قیمت طلا امروز




 سایت جماران / ۹ ساعت قبل

آیا امام خمینی با مذاکره مخالف بود؟

اگر بخواهیم نسبت امام با جنگ و صلح را نه فقط در سطح سخن، بلکه در مقام تصمیم تاریخی بررسی کنیم، باید به سال ۱۳۶۷ برویم؛ به پذیرش قطعنامه ۵۹۸. اینجا دیگر با یک شعار یا اظهار نظر کلی مواجه نیستیم؛ با تصمیمی روبه‌رو هستیم که برای امام و جمهوری اسلامی بسیار سنگین بود. امام درباره پذیرش قطعنامه می‌گوید که تا چند روز پیش همچنان معتقد بوده است همان شیوه دفاع و مواضع اعلام‌شده در جنگ ادامه یابد و مصلحت نظام، کشور و انقلاب را در همان می‌دیده است. اما سپس اضافه می‌کند که با توجه به حوادث و عوامل جدید و نیز نظر کارشناسان سیاسی و نظامی کشور، با پذیرش قطعنامه و آتش‌بس موافقت کرده و: «در مقطع کنونی آن را به مصلحت انقلاب و نظام می‌دانم.»
 آیا امام خمینی با مذاکره مخالف بود؟

بازخوانی نسبت مذاکره، صلح و سازش در سیره سیاسی امام خمینی

 

در روزگاری که «مذاکره» دوباره به یکی از مناقشه‌برانگیزترین واژه‌های فضای سیاسی ایران تبدیل شده است، یک پرسش تاریخی نیز دوباره خود را به رخ می‌کشد: آیا می‌توان با استناد به اندیشه و سیره سیاسی امام خمینی، مذاکره را ذاتاً و در همه شرایط، امری مذموم و حتی خیانت دانست؟

این پرسش را نمی‌توان با یک جمله از امام پاسخ داد. چرا که در سخنان و رفتار سیاسی او، هم مواضعی بسیار صریح در رد مذاکره دیده می‌شود و هم مواردی از گفت‌وگو، ملاقات و مذاکره با مخالفان و دشمنان، حتی نمایندگان دولت‌های متخاصم خارجی. اگر قرار باشد تنها یکی از این دو دسته را ببینیم، تصویری ناقص از امام خواهیم ساخت.

مسئله، ظاهراً جای دیگری است: امام با چه مذاکره‌ای مخالف بود و چه مذاکره‌ای را می‌پذیرفت؟ این پرسش، ما را از جست‌وجوی یک «بله» یا «نه» ساده فراتر می‌برد و به منطق تصمیم‌گیری سیاسی امام نزدیک‌تر می‌کند. مذاکره؛ آری یا نه؟

در سال‌های مبارزه، در دهۀ چهل، امام خمینی بارها از مذاکره با حکومت پهلوی سخن گفت؛ اما مذاکره را در خلأ و بدون توجه به شرایط سیاسی نمی‌دید. برای نمونه، در مواضعی، ملاقات و مذاکره را به تغییر شرایط سیاسی و کنار رفتن عناصر خاصی از قدرت مشروط می‌کرد. در سال ۱۳۵۷ نیز در برابر پرسش درباره مذاکره با آمریکا، سخن از احترام متقابل و تأمین آزادی و استقلال ایران را پیش‌شرط رابطه و گفت‌وگو می‌دانست. این مواضع نشان می‌دهد که مسئله امام صرفاً «مذاکره کردن یا نکردن» نبود؛ شرایط مذاکره و موقعیت طرفین مذاکره نیز اهمیت داشت. شاید از همین منظر بتوان برخی مواضع ظاهراً متعارض امام را بهتر فهمید. امام در جایی می‌گوید: «ما سازش را از هر کس و به هر شکلی باشد نخواهیم پذیرفت.» اما در همان سخنان، از «مذاکرات خود با این اشخاص» نیز سخن می‌گوید. این کنار هم قرار گرفتن دو تعبیر، نکته مهمی را آشکار می‌کند: مذاکره الزاماً مساویِ سازش نیست. اگر مذاکره را عین سازش بدانیم، این دو گزاره با یکدیگر ناسازگار خواهند شد؛ اما اگر میان …



 پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه 3 شهریور 1405 | در انتظار ادامه رشد بازار بدون هیجان خرید
۱ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه 3 شهریور 1405 | در انتظار ادامه رشد بازار بدون هیجان خرید

اقتصادنیوز: برای معاملات سه شنبه می توان انتظار داشت که بازار همچنان مثبت باشد، اما احتمالا شدت تقاضا به اندازه ای نخواهد بود که شاهد شکل گیری صف های خرید گسترده در سراسر بازار باشیم.

