
روزنامه واشنگتنپست گزارش داد مصرف گسترده مهمات و تسلیحات آمریکایی در جنگ با ایران، نگرانی متحدان آسیایی واشنگتن را افزایش داده و حتی موجب نارضایتی مقامهای مسئول منطقه هند و اقیانوس آرام شده است.
یک مقام آمریکایی گفت بیش از ۳۰ فروند شناور نظامی که قرار بود در اقیانوس آرام مستقر شوند، در جریان جنگ به خاورمیانه منتقل شدهاند. به گفته وی، آمریکا در این روند «بهای سنگینی، بهویژه در حوزه نیروهای دریایی» پرداخته است.
همزمان، آمریکا رزمایش آبیـخاکی مشترک با کره جنوبی را که قرار بود سپتامبر برگزار شود، لغو کرده است؛ اقدامی که نشانه دیگری از فشار جنگ بر توان عملیاتی نیروهای آمریکایی به شمار میرود.
در همین حال، تایوان از احتمال تأخیر قابلتوجه در دریافت موشکهای پاتریوت خبر داده است. یک مقام تایوانی گفت پنتاگون بخش عمده ذخایر موشکهای رهگیر خود را در خاورمیانه مصرف کرده و تغییر تمرکز نظامی آمریکا از منطقه هند و اقیانوس آرام نگرانکننده است.
یک دیپلمات آسیایی نیز گفت پنتاگون به ژاپن درباره احتمال تأخیر در تحویل برخی تجهیزات دفاعی، از جمله موشکهای کروز تامهاوک، هشدار داده است.
کارشناسان معتقدند جنگ با ایران تأثیر محسوسی بر توان بازدارندگی آمریکا در آسیا گذاشته است. جنیفر کاوانا، تحلیلگر نظامی، گفت احتمال تحویل کامل ۱۰۰ موشک مورد درخواست تایوان پایین است و اولویت واشنگتن، بازسازی ذخایر خود خواهد بود. وی همچنین احتمال داد آمریکا ناچار شود تسلیحات مصرفشده متحدان عرب خود در خلیج فارس را نیز جبران کند.
مارک کانسیان، مشاور مرکز مطالعات راهبردی و بینالمللی آمریکا، نیز گفت نیازهای نظامی واشنگتن در ایران و غرب اقیانوس آرام تا حد زیادی با یکدیگر همپوشانی دارند و حتی پیش از جنگ با ایران نیز توان آمریکا برای یک درگیری احتمالی با چین کافی به نظر نمیرسید.
بر …












