قیمت طلا امروز




 روزنامه دنیای اقتصاد / ۱۴۰۵/۰۵/۲۴

قاره کهن دیگر روی امریکا حساب نمی‌کند

دنیای اقتصاد: درگیری اخیر میان پکن و مانیل در دریای جنوبی چین که به زخمی شدن نیروهای فیلیپینی انجامید، بار دیگر سایه سنگین تردید را بر سر متحدان آسیایی واشنگتن انداخته است.
 قاره کهن دیگر روی امریکا حساب نمی‌کند

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد-کسری غفوری:  درگیری اخیر میان پکن و مانیل در دریای جنوبی چین که به زخمی شدن نیروهای فیلیپینی انجامید، بار دیگر سایه سنگین تردید را بر سر متحدان آسیایی واشنگتن انداخته است. با وجود ابراز خشم سفیر آمریکا و تاکید بر حمایت از فیلیپین به عنوان قدیمی‌ترین متحد پیمانی این کشور در جنوب شرقی آسیا، کشورهای منطقه به شدت نگران‌اند. تمرکز و فرسایش منابع نظامی آمریکا در جنگ علیه ایران، این پرسش اساسی را در پایتخت‌های آسیایی مطرح کرده که آیا ایالات متحده توان و اراده کافی برای دفاع از آن‌ها و مهار جاه‌طلبی‌های پکن دارد یا خیر.

گزارش‌ها حاکی از کاهش ذخایر تسلیحاتی حیاتی آمریکا از جمله سامانه‌های رهگیر پدافند هوایی است. حملات موشکی و پهپادی ایران که به تخلیه و تخریب برخی پایگاه‌های آمریکایی در خاورمیانه منجر شد، زنگ خطری برای متحدان آسیایی است تا تصویر روشنی از پیامدهای درگیری احتمالی با ارتش بسیار قدرتمندتر چین به دست آورند. پکن نیز همزمان با این تحولات بیکار ننشسته و اخیرا یک موشک بالستیک قاره‌پیمای با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را به سوی اقیانوس آرام شلیک کرد تا قدرت‌نمایی خود را در منطقه به رخ بکشد.

در چنین شرایطی، بر اساس گزارش اخیر نیویورک‌تایمز، تصمیم وزارت خارجه دولت ترامپ برای تعطیلی کنسولگری‌های آمریکا در ژاپن و اندونزی انتقادات شدیدی را برانگیخته است. «گرگوری میکس»، ارشدترین نماینده دموکرات در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان، دوره دوم ترامپ را «شکستی تمام‌عیار برای منافع آمریکا در منطقه آسیا» خواند و گفت این راهبرد هدیه‌ای به چین است که اعتبار واشنگتن را تضعیف و امنیت ملی آمریکا را تهدید می‌کند. اگرچه مقامات دولت ترامپ ادعا می‌کنند که قصد عقب‌نشینی از آسیا را ندارند و همچنان به دنبال حفظ بازدارندگی هستند، اما تاکید آن‌ها بر لزوم افزایش بودجه نظامی متحدان و تامین هزینه‌های دفاعی، نگرانی شرکای منطقه‌ای را تشدید کرده است.

علاوه بر ابعاد نظامی، جنگ تجاری جهانی ترامپ که کشورهای جنوب شرقی آسیا را نیز هدف قرار داده، چهره‌ای متخاصم از آمریکا در عرصه اقتصادی ترسیم کرده است. فقدان یک چشم‌انداز اقتصادی روشن از سوی واشنگتن در حالی که چین همچنان بزرگترین شریک تجاری منطقه محسوب می‌شود، کشورهای آسیایی را در موقعیت دشواری قرار داده است. تمایل ترامپ به ایجاد یک رابطه دوجانبه قدرتمند با شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهوری چین رویکرد تقابلی سال‌های اخیر واشنگتن را دگرگون کرده و متحدان آسیایی را به حاشیه رانده است. ترامپ در نشست ماه مه در پکن از شی ابراز تحسین کرد و قرار است اواخر سپتامبر میزبان سفر رسمی او به واشنگتن باشد.

