قیمت طلا امروز




 سایت تابناک / ۱۴۰۵/۰۵/۲۳

ایران بر مدار یک استراتژی جدید حرکت می‌کند / پیمان عربستان، ترکیه و پاکستان عملی نمی‌شود / جنگ اخیر محاسبات امنیتی ایران را تغییر داد

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تشریح تحولات پس از جنگ، از تغییر رویکرد دفاعی و امنیتی ایران، مخالفت با حضور آمریکا در ترتیبات تنگه هرمز و بازنگر...
 ایران بر مدار یک استراتژی جدید حرکت می‌کند / پیمان عربستان، ترکیه و پاکستان عملی نمی‌شود / جنگ اخیر محاسبات امنیتی ایران را تغییر داد

فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگوی تفصیلی با خبرنگار تابناک، به تشریح مهم‌ترین تحولات امنیتی و سیاسی پس از جنگ پرداخت؛ از تغییرات در ساختار فرماندهی و دکترین دفاعی کشور و انتصاب محسن رضایی به دبیری شورای عالی امنیت ملی گرفته تا مذاکرات ایران و عمان درباره تنگه هرمز، احتمال دور جدید درگیری با آمریکا و رژیم صهیونیستی، پیمان دفاعی عربستان، ترکیه و پاکستان و ضرورت بازنگری در برخی روابط راهبردی ایران.

مشروح گفتگوی این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تابناک به شرح زیر است:

تابناک: پس از جنگ، آیا تغییری در تقسیم کار میان شورای عالی امنیت ملی، ستاد کل نیروهای مسلح و دولت در مدیریت بحران‌های امنیتی ایجاد شده است؟ به‌ خصوص اینکه در شرایط جنگ، مرز مسئولیت سیاسی، دیپلماتیک و نظامی چقدر روشن بود؟

مالکی: شاید در ذهن دلسوزان نظام و کشور، چه در رده‌های مردمی و چه در حوزه‌های مدیریتی کلان کشور و نخبگان، این نگرانی وجود داشته باشد که اتفاقاتی که افتاد، در هیچ‌یک از معادلات نظامی دنیا سابقه نداشته باشد. دشمن صهیونیستی و آمریکایی هم در شهادت رهبر انقلاب، هم در شهادت فرماندهان، دانش‌آموزان و دانشمندان کشور، به شکلی عمل کرد که یک رکورد تاریخی برای خودش گذاشت؛ چون این نوع جنگ در معادلات نظامی هیچ‌گاه مردانه تلقی نمی‌شود و به‌صورت بزدلانه انجام گرفت.

اما به لطف خداوند متعال و عنایت الهی، حضور مصمم و پرانرژی ملت و همچنین انگیزه‌ای که نیروهای مسلح ما در انتقام از شهادت رده‌های بالای کشور پیدا کردند، آن غیرت ایرانی باعث شد که در اداره کشور خللی ایجاد نشود.

هرچند ما خسارت سنگینی‌ دیدیم که شما ملاحظه فرمودید، اما در همان روزهای اول، رهبری نظام توسط خبرنگار رهبری مشخص شد و سریعاً برخی از فرماندهان جدید و باانگیزه به کار گرفته شدند. بعد هم در مرحله سوم که اخیراً اتفاق افتاد، دیدید رهبر انقلاب فرماندهان جدید، خصوصاً در حوزه ستاد کل نیروهای مسلح، را تعیین کردند و تغییراتی در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی به وجود آمد.

همه اینها در راستای این بود که چارچوب وظایف هرکدام از ارکان نظام، از جمله شورای عالی امنیت ملی، ستاد کل نیروهای مسلح و مجلس شورای اسلامی، مشخص شود. اگر ما در برخی جهات اختلاف‌نظرهایی داشتیم، خصوصاً بین مجلس و شورای عالی امنیت ملی در موضوعات مختلف، از جمله قانون تنگه هرمز یا موضوعات دیگر، با این انتصابات جدید و مرزبندی‌های قانونی که در قانون اساسی ذکر شده، کشور به سمتی هدایت می‌شود که خیلی سریع هم بتواند مسیر پیشرفت را ادامه دهد و هم خلأهایی را که ما در جنگ ۱۲ روزه، خصوصاً در حوزه‌های اطلاعاتی و نظامی و حوزه‌های دیگر دیدیم، برطرف کند. هرچند در جنگ ۴۰ روزه بسیاری از این نگرانی‌ها برطرف شد، اما قطعا ما در آینده نزدیک با تسلط بیشتری در مقابل هرگونه تهدیدی خواهیم بود.

