قیمت طلا امروز




 سایت تابناک / ۱۴۰۵/۰۵/۱۷

کشف چیزی در میمون‌ها که گمان می‌رفت مختص انسان است!

پژوهشگران می‌گویند میمون‌ها یک فهم زبانی عجیب از خود نشان می‌دهند که تاکنون فکر می‌کردیم مختص انسان‌ها است.
 کشف چیزی در میمون‌ها که گمان می‌رفت مختص انسان است!

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، اگر به شما بگوییم اشکال زیر اسم دارند و نام یکی «بوبا» و دیگری «کیکی» است، فکر می‌کنید کدام یک کدام است؟

اگر شکل تیز را «کیکی» و شکل گردتر را «بوبا» می‌نامید، در گروه اکثریت قرار دارید.

این آزمایش روانشناسی جذاب اولین بار در دهه ۱۹۲۰ مطرح شد و اکثر افرادی که این سوال از آنها پرسیده می‌شود، صرف نظر از زبان یا الفبایی که برای صحبت کردن یا نوشتن استفاده می‌کنند، موافقند که «کیکی» شکل تیز و «بوبا» شکل گردتر است.

اکنون یک آزمایش جدید نشان می‌دهد که حتی میمون‌های ماکاک نیز ظاهراً همین ارتباط را بین این اشکال و صداها برقرار می‌کنند.

محققان ۹ میمون را که در منطقه حفاظت‌شده حیات وحش ماندای در سنگاپور زندگی می‌کنند، در این آزمایش شرکت دادند که شامل ۸ میمون ماکاک دم‌دراز (Macaca fascicularis) و یک میمون ماکاک دم‌خوکی جنوبی(Macaca nemestrina) بود.

ابتدا محققان باید میمون‌ها را برای شرکت در آزمایش آموزش می‌دادند. برای انجام این کار بدون ایجاد سوگیری، هر میمون را در مقابل دو فنجان که غذا زیر درب آن پنهان شده بود، قرار دادند. یکی از فنجان‌ها خالی بود، در حالی که دیگری شکلی داشت که عناصر تیز و گرد را با هم ترکیب می‌کرد، در واقع به نوعی ترکیبی از بوبا و کیکی بود.

در این مرحله، هیچ صدایی پخش نشد. هنگامی که میمون‌ها یاد گرفتند که فنجان با این شکل حاوی غذا است، به سمت آزمایش واقعی رفتند.

در مرحله بعد، دو فنجان درب‌دار با اشکال تیز یا گرد که معمولاً در آزمایش بوبا/کیکی وجود دارد، به آنها ارائه شد.

در این آزمایش، صدای ضبط شده‌ای از کلمه «بوبا» یا «کیکی» به طور مکرر در پس‌زمینه پخش می‌شد.

نویسندگان توضیح می‌دهند: هر میمون ۲۴ آزمایش را که به بخش‌های کوتاه سه‌تایی تقسیم شده بودند، تکمیل کرد و موقعیت اشکال گرد و تیز و همچنین پخش بوبا و کیکی بین آزمایش‌ها متعادل می‌شد.

این آزمایش به آنها اجازه داد تا ببینند میمون‌ها در حضور این صداهای خاص چه انتخابی می‌کنند، اگرچه به آنها آموزش داده نشده بود که چه پاسخ خاصی «درست» است.

نتایج به طرز چشمگیری مشابه با نتایج آزمایش‌های انجام شده روی انسان‌ها بود. در بیشتر موارد، میمون‌ها به …





پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - 20 August 2026
 هزینه پنهان ابهام در اقتصاد دیجیتال
روزنامه دنیای اقتصاد

هزینه پنهان ابهام در اقتصاد دیجیتال

خلق ارزش، در ساده‌ترین تعریف، یعنی فهم شرایط، ایجاد تغییری مثبت در آن، دریافت بازخورد و تکرار این چرخه. اما این چرخه یک پیش‌شرط اساسی دارد: شرایط باید قابل فهم و قابل پیش‌بینی باشد.
 ضربه eSim  به اپراتورهای سنتی
روزنامه دنیای اقتصاد