در نتیجه این سیاست‌ها، کشورهایی مانند فیلیپین که از نظر نظامی به واشنگتن وابسته‌اند، در بخش اقتصادی هیچ جایگزین و حمایت مناسبی دریافت نمی‌کنند. با وجود تداوم برخی همکاری‌های نظامی و تاکید مقاماتی چون مارکو روبیو بر تعهد آمریکا به متحدانش، شرکای آسیایی اکنون به ناچار در حال تنوع‌بخشی به اتحادهای خود هستند. دعوت اخیر فیلیپین از ژاپن برای حضور نظامی و شرکت در رزمایش‌های مشترک، نشانه‌ای آشکار از تلاش این کشورها برای یافتن تکیه‌گاه‌های جدید در غیاب حضور اطمینان‌بخش و همه‌جانبه ایالات متحده است. لازم به ذکر است این نخستین حضور فعال نیروهای ژاپنی در خاک فیلیپین از زمان جنگ جهانی دوم بود./

  این مطلب برایم مفید است 0 نفر این مطلب را پسندیده اند کپی شد





 غروب یک امپراتوری و تولد نظمی نوین
۱۶ ساعت قبل / سایت هم میهن

غروب یک امپراتوری و تولد نظمی نوین

نظم قدیمی خاورمیانه مانند امپراتوری‌های بریتانیا و فرانسه پس از بحران سوئز در سال ۱۹۵۶، در حال محو شدن است.

 سفر ولیعهد عربستان به فرانسه برای دیدار با امانوئل ماکرون
۸ ساعت قبل / سایت هم میهن

سفر ولیعهد عربستان به فرانسه برای دیدار با امانوئل ماکرون

محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، در سفری رسمی وارد فرانسه شد تا با رئیس‌جمهور این کشور درباره تحولات جاری در منطقه غرب آسیا گفتگو کند.

 آغاز روند انتخاب دبیرکل سازمان ملل
۳ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

آغاز روند انتخاب دبیرکل سازمان ملل

آرمان امروز :    ۱۵ عضو شورا که در یک جلسه غیرعلنی از ساعت ۱۰:۰۰ صبح (۴:۰۰ بعد از ظهر به وقت گرینویچ) تشکیل جلسه می‌دهند، هر نامزد را با انتخاب یکی از گزینه‌های زیر ارزیابی خواهند کرد: «تشویق»، «عدم تشویق» یا «عدم اظهار نظر».هویت هر عضوی که نظر می‌دهد محرمانه خواهد ماند. در دور [ ]

 پوتین بر تقویت امنیت روسیه در قطب شمال تأکید کرد
۸ ساعت قبل / سایت هم میهن

پوتین بر تقویت امنیت روسیه در قطب شمال تأکید کرد

رئیس‌جمهور روسیه در نشست شورای امنیت این کشور، راهبرد توسعه قطب شمال و تدابیر لازم برای تأمین امنیت ملی در این منطقه را بررسی کرد.

 آزمایش موشکی بی‌سابقه روسیه
۱۲ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

آزمایش موشکی بی‌سابقه روسیه

روسیه یک رزمایش موشکی بی‌سابقه با حضور کشتی‌های نیروی دریایی و یک پرتابگر زمینی در نزدیکی جزایری در شرق دور خود که مورد ادعای ژاپن نیز هستند، انجام داد.

 روسیه: در انتظار توضیح آمریکا و ترکیه درباره ارسال سلاح به کی‌یف هستیم - تسنیم
۱۷ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

روسیه: در انتظار توضیح آمریکا و ترکیه درباره ارسال سلاح به کی‌یف هستیم - تسنیم

ماریا زاخارووا گفت: به‌جز روسیه هیچ کشور دیگری وجود ندارد که بتواند حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین را تضمین کند.