تابناک: با انتصاب فرماندهان جدید نیروهای مسلح، آیا در دکترین دفاعی کشور هم تغییری ایجاد شده یا این تغییرات صرفاً ناظر بر جایگزینی فرماندهان است؟ مشخصاً آیا اولویت جدیدی برای پدافند، جنگ الکترونیک یا مقابله با حملات ترکیبی تعیین شده است؟

مالکی: این سؤال هوشمندانه‌ای است به لحاظ اینکه ما از چندی قبل، خصوصاً بعد از محاصره تنگه هرمز توسط آمریکایی‌ها و بعد از تفاهمنامه‌ای که توسط دو رئیس جمهور امضا شد، که آمریکایی‌ها به نوعی تفاهمنامه را زیر سوال بردند و مفاد آن را نادیده گرفتند، دکترین نظامی جمهوری اسلامی ایران از حالت بازدارندگی و دفاعی، به سمت دکترین تهاجمی از خودش نشان داد که شما در جنگ دریا کاملاً در عملیات‌های اردن و عربستان هم شاهد آن بودید.

با انتصابات جدید ایران در دکترین دفاعی خود تجدیدنظر خواهد کرد با انتصاب فرماندهان جدید، قطعاً جمهوری اسلامی ایران از هر جهت در دکترین دفاعی خودش تجدیدنظر خواهد کرد؛ به‌ خصوص در جاهایی که ما مشکل داریم و با توجه به شناختی که از دشمن پیدا کردیم و شناخت نسبت به برنامه‌های استراتژیک دشمن که تا به حال در آنها شکست خورده است. با عنایت به اینکه ابتکار عمل، الان به تعبیر همین صاحب‌نظران سیاسی و نظامی، دست جمهوری اسلامی ایران است، قطعاً استراتژی در دکترین آینده، توسط انتصابات جدید به وجود خواهد آمد. به این دلیل که فرماندهان جدیدی که منصوب شده‌اند، هم باانگیزه هستند، هم باتجربه‌اند و هم فرماندهانی هستند که در واقع تنها و در پیچ‌وخم‌های انقلاب، تا به حال با تجربه بیشتری عبور کرده‌اند و قطعاً در آینده نزدیک مسئولیت سنگینی متوجه آنها خواهد بود؛ در حراست و در دفاع از کشور.

تابناک: طرحی در مجلس در ارتباط با بحث نفوذ در جریان بود و مورد بررسی قرار می‌گرفت. آخرین وضعیت این طرح به کجا رسید؟

مالکی: این طرح در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی جلسات را گذرانده و یک‌سری موضوعاتی هست که قطعاً بعد از اینکه اشکالات برطرف شود، در اختیار صحن قرار می‌گیرد.

تابناک: انتصاب آقای محسن رضایی به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی را چطور ارزیابی می‌کنید؟ آیا قرار است نقش شورا در سیاست‌گذاری جنگ و پساجنگ پررنگ‌تر شود؟

مالکی: سرلشکر محسن رضایی چهره شناخته‌شده ای است و نگاه عمیقی نسبت به مسائل دارند. چه در دوران جنگ تحمیلی هشت‌ساله و چه در دوره‌های سازندگی و دوره‌های بعد از آن، در کشور و در معادلات سیاسی حضور فعال و پررنگی داشته‌اند؛ البته با فرازهایی که خاصتاً معمولاً در یک کشوری مثل جمهوری اسلامی ایران وجود دارد.

محسن رضایی به دبیرخانه شورا قوام بیشتری می دهد به نظر می‌رسد که دبیرخانه شورا با این انتصاب از قوام بیشتری برخوردار می شود و هم اینکه نوعاً با توجه به وظایفی که بر عهده دبیرخانه شورا قرار می‌گیرد، قطعاً باید از نگاه عمویق کارشناسی نسبت به موضوعات کلان، در جهت اتصال حلقه‌های مختلف ارکان کشور قرار بگیرد. از این بابت، طبیعی است که این تجربه چندین ساله سرلشگر رضایی می تواند هم در حوزه دفاعی به نیروهای مسلح با توجه به شناختی که ایشان دارد کمک کند و همچنین در موضوعات کلان، یک هماهنگی بیشتری نسبت به نیازهای کشور در وظایف ماموریتی بین ارکان نظام به وجود بیاید.

