بودند و گفتند ما میخواهیم جنگ باید به گونه‌ای تمام شود که دیگر تکرار نشود. همان روز دوم یا سوم جنگ بود که ترامپ یک توییتی زد با دو کلمه «تسلیم بدون قید و شرط». خب، آنها دنبال تسلیم بودند و هر طرحی را که می‌توانستند دنبال کردند اما ناموفق ماندند.»

وی افزود: «نتیجه این شد که فکر می‌کنم از بیست‌ودوم یا بیست‌وسوم اسفند بود که درخواست آنها برای مذاکره شروع شد. البته درخواست اول آنها از یک متن ۱۵ بندی شروع شد که در حقیقت یک تسلیم‌نامه بود و اگر کسی یک روزی آن ۱۵ بند را بیاورد مقایسه بکند با این یادداشت تفاهمی که الان به آن رسیدیم در ۱۴ بند، کاملاً روشن است که ما از کجا به کجا رسیدیم، چه درخواست‌هایی داشتند و چه در عمل چه اتفاقی افتاد؟ از تقریباً بیست‌ودوم یا بیست‌وسوم اسفند که اولین پیام‌ها آمد تا یادداشت تفاهمی که روز ۲۵ خرداد امضا شد، ما سه ماه با فراز و نشیب‌های بسیار زیاد مذاکرات داشتیم.» پزشکیان مهم ترین عامل رسیدن به تفاهم نامه بود

عراقچی تصریح کرد: در همه این مسیر واقعاً آقای دکتر پزشکیان حامی اصلی ما و حامی اصلی تیم مذاکره‌کننده بودند که خب ریاستش را آقای دکتر قالیباف به عهده داشتند. حمایت سرسختانه ایشان و مقابله با همه ایده‌های دیگری و موانعی که وجود داشت، به نظر من مهم‌ترین عاملی بود که ما توانستیم به این تفاهم برسیم.

وی ادامه داد: آقای رئیس‌جمهور به عنوان مسئولیتی که به عنوان رئیس‌جمهور در سیاست خارجی دارند، این قضیه را با اشراف کامل دنبال می‌کردند. در همه جلسات حضور داشتند، حتی در جلساتی که جلسات کمیته‌ها بود و ایشان علی‌القاعده حضورشان لازم نبود. به ابتکار خودشان تشریف می‌آوردند و جلسه را به آن سمتی که انتظار داشتند که برود نظارت و هدایت می‌کردند. شرط رئیس جمهور برای مذاکره درباره حضور قالیباف

عراقچی همچنین اظهار داشت: انتخاب دکتر قالیباف به پیشنهاد رئیس‌جمهور بود و ایشان این پیشنهاد را دادند. حتی در صورت‌جلسه‌ای که تهیه شد، ایشان اصرار کردند که باید اسم آقای دکتر قالیباف به عنوان مسئول مذاکرات بیاید تا صورت جلسه را امضا بنند. دکتر قالیباف تواضع به خرج می‌داد اما در نهایت رئیس جمهور گفت من با مذاکره به شرطی که دکتر قالیباف حضور داشته باشد موافق هستم. پزشکیان در پایبندی، اصلاح طلبی ست که کاملاً اصولگراست

عراقچی گفت: صرف‌نظر از شناخته شدن دکتر پزشکیان با جناح بندی سیاسی ، به نظر من یک فرد بسیار اصولگرا است. اصلاح‌طلب هست اما در اصلاح وضعیت‌های موجود و در پایبندی به اصول ، اصولگراست. او در پایبندی به اصول و آرمان‌های انقلاب کوتاهی نمی کند، نسبت به اجرای تدابیر رهبری مماشات نمی‌کند و نسبت به پیگیری حقوق مردم و منافع ملی اصلاً کوتاه نمی‌آید.

وی ادامه داد: نگاهش به نیروهای مسلح یک نگاه کاملاً واقعی و مبتنی بر واقعیات است و ایمان دارد به اینکه نیروهای مسلح باید تقویت بشوند. معتقد است باید حتماً نیازهای نیروهای مسلح و به خصوص معیشت پرسنل نیروهای مسلح تأمین شود تا امنیت کشور فراهم بشود.

