قیمت طلا امروز




 سایت انصاف نیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۱۹

روایت یک استاد دانشگاه تهران از شیوه‌ی مصاحبه و ارزیابی داوطلبان دکتری | انصاف نیوز

محمدصادق کوشکی، استاد مطالعات منطقه‌ای دانشگاه تهران، درباره روند مصاحبه و ارزیابی داوطلبان دکتری  گفت: در گروه مطالعات منطقه‌ای دانشگاه تهران، امتیازدهی بر اساس جدول و دستورالعمل‌های مشخص وزارت علوم و سازمان سنجش انجام می‌شود و مستندات هر امتیاز در سامانه بارگذاری می‌شود.
 روایت یک استاد دانشگاه تهران از شیوه‌ی مصاحبه و ارزیابی داوطلبان دکتری |  انصاف نیوز

محمدصادق کوشکی، استاد مطالعات منطقه‌ای دانشگاه تهران، درباره روند مصاحبه و ارزیابی داوطلبان دکتری  گفت: در گروه مطالعات منطقه‌ای دانشگاه تهران، امتیازدهی بر اساس جدول و دستورالعمل‌های مشخص وزارت علوم و سازمان سنجش انجام می‌شود و مستندات هر امتیاز در سامانه بارگذاری می‌شود.

او تأکید کرد که از سال ۱۳۸۹ که در مصاحبه‌های این گروه حضور داشته، موردی از برخورد سلیقه‌ای یا کسر امتیاز از داوطلب به دلیل گرایش سیاسی مشاهده نکرده است.

آقای کوشکی در گفت‌وگو با انصاف نیوز با تأکید بر اینکه درباره روند مصاحبه در سایر گروه‌ها و دانشکده‌های دانشگاه تهران یا دانشگاه‌های دیگر کشور اطلاعات کافی ندارد، گفت: من در جریان جزئیات مصاحبه در گروه‌ها و دانشکده‌های دیگر دانشگاه تهران نیستم. در مورد گروه خودمان، یعنی گروه مطالعات منطقه‌ای، می‌توانم صحبت کنم. نه در مصاحبه‌های گروه‌های دیگر مشارکت داشته‌ام و نه درباره آنها پرس‌وجو کرده‌ام. بنابراین در مورد مصاحبه‌های دانشکده‌ها و گروه‌های دیگر دانشگاه تهران یا سایر دانشگاه‌های کشور،صحبت نمی کنم .

او ادامه داد: گروه ما هر سال برای جذب دانشجوی دکتری مصاحبه دارد و من از سال ۸۹ تا امروز در این مصاحبه‌ها به عنوان عضو گروه مشارکت داشته‌ام.

کوشکی درباره شیوه امتیازدهی در مصاحبه دکتری توضیح داد: ما یک جدول بسیار دقیق داریم که هر سال سازمان سنجش و وزارت علوم در اختیار ما قرار می‌دهند. بر اساس آن جدول، ۵۰ درصد از کل نمره مربوط به مصاحبه است و این ۵۰ نمره نیز با جزئیات و ضرایب مشخص، (در حد  ۲۵ صدم نمره)جدول‌بندی شده است.

او گفت: اساتید بر اساس معیارهایی مانند معلومات داوطلب، پژوهش‌ها، آثار منتشرشده، سوابق و مقام‌هایی که فرد در دوره دانشجویی به دست آورده و سایر موارد پیش‌بینی‌شده در جدول، امتیاز می‌دهند.

او بیان کرد: وقتی به پژوهش یک دانشجو، مثلاً مقاله‌ای که چاپ شده یا کتابی که منتشر کرده، نمره می‌دهیم، آن اثر باید بارگذاری شود. ضوابط نمره دادن به کتاب یا مقاله نیز دقیقاً مشخص شده است؛ یعنی معلوم است یک مقاله یا کتاب بر اساس چه معیارهایی چه میزان امتیاز می‌گیرد.

محمدصادق کوشکی با اشاره به امکان نظارت بر روند امتیازدهی گفت: اصل مقاله یا کتاب باید در سامانه بارگذاری شود و هر زمان که سازمان سنجش یا وزارت علوم بخواهد بازرسی انجام دهد، این امکان وجود دارد که در مدت کوتاهی، حتی کمتر از یک دقیقه، هم نمره‌ای که به فرد داده شده و هم کتاب، مقاله یا هر ویژگی دیگری که برای آن امتیاز در نظر گرفته شده، بررسی شود.

