قیمت طلا امروز




 سایت تابناک / ۱۴۰۵/۰۵/۲۳

ممنوعیت فامیلی در پذیرش دکتری بدون آزمون

بر اساس اعلام دانشگاه طباطبایی دانشجوی پذیرفته شده در رشته‌های بدون آزمون دکتری نباید رابطه سببی یا نسبی با استاد میزبان داشته باشد و در صورت اثبات رابطه مذک...
 ممنوعیت فامیلی در پذیرش دکتری بدون آزمون

دانشگاه علامه طباطبائی براساس آیین‌نامه «پذیرش بدون آزمون استعداد‌های درخشان در دوره تحصیلی دکتری به شیوه استادمحور» مصوب شورای هدایت استعداد‌های درخشان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، از میان متقاضیان واجد شرایط و مطابق طرح‌های پژوهشی ارائه‌شده از سوی استادان میزبان، در مقطع دکتری تخصصی دانشجو پذیرش می‌کند.

 

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا؛ بر اساس این فراخوان، متقاضیان باید دارای مدرک کارشناسی‌ارشد معتبر و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشند. همچنین حداقل معدل کل ۱۶ در مقطع کارشناسی و حداقل معدل ۱۷ در مقطع کارشناسی‌ارشد، بدون احتساب نمره پایان‌نامه، از شرایط ثبت‌نام اعلام شده است.

 

از تاریخ دانش‌آموختگی متقاضی در مقطع کارشناسی‌ارشد تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۵ نیز نباید بیش از سه سال سپری شده باشد. دانشجویان نیمسال پایانی دوره کارشناسی‌ارشد نیز می‌توانند با رعایت سایر شرایط در این فراخوان شرکت کنند، مشروط بر اینکه در صورت پذیرش تا تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۵ فارغ‌التحصیل شوند.

 

متقاضیانی که یکی یا هر دو مقطع کارشناسی و کارشناسی‌ارشد خود را در دانشگاه‌های خارج از کشور گذرانده‌اند، باید ارزشنامه مدرک تحصیلی مورد تأیید وزارت علوم را در سامانه بارگذاری کنند.

 

داوطلبان تنها مجاز به ثبت‌نام در یک رشته‌گرایش و یک مجموعه امتحانی هستند و تغییر رشته یا محل تحصیل پذیرفته‌شدگان این شیوه پذیرش امکان‌پذیر نیست. همچنین اولویت پذیرش با متقاضیانی است که رشته مورد تقاضای آنان با رشته تحصیلی مقطع کارشناسی‌ارشد مرتبط باشد.

 

از دیگر شرایط اعلام‌شده، کسب حداقل ۶۰ امتیاز از مجموع فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی و مصاحبه و ارائه حداقل دو مقاله چاپ‌شده علمی در مجلات معتبر داخلی یا خارجی است. یکی از مقالات باید مستخرج یا مرتبط با پایان‌نامه کارشناسی‌ارشد باشد و برای آن نامه رسمی استاد راهنما مبنی بر ارتباط مقاله با پایان‌نامه ارائه شود.

 

بر اساس این فراخوان، پذیرفته‌شدگان در دوره روزانه دکتری تحصیل خواهند کرد و تحصیل آنان رایگان است. ظرفیت پذیرش این شیوه نیز مازاد بر ظرفیت پذیرش با آزمون دانشگاه اعلام شده و استاد میزبان در رد یا پذیرش درخواست متقاضیان اختیار کامل دارد.

 

همچنین دانشجوی پذیرفته شده در رشته‌های بدون آزمون دکتری نباید رابطه سببی یا نسبی با استاد میزبان داشته باشد و در صورت اثبات رابطه مذکور داوطلب با استاد پرونده در هر مرحله از تحصیل محروم خواهد شد.

 

مدارک مورد نیاز داوطلبان:

 

تصویر شناسنامه و کارت ملی، عکس، کارنامه کلی دوره‌های کارشناسی و کارشناسی‌ارشد، گواهی موقت پایان تحصیلات یا گواهی معدل، گواهی رتبه دوره‌های کارشناسی و کارشناسی‌ارشد، مقالات علمی، گواهی ثبت اختراع، مدارک مربوط به جشنواره‌ها و المپیاد‌های علمی، سوابق تألیف یا ترجمه کتاب، سوابق تدریس، طرح‌های پژوهشی، افتخارات علمی، مدارک زبان انگلیسی و توصیه‌نامه استادان از جمله مدارکی است که متقاضیان در صورت برخورداری باید در سامانه ثبت‌نام بارگذاری کنند.