عراقچی در این زمینه تاکید کرد: بارها دیدم که به هیچ وجه در تأمین نیازهای نیروهای مسلح کوتاهی نکرده. می‌خواهم بگویم چون نگاهش یک نگاه اصولی است، توان دفاعی کشور از نظر ایشان یک امر مسلم و بدیهی است و هر کاری را که از دستش برمی‌آمده برای تقویت این توان دفاعی انجام داده و شاهد هستم که همیشه در جلسات بالاخره ایشان و نیروهای مسلح تاکید دارد که نیازهای آنها تأمین شود.

وی افزود: اصولاً نگاه ایشان نگاه مردمی است و نگاه جامعی هم هست. این روزها همه از مردم صحبت می‌کنند ولی منظورشان بخشی از مردم است که ظاهرا سخنگوی کل مردم هستند اما دکتر پزشکیان به کل جامعه نظر دارد است. همان‌قدربه آن مردمی که در میدان‌ها هستند توجه دارد، به مردمی هم که در میدان نیستند هم توجه دارد و خودش را موظف می‌داند که معیشت همه مردم ایران را تأمین بکند و برای همه مردم ایران کار بکند. هیچ کس، دوست و دشمن به اخلاص پزشکیان شک ندارد

عراقچی گفت: من بارها از ایشان کلماتی را شنیدم که شاید خودشان راضی نباشند که بگویم که چگونه، به خصوص در طول جنگ، چگونه غصه مردم را می‌خورد. آقای دکتر پزشکیان هم از روی دلش صحبت می‌کند، ادبیات خاص خودش را دارد و هیچ کسی نیست، از دوست و دشمن که به اخلاص ایشان شک بکند. حتی آنهایی هم که ممکن است برخی دیدگاه‌هایشان یا سیاست‌های ایشان را، قبول نداشته باشند به اخلاص او شک ندارند.

وی ادامه داد: خیلی هم درگیر و بند اقتضائات سیاسی و به قول خودش پروتکل‌ها و اینها نیست. خیلی راحت صحبت می‌کند و به همین دلیل هم با مردم راحت رابطه برقرار می‌کند. وقتی که به درد مردم می‌رسد، با ادبیات خودش و از ته دلش غصه می‌خورد و صحبت می‌کند. واقعاً فکر می‌کنم هیچ چیزی در طول شبانه‌روز بیشتر از این ذهن او را مشغول نمی‌کند که چگونه به وظیفه‌ اش در مقابل مردم عمل بکند. تصویر ایران ضعیف به طور کامل از بین رفته است

عراقچی با بیان اینکه به نظر من دوره پساجنگ سیاست خارجی ایران به صورت کامل متفاوت از دوره قبل از جنگ خواهد بود گفت: «تصویر یا تصور ایران ضعیف به طور کامل از بین رفته است. ما تا قبل از جنگ، در داخل ایران ، به واسطه مسائل دی‌ماه و پیش ترمشکلات اقتصادی، طوری به نظر میرسیدیم که ضعیف هستیم و همین تصور غلط باعث شد که حمله صورت بگیرد، چون فکر می‌کردند که ایران ضعیف را چند روزه می‌توانند از بین ببرند. حالا بعد از ۴۰ روز مقاومت، این تصور ایران ضعیف تبدیل شده به تصور یک ایران سرسخت و ایران مقاوم که می‌تواند در سخت‌ترین شرایط روی پای خود بایستد.

عراقچی گفت: تصور آن غیرممکن بود که ما ۴۰ روز مقابل قوی‌ترین ارتش ظاهری دنیا که صاحب سلاح هسته‌ای هم هست و ارتش دیگری که خودش را ارتش قوی منطقه می‌داند وآن هم سلاح هسته‌ای دارد، مقاومت بکنیم، بدون پدافند هوایی!

وی ادامه داد: ولی ایران در این شرایط مقاومت کرد و هیچ کس در هیچ سطحی مسئولیتش را ترک نکرد مثلا نیروهای پلیس ، تأسیسات و ساختمان‌هایشان همه از بین رفت اما با این حال شب‌ها زیر پل‌ها ایستادند و در اتوبوس‌ها و ماشین‌ها مأموریتشان را انجام دادند و در حفظ امنیت جامعه و شهرها کوتاهی نکردند. هیچ دیپلماتی در جنگ قایم نشد یا محل وظیفه اش را ترک نکرد

 عراقچی با حمایت از مسئولین سیاسی گفت: هیچ‌کسی، هیچ مسئولی، نه کارش را رها کرد، نه استعفا داد، نه رفت توی خانه جایی قایم شد، نه خدای نکرده از کشور خارج شد یا پناهنده؛ از این چیزهایی که در کشورهای دیگر رخ می‌دهد دیگر وقتی بحرانی پیش می‌آید. هیچ‌کس فکر نمی‌کرد که مسئولین یکی‌یکی شهید بشوند، ولی محل، جای خودشان را ترک نکنند، مسئولیت خودشان را ترک نکنند. من اینجا به صراحت از همکارانم باید دفاع بکنم، هیچ یک از دیپلمات‌های ما که در خارج از کشور در معرض انواع تبلیغات و فشارها بودند وظیفه‌شان را ترک نکردند.

