قیمت طلا امروز




 روزنامه دنیای اقتصاد / ۱۴۰۵/۰۵/۲۰

ترامپ، شریک درآمد یک گذرگاه مرزی شد

دنیای اقتصاد: پل بین‌المللی گوردی هاو اکنون به نمادی تمام‌عیار از پیامدهای خطرناک باج دادن به دونالد ترامپ تبدیل شده است.
 ترامپ، شریک درآمد یک گذرگاه مرزی شد
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد-کسری غفوری؛ پل بین‌المللی گوردی هاو اکنون به نمادی تمام‌عیار از پیامدهای خطرناک باج دادن به دونالد ترامپ تبدیل شده است. کانادا تمام هزینه چهار میلیارد و ششصد میلیون دلاری ساخت این پل درخشان روی رودخانه دیترویت را پرداخت کرد تا مسیر ارتباطی جدیدی با ایالات متحده بسازد. اما رئیس‌جمهور آمریکا ماه‌ها تهدید کرد که مانع افتتاح آن خواهد شد و تنها زمانی کوتاه آمد که توانست سهمی از درآمدهای عوارض این پل را برای واشنگتن تضمین کند. این پل سرانجام در اواخر ماه گذشته زیر بار ترافیک رفت.

به گزارش اکونومیست، مردم کانادا از توضیحات طفره‌روانه مارک کارنی، نخست‌وزیر کشورشان، درباره این اخاذی آشکار سرخورده شدند اما اتفاقات بدتری در راه بود. ترامپ پاداش این فرمانبرداری را با اعلام تعرفه‌های ۵۰ درصدی روی طیف وسیعی از کالاهای وارداتی از همسایه شمالی خود داد.

اروپا و سایر کشورهای جهان باید زنگ خطر را بشنوند. ترامپ عادت دارد ابتدا کانادا را با سلاح‌هایی هدف قرار دهد که بعدا همان‌ها را علیه دیگران به کار می‌گیرد. این بار اگر تعرفه‌های جدید اجرایی شوند، کانادا نخستین کشوری خواهد بود که تحت قانون تعرفه مصوب ۱۹۳۰ هدف قرار می‌گیرد. این قانون تاریخی به رئیس‌جمهور آمریکا اجازه می‌دهد تا به آنچه تبعیض تجاری می‌پندارد به صورت یک‌جانبه پاسخ دهد. برخلاف تعرفه‌های اضطراری که پیش‌تر توسط دیوان عالی آمریکا لغو شده بود، استفاده از این قانون نیازی به تایید کنگره ندارد و دست ترامپ را برای اجرای سیاست‌های تجاری دلخواهش کاملا باز می‌گذارد.

ترامپ با استفاده از همین آزادی عمل روی ۲۰ میلیارد دلار از صادرات کانادا، از چوب هاکی گرفته تا عسل، تعرفه وضع کرده است. این ارقام به تعرفه‌های قبلی که صنایع خودروسازی، فولاد، آلومینیوم و چوب کانادا را فلج کرده بود افزوده می‌شود. نکته حیاتی این است که تعرفه‌های جدید حتی کالاهای تحت پوشش پیمان تجارت آزاد آمریکای شمالی (یواس‌ام‌سی‌ای) را نیز در بر می‌گیرد.

به نظر می‌رسد مارک کارنی همچنان تصور می‌کند فضای مذاکره وجود دارد. او در انتخابات با وعده ایستادگی مقابل ترامپ و کسب توافقی بهتر به پیروزی رسید اما از آن زمان تاکنون مدام در حال امتیاز دادن بوده است؛ از لغو مالیات بر خدمات دیجیتال شرکت‌های آمریکایی گرفته تا حذف تعرفه‌های تلافی‌جویانه. با این حال پاسخ ترامپ چیزی جز بی‌تفاوتی نبوده و اخیرا با صراحت اعلام کرده است که آمریکا هیچ نیازی به شرکای تجاری همسایه خود ندارد.

این زورگویی‌ها به شدت به جایگاه داخلی کارنی آسیب زده است. در ماجرای پل دیترویت، کانادا در ابتدا قرار بود تا زمان بازگشت سرمایه‌اش تمام درآمد عوارض را در اختیار داشته باشد. وقتی ترامپ سهم‌خواهی کرد، کارنی مدعی شد که همچنان اولویت با جبران هزینه‌های کاناداست. اما توییت فخرفروشانه وزیر بازرگانی آمریکا دست او را رو کرد و مشخص شد که دولت آمریکا برای پانزده سال نخست، نیمی از درآمدهای خالص پل را (پس از کسر هزینه‌های عملیاتی اما پیش از بازپرداخت بدهی) تصاحب خواهد کرد؛ امتیازی که ۳۰۰ میلیون دلار کانادا آب می‌خورد. حالا نظرسنجی موسسه انگوس رید نشان می‌دهد که اعتماد عمومی به توانایی نخست‌وزیر ۸ واحد درصد افت کرده است.