 

دانشگاه تأکید کرده است که مدارک باید با وضوح کامل بارگذاری شوند و مدارکی که در بازه زمانی ثبت‌نام در سامانه بارگذاری نشوند، امتیازی نخواهند داشت.

مهلت و نحوه ثبت‌نام:

 

ثبت‌نام برای پذیرش در رشته‌های دکتری دانشگاه علامه طباطبایی به شیوه استاد محور باید تا ساعت ۲۴ روز جمعه ۳۰ مرداد ماه جاری انجام شود و طبق اعلام دانشگاه، این مهلت تمدید نخواهد شد.

 

ثبت‌نام و ارسال مدارک صرفاً به صورت الکترونیکی انجام می‌شود و دانشگاه مدارک فیزیکی را دریافت نخواهد کرد. متقاضیان باید از طریق سامانه ثبت‌نام و مصاحبه دانشگاه اقدام کنند.

 

اسامی دعوت‌شدگان به مصاحبه از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه اعلام خواهد شد. دعوت‌شدگان پس از اعلام اسامی باید هزینه مصاحبه را به صورت الکترونیکی پرداخت کنند. همچنین حفظ کد پیگیری ثبت‌نام تا پایان اعلام نتایج بر عهده متقاضی است.

 

نتایج مصاحبه دکتری از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه علامه طباطبائی اعلام می‌شود و قطعی شدن پذیرش داوطلبان منوط به تأیید سازمان سنجش آموزش کشور خواهد بود.

 

همچنین پذیرفته‌شدگان این شیوه همانند دانشجویان استعداد‌های درخشان موظف‌اند حداکثر تا پایان نیمسال چهارم تحصیلی، اصل یا گواهی پذیرش دو مقاله علمی معتبر مورد تأیید وزارتین یا یک مقاله دارای نمایه بین‌المللی معتبر را ارائه کنند؛ در غیر این صورت، درباره ادامه تحصیل آنان شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه تصمیم‌گیری خواهد کرد.



۶ ساعت قبل / سایت سیتنا

چالش قوانین فیزیک با برش فوتون

به گزارش سیتنا، در ادامه با جزئیات این کشف، مفاهیم فیزیکی آن و کاربردهای احتمالی اش آشنا می‌شوید.

برش فوتون؛ نتیجه‌ای غیرمنتظره

محققان دانشگاه اسلو مدلی از یک بسته موجی (Wave Packet) از فوتون ساختند که به سمت آینه حرکت می‌کرد. در لحظه برخورد، آینه را حذف کردند. قسمت جلویی موج بازتاب شد و قسمت پشتی به حرکت ادامه داد. این پدیده به‌جای دو فوتون، چندین فوتون تولید کرد.

توضیح فیزیکی: حذف ناگهانی آینه، لبه‌ای تیز روی هر بسته موجی ایجاد کرد. از آنجا که یک فوتون نمی‌تواند لبه‌ای تیز ایجاد کند، برای این کار به چندین فوتون نیاز است. هرچه آینه سریع‌تر حذف شود، برش تیزتر و تعداد فوتون‌ها بیشتر خواهد شد.

کاربردهای فناوری تراشه‌های فوتونیکی: فوتون‌ها بدون مقاومت الکتریکی اطلاعات را منتقل می‌کنند و حرارت کمتری تولید می‌کنند، که آنها را برای کامپیوترهای آینده ایده‌آل می‌کند. کاوش‌های فضایی: ناسا از فوتون‌ها برای مطالعه سیارات، ستاره‌ها و کهکشان‌ها استفاده می‌کند. امواج گرانشی: در سال ۲۰۱۹، دانشمندان LIGO با استفاده از تکنیک فشرده‌سازی نور (Squeezing Light)، نویز کوانتومی را کاهش دادند و دقت اندازه‌گیری را افزایش دادند.