عراقچی گفت: حتی رسانه‌های غربی اعتراف کردند که دیپلماسی عمومی ایران این بار به شدت قوی بود و به شدت تأثیرگذار بود؛ تأثیرگذارتر از کل رسانه‌های غربی. یک کشوری مثل ایران به تنهایی و عمدتاً از طریق توییت‌هایی که سفارت‌خانه‌های ما می‌زدند، کل فضای رسانه غرب را تحت تأثیر قرار داده بود. این را هم بگویم که دنیا ، نیروهای مسلح ایران ما را دست کم گرفته بود و فکر نمی‌کرد که آنها بتوانند آتش خودشان را تا آخرین لحظه حفظ کنند و به هر حمله‌ای به صورت متقابل جواب بدهند. پزشکیان رابطه عاطفی نزدیکی با رهبر شهید داشت

عراقچی درباره ارتباط رهبر شهید با رئیس جمهور گفت: آن‌قدر که من در جریان بودم و می‌دیدم، رهبر شهید با آقای پزشکیان، رابطه نزدیک عاطفی داشت. آقای پزشکیان واقعاً به رهبر شهیدمان عشق داشت و کاملاً با ایشان همراه بود.

در جلسات مشترکی که من حضور داشتم و می‌دیدم که رهبر شهیدمان خیلی با احترام و با عاطفه نسبت به آقای رئیس‌جمهور صحبت می‌کردند و واقعاً تعامل خیلی نزدیک و درعین حال معقول و منطقی بینشان وجود داشت.

وی ادامه داد: البته هر جا هم که لازم بود، آقای پزشکیان تبعیت می‌کرد. به هر حال ما همه ما در مقام تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی و در مقام مشورت، دیدگاه خودمان را اعلام می‌کنیم ولی وقتی تصمیم گرفته می‌شود، دیگر همه تابع آن تصمیم هستیم و در آن جهت حرکت می‌کنیم. وفاق برای پزشکیان فقط یک کلیدواژه نیست

عراقچی با بیان اینکه وفاق فقط یک کلمه کلیدی برای رئیس جمهور نیست گفت: او یعنی همیشه دنبال این است که شکاف داخل سیستم که نتیجه شکاف تفکری و درگیری و به اصطلاح منازعات سیاسی است باعث عقب‌ماندگی در خیلی از حوزه‌ها می شود.

وی ادامه داد: من دیدم که رئیس جمهور در این زمینه از خودگذشتگی دارد و وقتی برخی منازعات را برای او تعریف میکنند با لحن خاص خودش می گوید «ولش کن بابا» یا «بی‌خیال»، الان این حرف‌ها مهم نیست، مهم این است که ما با همدیگر کار بکنیم. او به سهم خودش رفته با افراد مختلف وارد گفت‌وگو شده و در به‌کارگیری اشخاص از جناح‌های مختلف هیچ وقت دریغ نکرده است. یعنی جناح برایش مهم نبوده، اینکه آن طرف لیاقت این کار را دارد یا نه برای او مساله مهم است. دوقطبی مصیبت اصلی جامعه ایرانی است که رئیس جمهور سعی کرد آن را از بین ببرد

وزیر امور خارجه تصریح کرد: بزرگ‌ترین مصیبت جامعه ما همین دوقطبی‌هایی است که بیشتر کاذب و بعضی وقت‌ها واقعی ایجاد می‌شود و ما نتوانستیم کنترل بکنیم.واقعاً اعتقاد دارد که اصل وفاق، کلمه کلیدی ایشان است و این وفاق فقط بین اقوام و جنسیت و اینها نیست؛ بین نحوه تفکر و نگرش جامعه است و به نظر من جامعه از این جهت خیلی مدیون ایشان است که از خودگذشتگی کرده تا بتواند وفاق را ایجاد بکند و جامعه یکدست حرکت بکند. سیاست خارجی ایران بر اساس ایران قوی شکل خواهد گرفت

«چارچوب سیاست خارجی ما بر اساس یک ایران قوی و ایران با اعتماد به نفس و مسلط به اوضاع شکل خواهد گرفت.» عراقچی با تاکید بر این موضوع ادامه داد : از الان به بعد تصویری که مردم ایران خواهند دید تصویر یک سیاست خارجی مقتدر، قوی، باصلابت، به دنبال منافع ملی، به دنبال حقوق مردم و به دنبال سرافرازی ایران است.