او ادامه داد: جدول امتیازدهی بسیار مفصل است و فکر می‌کنم بیش از ۱۵ آیتم برای ۵۰ نمره دارد. بنابراین امتیازها قابل بازرسی و بررسی هستند.

این استاد دانشگاه تهران تأکید کرد که امتیازدهی تنها توسط یک استاد انجام نمی‌شود و گفت: حداقل پنج یا شش نفر به عنوان هیئت ارزیاب باید حضور داشته باشند و صورت‌جلسه‌ها را امضا کنند. بنابراین اگر گروه بخواهد به یک داوطلب نمره‌ای بدهد، باید مستندات آن وجود داشته باشد.

کوشکی درباره امکان اعتراض داوطلبان نیز توضیح داد: اگر کسی اعتراض کند که مثلاً نمره مقاله، کتاب، معدل یا سابقه‌اش کم لحاظ شده یا اصلاً لحاظ نشده، این موضوع از طریق همان سامانه قابل بررسی است. همه چیز مستند است و می‌توان به سرعت مشخص کرد که چه نمره‌ای داده شده و مستند آن چه بوده است.

او در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است گرایش سیاسی داوطلبان در روند مصاحبه تأثیر بگذارد، گفت: در گروه مطالعات منطقه‌ای دانشگاه تهران، از سال ۸۹ تا امروز که در مصاحبه‌ها حضور داشته‌ام، واقعاً شاهد چنین رفتاری نبوده‌ام.

این استاد دانشگاه گفت: در گروه ما همکارانی با گرایش‌های سیاسی مختلف حضور دارند، اما تا امروز ندیده‌ام که داوطلب آزمون دکتری به دلیل گرایش سیاسی‌ مورد ظلم قرار بگیرد یا بر مبنای گرایش سیاسی از او نمره‌ای کسر شود.

او تأکید کرد: این نکته درباره گروه مطالعات منطقه‌ای دانشگاه تهران است. درباره سایر دانشکده‌ها و گروه‌های دانشگاه تهران چون در جریان جزئیات نیستم، واقعاً هیچ صحبتی نمی‌کنم و اطلاعی ندارم.

کوشکی با اشاره به زمان‌بر بودن ارزیابی مدارک داوطلبان گفت: محاسبه امتیاز فعالیت‌های دانشجویی، سوابق پژوهشی، معدل و سایر موارد گاهی دو تا سه هفته زمان می‌برد. من در گروه خودمان شاهد بوده‌ام که برای مشخص شدن امتیاز یک مقاله در یک نشریه خارجی،اساتید وقت مفصلی صرف کرده اند تا در حق داوطلب اجحافی صورت نگیرد.

او ادامه داد: برای اینکه مشخص شود یک مقاله خارجی مثلاً دو و نیم یا سه امتیاز از ۵۰ نمره دارد، چندین استاد بررسی کردند تا مشخص شود آن ژورنال بر اساس ضوابط وزارت علوم چه امتیازی دارد و سهم دانشجو در نگارش مقاله چقدر بوده است. این دقت و وقت گذاشتن برای این است که خدای نکرده در حق یک داوطلب ظلم نشود.

کوشکی درباره نقش سامانه در کاهش سلیقه‌ای شدن ارزیابی‌ها گفت: چون همه چیز در سامانه ثبت می‌شود، هر نمره‌ای که به دانشجو داده می‌شود باید مستنداتش بارگذاری شده باشد. اگر سندی بارگذاری نشده باشد یا امتیاز با دستورالعمل وزارت علوم و سازمان سنجش تطبیق نداشته باشد، در زمان بررسی قابل تشخیص است.

این استاد دانشگاه تهران با اشاره به یک نمونه از سال‌های گذشته گفت: چهار یا پنج سال پیش، به اشتباه امتیازی برای یک داوطلب درج شده بود. پیش از اینکه امتیازات برای سازمان سنجش ارسال شود، خود دانشجو متوجه شد که ممکن است در امتیاز او کم یا زیاد شده باشد. موضوع را سریع پیگیری کردیم و مشخص شد که آن امتیاز به اشتباه درج شده است.

کوشکی تأکید کرد: سامانه‌ای شدن باعث شده همه چیز مستند و قابل بازرسی باشد. این رویه هم ارتباطی با این دولت و آن دولت ندارد. من از سال ۸۹ در مصاحبه‌های گروه مطالعات منطقه‌ای حضور داشته‌ام و حتی می‌توانم بگویم که هر سال این دقت بیشتر شده است.

