قیمت طلا امروز




 روزنامه دنیای اقتصاد / ۱۴۰۵/۰۵/۱۸

پیش‌دستی سنا برای مهار تعطیلی فدرال

دنیای‌اقتصاد: سنای آمریکا دیروز شنبه با تصویب یک لایحه بودجه موقت از تعطیلی دولت در پایان سپتامبر جلوگیری کرد. این اقدام دوحزبی که بیش از یک ماه مانده به ضرب‌الاجل بودجه انجام شد، نشان‌دهنده تمایل شدید هر دو حزب برای پرهیز از یک درگیری سیاسی پرهزینه در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای است. این لایحه با 90رأی موافق در برابر 6رأی مخالف به تصویب رسید تا بودجه فدرال را در سطح فعلی تا 11 دسامبر تامین کند. یکی از بندهای کلیدی این توافق که با اصرار دموکرات‌ها گنجانده شد دولت ترامپ را از انتقال بودجه به گشت مرزی منع می‌کند. هرچند سرنوشت این لایحه در مجلس نمایندگان هنوز کاملا روشن نیست، اما قانون‌گذاران این مجلس نیز تمایل زیادی دارند تا پیش از انتخابات نوامبر از بحران تعطیلی دولت در امان بمانند.
 پیش‌دستی سنا برای مهار تعطیلی فدرال

به گزارش نیویورک‌تایمز، این لایحه همچنین اجرای ممنوعیت محصولات روان‌گردان شاهدانه را که قرار بود از ماه نوامبر اجرایی شود به مدت یک‌ماه به تعویق می‌اندازد. این بند که به درخواست شخص ترامپ به لایحه اضافه شده بود با اعتراضاتی مواجه شد و حتی برای مدت کوتاهی کل توافق را در معرض خطر قرار داد. تصویب زودهنگام این بودجه موقت برخلاف رویه معمول کنگره است که همواره در دقیقه نود برای جلوگیری از تعطیلی دولت تصمیم‌گیری می‌کند. با این حال فشار سیاسی ناشی از انتخابات میان‌دوره‌ای در کنار تجربه تلخ ۲تعطیلی قبلی در سال گذشته سناتورها را بر آن داشت تا با سرعت بیشتری عمل کنند و مسیر تصویب این لایحه را هموار سازند.

سوزان کالینز، سناتور جمهوری‌خواه و رئیس کمیته تخصیص بودجه، تاکید کرد که پس از سه بار وقفه غیرضروری در تامین بودجه چرخه مالی ۲۰۲۶ جلوگیری از یک تعطیلی آسیب‌زای دیگر باید اولویت همه نمایندگان باشد. از سوی دیگر دموکرات‌ها از گنجانده شدن بندی که مانع تغییر مسیر بودجه به سمت گشت مرزی می‌شود، ابراز خرسندی کردند. این موضوع یکی از خواسته‌های اصلی آنها و عامل کلیدی آخرین تعطیلی دولت بود. پتی موری، سناتور دموکرات، نیز این اقدام را گامی مهم برای جلوگیری از تعطیلی ناخواسته دانست و تاکید کرد که این توافق زمان لازم را برای مذاکره روی لوایح بودجه در ماه‌های آینده فراهم می‌کند تا در برابر آنچه او فساد ترامپ خواند بایستند و شرایط اقتصادی خانواده‌ها را بهبود بخشند.

در جریان بررسی این لایحه تلاش گروهی از سناتورهای جمهوری‌خواه برای حذف بند تعویق ممنوعیت محصولات شاهدانه با شکست مواجه شد. جلوگیری از اجرای این محدودیت‌ها که سال گذشته به تصویب کنگره و امضای ترامپ رسیده بود به نفع داماد سوزی وایلز رئیس کارکنان کاخ سفید تمام می‌شود. او مدیرعامل شرکت‌هایی است که محصولاتی مانند پاستیل و سیگارهای الکترونیک حاوی مشتقات روان‌گردان را توزیع می‌کنند. گنجاندن این بند به درخواست کاخ سفید خشم برخی از جمهوری‌خواهان را برانگیخت و روند بررسی را در سنا با کندی مواجه کرد.

