قیمت طلا امروز




 سایت تابناک / ۱۴۰۵/۰۵/۲۰

موشک چین در هوا منفجر شد

جدیدترین موشک چین کمتر از ۹۰ ثانیه پس از پرتاب منفجر شد. آژانس فضایی چین هنوز بیانیه‌ای در مورد این حادثه منتشر نکرده است.
 موشک چین در هوا منفجر شد

 

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا؛ شرکت دولتی علوم و فناوری هوافضای چین(CASC) یک موشک «لانگ مارچ 7A»( Long March 7A) را از سایت پرتاب فضایی ونچانگ(Wenchang) در استان هاینان چین، کمی پس از ساعت ۸:۰۰ صبح به وقت محلی پرتاب کرد و حدود ۸۵ ثانیه پس از پرتاب، موشک منفجر شد و در حالی که هنوز در جو زمین در حال اوج گرفتن بود، یک گوی آتشین عظیم و ابری از دود و زباله ایجاد کرد.

شرکت تا زمان انتشار این خبر هنوز بیانیه‌ای در مورد این حادثه منتشر نکرده است، اما ویدئویی که در رسانه‌های اجتماعی بازنشر شد، شوک تماشاگران را در لحظه شعله‌ور شدن موشک به تصویر کشید.

این ماموریت تقریباً به طور قطع یک شکست کامل تلقی خواهد شد و کل وسیله نقلیه و محموله از بین رفته‌اند.

پرتاب امروز، هجدهمین ماموریت موشک «لانگ مارچ 7A» از زمان آغاز به کار این موشک در سال ۲۰۲۰ بود که متعاقباً با انفجار آن نیز پایان یافت. چین این حادثه را به نقص موتوری نسبت داد که اندکی پس از جداسازی مرحله اول رخ داد. با این حال، پرتاب امروز صبح به این مرحله نرسید.

چهار بوستر جانبی و مرحله اصلی «لانگ مارچ 7A» در حین جداسازی مرحله اول که معمولاً کمی کمتر از سه دقیقه پس از پرتاب رخ می‌دهد، به صورت یک خوشه کامل جدا می‌شوند. از آنجایی که حادثه امروز تنها ۸۵ ثانیه پس از پرواز رخ داد، موشک هنوز درگیر احتراق اولیه موتور مرحله اصلی برای خروج از جو زمین بود.

این موشک نسخه‌ای از خانواده موشک‌های «Long March 7» چین است که کمی بیش از 60 متر ارتفاع دارد و دو مرحله اول را با یک مرحله سوم مجهز به هیدرولوکس (هیدروژن مایع و اکسیژن مایع) ترکیب می‌کند که قادر به پرتاب تا ۷ تن به مدار انتقال زمین‌ثابت(GTO) است.

به گفته رادیوی ملی چین، پرتاب امروز حامل فضاپیمای «Zhongxing-4B» چین (یک ماهواره ارتباطی) بود. ماهواره‌های Zhongxing چین خدمات مخابراتی و اینترنت پهن‌باند ارائه می‌دهند و همچنین تصور می‌شود که خدماتی را برای ارتش چین ارائه می‌دهند.

مشخص نیست که انفجار امروز چه پیامدهایی ممکن است بر پرتاب‌های آینده، از جمله پرتاب موشک «Zhuque-3» چین که برای روزهای آینده برنامه‌ریزی شده است، داشته باشد. این ماموریت قرار است از مرکز پرتاب ماهواره Jiuquan چین، بیش از 2415 کیلومتر دور از ونچانگ پرتاب شود و انتظار می‌رود که یک تلاش برای فرود مرحله اول آن انجام شود.

