به گزارش خبرنگار جماران، ابتدای هر ماه قمری برای خود اعمالی دارد از آن جمله صدقه دادن و خواندن نماز اول ماه. در این میان برای روز اول بعضی از ماه های قمری اعمالی مختص به آنها نیز ذکر شده است از جمله ماه ربیع الاول. همچنین برای شب اول ماه ربیع الاول نیز اعمالی بیان شده که در ادامه به آن اشاره می شود:
شب اوّل:
این شب که به نام «لیلة المبیت» در تاریخ از آن ذکر شده است یادآور خاطره مهمی است که در سال سیزدهم بعثت رخ داد و آنکه رسول خدا(صلی الله علیه و آله) از مکّه به قصد هجرت به سوی مدینه، از شهر خارج و در «غار ثور» پنهان شد و حضرت امیر(س) برای غافلگیر کردن دشمنان، فداکارانه در بستر رسول خدا (صلی الله علیه و آله) خوابید.
آیه شریفه «وَ مِنَ النّاسِ مَنْ یَشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللّهِ وَ اللّهُ رَءُوفٌ بِالْعِبادِ؛ بعضی از مردمِ (با ایمان و فداکار) جان خود را در برابر خشنودی خدا می فروشند و خداوند نسبت به بندگان مهربان است» در حقّ آن حضرت نازل شد.
روز اول: …