به نظر می‌رسد که دبیرخانه شورا با این انتصاب از قوام بیشتری برخوردار می شود و هم اینکه نوعاً با توجه به وظایفی که بر عهده دبیرخانه شورا قرار می‌گیرد، قطعاً باید از نگاه عمویق کارشناسی نسبت به موضوعات کلان، در جهت اتصال حلقه‌های مختلف ارکان کشور قرار بگیرد. از این بابت، طبیعی است که این تجربه چندین ساله سرلشگر رضایی می تواند هم در حوزه دفاعی به نیروهای مسلح با توجه به شناختی که ایشان دارد کمک کند و همچنین در موضوعات کلان، یک هماهنگی بیشتری نسبت به نیازهای کشور در وظایف ماموریتی بین ارکان نظام به وجود بیاید.

از طرفی هم دغدغه مجلس کمتر می‌شود؛ به لحاظ اینکه مجلس وظایف خاص نظارتی خودش را دارد و طبیعی است که نگرانی‌هایی که در شوراهای مختلف کشور وجود دارد وارد حریم نظارتی مجلس نشوند. اینها مسائلی است که پیش‌بینی می‌شود در آینده خواهیم داشت.

تابناک: اگر آمریکا و رژیم صهیونیستی دوباره به ایران حمله کنند، آیا پاسخ جمهوری اسلامی ایران نسبت به جنگ قبلی از قبل طراحی شده و تفاوت مشخصی با پاسخ قبلی خواهد داشت یا تصمیم درباره نوع پاسخ عمدتاً به شرایط حمله بعدی موکول شده است؟

مالکی: تمامی سناریوهای نظامی و دفاعی در ستاد کل نیروهای مسلح، شورای عالی امنیت ملی و کمیسیون امنیت ملی مجلس در حال بررسی هستند.

اما نگاه دفاعی کشور نسبت به رصد تاکتیک‌های جدید آمریکایی‌ها اینگونه است که اگر قرار باشد هر تاکتیک یا هر ترفندی که آمریکایی‌ها چه در حوزه دیپلماسی و چه در حوزه نظامی پیاده کنند، طبیعی است که خیلی سریع نسبت به آنها پاسخ داده شود.

دکترین مدیریتی کشور تغییر خواهد کرد

سرعت عمل ایران در همه حوزه‌ها نسبت به گذشته کاملاً متفاوت خواهد بود. یعنی آن بحرانی که اکنون در آمریکا  از نظر فکری احساس می کنید به گونه‌ای که آنها مدیریت سیاسی و نظامی خود دچار ابهام و تزلزل هستند، طبیعی است که برای جمهوری اسلامی ایران بهترین فرصت باشد که دقیقاً این موضوعات را رصد و بر اساس آن عمل کند. لذا دکترین مدیریتی کشور تغییر خواهد کرد و با توجه به جایگاهی که جمهوری اسلامی ایران بعد از جنگ در معادلات امنیتی و سیاسی منطقه و جهان داراست، طبیعی است که بر همان اساس عمل کند.

اکنون موضوع جدی که آمریکایی‌ها در دستورکار دارند بحث مذاکرات است. در این باره ترامپ تاکتیک‌ها و روش‌های سنتی و کهنه‌ای از خود نشان می‌دهد و ایران نسبت به آن مسلط است. همچنین با توجه به نگاه رهبری، نیروهای جدید و باانگیزه‌ در نیروهای مسلح و در سایر بخش‌ها، به عنوان مثال وقتی دشمن قصد داشت از سمت غرب حملات زمینی به ایران انجام دهد، قبل از آنکه بتواند این اقدام را صورت دهد، جمهوری اسلامی ایران با واکنش سریع و دکترین جدید وارد شد و پایگاه‌هایشان را منهدم کرد و در واقع بستری برای ادامه آن حملات باقی نماند.

ایران بر مدار یک استراتژی جدید حرکت می کند

این موضوع را به همه جریان‌ها و حتی میز مذاکره هم تعمیم بدهید. ما چندین بار تاکید کرده ایم که با آمریکا مذاکره نخواهیم کرد، مگر در صورتی که شروط تفاهمنامه اسلام آباد عملی شود. این یک موضوع اساسی است که پاکستانی‌ها هم به دنبال آن هستند که شروط ایران عملی شود و همچنین بحثی که با عمانی‌ها درباره تنگه هرمز داریم، همه اینها مبین یک واقعیت است؛ اینکه ایران بر مدار یک استراتژی جدید و با دکترین هجومی خود حرکت می‌کند.