این پژوهش هنوز در مرحله معادلات ریاضی است، اما اگر فیزیکدانان بتوانند این پدیده را در آزمایشگاه تکرار کنند، می‌تواند به درک عمیق‌تری از فوتون‌ها و فناوری‌های مبتنی بر نور منجر شود.

انتهای پیام


۱۵ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

پایان دو روز رقابت فشرده کنکور

به گزارش آفتاب نیوز،

رقابت داوطلبان کنکور ۱۴۰۵ از صبح روز گذشته پنج‌شنبه، ۲۹ مرداد ماه با رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی آغاز شد و عصر روز گذشته نیز داوطلبان گروه‌های آزمایشی هنر و زبان‌های خارجی در حوزه‌های امتحانی حاضر شدند. رقابتی که صبح امروز جمعه ۳۰ مردادماه، با برگزاری آزمون گروه‌های علوم انسانی و علوم ریاضی و فنی به پایان رسید.

آزمون امسال با حضور یک میلیون و ۷۰ هزار و ۲۴۱ متقاضی در ۴۱۵ شهرستان کشور برگزار شد و سازمان سنجش برای برگزاری این آزمون ۵۸۶ حوزه اصلی و ۱۷ هزار و ۱۴ حوزه فرعی را در نظر گرفت تا داوطلبان در گستره وسیعی از نقاط کشور امکان حضور در آزمون را داشته باشند.

نخستین آزمون از صبح روز گذشته با رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی آغاز شد؛ گروهی که با ۴۵۱ هزار و ۵۲۲ متقاضی، پرمتقاضی‌ترین گروه آزمایشی کنکور امسال به شمار می‌رود.

پس از پایان آزمون صبح، نوبت به داوطلبان گروه‌های آزمایشی هنر و زبان‌های خارجی رسید که عصر روز گدشته در حوزه‌های امتحانی حاضر شدند.

در ادامه، صبح امروز جمعه ۳۰ مردادماه نیز داوطلبان گروه‌های آزمایشی علوم انسانی و علوم ریاضی و فنی با یکدیگر به رقابت پرداختند  و پرونده برگزاری آزمون سراسری سال ۱۴۰۵ بسته شد.

بر اساس آمار اعلام‌شده از سوی سازمان سنجش، ۳۲۷ هزار و ۷۳۴ نفر در گروه علوم انسانی، ۱۳۵ هزار و ۸۱۳ نفر در گروه علوم ریاضی و فنی، ۹۰ هزار و ۱۷۳ نفر در گروه زبان‌های خارجی و ۶۴ هزار و ۹۹۹ نفر در گروه هنر ثبت‌نام کرده‌اند.

ترکیب جنسیتی داوطلبان نیز نشان می‌دهد زنان سهم بیشتری از متقاضیان آزمون سراسری را به خود اختصاص داده‌اند؛ به طوری که ۶۵ درصد کل داوطلبان زن و ۳۵ درصد مرد بودند.

در گروه علوم تجربی ۶۹ درصد داوطلبان زن و ۳۱ درصد مرد بودند. در گروه علوم انسانی نیز زنان با سهم ۶۸ درصدی در اکثریت قرار دارند.

در گروه علوم ریاضی و فنی ۴۰ درصد داوطلبان زن و ۶۰ درصد مرد بودند. همچنین ۷۸ درصد داوطلبان گروه هنر و ۶۹ درصد متقاضیان گروه زبان‌های خارجی را زنان تشکیل می‌دهند.

بر این اساس آزمون‌های نوبت صبح رأس ساعت ۷:۳۰ آغاز  و درهای حوزه‌های امتحانی ساعت ۷ صبح بسته شد. آزمون‌های نوبت عصر نیز ساعت ۱۵ آغاز و درهای حوزه‌ها ساعت ۱۴:۳۰ بسته شد.

در میان داوطلبان آزمون امسال، افراد با سنین مختلف حضور دارند؛ به‌طوری که مسن‌ترین داوطلب کنکور ۱۴۰۵ فردی ۸۵ ساله از استان کرمانشاه است که در گروه آزمایشی علوم انسانی شرکت کرد.

در مقابل، جوان‌ترین داوطلب این آزمون متولد سال ۱۳۹۳ و ۱۲ ساله است که از استان اردبیل در کنکور شرکت کرد.

