قیمت طلا امروز




 سایت جماران / ۱۴۰۵/۰۶/۰۲

صلح عادلانه

ممکن است در نگاه نخست، مقاومت نشانه دور شدن از صلح به نظر برسد؛ اما اگر صلح به معنای پذیرش تجاوز و تثبیت ظلم باشد، مقاومت می‌تواند مقدمه رسیدن به صلحی عادلانه باشد. بنابراین در منطق امام، مسئله صرفاً انتخاب میان «جنگ» و «صلح» نیست؛ بلکه باید میان جنگ تحمیلی و صلح عادلانه تمایز گذاشت.
 صلح عادلانه

این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.

زمانی که از صلح سخن می‌گوییم، نخستین تصویر، پایان جنگ، خاموش شدن سلاح‌ها و بازگشت آرامش است. اما آیا هر توقف جنگی را می‌توان صلح نامید؟ آیا صرفاً با متوقف شدن گلوله‌ها، صلح تحقق پیدا می‌کند؟

یوهان گالتونگ، از مهم‌ترین نظریه‌پردازان مطالعات صلح، میان «صلح منفی» و «صلح مثبت» تمایز می‌گذارد. صلح منفی به معنای نبود خشونت مستقیم و توقف جنگ است؛ اما صلح مثبت فراتر از آن است و به وجود عدالت و از میان رفتن ساختارهایی توجه دارد که خشونت را بازتولید می‌کنند. بنابراین، ممکن است جنگی پایان یافته باشد، اما هنوز صلحی شکل نگرفته باشد.

این تمایز، ما را به تفاوت میان آتش‌بس و صلح می‌رساند. آتش‌بس می‌تواند جنگ را متوقف کند، اما اگر علت‌های منازعه، بی‌عدالتی، سلطه یا تجاوز همچنان باقی بماند، صرفاً با توقف خشونت مستقیم مواجهیم، نه الزاماً تحقق صلح. …




 اخبار جدید

 انتشار دستخط رهبر انقلاب خطاب به فرمانده نیروی هوافضای سپاه
۱ ساعت قبل / خبرگزاری ایسنا

انتشار دستخط رهبر انقلاب خطاب به فرمانده نیروی هوافضای سپاه

رهبر معظم انقلاب آیت‌الله سید مجتبی در دست‌نوشته‌ای خامنه‌ای که در دهم مرداد سال جاری خطاب به فرمانده هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عنوان کردند: مراقبت از جان عزیز خودتان و همه برادران خواسته موکد اینجانب است. امید است با دعای خیر و پر برکت سرورمان عجل اله فرجه الشریف امور سامان گیرد.

 فتح قلّه‌های پیشرفت، مأموریت تاریخیِ دانش‌آموزان و دانشجویان/ قدرت برآمده از دانش همراه با تقوا؛ سپری در برابر توحش نظام سلطه
۶ ساعت قبل / سایت تابناک

فتح قلّه‌های پیشرفت، مأموریت تاریخیِ دانش‌آموزان و دانشجویان/ قدرت برآمده از دانش همراه با تقوا؛ سپری در برابر توحش نظام سلطه

پیام رهبر انقلاب به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید منتشر شد.

 بازگشت به وطن و آزمون حکمرانی حقوقی
۴۴ دقیقه قبل / سایت جماران

بازگشت به وطن و آزمون حکمرانی حقوقی

در روزهایی که اخبار بازگشت برخی چهره‌­های مطرح ایرانی به میهن مانند محسن نامجو و مسعود بهنود مورد توجه قرار گرفته، باید بیشتر به یک سؤال اساسی پرداخته شود؛ آیا قرار است اینها چند مورد استثنایی باشند یا نشانه آغاز تغییری در نگاه حاکمیت به شهروندان ایرانی؟ پاسخ این سؤال است که میزان امیدی که این بازگشت‌­ها ایجاد می­‌کنند را تعیین خواهد کرد.

 سلاح اقتصادی را از دست دشمن بگیریم
۴ ساعت قبل / سایت رجانیوز

سلاح اقتصادی را از دست دشمن بگیریم


 افزایش نرخ کالابرگ متناسب با تورم، جزو الزامات قانونی است - تسنیم
۴ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

افزایش نرخ کالابرگ متناسب با تورم، جزو الزامات قانونی است - تسنیم

امامی راد گفت: دولت افزایش اعتبار کالابرگ متناسب با تورم را در اولویت قرار دهد.

 قائم‌پناه: پروژه بیمارستان میناب به‌صورت ویژه پیگیری می‌شود
۱ ساعت قبل / خبرگزاری ایسنا

قائم‌پناه: پروژه بیمارستان میناب به‌صورت ویژه پیگیری می‌شود

معاون اجرایی رئیس‌جمهور گفت: پروژه بیمارستان میناب در حال پیگیری است و با توجه به اهمیت میناب و ضرورت تقویت زیرساخت‌های درمانی، این پروژه به‌صورت ویژه در حال بررسی و پیگیری است.

چهارشنبه ۱ مهر ۱۴۰۵ - 23 September 2026