تابناک: شاهد بودیم که آمریکا در جنوب کشور یک‌سری حملات پراکنده انجام می‌داد اما این حملات را به کل کشور نکشاند آیا واقعاً توانش را نداشت؟ می‌خواهم بدانم مهم‌ترین عامل بازدارنده آمریکا برای آغاز جنگ مجدد چه مسائلی بود؛ توان موشکی جمهوری اسلامی ایران، تهدید پایگاه‌های آمریکا در منطقه، بحث تنگه هرمز یا نگرانی از گسترش جنگ؟ مالکی: آمریکایی‌ها همه گزینه‌هایی را که روی میز داشتند، علیه جمهوری اسلامی ایران انجام دادند و همه منجر به شکست شد. یعنی آن طرح نه گانه ای که در ابتدا ترامپ داشت، چه حملات دریایی، چه حملات هوایی و چه حملات زمینی، همه اینها به شکست منجر شد؛ این چیزی است که خودشان هم ادعا کردند.

اینها در جنوب عملیاتی انجام دادند و مدتی مزاحمت‌هایی برای استان‌های جنوب کشور، بندرعباس، چابهار و جاهای دیگر به وجود آوردند. صرفاً به این خاطر بود که برای حمله زمینی به خارک و چابهار فضا را آماده کنند اما خیلی سریع با واکنش جدی نیروهای مسلح ایران مواجه شدند. همانطور که اشاره کردم، همین حرکت در غرب کشور هم اتفاق افتاد که با واکنش سریع نیروی زمینی ارتش و سپاه مواجه شد. 

اما الان به دنبال این هستند که در جامعه تفرقه ایجاد کنند. حتی شما در یک مقطعی دیدید که فضای جنوب را نسبت به مناطق مرکزی کشور ملتهب کنند، ولی خیلی سریع ملت در جنوب کشور، در استان‌های جنوبی و حتی در مناطق مرکزی کشور متوجه شدند. این انسجام ملت ایران باعث شد که ترامپ ادعا کند که به هر حال ما با یک ملت معمولی مواجه نیستیم و این ملت قطعاً دارای ویژگی‌های خاصی است.

این سناریویی است که آمریکایی‌ها در دستور کار خودشان دارند، معتقدم با تغییرات اساسی، قطعا این توطئه یا فتنه اخیرشان هم خنثی خواهد شد. این نکته را باید به عنوان شاه‌بیت صحبت هایم مطرح کنم که دولت و مجلس و همه ارکان نظام باید یک فکر اساسی نسبت به معیشت مردم، گرانی و تورم داشته باشند. این برای ما قدری آسیب‌پذیر است و باید به‌طور جدی گرفته شود. دولت و مجلس نباید مشکلات را به یکدیگر پاس بدهند.

بین تیم اقتصادی پایتخت و استانها فاصله زیادی وجود دارد

آقای پزشکیان، باید نگرشی نسبت به تیم اقتصادی دولت داشته باشد. بین تیم اقتصادی پایتخت و استان‌ها فاصله زیادی وجود دارد. در استانها در بسیاری از جاها در بدنه دولت احساس نمی‌کنند که در شرایط جنگی قرار داریم. توجه به معیشت مردم باید در دستور کار دولت، مجلس و شورای عالی امنیت ملی قرار داشته باشد.

تابناک: سؤال بعدی در ارتباط با مذاکرات ایران و عمان است. اگر عمان تحت فشار آمریکا بخواهد برای آمریکا نقشی در ترتیبات تردد تنگه هرمز تعریف کند، آیا ایران حاضر است اصل تفاهم با عمان را متوقف کند؟ یعنی عدم حضور آمریکا شرط توافق است یا موضوعی قابل مذاکره؟

عمان در ابتدا خواستار حضور آمریکا در مذاکرات تنگه هرمز بود

مالکی: آمریکایی‌ها تلاش کردند که در مذاکرات دوجانبه به عنوان کشور ثالث، حضور داشته باشند، اما ایران نسبت به این مسئله گارد گرفت. ابتدا عمانی‌ها هم یک گارد در مخالفت با نظر ایران گرفتند؛ یعنی اینکه آمریکا حضور داشته باشد. اما بعد از جلسات متعددی که بین این دو کشور دوست و کلیدی در منطقه صورت گرفت، عمانی‌ها پذیرفتند که این مذاکرات دوجانبه باشد و نیازی به کشور ثالثی مثل آمریکا نیست.

آمریکایی‌ها تلاششان بر این بود که یک کریدور جدیدی در جنوب تنگه هرمز ایجاد و به سهم خودشان در آب‌های عمان حضور داشته باشند. ایران به عمان تفهیم کرد که دلیلی ندارد آمریکا در این منطقه و در حوزه آب‌های شما حضور داشته باشد. نهایتاً آنچه مورد نظر ایران مبنی بر عدم حضور آمریکا بود از طرف عمان پذیرفته شد و تفاهم با عمان در ارتباط با تردد در تنگه هرمز به نتایج نهایی خود نزدیک می‌شود.