بنا بر اعلام مسؤلان، نتایج اولیه کنکور ۱۴۰۵ در شهریور ماه و نتایج نهایی نیز نیمه دوم آبان از طریق سازمان سنجش آموزش کشور منتشر می‌شود و نو دانشجویان از اواخر آبان به دانشگاه‌ها خواهند رفت.

بنا بر اعلام مسئولان سازمان سنجش این آزمون در سلامت کامل برگزار شد، همچنین دکتر رضا محمدی، رییس سازمان سنجش در حاشیه بازدید از حوزه امتحانی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص قطع برق در یکی از حوزه‌های امتحانی روز گذشته گفت: روز گذشته، پنج‌شنبه در یکی از حوزه‌های فرعی تابع دانشگاه ملی مهارت این اتفاق افتاد.

وی افزود: علی‌رغم تمهیداتی که اندیشیدیم و تمام تلاشی که وزارت نیرو و همکاران حوزه اجرایی در استان خوزستان در نظر گرفتند، این اتفاق خارج از اختیار و کنترل شبکه برق و هم عوامل اجرایی بوده که در دست بررسی است.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور اظهار کرد: حدود  ۳۰ دقیقه تا برقراری مجدد وقت داشتیم که این ۳۰ دقیقه را در اختیار متقاضیان قرار دادیم. مطمئنا به امید خدا در واقع قطعی برق در حوزه‌ها نخواهیم داشت و بحث نور روشنایی و سرمایی در تمامی حوزه‌ها فراهم خواهد بود که داوطلبان بتوانند به صورت عادلانه به رقابت بپردازند.


۲۸ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

هاتف بستری برای ترسیم سیر دانشگاه تا شرکت دانش‌بنیان در پارادایم قدرت‌بنیان

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در حاشیه بازدید از بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت ساختمان، با تشریح پارادایم جدید معاونت علمی و حرکت از فناوری و نوآوری به سمت ایجاد قابلیت‌های پایدار و تکرارپذیر، اظهار کرد: یکی از برنامه‌هایی که معاونت علمی در آغاز این مسیر دنبال کرده، طرح هاتف است.

به گزارش معاونت علمی ریاست‌جمهوری، حسین افشین با بیان اینکه معاونت علمی در رویکرد جدید خود به دنبال تبدیل ایده به بازار و هدایت زنجیره‌های شکل‌گیری فناوری است، افزود: در معاونت علمی دنبال این هستیم که ایده را به بازار تبدیل کنیم و در این میان زنجیره‌ها را هدایت کنیم.

وی ادامه داد: برای حوزه‌های نوظهوری که ممکن است به دلیل نبود بازار شکل‌گرفته، سرمایه‌گذاری کافی روی آنها وجود نداشته باشد، طرحی هدایتگر با عنوان هاتف تعریف شده است.

معاون علمی رئیس‌جمهور تصریح کرد: در قالب این طرح، حوزه‌هایی که دانش و ظرفیت فناورانه آنها در دانشگاه وجود دارد، شناسایی می‌شوند و تلاش می‌کنیم هسته‌های پژوهشی فعال در این حوزه‌ها را به شرکت‌های فناور تبدیل کنیم. این شرکت‌های فناور نیز در ادامه، در پارک‌های علم و فناوری و با استفاده از ظرفیت‌های حمایتی، مسیر تبدیل شدن به شرکت‌های دانش‌بنیان را طی خواهند کرد.

افشین با تأکید بر اینکه طرح هاتف با هدف ایجاد یک زنجیره پیوسته از ایده تا بازار طراحی شده است، گفت: ما یک زنجیره تعریف کرده‌ایم که به ما اجازه می‌دهد ایده‌ای را که یک نخبه، عضو هیئت علمی، دانشگاهی یا یک جوان متخصص و صاحب ایده دارد، در یک مسیر مشخص به محصول برسانیم.

وی با اشاره به اینکه رسیدن به محصول پایان مسیر توسعه فناوری نیست، تصریح کرد: وقتی ایده به محصول رسید، آیا کار پایان پیدا کرده است؟ خیر. تا اینجا فناوری اتفاق افتاده است، اما ما دنبال نوآوری هستیم.

رئیس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: نوآوری یعنی فناوری بتواند خلق اثر کند؛ یعنی یک اثر اقتصادی، اجتماعی و اقتداری داشته باشد؛ بنابراین وقتی از نوآوری صحبت می‌کنیم، منظور این است که فناوری را به یک اثر مؤثر تبدیل کنیم.

