قیمت طلا امروز




 سایت تابناک / ۳ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۷

حادثه در تنگه هرمز

حمله مذکور خساراتی را در اتاق موتور کشتی ایجاد کرد و به زخمی شدن یکی از خدمه انجامید.
 حادثه در تنگه هرمز

سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا با اعلام اینکه گزارشی درباره وقوع یک حادثه در تنگه هرمز دریافت کرده اظهار داشت؛ یک فروند کشتی هنگام خروج از تنگه هرمز مورد اصابت پرتابه ناشناس قرار گرفته است.

به گزارش تابناک به نقل از تسنیم؛ طبق این گزارش، حمله مذکور خساراتی را در اتاق موتور کشتی ایجاد کرد و به زخمی شدن یکی از خدمه انجامید.



۶ ساعت قبل / سایت نورنیوز

سازمان بین‌المللی دریانوردی ادعای ترامپ درباره باز بودن تنگه هرمز را رد کرد

نورنیوز- گروه بین الملل: دبیرکل سازمان بین‌المللی دریانوردی در اظهاراتی درباره وضعیت تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز، ادعای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مبنی بر باز بودن این آبراه راهبردی را رد کرد.

آرسنیو دومینگوئز در گفت‌وگو با شبکه خبری بلومبرگ، در پاسخ به پرسشی درباره صحت ادعای ترامپ گفت با توجه به شمار بسیار اندک کشتی‌هایی که در حال حاضر از تنگه هرمز عبور می‌کنند، این آبراه «عملاً باز نیست».

وی با اشاره به وضعیت امنیتی منطقه تأکید کرد تنگه هرمز در شرایط کنونی برای کشتیرانی ایمن نیست و تا زمانی که خطر حمله به کشتی‌ها وجود داشته باشد، نباید از این مسیر دریایی عبور کرد.

دومینگوئز تصریح کرد این خطر می‌تواند از سوی طرف‌های مختلف درگیر در منطقه متوجه کشتی‌ها شود و به همین دلیل نمی‌توان صرفاً با اعلام سیاسی یا صدور بیانیه، فعالیت عادی کشتیرانی در تنگه هرمز را از سر گرفت.

دبیرکل سازمان بین‌المللی دریانوردی همچنین تأکید کرد این سازمان تا زمانی که انجام عملیات مین‌روبی در منطقه تأیید نشود، از فعالان صنعت کشتیرانی نخواهد خواست خطر عبور از تنگه هرمز را بپذیرند.

این اظهارات در شرایطی مطرح شده است که وضعیت تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز به یکی از مهم‌ترین موضوعات امنیت دریایی و تجارت جهانی تبدیل شده و هرگونه اختلال در این آبراه می‌تواند بر حمل‌ونقل انرژی و بازارهای جهانی اثرگذار باشد.


۶ ساعت قبل / سایت نورنیوز

اعضای ناتو درباره تنگه هرمز گفت‌وگو کردند

نورنیوز- گروه بین الملل: سخنگوی «آلکسوس گرینکویچ» فرمانده ارشد ناتو به رویترز گفت که این فرمانده هفته جاری یک کنفرانس ویدیویی درباره تسهیل مشارکت احتمالی برای حمایت از آزادی ناوبری در تنگه هرمز برگزار کرد اما تاکید کرد که این یک ماموریت ناتو نیست.

به نقل از رویترز، این سخنگو روز جمعه اظهار کرد: «مقر عالی قدرت‌های متحد اروپا» چهارشنبه میزبان نشست روسای دفاعی کشورهای ذینفع برای تسهیل کمک احتمالی خود به حمایت از آزادی ناوبری در تنگه هرمز بود.

این سخنگو افزود: صراحتا بگویم که این یک ماموریت ناتو نیست. اما با توجه به نقاط قوت منحصر به فرد ناتو در توانایی آن برای گرد هم آوردن متحدان و درک قابلیت‌هایی که آنها به کار می‌گیرند، منطقی است که ناتو از این طریق تسهیل‌گری کند.

به نوشته رویترز، متحدان ناتو تلاش کرده‌اند از دخالت مستقیم در درگیری علیه ایران خودداری کنند و در عوض بر برنامه‌های خارج از این ائتلاف برای بازگشایی تنگه هرمز تمرکز کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، فرانسه و انگلیس تلاش‌هایی را برای ایجاد ائتلافی بین تقریبا ۱۲ کشور برای تضمین عبور ایمن از تنگه هرمز پس از کاهش تنش‌ها یا حل و فصل درگیری رهبری کرده‌اند اما هرگونه توافق بلندمدت در نهایت مستلزم رضایت ایران خواهد بود.

آمریکا با ادعای دفاع از «آزادی کشتیرانی» در صدد است تا حضور و نقش خود را در منطقه و تنگه هرمز توجیه کند، در حالی که ایران تاکید دارد امنیت تنگه هرمز باید بر پایه همکاری کشورهای ساحلی و بدون مداخله نظامی قدرت‌های خارجی تامین شود.

تنگه هرمز یکی از محورهای اصلی یادداشت تفاهم میان ایران و آمریکا در اسلام‌آباد پاکستان بوده ؛ تفاهمی که در آن، موضوع عبور ایمن کشتی‌های تجاری و ترتیبات آینده مدیریت دریایی این آبراه مورد توجه قرار گرفته است اما واشنگتن این توافق را نقض کرده است.