تابناک: آقای دکتر، نظرتان درباره  پیمان دفاعی که سه کشور عربستان، ترکیه و پاکستان منعقد کرده‌اند چیست؟

مالکی: پیمان سه‌ جانبه پاکستان، ترکیه و عربستان تفاسیر زیادی دارد. یکی از تحلیل‌ها این است که این کشورها به ایران واکنش نشان دهند یا ایران نسبت به این مسئله واکنش نشان بدهد. جمهوری اسلامی بنا ندارد، ما با پاکستان دوستی عمیق داریم، همچنین با ترکیه هم دارای روابط نیمه‌ عمیقی هستیم، روابط با عربستان هم با فراز و نشیب هایی همراه بوده اما در مجموع با هر سه کشور دوست هستیم.

ایران به دنبال ناتوی اسلامی بود

ایران از ابتدا به دنبال ناتوی اسلامی بودیم. در اجلاس رؤسای جمهور،  بنده از کسانی بودم که خدمت آقای پزشکیان تأکید کردم که پیشنهاد تشکیل سازمان ناتوی اسلامی را با حضور همه کشورها را بدهد. این حرکت، می تواند حرکت خوبی باشد و خطری برای جمهوری اسلامی ایران هم نیست.

پیمان دفاعی اجلاس جده هیچ وقت عملی نمی شود  اجلاس جده و توافقات صورت‌گرفته، توافقات سیاسی است و هیچ‌وقت عملی نمی‌شود. یعنی اینکه گفته می‌شود اگر به یک کشور حمله شود، حمله به آن کشور به منزله حمله به بقیه کشورهاست، هیچ‌وقت عملی نشد. شما نگاه بکنید؛ در جنگ بین عربستان و یمن، پاکستان شرکت نکرد. در عملیاتی که ایران در عربستان انجام داد، پاکستان واکنشی نشان نداد. اینها معمولاً به صورت یک مانور سیاسی است که این سه کشور انجام داده‌اند و ما البته نگرانی خودمان را از طریق دستگاه دیپلماسی به این کشورها منتقل کرده ایم، که مراقب باشند این حرکتشان، اگر در جهت ثبات منطقه باشد، خوب است؛ ولی اگر غیر از آن باشد و فضا را برای حضور آمریکایی‌ها و رژیم صهیونیستی باز کند، قطعاً خطرناک خواهد بود.

بر همین اساس، ترکیه و پاکستان هم اعلام کردند که از حضور ایران و مصر در این پیمان دفاعی استقبال می‌کنیم. جمهوری اسلامی ایران این موضوع را با نظر مثبت بررسی می‌کند.

تابناک: بزرگ‌ترین تغییری که جنگ اخیر در محاسبات امنیتی ایران ایجاد کرد چه مسئله‌ای بود؟ آیا ایران باید برای جنگ بعدی آماده‌تر باشد یا اینکه اساساً باید ترتیباتی ایجاد کند که جنگ بعدی رخ ندهد؟

مالکی: بعد از جنگ هشت‌ساله با رژیم صدام، دیگر موقعیتی پیش نیامد که نگرشی نسبت به روند کارمان در حوزه دفاعی و سیستم اطلاعاتی کشور داشته باشیم. این جنگ باعث شد که ما عمیقاً نسبت به مسائل برسیم؛ چه آسیب‌هایی که در جامعه اطلاعاتی کشورمان دیدیم که به یک شکل جدیدی مرتفع می‌شود و چه کمبودهایی که ما در حوزه دفاعی کشورمان، در واقع در بخشی از حوزه‌های دفاعی کشورمان داشتیم. این دقیقاً برای ستاد کل ما و برای شورای عالی امنیت ملی ما محرز شد.

از طرفی هم، به نظر من، خیلی مهم است که این در واقع یک آزمایش و تستی بود برای کشورهای همسایه و کشورهایی که شریک راهبردی ما بودند ما نسبت به این کشورها تجدیدنظر خواهیم کرد. 

گفتگو: سجاد دهقانی



۴۰ دقیقه قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

سرپرست وزارت دفاع: در جنگ رمضان قوی‌تر از جنگ ۱۲ روز ظاهر شدیم

رویداد۲۴| سردار سید مجید ابن‌الرضا، امروز جمعه که به مناسبت ۳۱ مرداد، روز صنعت دفاعی در پیش از خطبه‌های نمازجمعه این هفته تهران در مصلی امام خمینی (ره) سخن می‌گفت ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای جنگ رمضان به ویژه قائد شهید امت و شهدای صنعت دفاعی و فرماندهان شهید کشور در ۲ جنگ اخیر، گفت: صنعت دفاعی، امروز در نظام اسلامی جلوه‌ای از علم و فناوری، خلاقیت، ایمان، استقلال و اراده یک ملت است و آنچه ما در صنعت دفاعی می‌بینیم، کوهی است که بخش بزرگی از توانمندی در زیر سطح آن قرار دارد.