ضربه eSim به اپراتورهای سنتی

دنیای اقتصاد: تقاضا برای سیم‌کارت‌های الکترونیکی (eSim) مورد استفاده در سفر، امسال حدود یک‌سوم افزایش خواهد یافت، زیرا مسافران بین‌المللی به دنبال جایگزین‌های ارزان‌تری برای بسته‌های رومینگ داده هستند که تهدیدی برای اپراتورهای تلفن همراه سنتی محسوب می‌شود. تحلیلگران در موسسه تحقیقاتی FDM CCS Insight تخمین زده‌اند که امسال حدود ۱۳۴‌میلیون سیم‌کارت الکترونیکی مسافرتی در سطح جهان استفاده خواهد شد که نسبت به 101.8میلیون در سال ۲۰۲۵ افزایش یافته است. مصرف‌کنندگان در حال دانلود سیم‌کارت‌های الکترونیکی از شرکت‌هایی مانند Airalo هستند که نزدیک به ۳۰۰‌میلیون دلار از سرمایه‌گذارانی از جمله شرکت سهام خصوصی …
 رونمایی شیائومی از ربات انسان‌نما
سایت تابناک

رونمایی شیائومی از ربات انسان‌نما

ربات انسان‌نمای شیائومی برای نخستین‌بار در کنفرانس جهانی ربات ۲۰۲۶ پکن به نمایش عمومی درمی‌آید.
 سرخط اخبار/ ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - پیوست
مجله پیوست

سرخط اخبار/ ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - پیوست

ارائه خدمات آزمایشگاهی از طریق پلتفرم‌ها به بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی مجاز شد. کمیته تسهیل اقتصاد دیجیتال در رأی نهایی پرونده شکایت انجمن تجارت الکترونیک از سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد این خدمات، مشروط به صدور نسخه معتبر از سوی پزشک دارای صلاحیت و ثبت آن در سامانه نسخه‌نویسی الکترونیکی، قابل ارائه است. براساس این رای
 اینوتکس ۲۰۲۶؛ فرصتی برای معرفی استارتاپ‌ها و جذب سرمایه
سایت توسعه برند

اینوتکس ۲۰۲۶؛ فرصتی برای معرفی استارتاپ‌ها و جذب سرمایه

توسعه برند؛ رئیس مرکز شتابدهی نوآوری از حضور نزدیک به ۲۰ شتاب‌دهنده در اینوتکس ۲۰۲۶ خبر داد و گفت این رویداد فرصتی برای معرفی دستاوردها و استارتاپ‌های تحت حمایت، ارتباط مستقیم با سرمایه‌گذاران و ایجاد زمینه‌های تازه برای جذب سرمایه و توسعه کسب‌وکارهای نوآور خواهد بود.
 رکورد خیره‌کننده قطار فوق سریع چینی در ۵ ثانیه!
سایت تابناک

رکورد خیره‌کننده قطار فوق سریع چینی در ۵ ثانیه!

یک قطار مغناطیسی آزمایشی در چین با ثبت شتاب صفر تا ۸۰۰ کیلومتربرساعت در مدت ۵٫۳ ثانیه، رکورد جدیدی در جهان ثبت کرد.
 پرش شگفت‌انگیز یونیتری
روزنامه دنیای اقتصاد

پرش شگفت‌انگیز یونیتری

دنیای اقتصاد: سهام شرکت یونیتری (Unitree)، یکی از بزرگ‌ترین سازندگان روبات‌های انسان‌نما در چین، در اولین عرضه عمومی سهام خود در روز چهارشنبه در شانگهای، در جدیدترین نشانه خوش‌بینی سرمایه‌گذاران نسبت به پیشرفت‌های فناوری چین، در ابتدا تا ۶۲۹ درصد افزایش یافت. به گزارش آسوشیتدپرس، این شرکت که در سال ۲۰۱۶ توسط کارآفرین وانگ شینگ در مرکز فناوری شرقی چین،‌ هانگژو، تاسیس شد، حدود 6.1‌میلیارد یوآن (۹۰۴‌میلیون دلار) در فهرست خود در بازار STAR به سبک نزدک بورس شانگهای جمع‌آوری کرد. قیمت هر سهم 150.8یوآن (22.36دلار) بود. سهام آن با ۴۶۰درصد افزایش به ۸۴۵یوآن (125.31دلار) رسید.
 حجم‌خوری یا مصرف پنهان؛ روایت اپراتورها از تمام شدن بسته‌های اینترنت
سایت سیتنا

حجم‌خوری یا مصرف پنهان؛ روایت اپراتورها از تمام شدن بسته‌های اینترنت

با افزایش گلایه کاربران درباره تمام شدن سریع بسته‌های اینترنت، سه اپراتور تلفن همراه کشور با تشریح نحوه محاسبه ترافیک و انجام آزمایش‌های عملی، ادعای کسر غیرواقع