
ابوالفضل نجیب، روزنامهنگار، در یادداشتی که در اختیار انصاف نیوز قرار داده است، نوشت:
این که باز کردن وقایع اسفناک دی ماه گذشته توسط رئیس جمهور و در حساس ترین شرایط داخلی و خارجی و حساسیت های همچنان حاکم بر ذهنیت اجتماعی چه ضرورتی داشته، می تواند به مهمترین پرسش از ریاست جمهور تبدیل شود.
بعلاوه این که اظهارات ایشان خواسته یا ناخواسته از نگاه برخی حکم نیشتری داشت بر زخمی عمیق و بر روح و روان بازماندگان داغدار آن فاجعه. اظهاراتی از جنس همان اولین واکنش های ایشان در مقام ریاست جمهوری و همزمان ریاست شورای امنیت کشور.
گمان نمی رود اظهارات ایشان درباره آن حوادث و بخصوص موضع گیری شان علیه کسانی که به زعم رئیس جمهور آمار و ارقام قربانیان آن حوادث را تحریف و اغراق کرده و تعابیر چون نامرد و خائن و بی وطن خواندن آنها به شفاف سازی درباره وقایع دی ماه کمکی کند.
بگذریم از این که نفس اظهارات ریاست جمهور در رابطه با شمار قربانیان شکستن قبح ارزش نفس و نفوس انسانی است. غافل از این که تنزل دادن قتل نفس به کمیت و شمارگان با هیچ منطقی سازگاری ندارد و بخصوص در تقابل و تضاد با آموزه های قرآنی است و جای هیچ توجیهی ندارد. آن هم در قبال قتل کسانی که به تاکید مسئولان نظام بر بی گناهی آنها تصریح و تاکید شده است.
از این منظر آنچه حتی در باب ضرورت باز کردن وقایع دی ایجاب می کرد جز با همدلی و مرهم گذاری بر خانواده قربانیان دی ماه قابل توجیه نبود.
این که قرآن کشته شدن یک نفس را معادل کشته شدن همه نفوس انسانی تعبیر می کند، ناظر بر نفس کشته شدن و نه چانه زدن درباره شمار و اعداد قربانیان نفوس است.
بعلاوه منطق خائن و بی وطن و نامرد تلقی کردن مخالفان این آمار خود حکایتی دارد که شاید از جهت اهمیت و حساسیتی که ریاست جمهور قائل هستند می تواند قابل ارجاع و به چالش حداقل اخلاقی کشیده شود.
به استناد اسنادی که بنیاد شهید از تمامی جانباختگان دوران پهلوی اعلام رسمی کرده است تعداد آنها به چهار هزار نفر نمی رسد. (رجوع کنید به کتاب انقلاب اسلامی، عمادالدین باقی، مستندات بنیاد شهید انقلاب اسلامی)
سوال از ریاست جمهوری این است با علم به نامشروع بودن رژیم گذشته اعلام چنان آمار عجیبی آیا به زعم ایشان می تواند …