شرکت CASC از موشک استاندارد «Long March 7» که مرحله اصلی خود را با نسخه 7A به اشتراک می‌گذارد، به عنوان وسیله پرتاب خود برای تحویل محموله به ایستگاه فضایی تیانگونگ در مدار پایین زمین تقریباً هر هشت ماه یک‌بار استفاده می‌کند. جدیدترین این ماموریت‌ها در ماه مه پرتاب شد و پرتاب تدارکات بعدی قرار است حوالی ژانویه ۲۰۲۷ پرتاب شود.

بسته به علت انفجار امروز صبح، این ماموریت و سایر ماموریت‌ها ممکن است با تأخیر مواجه شوند، زیرا چین در حال بررسی این حادثه است.



۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

افزایش همکاری‌های نظامی پیونگ‌یانگ و مسکو در جنگ اوکراین

به گزارش هم‌میهن آنلاین و به نقل از خبرآنلاین، مقام‌های اطلاعاتی اوکراین از استقرار موج تازه‌ای از نیروهای نظامی کره شمالی در خاک روسیه خبر دادند که مأموریت اصلی آن‌ها پشتیبانی از عملیات‌های ارتش روسیه در جبهه‌های جنگ با اوکراین است.

بر پایه گزارش‌های معاونت اطلاعات وزارت دفاع اوکراین، این نیروها که شمار آن‌ها به ۸ هزار و ۵۰۰ نفر می‌رسد، شامل یگان‌های تخصصی پهپادی، مهندسان و نیروهای مین‌روب هستند. این واحدها عمدتاً در منطقه کورسک مستقر شده‌اند و هدف از به‌کارگیری آن‌ها، آزاد کردن نیروهای رزمی روسیه برای اجرای عملیات‌های تهاجمی عنوان شده است.

تحلیل‌گران نظامی اوکراینی احتمال می‌دهند که مسکو در رایزنی‌های دیپلماتیک آینده با پیونگ‌یانگ، درخواست افزایش اعزام نیرو را مطرح کند. با این حال، مقامات کره شمالی ضمن تکذیب گزارش‌های مربوط به اعزام نیرو، این روایت‌ها را بی‌اساس خوانده‌اند. برآوردهای میدانی نشان می‌دهد که از اکتبر ۲۰۲۴ تاکنون، حدود ۲۵ هزار نیروی کره شمالی در روند چرخشی نیروهای روسیه مشارکت داشته‌اند.

علاوه بر نیروی انسانی، همکاری‌های تسلیحاتی دو کشور نیز گسترش یافته است. گفته می‌شود کره شمالی ده‌ها موشک بالستیک از مدل‌های KN-23 و KN-24 به روسیه تحویل داده و ده‌ها متخصص موشکی را برای پشتیبانی فنی به منطقه ورونژ اعزام کرده است. در مقابل، گزارش‌ها حاکی از آن است که پیونگ‌یانگ خواستار دریافت سامانه‌های پدافند هوایی اس-۴۰۰ شده و برخی سامانه‌های موشکی پانتسیر را نیز تحویل گرفته است. این تبادل تسلیحاتی در شرایطی صورت می‌گیرد که اوکراین با محدودیت در ذخایر سامانه‌های دفاعی پاتریوت مواجه است.

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

به کانال بله هم میهن بپیوندید

به کانال روبیکا هم میهن بپیوندید


۳ ساعت قبل / سایت تابناک

چین؛ مانع بزرگ محاصره اقتصادی ایران

به گزارش تابناک به نقل از فرارو؛ جیمز استاوریدیس، دریادار بازنشسته نیروی دریایی آمریکا، گفت وعده دونالد ترامپ، برای تحت فشار قرار دادن شدید اقتصادی ایران، «بهترین گزینه از میان مجموعه‌ای از گزینه‌های بد» است، هرچند اجرای آن احتمالا با مشکلاتی همراه خواهد بود.

به گزارش سی‌ان‌ان، استاوریدیس با اشاره به گزینه‌های پیش روی دولت آمریکا اظهار کرد واشنگتن می‌تواند «به درگیری‌های تمام‌عیار بازگردد» یا «از آن کنار بکشد».