وی افزود: دانشگاه‌ها، آزمایشگاه‌های علوم و تحقیقاتی، شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشمندان، مهندسان، کارگران، متخصصان و هزاران جوان ایرانی که امروز به طور شبانه روز برای حفظ امنیت اقتدار ایران تلاش می‌کنند، فقط بخشی از صنعت دفاعی کشور هستند. اجازه تجاوز نظامی به سرزمین، استقلال و امنیت کشورمان را نمی‌دهیم

سرپرست وزارت دفاع با اشاره به اهمیت امنیت در کشور، تصریح کرد: امروز امنیت برای مسائل مهم جامعه، اصل است و زمانی جامعه و خانواده با آرامش زندگی خواهند کرد، که امنیت لازم را داشته باشند. دانش آموزان زمانی به آرامش درس می‌خوانند که محیط امن را داشته باشند، دانشگاه زمانی می‌تواند پژوهش و تحقیق لازم را انجام دهد که کشور ثبات و امنیت لازم را در خود جای دهد. بر همین اساس امنیت مقدمه پیشرفت در هر کشوری است.

بیشتر بخوانید: الیباف: هر چقدر قدرت نظامی داشته باشیم، اگر مردم گرسنه باشند دوام نمی‌آوریم| ما نه جنگ‌طلبیم و نه به دنبال جنگ

سردار ابن‌الرضا یادآور شد: اگر امنیت نباشد، اقتصاد آسیب خواهد دید و در ادامه سرمایه‌گذاری‌ها کاهش خواهد یافت و علم و فناوری دچار مشکل می‌شود و آرامش مردم از بین می‌رود. برهمین اساس توان دفاعی و صنعت دفاعی، امروز یکی از ارکان مهم امنیت ملی و یکی از مولفه‌های بازدارندگی است.

وی تاکید کرد: قدرت دفاعی امروز ایران برای جنگ طلبی نیست بلکه برای جلوگیری از جنگ و تجاوز است. هیچگاه آغازگر تجاوز به هیچ کشوری نبوده و نخواهیم بود. ما اهل تجاوز نظامی نیستیم، اما اجازه تجاوز نظامی به سرزمین، استقلال و امنیت کشور را هم نخواهیم داد. جنگ تحمیلی اخیر میدان بزرگ آزمون بود

سردار ابن‌الرضا در ادامه با بیان اینکه تجربه جنگ اخیر درسی بزرگ بود، گفت: این جنگ برای ملت ایران با همه تلخی‌ها و هزینه‌ها و داغ‌هایی که بر دل ما گذاشت، یک میدان بزرگ آزمون بود. ما عزیزانی را از دست دادیم از جمله قاعد امت، فرماندهان، دانشمندان، زنان و کودکانی که مظلومانه در این جنگ به شهادت رسیدند و داغ شهیدان برای ما فراموش نشدنی است. اما در کنار این تلخی بزرگ، ملت ایران، یک حقیقت بزرگ را دید و آن قدرت خودباوری ملی بود.

وی خاطرنشان کرد: این جنگ نشان داد که ملت ایران اگر روی پای خود بایستد، اگر به جوان خود اعتماد کند و اگر علم و فناوری را به میدان بیاورد و اگر در کنار یکدیگر متحد و منسجم باشد، می‌تواند در برابر همه تهدیدات ایستادگی کند.

سرپرست وزارت دفاع گفت: دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی، کارخانه‌ها، شرکت‌های دانش بنیان و مجموعه‌های دفاعی کشور در جنگ اخیر نشان دادند که می‌توانند در عرصه‌های پیچیده علم و فناوری نقش آفرین باشند.

سردار ابن‌الرضا تصریح کرد: با اطمینان می‌گویم جوان ایرانی، دانشمند ایرانی، دانشگاه‌های ایرانی، صنعت ایرانی و در نهایت ملت ایران می‌توانند روی پای خود بایستدند و در راه استقلال و امنیت کشور تلاش کنند.

وی درس دیگر جنگ اخیر را اتحاد و انسجام ملی برشمرد و عنوان کرد: هرجا ملت و قدرت دفاعی کشور در کنار هم قرار گرفتند، ایران با قدرت، همه ظرفیت‌های خود را در برابر دشمنان به کار گرفت. امروز کارگران، معلمان، کشاورزان، دانشجویان، نیرو‌های مسلح، دولت و مردم همه بخشی از این قدرت ملی هستند.