او توضیح داد: بخش اعظم مصاحبه و ارزیابی‌ها سامانه‌ای شده و محاسبات نیز سامانه‌ای انجام می‌شود. نمرات باید با دقت بسیار بالا محاسبه شوند؛ حتی در مواردی امتیازها تا صدم نمره محاسبه می‌شوند. برای مثال ممکن است امتیاز فرد از معدل کارشناسی ارشد دو نمره و ۳۸ صدم باشد و تمام این جزئیات ثبت و محاسبه می‌شود.

این استاد دانشگاه  درپاسخ به تعیین ظرفیت پذیرش دانشجوی دکتری نیز گفت: تغییر یا دستکاری در ظرفیت اعلام شده پذیرش دانشجوی دکتری، در حوزه اختیار اساتید یا گروه‌ها نیست. بلکه  موضوعی است که در سطوح دانشگاه، وزارت علوم و سازمان سنجش تصمیم‌گیری می‌شود.

انتهای پیام





 تجلیل از ۱۲ نام‌آور پزشکی ایران در آستانه روز پزشک
۲۳ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

تجلیل از ۱۲ نام‌آور پزشکی ایران در آستانه روز پزشک

رئیس جمهور در آستانه روز پزشک، با اهدای لوح‌های جداگانه به ۱۲ تن از نام‌آوران پزشکی ایران، از خدمات، فداکاری‌ها و دستاوردهای علمی و پژوهشی آنان در مسیر اعتلای دانش پزشکی و ارتقای سلامت جامعه قدردانی کرد.

 کاهش شدید تردد در تنگه هرمز؛ داده‌های کپلر چه چیزی را نشان می‌دهد؟
۶ ساعت قبل / سایت اکوایران

کاهش شدید تردد در تنگه هرمز؛ داده‌های کپلر چه چیزی را نشان می‌دهد؟

«کپلر» اعلام کرد که طی روز گذشته تنها ۷ شناور از تنگه هرمز عبور کرده اند.

 علم‌الهدی:  آمریکا یک جریان تمامیت‌خواه است که همه چیز ما را می‌خواهد
۳ ساعت قبل / سایت هم میهن

علم‌الهدی: آمریکا یک جریان تمامیت‌خواه است که همه چیز ما را می‌خواهد

امام جمعه مشهد گفت: شش ماه پس از شهادت رهبر، ملت ایران همچنان پرچم‌ها و اجتماعات را رها نکرده و مردانه ایستاده اند تا انتقام مظلومیت و خونخواهی قائد امت را محقق کند.

 ابوترابی‌فرد: ایرانیان باردیگر رئیس‌جمهور بی کفایت آمریکا را تحقیر خواهند کرد
۳ ساعت قبل / سایت تابناک

ابوترابی‌فرد: ایرانیان باردیگر رئیس‌جمهور بی کفایت آمریکا را تحقیر خواهند کرد

خطیب نماز جمعه تهران گفت: ایرانیان باردیگر رئیس جمهور بی کفایت و هیات حاکمه آمریکا را در برابر نگاه شرق و غرب تحقیر خواهند کرد.

 بیست‌ویکمین جشنواره شهید رجایی، عملکرد دستگاه‌ها را بر اساس شاخص استمرار خدمت‌رسانی به مردم در شرایط بحرانی ارزیابی می‌کند
۲ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

بیست‌ویکمین جشنواره شهید رجایی، عملکرد دستگاه‌ها را بر اساس شاخص استمرار خدمت‌رسانی به مردم در شرایط بحرانی ارزیابی می‌کند

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان اینکه بیست‌ویکمین جشنواره شهید رجایی، عملکرد دستگاه‌ها را بر اساس شاخص استمرار خدمت‌رسانی به مردم در شرایط بحرانی ارزیابی می‌کند، تاکید کرد: از همه همکارانی که در دستگاه‌های اجرایی شبانه‌روز برای خدمت‌رسانی به مردم تلاش می‌کنند، صمیمانه تشکر می‌کنم.

 تحریم‌های آمریکا مصداق تروریسم اقتصادی و جنایت علیه بشریت است
۶ ساعت قبل / سایت جوان آنلاین

تحریم‌های آمریکا مصداق تروریسم اقتصادی و جنایت علیه بشریت است

وزارت امور خارجه با محکومیت شدید تحریم‌های اقتصادی جدید آمریکا طی بیانیه‌ای تاکید کرد که سیاست فشار واشنگتن، پیشتر نیز آزموده و شکست خورده است و خللی در عزم...