منتقدان معتقدند که این محصولات بدون هیچ‌گونه نظارتی در پمپ‌بنزین‌ها و فروشگاه‌های محلی به فروش می‌رسند و صنعتی چند‌میلیارد دلاری را شکل داده‌اند. تد باد، سناتور جمهوری‌خواه، با هشدار نسبت به ظاهر فریبنده این محصولات برای کودکان تاکید کرد که صنعت شاهدانه به دنبال تثبیت دائمی جایگاه خود در ساختار دولتی است. با این وجود دولت ضمن دفاع از این تصمیم آن را اقدامی در راستای کمک به کهنه‌سربازان و بیماران نیازمند به مدیریت درد دانست و در نهایت سناتورها با ۶۱رأی موافق در برابر ۳۲رأی مخالف پیشنهاد حذف این تاخیر یک‌ماهه را رد کردند. این مطلب برایم مفید است 0 نفر این مطلب را پسندیده اند کپی شد



۱۰ دقیقه قبل / سایت فراز

کارولین لیویت پس از خروج از کاخ سفید به سوپرپک وابسته به ترامپ می‌پیوندد

کارولین لیویت، سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید، اعلام کرد پس از ترک سمت خود در کاخ سفید، برای سوپرپک رئیس‌جمهور دونالد ترامپ، «مگا اینک.»، کار خواهد کرد.

لیویت ۲۸ ساله، شامگاه جمعه در هواپیمای ریاست‌جمهوری آمریکا به خبرنگاران گفت که به کار در این سوپرپک بازمی‌گردد؛ نهادی که پیش از پیوستن به کارزار انتخاباتی ترامپ در سال ۲۰۲۴، سخنگوی آن بود. با این حال، او عنوان شغلی جدید خود را مشخص نکرد.

«مگا اینک.» بلافاصله به درخواست برای اظهارنظر درباره نقش جدید لیویت پاسخ نداد.

لیویت پیش از پرواز، در گفت‌وگویی کوتاه در بخش خبرنگاران هواپیما، به خبرنگاران گفت که دلتنگ این شغل خواهد شد، «اما فرزندانم را حتی بیشتر دوست دارم». او افزود که خود و خانواده‌اش برای مدتی در واشنگتن خواهند ماند و به خبرنگاران گفت: «شما همچنان همیشه مرا خواهید دید.»

او به خبرنگاران گفت پرواز روز جمعه به کارولینای جنوبی برای شرکت در تجمعی در حمایت از سناتور دارلین گراهام، آخرین سفر او در مقام سخنگوی مطبوعاتی خواهد بود؛ اما برای همایش میان‌دوره‌ای کمیته ملی جمهوری‌خواهان که برای ۹ و ۱۰ سپتامبر برنامه‌ریزی شده است، دوباره در هواپیمای ریاست‌جمهوری حضور خواهد داشت.

لیویت که با پیوستن به دومین دولت ترامپ به جوان‌ترین سخنگوی مطبوعاتی تاریخ تبدیل شد، ۱۲ اوت خروج خود از کاخ سفید را اعلام کرده بود.

ترامپ همان روز در پیامی در تروث سوشال نوشت که لیویت برای «صرف زمان بیشتر با فرزندان خردسال زیبایش و خانواده‌اش» از سمت خود کناره‌گیری می‌کند.

رئیس‌جمهور افزود که لیویت «اکنون یکی از مشاوران ارشد بیرونی من و صدایی اثرگذار در درون حزب جمهوری‌خواه خواهد بود؛ در حالی که تلاش می‌کنیم خلاف روند تاریخ حرکت کنیم و به‌طور قاطع در انتخابات میان‌دوره‌ای پیروز شویم.»

لیویت که در ماه مه دومین فرزند خود را به دنیا آورد و ۱۶ ژوئیه از مرخصی زایمان بازگشت، در پیام خود در ۱۲ اوت نوشته بود که «در قلبم احساس کردم نمی‌توانم هم‌زمان با اختصاص زمان، انرژی و توجه دائمی مورد نیازِ سمت سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید، بهترین مادری باشم که دو فرزند خردسالم شایسته آن هستند.»

لیویت در دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ، دستیار سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید بود و پس از آن، مدیر ارتباطات الیز استفانیک، نماینده جمهوری‌خواه نیویورک، شد.