با وجود خشم عمومی و تمایل نزدیک به دوسوم کانادایی‌ها به اقدام متقابل، جاستین وولفرز، اقتصاددان دانشگاه میشیگان، هشدار می‌دهد که مشت زدن به این زورگو، مشتی هم به شکم مردم کانادا خواهد بود. کارنی نیز قوی‌ترین کارت بازی خود یعنی صادرات انرژی را از روی میز تلافی کنار گذاشته است. او مذاکره‌کنندگانش را با دستور تشدید گفت‌وگوها برای تمدید یواس‌ام‌سی‌ای به واشنگتن بازگردانده؛ دولت ترامپ در اوایل ژوئیه با این کار مخالفت کرد، اما توافق همچنان در هر لحظه ممکن است.

در سال ۱۹۳۰ کانادا چنین خویشتنداری‌ای نشان نداد؛ پیش از آنکه لایحه اسموت-هاولی حتی به قانون تبدیل شود، تعرفه‌های تلافی‌جویانه‌ای علیه واردات آمریکا وضع کرد. بسیاری از کشورهای دیگر نیز تلافی کردند. ظرف چهار سال، ارزش اسمی تجارت جهانی دوسوم سقوط کرد و رکود بزرگ به پایین‌ترین سطح خود رسید. بنابراین هرچند تلخ و ناخوشایند به نظر می‌رسد، اما کانادایی‌ها باید امیدوار باشند که خویشتنداری کارنی دوام بیاورد و سایر رهبران جهان نیز وقتی هدف تعرفه‌های ترامپ قرار می‌گیرند، همین مسیر را در پیش بگیرند./ این مطلب برایم مفید است 0 نفر این مطلب را پسندیده اند کپی شد



 ترامپ: هیچ مذاکره‌ای با ایران در جریان نیست!

ترامپ: هیچ مذاکره‌ای با ایران در جریان نیست!

ادعاهای ضد و نقیض ترامپ جنایتکار: هیچ مذاکره‌ای با جمهوری اسلامی ایران در جریان نیست!

 تغییر استراتژی ترامپ در قبال ایران!

تغییر استراتژی ترامپ در قبال ایران!

سی ان ان: ترامپ استراتژی خود در قبال ایران را تغییر داده و به فشار بلندمدت متمایل شده است.

 کره شمالی به آمریکا و کره جنوبی هشدار داد | تماسی که جزئیاتش فاش نشد

کره شمالی به آمریکا و کره جنوبی هشدار داد | تماسی که جزئیاتش فاش نشد

کره شمالی رزمایش‌های نظامی آمریکا و کره جنوبی را محکوم و اعلام کرد که به اقدامات مربوط به حق دفاع از خود برای مقابله با تهدیدهای نظامی این دو کشور ادامه خواهد داد.

 «نبرد هرمز» روز سی و نهم | منطقه اکنون رسماً در وضعیت «نه جنگ، نه صلح» قرار دارد

«نبرد هرمز» روز سی و نهم | منطقه اکنون رسماً در وضعیت «نه جنگ، نه صلح» قرار دارد

در حالی که مهلت ۶۰ روزه توافق ایران و آمریکا بدون دستیابی به توافق نهایی به پایان رسیده، ترامپ اعلام کرده واشنگتن به دنبال تمدید آن نیست. در مقابل، یک مقام ا...

 حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان

حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان

منابع خبری از حملات جدید ارتش رژیم صهیونیستی علیه چندین هدف در جنوب لبنان خبر می‌دهند.

 فایننشال تایمز: آمریکا آسیا را ترک می‌کند؟

فایننشال تایمز: آمریکا آسیا را ترک می‌کند؟

تصمیم ترامپ برای کاهش رزمایش‌های نظامی مشترک با کره جنوبی، نگرانی‌های متحدان آمریکا در منطقه هند-اقیانوسیه را درباره قابلیت اتکا به واشنگتن عمیق‌تر کرد؛ متحدانی که پیش از این نیز با اظهارات او درباره تایوان با شک و تردید به آینده روابط با آمریکا می‌نگریستند.

 پولیتیکو: ادعا‌های ترامپ در مورد تنگه هرمز با داده‌های تردد نفتکش‌ها در تضاد است/ حماس حمله اسرائیل به فرودگاه ابوالظهور سوریه را محکوم کرد/ غریب‌آبادی: به زودی توهمات ترامپ را اصلاح می‌کنیم

پولیتیکو: ادعا‌های ترامپ در مورد تنگه هرمز با داده‌های تردد نفتکش‌ها در تضاد است/ حماس حمله اسرائیل به فرودگاه ابوالظهور سوریه را محکوم کرد/ غریب‌آبادی: به زودی توهمات ترامپ را اصلاح می‌کنیم

در پی آغاز جنگ اسرائیل و آمریکا علیه ایران از روز ۹ اسفندماه ۱۴۰۴، تنش‌های گسترده در خاورمیانه و درگیری‌ها میان ایران و آمریکا در تنگه هرمز همچنان ادامه دارد...

 عراقچی: تصور ایران ضعیف به‌طورکامل از بین رفته است - تسنیم

عراقچی: تصور ایران ضعیف به‌طورکامل از بین رفته است - تسنیم

وزیر امور خارجه با اشاره به تفاوت سیاست خارجی ایران نسبت به قبل از جنگ گفت: تصور ایران ضعیف از بین رفته است.