 جمع‌آوری فوری اسپری بینی «کلدانیز» به دلیل آلودگی میکروبی
۱ ساعت قبل / سایت رکنا

جمع‌آوری فوری اسپری بینی «کلدانیز» به دلیل آلودگی میکروبی

اجتماعی رکنا ، روابط عمومی سازمان غذا و دارو اعلام کرد: محصول طبیعی اسپری بینی «کلدانیز» تولید شرکت نفس زیست فارمد، به دلیل عدم انطباق کیفی و آلودگی میکروبی، غیرمجاز شناخته شده و دستور جمع‌آوری فوری سری‌های ساخت مشخص‌شده از سراسر کشور صادر شده است.

 رئیس اداره برق قدس: کنتورهای هوشمند در شهرستان توسعه می‌یابد
۱۲ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

رئیس اداره برق قدس: کنتورهای هوشمند در شهرستان توسعه می‌یابد

آریانفر رئیس اداره برق شهرستان قدس از توسعه کنتورهای هوشمند در سطح شهرستان خبر داد و گفت: هوشمندسازی کنتورها نقش مؤثری در مدیریت مصرف و کنترل بار شبکه برق دارد.

 آمریکا: عملیات «طرد اقتصادی» علیه ایران آغاز شد/ کشور‌های جهان باید میان ما و ایران یکی را انتخاب کنند
۱ ساعت قبل / سایت دیدارنیوز

آمریکا: عملیات «طرد اقتصادی» علیه ایران آغاز شد/ کشور‌های جهان باید میان ما و ایران یکی را انتخاب کنند

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا ادعا کرد که وزارت خزانه‌داری ایالات متحده، عملیات «طرد اقتصادی» علیه جمهوری اسلامی ایران را آغاز کرده است.

 آمریکا طرح ادعایی جدید خود علیه ایران را اعلام کرد
۱ ساعت قبل / سایت رکنا

آمریکا طرح ادعایی جدید خود علیه ایران را اعلام کرد

رکنا:«اسکات بسنت» وزیر خزانه‌داری آمریکا روز دوشنبه در تلاش برای اعمال فشار بیشتر علیه ایران مدعی شد که وزارت خزانه‌داری آمریکا عملیات «طرد اقتصادی» را آغاز کرده است.

 پزشکیان: تکیه آمریکا بر زورگویی و قلدری، تنها فرایندهای اجرایی را پیچیده می‌کند
۱۸ دقیقه قبل / خبرگزاری ایسنا

پزشکیان: تکیه آمریکا بر زورگویی و قلدری، تنها فرایندهای اجرایی را پیچیده می‌کند

رئیس‌جمهور با تأکید بر لزوم پایبندی آمریکا به تعهدات خود در قبال جمهوری اسلامی ایران بر مبنای حقوق حقه و موازین بین‌المللی، خاطرنشان کرد: آمریکا باید لحن و رویکرد خود در تعامل با ایران را اصلاح کند، چرا که تکیه بر زورگویی و قلدری، تنها فرایندهای اجرایی را با پیچیدگی مواجه خواهد ساخت.



سایت فرارو

تجربه تلخ سینا مهراد از «رحیم نجار»

بهروزآذر: زنان نباید به دلیل سبک زندگی و پوشش از جامعه طرد شوند
سایت فرارو

بهروزآذر: زنان نباید به دلیل سبک زندگی و پوشش از جامعه طرد شوند

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: اگر می‌خواهیم در حوزه حجاب و مسائل فرهنگی به نتیجه برسیم، باید به سراغ راهکارهای گفت‌وگومحور برویم؛ چرا که تجربه نشان داده است برخوردهای سلبی و سختگیرانه نمی‌تواند این مسائل را حل کند.
سایت فرارو

جمع‌آوری فوری یک دارو از بازار/ علت چه بود؟

او هر صبح بدنش را از زیر آوار بیرون می‌کشید
سایت فرارو

او هر صبح بدنش را از زیر آوار بیرون می‌کشید

یک کودک سه‌ساله در این خانه زندگی می‌کند؛ کودکی که جنگ را نمی‌تواند توضیح دهد. نمی‌تواند بگوید: «من یک تجربه تروماتیک داشته‌ام.» نمی‌تواند درباره اضطرابش حرف بزند.
4 آنتی بیوتیک طبیعی
سایت برترینها

4 آنتی بیوتیک طبیعی

سیر حاوی ترکیبات گوگردی مختلف است که یکی از شناخته شده ترین آن ها آلیسین است. این ترکیبات در مطالعات آزمایشگاهی توانسته اند رشد برخی باکتری ها را مهار کنند. بخشی از پژوهش ها نیز اثر عصاره سیر را بر باکتری هایی مانند اشریشیا کلی (E. coli) بررسی کرده اند.
همه چربی ها دشمن سلامت نیستند؛ این تفاوت را بدانید
سایت عصرایران

همه چربی ها دشمن سلامت نیستند؛ این تفاوت را بدانید

همه چربی ها یکسان نیستند. نوع چربی مصرفی اهمیت زیادی دارد. به طور کلی، چربی های غیر اشباع انتخاب بهتری هستند، در حالی که چربی های ترانس صنعتی بیشترین نگرانی...