او سپس در نیوهمپشایر نامزد کنگره شد، اما در سال ۲۰۲۲ از کریس پاپاس، نماینده دموکرات، شکست خورد. لیویت پس از آن به‌عنوان سخنگوی «مگا اینک.» مشغول به کار شد.

لیویت پس از پیوستن به کارزار انتخاباتی ترامپ در سال ۲۰۲۴، نخستین فرزند خود را به دنیا آورد و در پی سوءقصد به ترامپ در یک تجمع انتخاباتی در باتلرِ پنسیلوانیا، تنها چهار روز پس از آغاز مرخصی زایمانش به کار بازگشت.

لیویت با ترک این سمت پس از ۱۸ ماه فعالیت، پس از سارا هاکبی سندرز، فرماندار کنونی آرکانزاس، به دومین سخنگوی مطبوعاتی با طولانی‌ترین دوره خدمت در دولت ترامپ تبدیل خواهد شد. سندرز در دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ نزدیک به دو سال این سمت را بر عهده داشت.


۳۰ دقیقه قبل / خبرگزاری ایلنا

اختلاف در وزارت جنگ آمریکا بالا گرفت؛ احتمال کناره‌گیری وزیر ارتش

به گزارش ایلنا، روزنامه «وال‌استریت ژورنال» بامداد امروز- شنبه- به نقل از منابع مطلع از رایزنی‌های داخلی در وزارت جنگ آمریکا گزارش داد «دن دریسکول»، وزیر ارتش، پس از ماه‌ها تنش و اختلاف با «پیت هگست»، وزیر جنگ، در آستانه کناره‌گیری از سمت خود قرار دارد و ممکن است تا پایان سال یا حتی زودتر این سمت را ترک کند.

در صورت خروج دریسکول، ارتش آمریکا بدون رئیس ستاد ارتش منصوب و تأییدشده از سوی سنا باقی خواهد ماند. هگست در ماه آوریل ژنرال رندی جورج را بدون ارائه توضیح از سمت ریاست ستاد ارتش برکنار کرد و دونالد ترامپ نیز تاکنون فردی را برای جانشینی او معرفی نکرده است.

در حال حاضر ژنرال کریستوفر لانیف، معاون رئیس ستاد ارتش آمریکا و دستیار نظامی ارشد سابق هگست، به‌طور موقت ریاست ستاد ارتش را بر عهده دارد.

منابع مطلع همچنین گفتند دریسکول و خانواده‌اش تابستان امسال خانه بزرگ اختصاص‌یافته به وزیر ارتش در پایگاه مشترک «مایر-هندرسون هال» را ترک کرده‌اند. خانواده او تابستان به کارولینای شمالی نقل مکان کرده‌اند و خود دریسکول نیز به آپارتمان کوچک‌تری در داخل این پایگاه منتقل شده است.

وال‌استریت ژورنال پیش‌تر گزارش داده بود که دریسکول، از دوستان قدیمی جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، در روزهای نخست دولت ترامپ موجب نارضایتی هگست شده بود. دلیل این مسئله، پیشنهاد دریسکول برای ترتیب دادن دیداری میان ترامپ و ونس با نظامیان و گفت‌وگو درباره اصلاحات ارتش عنوان شده است.

دریسکول در ۱۸ ماه حضور خود در سمت وزیر ارتش، همکاری نزدیکی با ژنرال جورج داشت و هر دو تلاش کردند ارتش آمریکا را به سمت استفاده گسترده‌تر از فناوری‌های جدید سوق دهند؛ رویکردی که آن را آینده جنگ‌ها می‌دانستند.

او همچنین به همراه جورج و ژنرال کریس دوناهو، فرمانده پیشین نیروهای ارتش آمریکا در اروپا، به اوکراین سفر کرده بود تا درباره مذاکرات صلح با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، گفت‌وگو کند.

دریسکول، افسر سابق ارتش آمریکا، ماه گذشته در جریان یک کنفرانس دفاعی در پنسیلوانیا مورد تمجید دونالد ترامپ قرار گرفت. ترامپ در این مراسم با اشاره به ظاهر آرام و چهره خندان او گفت: «چهره‌ای زیبا و مهربان دارد، اما در واقع یک جنگجوی سرسخت است.»