سرپرست وزارت دفاع باتاکید بر اینکه قدرت ملی فقط در یک سازمان یا یک دستگاه خلاصه نمی‌شود بلکه قدرت ملی ایران، حاصل جمع توان ایرانیان است، گفت: این جنگ با همه سختی‌هایش امید ما را به آینده بیشتر کرد. چرا که دیدیم که یک ملت می‌تواند در سخت‌ترین شرایط روی پای خود بایستد و در برابر فشار، تحریم محاصره تاب آور شود و اگر چه این فشارها، دشواری ایجاد می‌کند، اما نمی‌تواند اراده یک ملت را از بین ببرد.

سردار ابن‌الرضا تاکید کرد: این جنگ برای ما یک پیام بزرگ داشت مبنی بر اینکه که اگر به خودمان، به جوانان، علم و فناوری و ظرفیت‌های ملی اعتماد کنیم، آینده ایران می‌تواند بسیار روشن‌تر از امروز باشد. در جنگ رمضان قوی‌تر از جنگ ۱۲ روز ظاهر شدیم

وی در ادامه با مقایسه جنگ‌های ۱۲ روزه و ۴۰ روزه عنوان کرد: ما در جنگ رمضان به مراتب قوی‌تر از جنگ ۱۲ روزه وارد صحنه و میدان شدیم و همچنین به مراتب شگفتانه‌های ما در حوزه تکنیک و تاکتیک در جنگ رمضان ارتقا یافته‌تر از جنگ قبلی بود. از طرفی میزان نفوذ نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران در عمق پایگاه دشمن و تعداد سقوط‌های بالگرد‌ها و هواپیما‌های عملیاتی و شناسایی دشمن و تسلط به اقدامات منطقه‌ای دشمن و ایجاد اقدامات دردآور علیه دشمن، بسیار بیشتر از جنگ تحمیلی دوم بود.


۴ ساعت قبل / سایت تجارت نیوز

الزیدی: بسته شدن تنگه هرمز چالش بزرگی محسوب می‌شود

به گزارش تجارت نیوز، علی الزیدی نخست وزیر عراق تاکید کرد: هیچ قصدی برای رویارویی نظامی با گروه‌های مسلح وجود ندارد و گفتگوهای سازنده‌ ای در خصوص تجمیع سلاح‌ ها تحت کنترل دولت در جریان است.

نخست وزیر عراق در این خصوص ادامه داد: برخی از گروه‌ ها سلاح‌ های خود را تحویل داده، وابستگی‌ های مستقل خود را قطع کرده و به نیروهای حشد الشعبی (بسیج مردمی) پیوسته‌اند؛ در حالی که رایزنی با سایر گروه‌ ها همچنان ادامه دارد. تمام جریان‌ های سیاسی بر سر پیشبرد روند تجمیع سلاح‌ ها اتفاق نظر دارند و کار روی سازوکارهای تحویل آن‌ها در حال انجام است.

علی الزیدی سپس در ادامه افزود: در مبارزه با فساد هیچ‌ عقب‌ نشینی صورت نخواهد گرفت و دولت از حمایت گسترده نیروهای سیاسی برخوردار است. ما با شرایط دشوار منطقه‌ ای روبرو هستیم و بسته شدن تنگه هرمز چالشی بزرگ محسوب می‌ شود. گزینه‌های جایگزین برای صادرات نفت عراق، موقتی و محدود هستند و حجم کنونی صادرات ما حدود ۱۰ درصد سطح معمول است.

وی اضافه کرد: عراق از منطقه‌ درگیر مناقشه به پلی برای تفاهم تبدیل شده است و ما عرصه‌ای برای تسویه‌ حساب‌ ها نخواهیم بود.

گفتنی است که تنگه هرمز پیش از تجاوز آمریکایی- صهیونی به ایران امن بود و تردد از آن به سهولت و به صورت ایمنی انجام می شد.

منبع: خبرگزاری مهر


۴ دقیقه قبل / سایت جهان صنعت نیوز

ترافیک کشتیرانی در خلیج فارس ۴ درصد کاهش یافته است

جهان صنعت نیوز ، سازمان عملیات تجاری بریتانیا (UKTrade) در بیانیه‌ای خاطرنشان کرد که کاهش ترافیک کشتیرانی خلیج فارس، تأثیر عمیق درگیری منطقه‌ای بر تجارت جهانی را برجسته می‌کند.