افشین در ادامه با تأکید بر ضرورت عبور از مفهوم نوآوری و رسیدن به قابلیت، اظهار کرد: آیا ایجاد اثر اقتصادی و اجتماعی کافی است؟ پاسخ امروز به این پرسش نه است و به همین دلیل است که بر قابلیت تأکید دارم و معتقدم نوآوری باید به قابلیت تبدیل شود.

معاون علمی رئیس‌جمهور قابلیت را به معنای تکرارپذیری موفقیت‌ها دانست و افزود: قابلیت یعنی بتوانید یک موفقیتی را که به دست آورده‌اید، تکرار کنید. ما امروز دنبال این هستیم که از فناوری و نوآوری عبور کرده و به قابلیت برسیم؛ قابلیتی که بتواند در مقیاس ملی ایجاد شود، استمرار پیدا کند و به‌صورت پایدار توسعه یابد. توسعه هوش مصنوعی در مسیر ایجاد قابلیت دانش‌بنیان

افشین یکی از مهم‌ترین قابلیت‌های مورد نیاز کشور را در شرایط کنونی، هوش مصنوعی دانست و گفت: یکی از قابلیت‌هایی که باید به آن برسیم، هوش مصنوعی است. اما هوش مصنوعی را نباید صرفاً به شکل یک محصول منفرد دید.

وی ادامه داد: برای مثال، اینکه بگوییم با استفاده از هوش مصنوعی توانسته‌ایم داده‌های ساختمانی را بخوانیم، سامانه‌ای طراحی کرده‌ایم که آموزش می‌بیند، فرمان صادر می‌کند و یک مسئله مشخص را حل می‌کند، به معنای پایان مسیر نیست. ما دنبال این هستیم که هوش مصنوعی در کشور به یک قابلیت تبدیل شود.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با اشاره به فعالیت ستاد توسعه فناوری و کاربرد‌های هوش مصنوعی اظهار کرد: فرآیند هوش مصنوعی در کشور در قالب ستاد مربوطه، به‌صورت منظم و با حضور معاون اول رئیس‌جمهور دنبال می‌شود و همین هفته نیز هشتمین جلسه این ستاد برگزار شد. هدف ما این است که هوش مصنوعی را از سطح محصولات و کاربرد‌های منفرد عبور داده و به یک قابلیت ملی تبدیل کنیم.

افشین در تشریح الزامات ایجاد چنین قابلیتی گفت: باید ببینیم فرایند ایجاد قابلیت اجرایی چیست و ضمانت اجرایی آن چگونه شکل می‌گیرد. بر اساس اصولی که در دنیا نیز دنبال می‌شود، ما در برخی حوزه‌ها باید تسهیلگر باشیم، در برخی حوزه‌ها تنظیم‌گر باشیم و زیرساخت‌های لازم را آماده کنیم. در کنار این موارد، باید آزمایشگاه‌های صحت‌سنجی و سندباکس نیز داشته باشیم.

وی افزود: اگر سندباکس و زیرساخت‌های صحت‌سنجی وجود نداشته باشد، ممکن است کد‌هایی وارد فرآیند شوند که فریب‌دهنده باشند یا نتوانند عملکرد مورد انتظار را ارائه دهند؛ بنابراین ایجاد این زیرساخت‌ها بخشی از مسیر رسیدن به قابلیت ملی در حوزه‌های فناورانه است.

معاون علمی رئیس‌جمهور با اشاره به توسعه زیرساخت‌های پردازش هوش مصنوعی در کشور طی سال‌های اخیر اظهار کرد: ما فکر می‌کنیم در یک بازه زمانی حدود سه سال می‌توانیم مسیر ایجاد قابلیت‌های جدی در این حوزه را دنبال کنیم. باید توجه داشت که تا دو سال پیش، زیرساخت پردازش هوش مصنوعی در کشور به این شکل وجود نداشت، اما در همین فاصله کوتاه، زیرساخت بسیار خوبی در کشور آماده شده و در حال افزایش نرخ رشد آن هستیم.