عراقچی گفت: من این را به همه همکارانم هم گفتم. گفتم حواستان باشد، شما الان دیگر نماینده یک ملتی هستید که یک ابرقدرتی را شکست داده. بنابراین سرتان را بالا بگیرید، پرچم ما بالاست، با سربلند و به تعبیر عامیانه با زبان دراز و طلبکار باید با دنیا صحبت کنید و حق مردم ایران را بگیرید و چهره یک ایران قدرتمند را به دنیا نشان بدهیم. وزارت امور خارجه مجری سیاست‌های کلان کشور است

عراقچی گفت: به طور مشخص صلح و جنگ، در قانون اساسی ما کاملاً روشن است که تصمیم‌گیری‌اش با چه کسی است. ما کار خودمان را، بر اساس یک فکر و عقلانیتی که عقلانیت مجموعه نظام بوده، انجام دادیم و طبق دستورالعمل‌هایی که به ما داده شده پیش رفتیم.

این چیزی بود که الان هم رخ داده این است که ما در چارچوب وظایفمان و در چارچوب اختیاراتمان حرکت کردیم. مسلم بدانید که وزارت امور خارجه وظیفه خودش و مأموریت خودش را خوب بلد است و می‌داند که چگونه باید حرکت کند.

  همچنین بخوانید عراقچی: از مقامات کشور‌های دیگر شنیده‌ام که می‌گویند «شما هم جنگ را بردید، هم دیپلماسی را»/ می گویند همه دنیا را متعجب کردید/ نیروهای مسلح ما بزرگ‌ترین ارتش دنیا را شکست داد؛ این اصلا شعار نیست؛ یک واقعیت است عراقچی: در حال حاضر هیچ مذاکره‌ای با آمریکا نداریم | تبادل پیام از طریق واسطه‌ها انجام می‌گیرد | توافق احتمالی با عمان درباره مسیرهای دریایی به معنای باز شدن تنگه هرمز نیست صداوسیما کدام بخش از حرف های پزشکیان را سانسور کرد؟+ فیلم عراقچی: از روز اول برنامه‌ریزی‌ شد که در صورت هدف قرار گرفتن رهبری، تنگه هرمز را ببندیم | بمباران بیت رهبری از طریق حفره امنیتی صورت گرفته | یکی، دو بار برای برگزاری جلسات به تونل‌ها رفتم | تاکنون آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای را ندیده‌ام



۱ ساعت قبل / سایت جوان آنلاین

روسیه: ایران خود درباره مذاکره با آمریکا تصمیم می‌گیرد

جوان آنلاین: واسیلی نبنزیا نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد در سخنانی اعلام کرد که روسیه برای ازسرگیری مذاکرات تهران- واشنگتن، فشاری بر ایران وارد نمی‌کند.

وی ادامه داد که تهران باید به عنوان یک کشور مستقل و دارای حاکمیت، خود در این باره تصمیم‌گیری کند.

نبنزیا در پاسخ به پرسشی در یک کنفرانس خبری در مقر سازمان ملل در نیویورک مبنی بر اینکه آیا مسکو از روابط خود با ایران برای ترغیب دولت ایران به بازگشت به میز مذاکره با آمریکا استفاده می‌کند یا خیر، گفت که روسیه «هیچ‌گونه فشاری بر هیچ‌کس، چه ایران و چه هر کشور دیگری، وارد نمی‌کند.»

این مقام روسی گفت: روسیه هیچ فشاری بر هیچ‌کس، چه ایران و چه هر کشور دیگری، وارد نمی‌کند. ایران کشوری مستقل است و خودش در این خصوص تصمیم می‌گیرد.»

واسیلی نبنزیا گفت که روسیه درباره این مناقشه با ایران گفتگو کرده است، اما این ادعا را که تهران مسئول آغاز یا تداوم این وضعیت (جنگ) بوده، رد کرد. نبنزیا آمریکا را مقصر «اقدام خصمانه بی‌محابا و بی‌دلیل» علیه ایران دانست و گفت که ریشه این مسئله در اقدامات یا عدم اقدام ایران نبوده است.