به گزارش رویترز، این آژانس افزود: «این داده‌ها چالش‌های لجستیکی و امنیتی پیش روی کشتیرانی بین‌المللی، به ویژه در مناطق جنگی را به ما یادآوری می‌کند.»

این در حالی است که داده‌های شرکت فرانسوی ردیابی کشتی‌ها (کپلر) نشان می‌دهد که در بحبوحه نگرانی‌ها در مورد خطرات کشتیرانی در خاورمیانه، در حالی که مذاکرات صلح بین ایالات متحده و ایران همچنان متوقف مانده است، هفت کشتی حامل کالا روز پنجشنبه از تنگه هرمز عبور کردند.

منطقه خلیج فارس یک آبراه حیاتی است که بازارهای آسیایی و اروپایی را به هم متصل می‌کند و بنابراین هرگونه اختلالی می‌تواند عواقب گسترده‌ای داشته باشد. رسیدگی به این مسائل برای تضمین تداوم تجارت و تبادل اقتصادی، به ویژه در زمانی که بسیاری از کشورها هنوز در حال بهبودی از اثرات درگیری هستند، بسیار مهم است.

منبع: ایسنا سیاسی برچسب هاتنگه هرمز خلیج فارس

شناسه : 606897

لینک کوتاه : لینک کپی شد




 سرپرست وزارت دفاع: اجازه نخواهیم داد به کشورمان تجاوز شود
۳ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

سرپرست وزارت دفاع: اجازه نخواهیم داد به کشورمان تجاوز شود

سرپرست وزارت دفاع به مقایسه جنگ ۱۲ روزه و جنگ رمضان از نظر وزارت دفاع پرداخت و گفت: در جنگ رمضان بسیار قوی‌تر و قدرتمندتر نسبت به جنگ ۱۲ روزه در میدان حضور ج...

 ادعای جنجالی معاون ترامپ؛ آمریکا وارد مرحله جدید فشار علیه ایران شد
۶ ساعت قبل / سایت اکوایران

ادعای جنجالی معاون ترامپ؛ آمریکا وارد مرحله جدید فشار علیه ایران شد

معاون رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد که اکنون موثرترین ابزار آمریکا برای فشار بر ایران، «فشار اقتصادی» است.

 سرلشکر عبداللهی: هر تهدیدی علیه ایران با پاسخی کوبنده و ویرانگر روبه‌رو می‌شود
۴ ساعت قبل / سایت اکوایران

سرلشکر عبداللهی: هر تهدیدی علیه ایران با پاسخی کوبنده و ویرانگر روبه‌رو می‌شود

سرلشکر عبداللهی عنوان کرد: : نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با آمادگی همه‌جانبه هوشمند و روزآمد در تمامی عرصه‌های زمینی، دریایی، هوایی، پدافندی، فضایی و سایبری، هرگونه خطای محاسباتی و تهدیدات متعارف و نوین دشمنان را با پاسخ های انقلابی، کوبنده، پشیمان‌ کننده و ویرانگر مواجه خواهند ساخت.

 سخنگوی دولت: درباره قیمت‌های جدید بنزین هنوز تصمیم نهایی اتخاذ نشده است
۲ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

سخنگوی دولت: درباره قیمت‌های جدید بنزین هنوز تصمیم نهایی اتخاذ نشده است

سخنگوی دولت با رد مطالب منتشر شده درباره تعیین قیمت ۸۰ هزار تومانی برای بنزین، گفت: موضوع مدیریت مصرف سوخت همچنان در مرحله بررسی‌های کارشناسی قرار دارد و تاکنون هیچ عدد یا الگوی قیمتی به تصویب نرسیده است.

 ابوترابی‌فرد: توان دفاعی ایران توازن قوا را به نفع جبهه مقاومت تغییر داد
۲۳ دقیقه قبل / سایت آفتاب نیوز

ابوترابی‌فرد: توان دفاعی ایران توازن قوا را به نفع جبهه مقاومت تغییر داد

امام جمعه موقت تهران با اشاره به عملکرد نیرو‌های مسلح در جنگ اخیر گفت: توان موشکی، پهپادی و پدافندی ارتش و سپاه توانست برتری تسلیحاتی دشمن را خنثی و توازن قو...

 نگران از جهنم برساخته تندروی‌ها
۶ دقیقه قبل / سایت دیدارنیوز

نگران از جهنم برساخته تندروی‌ها

در پنجمین قسمت از فصل جدید برنامه «تنگنا» میزبان احمد زیدآبادی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و روزنامه‌نگار بودیم و او از دغدغه‌ها و نگرانی‌هایش درباره امروز و فردای...