وی ادامه داد: امروز جایگاه کشور از نظر علمی مناسب است و امیدواریم در حوزه کاربردپذیری نیز بتوانیم این جایگاه را به شکل محسوسی ارتقا دهیم. در سال جاری نیز در شاخص‌های مرتبط با کاربردپذیری، بهبود قابل توجهی داشته‌ایم.

افشین با اشاره به فاصله میان تولید علم و کاربردی‌سازی فناوری گفت: البته فاصله میان جایگاه علمی و کاربردپذیری ما همچنان زیاد است، اما این فاصله در حال کاهش است. باید توجه داشت که کار علمی و کاربردی، به‌ویژه در حوزه‌های نوظهور، الزاماً زودبازده نیست.

وی برای تبیین این رویکرد افزود: برخی از این فعالیت‌ها شبیه درخت گردو هستند؛ وقتی یک درخت گردو می‌کارید، در سال اول و دوم محصول نمی‌دهد، اما در مقابل، محصول و دوام آن می‌تواند ماندگار باشد. ما نیز به دنبال کار‌های نمایشی و فعالیت‌های سطحی نیستیم؛ به دنبال مسیر‌هایی اصیل، پیوسته و منسجم هستیم که بتوانند اثرگذاری طولانی‌مدت ایجاد کنند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با تأکید بر پرهیز از رویکرد‌های نمایشی در توسعه فناوری تصریح کرد: ما دنبال جرقه‌های کوتاه‌مدت و محصولاتی که صرفاً برای مدت کوتاهی مطرح شوند نیستیم؛ بلکه می‌خواهیم یک مسیر روشن و پایدار ایجاد کنیم. هدف این است که زنجیره‌ای شکل بگیرد که از ایده و دانش آغاز شود، به فناوری و نوآوری برسد و در نهایت به قابلیت و اثر اقتصادی، اجتماعی و اقتداری تبدیل شود.

وی با اشاره به تغییر رویکرد رسمی معاونت علمی اظهار کرد: در پارادایم جدیدی که معاونت علمی از مردادماه به‌صورت رسمی اعلام کرده است، ما به سمت پارادایم قدرت‌بنیان حرکت می‌کنیم. در این پارادایم، قابلیت به‌عنوان یکی از پارامتر‌های اصلی مورد توجه قرار می‌گیرد.

افشین ادامه داد: وقتی با یک شرکت دانش‌بنیان صحبت می‌کنم، تأکید می‌کنم شرکتی که نتواند دانش خود را به‌صورت مستمر تکثیر و به‌روزرسانی کند، دیگر با الزامات این پارادایم همخوان نیست. فناوری دائماً در حال تغییر است و نمی‌توان صرفاً به موفقیت‌های گذشته تکیه کرد.

وی افزود: به همین دلیل، ما به‌عنوان هدایتگر باید به شرکت دانش‌بنیان بگوییم که حمایت‌های ما از یک محصول یا فناوری، مادام‌العمر نیست. ممکن است یک فناوری پنج سال پیش، فناوری درخشان و شایسته حمایت بوده باشد و یک شرکت را به یک شرکت دانش‌بنیان تبدیل کرده باشد، اما امروز همان فناوری ممکن است دیگر فناوری جدید و رقابت‌پذیری محسوب نشود.

معاون علمی رئیس‌جمهور تأکید کرد: این ادبیات را در حال جاری کردن در اکوسیستم فناوری و نوآوری کشور هستیم؛ چراکه هدف ما صرفاً افزایش تعداد شرکت‌ها یا محصولات نیست، بلکه ایجاد شرکت‌ها و فناوری‌هایی است که بتوانند به‌صورت مستمر دانش خود را به‌روز کنند، تکثیر کنند و قابلیت‌های جدید ایجاد کنند.

وی با اشاره به نقش اجزای مختلف زیست‌بوم در تحقق این رویکرد گفت: این مسیر بدون همکاری اجزای اکوسیستم امکان‌پذیر نیست و باید با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان، استادان دانشگاه، پارک‌های علم و فناوری، مراکز نوآوری، کارخانه‌های نوآوری، رسانه و نظام آموزشی کشور دنبال شود.

افشین نقش نظام آموزشی را در شکل‌گیری فرهنگ نوآوری و دانش‌بنیان از سنین پایین مهم دانست و گفت: اگر به دنبال کشوری هستیم که بخواهد در علم و فناوری قدرتمند شود، باید آموزش در مدارس نیز متفاوت شود. خلاقیت و فرایند دانش‌بنیانی باید از کودکی در جامعه نهادینه شود.