  انتهای پیام/


۳ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

بقائی: جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران، نقض حاکمیت ملی همۀ کشورها و اعلان جنگ به همۀ دولت‌ها است

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو؛ اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:  تحریم‌های جدید آمریکا بسیار فراتر از یک «جنگ اقتصادی» علیه ایران است؛ این اقدام تلاشی برای تحمیل حاکمیت فراسرزمینی واشنگتن بر تمامی کشورهای عضو سازمان ملل محسوب می‌شود.

هیچ دولتی حق ندارد بانک‌ها و بنگاه‌های اقتصادی کشورهای دیگر را وادار به قطع همکاری‌های مشروع با کشورهای ثالث کند؛ این تحریم‌های ثانویه هیچ مبنایی در حقوق بین‌الملل ندارند.

ارعاب اقتصادی برای وادار کردن یک دولت مستقل به تغییر سیاست‌ها، یک عمل متخلفانه بین‌المللی است و همراهی آن با محاصره دریایی، مصداق بارز عمل تجاوزکارانه است.

 تمکین در برابر این سیاست‌ها، مقدمه‌ای برای بازگشت به دوران استعمار عریان و فرسایش کامل مفهوم حاکمیت ملی در نظام بین‌الملل خواهد بود.




 آغاز روند انتخاب دبیرکل سازمان ملل
۷ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

آغاز روند انتخاب دبیرکل سازمان ملل

آرمان امروز :    ۱۵ عضو شورا که در یک جلسه غیرعلنی از ساعت ۱۰:۰۰ صبح (۴:۰۰ بعد از ظهر به وقت گرینویچ) تشکیل جلسه می‌دهند، هر نامزد را با انتخاب یکی از گزینه‌های زیر ارزیابی خواهند کرد: «تشویق»، «عدم تشویق» یا «عدم اظهار نظر».هویت هر عضوی که نظر می‌دهد محرمانه خواهد ماند. در دور [ ]

 تاثیر توافق بر قیمت گوشت چرخ‌کرده در آمریکا
۱۵ ساعت قبل / سایت تابناک

تاثیر توافق بر قیمت گوشت چرخ‌کرده در آمریکا

ترامپ نوشت: امروز توافقی را نهایی کردم که قیمت گوشت چرخ‌کرده را برای خانواده‌های زحمتکش آمریکایی به‌طور قابل‌توجهی کاهش خواهد داد.

 نگاه و ارزیابی سیستم امنیتی رژیم صهیونیستی به فرمانده جدید سپاه پاسداران/ وحشت مقامات امنیتی در تل‌آویو از حضور سردار وحیدی در راس سپاه‌ پاسداران
۱۹ ساعت قبل / سایت مشرق

نگاه و ارزیابی سیستم امنیتی رژیم صهیونیستی به فرمانده جدید سپاه پاسداران/ وحشت مقامات امنیتی در تل‌آویو از حضور سردار وحیدی در راس سپاه‌ پاسداران

انتصاب سردار احمد وحیدی به فرماندهی دائم سپاه پاسداران، به باور مقامات امنیتی اسرائیل، نه یک جابه‌جایی عادی، بلکه بخشی از فرایند آمادهسازی ایران برای انتخاب زمانبندی رویارویی بعدی با آمریکاست.

 چین؛ مانع بزرگ محاصره اقتصادی ایران
۱۱ ساعت قبل / سایت تابناک

چین؛ مانع بزرگ محاصره اقتصادی ایران

جیمز استاوریدیس، دریادار بازنشسته نیروی دریایی آمریکا، گفت وعده دونالد ترامپ، برای تحت فشار قرار دادن شدید اقتصادی ایران، «بهترین گزینه از میان مجموعه‌ای از...

 آمادگی سوریه برای پیوستن به پیمان مکه
۱۱ ساعت قبل / سایت تابناک

آمادگی سوریه برای پیوستن به پیمان مکه

وزیر امور خارجه دولت انتقالی سوریه تاکید کرد: «دمشق در حال بررسی امکان پیوستن به پیمان مکه برای دفاع مشترک است و تصمیم خود را درباره این اقدام در زمان دیگری...

 ادامه نقض آتش بس در لبنان - تسنیم
۵ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

ادامه نقض آتش بس در لبنان - تسنیم

رژیم صهیونیستی مناطق مختلف جنوب لبنان را بمباران کرد.