وی گفت: فکر نمی‌کنم ایران طرفی بوده باشد که از اجرای توافق‌های حاصل‌شده میان آمریکا و ایران با میانجی‌گری دیگران، عقب‌نشینی کرده باشد. بنابراین، فکر نمی‌کنم که باید ایران را در این مورد مقصر بدانیم.

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد در پاسخ به پرسشی درباره اعلام کارزار ادعایی جدید دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا برای منزوی کردن اقتصاد ایران و اعمال مجازات علیه کشورهایی که به تعامل با تهران ادامه می‌دهند (که احتمالاً شامل روسیه نیز می‌شود)، گفت: مسکو به این فشارها عادت دارد. ما تحریم‌ها و وعده‌های بسیاری برای منزوی کردن اقتصاد روسیه دیده‌ایم، بنابراین توجه چندانی به آن نمی‌کنیم.

نبنزیا افزود: فکر می‌کنم که از پس آن برمی‌آییم. نگران اقتصاد روسیه نباشید.

همچنین از وی درباره پیشنهاد ترامپ مبنی بر اعلام تنگه هرمز به عنوان قلمرو آمریکا سؤال شد. نبنزیا گفت: نمی‌دانم چگونه می‌توان چنین کاری را در انطباق با قوانین بین‌المللی انجام داد.

او خاطرنشان کرد که ترامپ درباره چندین نقطه در جهان، ادعاها یا پیشنهادهایی در خصوص حاکمیت ارضی مطرح کرده است.

این مقام روسیه با اشاره به اظهارات ترامپ درباره ونزوئلا و گرینلند گفت: رئیس‌جمهور ترامپ مدعی مالکیت سرزمین‌های بسیار زیادی در سراسر جهان شده است. رئیس‌جمهور ترامپ خود مسئول سخنان خویش است. باید دید که او چگونه قصد دارد این موضوع را عملی کند.


۱ ساعت قبل / سایت خبرفوری

یک فرمانده سپاه: افسران دیپلماسی نیاز به حمایت دارند/ مذاکره قدرتمند از حمایت خیابان قدرت می‌گیرد

سردار عباس بایرامی در مراسم چهلم امام شهید که در مسجد شهدای رودسر برگزار شد، با اشاره به ضرورت وحدت در جامعه بنا به فرموده رهبر معظم انقلاب، اظهار کرد: ما موظف به خنثی‌سازی عملیات روانی دشمن هستیم.

وی افزود: دشمن با مشاهده انسجام، در برابر توان هسته‌ای، موشکی، نظام و وحدت ملی ایران شکست خورد و پس از آن دست نیاز به مذاکره دراز کرد، در حالی که مردم هم مطالبه‌گر مذاکره‌اند و هم از آن حمایت می‌کنند، اما نباید در پازل دشمن بازی کرد.

بایرامی با بیان اینکه سه‌گانه «خیابان، دیپلماسی و دولت» باید در کنار هم دیده شود، ادامه داد: مذاکره قدرتمند از حمایت خیابان و افزایش تاب‌آوری اجتماعی قدرت می‌گیرد و اگر دشمن بخواهد از مسیرهایی مانند محاصره دریایی یا ایجاد موانع در معیشت فشار بیاورد، راه مقابله با آن تقویت تاب‌آوری اجتماعی، مطالبه‌گری از مسئولان و افزایش هم‌افزایی ملی است.

 


۱ ساعت قبل / سایت مشرق

ریابکوف: مسکو از مواضعش در قبال اوکراین عقب‌نشینی نمی‌کند

به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاری «نووستی»، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که مقامات مسکو همچنان برای گفت‌وگو با واشنگتن آمادگی دارند، ولی این مسئله به معنای عقب‌نشینی از مواضع اصولی خود در قبال مناقشه اوکراین نیست.

ریابکوف صبح امروز، جمعه، در مصاحبه با پایگاه خبری «نیوز.رو» در این باره توضیح داد: «مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا درباره ضرورت مطرح کردن ایده‌های جدید برای حل‌وفصل مسالمت‌آمیز سخن گفته و اگر منظور از «تلاش‌های» مورد اشاره آمریکایی‌ها همین است، ما آماده‌ایم آنها را بشنویم و همچنان برای گفت‌وگو با واشنگتن آماده‌ایم، البته این بدان معنا نیست که از مواضع اصولی خود عقب‌نشینی خواهیم کرد. به هر حال، زمان به زیان کی‌یف و اتحادیه اروپا پیش می‌رود و آنها ناچار خواهند بود این موضوع را در نظر بگیرند.»