وی خاطرنشان کرد: مسیر قدرت‌بنیان شدن کشور، مسیری یکپارچه است که از مدرسه و پرورش خلاقیت آغاز می‌شود، در دانشگاه با تولید دانش و شکل‌گیری هسته‌های پژوهشی ادامه پیدا می‌کند، از طریق طرح‌هایی مانند هاتف به سمت شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان هدایت می‌شود، با توسعه فناوری و نوآوری به محصول و اثر می‌رسد و در نهایت با ایجاد قابلیت‌های تکرارپذیر، به قدرت اقتصادی، اجتماعی و اقتداری کشور تبدیل می‌شود.

معاون علمی رئیس‌جمهور در پایان تأکید کرد: هدف نهایی این مسیر، ایجاد جرقه‌های کوتاه‌مدت یا صرفاً تولید محصول نیست؛ بلکه ایجاد یک مسیر روشن، اصیل، پیوسته و منسجم برای تبدیل ایده و دانش به فناوری، فناوری به نوآوری، نوآوری به قابلیت و قابلیت به قدرت ملی است؛ مسیری که طرح هاتف یکی از حلقه‌های مهم آن برای هدایت ظرفیت‌های دانشگاهی و پژوهشی به سمت بازار و اقتصاد دانش‌بنیان به شمار می‌رود.

انتهای پیام/




 توضیح رئیس سازمان سنجش در خصوص قطع برق یکی از حوزه‌های امتحانی کنکور
۱۷ ساعت قبل / سایت تابناک

توضیح رئیس سازمان سنجش در خصوص قطع برق یکی از حوزه‌های امتحانی کنکور

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در خصوص قطع برق در یکی از حوزه‌های امتحانی روز گذشته، گفت: برای تکرار نشدن، تمام تمهیدات در نظر گرفته شده است.

 کنکور ۱۴۰۵ در ایستگاه پایانی/ آزمون گروه‌های ریاضی و انسانی برگزار شد
۲۰ ساعت قبل / خبرگزاری مهر

کنکور ۱۴۰۵ در ایستگاه پایانی/ آزمون گروه‌های ریاضی و انسانی برگزار شد

آزمون گروه های آزمایشی علوم ریاضی و فنی و علوم انسانی صبح امروز ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ برگزار شد و با برگزاری این آزمون ها، کنکور ۱۴۰۵ به ایستگاه پایانی رسید.

 اختلال در جست‌وجو و برخی خدمات گوگل
۹ ساعت قبل / سایت سیتنا

اختلال در جست‌وجو و برخی خدمات گوگل

همزمان با افزایش گزارش کاربران از بروز مشکل در استفاده از گوگل، شماری از کاربران از اختلال در جست‌وجو، بارگذاری محتوا و دسترسی به وب‌سایت این شرکت خبر داده‌اند؛

 وجود برخی مواد حساسیت‌زا در شامپو‌های سر و بدن
۱۹ ساعت قبل / سایت تابناک

وجود برخی مواد حساسیت‌زا در شامپو‌های سر و بدن

معاون اداره کل فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، با اشاره به استفاده از برخی مواد نگه‌دارنده در شامپوها، بر ضرورت توجه مصرف کنندگان به ترکیبات...

 خشم بی‌دلیل را جدی بگیرید
۱۹ ساعت قبل / سایت تابناک

خشم بی‌دلیل را جدی بگیرید

خشم همیشه از یک بحث خانوادگی، فشار کاری یا روزی سخت آغاز نمی‌شود. گاهی تغییر ناگهانی در خلق‌وخو، زودرنجی و طغیان‌های عصبی می‌تواند نشانه‌ای از اختلال در کارک...

 آغاز رقابت بیش از ۴۶۳ هزار داوطلب در دومین روز کنکور
۲۰ ساعت قبل / سایت تابناک

آغاز رقابت بیش از ۴۶۳ هزار داوطلب در دومین روز کنکور

رقابت بیش از ۴۶۳ هزار داوطلب در دو گروه علوم انسانی و ریاضی و فنی در دومین و آخرین روز کنکور ۱۴۰۵ آغاز شد.