۷ ساعت قبل / سایت هم میهن

برگزاری نشست هماهنگی ناتو برای امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز

به گزارش هم‌میهن آنلاین و به نقل از ایرنا و رویترز، سخنگوی آلکسوس گرینکویچ، فرمانده ارشد ناتو، اعلام کرد که این فرمانده در هفته جاری یک کنفرانس ویدیویی با حضور نمایندگان دفاعی کشورهای ذی‌نفع برای تسهیل همکاری در زمینه حمایت از آزادی ناوبری در تنگه هرمز برگزار کرده است.

این سخنگو تصریح کرد که این نشست به معنای آغاز یک مأموریت رسمی برای ناتو نیست، بلکه با توجه به توانمندی این ائتلاف در هم‌افزایی قابلیت‌های متحدان، تصمیم گرفته شد تا ناتو نقش تسهیل‌گری در این زمینه ایفا کند.

متحدان ناتو در تلاش هستند تا ضمن حمایت از برنامه‌های تأمین امنیت مسیرهای دریایی، از ورود مستقیم به درگیری‌های احتمالی با ایران خودداری کنند. در همین راستا، فرانسه و انگلیس رهبری تلاش‌هایی را برای ایجاد ائتلافی متشکل از حدود ۱۲ کشور بر عهده دارند تا عبور ایمن کشتی‌ها از این منطقه را پس از حل‌وفصل تنش‌ها تضمین کنند. دستیابی به هرگونه توافق پایدار در این زمینه، نیازمند جلب رضایت ایران است.

از سوی دیگر، تهران همواره تأکید کرده است که امنیت تنگه هرمز باید بر پایه همکاری کشورهای ساحلی و بدون مداخله نظامی قدرت‌های خارجی تأمین شود. موضوع عبور ایمن کشتی‌های تجاری از این آبراه، پیش‌تر در یادداشت تفاهم میان ایران و آمریکا در اسلام‌آباد مورد توجه قرار گرفته بود، اما جمهوری اسلامی واشنگتن را به نقض تعهدات خود در آن تفاهم متهم می‌کند.

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

به کانال بله هم میهن بپیوندید

به کانال روبیکا هم میهن بپیوندید




 سازمان ملل خواستار تسهیل حضور مقامات فلسطینی در آمریکا شد
۲ ساعت قبل / خبرگزاری ایسنا

سازمان ملل خواستار تسهیل حضور مقامات فلسطینی در آمریکا شد

سازمان ملل متحد ضمن ابراز بی‌اطلاعی از دریافت هرگونه اطلاعیه رسمی از واشنگتن درباره ممانعت احتمالی از سفر محمود عباس به نیویورک، از آمریکا به عنوان کشور میزبان خواست به تعهدات خود در قبال تسهیل ورود مقامات و دیپلمات‌ها برای حضور در نشست‌های این سازمان پایبند باشد.

 عمان: تهدیدات ترامپ تکراری است
۱۰ ساعت قبل / سایت تابناک

عمان: تهدیدات ترامپ تکراری است

تهدیدهای اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مبنی بر حمله به عمان در پی مذاکرات این کشور با ایران پیرامون تنگه هرمز، با واکنش‌های غیرمنتظره‌ای در مسقط روبر...

 آغاز روند انتخاب دبیرکل سازمان ملل
۴ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

آغاز روند انتخاب دبیرکل سازمان ملل

آرمان امروز :    ۱۵ عضو شورا که در یک جلسه غیرعلنی از ساعت ۱۰:۰۰ صبح (۴:۰۰ بعد از ظهر به وقت گرینویچ) تشکیل جلسه می‌دهند، هر نامزد را با انتخاب یکی از گزینه‌های زیر ارزیابی خواهند کرد: «تشویق»، «عدم تشویق» یا «عدم اظهار نظر».هویت هر عضوی که نظر می‌دهد محرمانه خواهد ماند. در دور [ ]

 چین و امارات رزمایش مشترک هوایی برگزار می‌کنند
۴ ساعت قبل / سایت هم میهن

چین و امارات رزمایش مشترک هوایی برگزار می‌کنند

وزارت دفاع چین اعلام کرد که نیروهای هوایی چین و امارات از اواخر ماه اوت تا اواسط سپتامبر، رزمایش مشترکی را در سین‌کیانگ در شمال‌غرب چین، برگزار خواهند کرد

 فاکتور جنگ ایران در جیب اروپایی‌ها
۶ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

فاکتور جنگ ایران در جیب اروپایی‌ها

فاکتور جنگ آمریکا علیه ایران در جیب اروپایی‌ها بسیار پرهزینه و زیاد بوده است.

 پوتین بر تقویت امنیت روسیه در قطب شمال تأکید کرد
۹ ساعت قبل / سایت هم میهن

پوتین بر تقویت امنیت روسیه در قطب شمال تأکید کرد

رئیس‌جمهور روسیه در نشست شورای امنیت این کشور، راهبرد توسعه قطب شمال و تدابیر لازم برای تأمین امنیت ملی در این منطقه را بررسی کرد.