این دیپلمات بلندپایه افزود: «طرف روسی آماده است هرگونه پیشنهاد و ایده معقولی که در راستای اهداف تعیین‌ شده از سوی رئیس‌جمهور ولادیمیر پوتین باشد و با واقعیت‌های شکل‌گرفته "در میدان نبرد" مطابقت داشته باشد، را شنیده و به بررسی آن بپردازد.»

معاون وزیر خارجه روسیه تأکید کرد: «ولی در این راستا، تلاش برای تحمیل خواسته‌های حداکثری اتحادیه اروپا و اوکراین یا خریدن زمان برای تسلیح مجدد نیروهای مسلح اوکراین کاملاً غیرقابل قبول است و بنا بر تعریف نمی‌تواند به حل‌وفصل پایدار کمک کند.»

ریابکوف گفت: «طرف آمریکایی در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ، برخلاف دولت بایدن، در مجموع آمادگی خود برای گفت‌وگوی سازنده و درک مواضع روسیه را نشان داده است. در مرحله کنونی، مهم‌ترین مسئله این است که واشنگتن تا چه اندازه قادر است بر تصمیم‌های مقامات کی‌یف و حامیان اروپایی آن تأثیر بگذارد، طرف‌هایی که همچنان در رؤیای تحمیل شکست راهبردی بر روسیه بسر می‌برند.»

وی همچنین یادآور شد که روسیه و آمریکا به‌طور منظم و فعال به همکاری دوجانبه ادامه می‌دهند و افزود: «همکاری فعال با طرف آمریکایی از طریق ارتباط دولت‌ها و همچنین سرویس‌های ویژه ادامه دارد. نمایندگی دیپلماتیک روسیه در واشنگتن نیز تماس‌های نزدیک خود را با مقامات آمریکایی حفظ کرده است.»




 عکس؛ منیر الحدادی با قراردادی دو ساله به آلباسته (لالیگا ۲) پیوست
۳۰ دقیقه قبل / سایت پارس فوتبال

عکس؛ منیر الحدادی با قراردادی دو ساله به آلباسته (لالیگا ۲) پیوست

منیر الحدادی با قراردادی دو ساله به آلباسته (لالیگا ۲) پیوست. او پس از فسخ قرارداد با استقلال، به صورت آزاد به اسپانیا بازگشت.

 بحران بدهی در واشنگتن، طوفان در بازار‌های شرق آسیا
۲۴ دقیقه قبل / سایت ایبنا

بحران بدهی در واشنگتن، طوفان در بازار‌های شرق آسیا

همزمانی رکوردشکنی بدهی ۴۰ تریلیون دلاری آمریکا و تنش‌های خاورمیانه، بازار‌های مالی آسیا را در وضعیت قرمز قرار داد.

 تکذیب شایعه بنزین ۸۰ هزار تومانی
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

تکذیب شایعه بنزین ۸۰ هزار تومانی

معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر معاون اول رئیس‌جمهور، ادعای ساختگی برخی کانال‌های غیررسمی مبنی بر اظهارات «محمد رضا عارف» درباره نرخ بنزین ۸۰ هزار تومانی را تکذیب کرد.

 ملی‌پوش پرسپولیس قصد جدایی ندارد
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

ملی‌پوش پرسپولیس قصد جدایی ندارد

مدافع تیم فوتبال پرسپولیس درخواست جدایی از سرخپوشان را نداده است.

 عراق وارد مرحله‌ای جدید پس از خروج آمریکا می‌شود
۴۵ دقیقه قبل / سایت جوان آنلاین

عراق وارد مرحله‌ای جدید پس از خروج آمریکا می‌شود

رئیس سازمان حشد الشعبی عراق، با تأکید بر اینکه این نهاد از دستورات فرمانده کل نیرو‌های مسلح تبعیت می‌کند، گفت: عراق پس از خروج نیرو‌های آمریکایی وارد مرحله ج...

 اعلام قیمت جدید دلار یورو و سایر ارزها
۱ ساعت قبل / سایت اکونگار

اعلام قیمت جدید دلار یورو و سایر ارزها

قیمت دلار، یورو و سایر ارزها امروز، جمعه ۳۰ مرداد، اعلام شد.