او افزود گزینه دیگری که ترامپ در حال دنبال کردن آن است، درخواست از «بقیه جهان برای مشارکت در این محاصره» است.

ترامپ پیش‌تر از اجرای یک «دی‌دی اقتصادی» علیه ایران سخن گفته و تهدید کرده است کشور‌هایی که همچنان با تهران تجارت کنند، با «پیامد‌های اقتصادی بسیار شدیدی» مواجه خواهند شد.

استاوریدیس در ادامه گفت: «فکر می‌کنم این موضوع مشکل‌ساز خواهد شد و چین تنها نخستین کشوری است که از پذیرفتن افتخار مشارکت در محاصره ایران خودداری خواهد کرد.»

این اظهارات پس از آن مطرح شد که پکن اعلام کرد «تحریم‌ها و تاکتیک‌های فشار، راه‌حل نیستند.»


۳ ساعت قبل / سایت اسپوتنیک

موشکها و پهپادهای ایرانی، پایگاههای عظیم آمریکایی در بحرین، کویت و قطر را به اهدافی بسیار آسیبپذیر تبدیل کردهاند

موشک‌ها و پهپادهای ایرانی، پایگاه‌های عظیم آمریکایی در بحرین، کویت و قطر را به اهدافی بسیار آسیب‌پذیر تبدیل کرده‌اند

برای اولین بار، پنتاگون به طور جدی در حال بررسی کنار گذاشتن استراتژی پایگاه‌های غول‌پیکر است. واشنگتن به جای تمرکز نیروها، می‌تواند به نیروهای پراکنده و متحرک روی آورد، اما این امر مستلزم هزینه‌های لجستیکی و سیاسی هنگفتی است. نتیجه این آزمون استرس مشخص خواهد کرد که آیا نقشه حضور نظامی ایالات متحده در خلیج فارس برای دهه‌ها دوباره ترسیم خواهد شد یا خیر.

کمیک هوش مصنوعی اسپوتنیک.

Sputnik Iran | Rubika | Bale | Web




 پاسخ آتشین ترکیه به نتانیاهو
۴۰ دقیقه قبل / سایت تابناک

پاسخ آتشین ترکیه به نتانیاهو

ترکیه روز جمعه اظهارات دفتر نخست‌وزیری اسرائیل علیه «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه را به‌شدت رد کرد و آن‌ها را فاقد «حقایق تاریخی و جدیت سیاسی» دانست.

 ونس: در مرحله جدیدی از جنگ هستیم
۹ ساعت قبل / سایت هم میهن

ونس: در مرحله جدیدی از جنگ هستیم

معاون رئیس جمهور آمریکا عملا اعتراف کرد که هیچ ایده‌ای ندارد که تا چه مدت باید کارزار فشار اقتصادی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بر ایران را اجرا کند!

 فساد مالی ترامپ و خانواده‌اش در صدر تحقیقات گسترده دموکرات‌ها
۸ ساعت قبل / سایت تابناک

فساد مالی ترامپ و خانواده‌اش در صدر تحقیقات گسترده دموکرات‌ها

دموکرات‌های آمریکا از برنامه‌ای گسترده برای تحقیق درباره دونالد ترامپ، اعضای خانواده او و دولتش خبر داده‌اند؛ تحقیقاتی که به گفته آنها، بیش از هر چیز بر اتها...

 الجزیره: نگاه ترامپ به وضعیت ایران نشان‌دهنده فقدان اطلاعاتی است که از داخل ایران دریافت می‌شود
۲ ساعت قبل / سایت هم میهن

الجزیره: نگاه ترامپ به وضعیت ایران نشان‌دهنده فقدان اطلاعاتی است که از داخل ایران دریافت می‌شود

الجزیره نوشت: محمد المنشاوی، روزنامه‌نگار و متخصص مسائل آمریکا، گفت نگاه دونالد ترامپ و کاخ سفید به وضعیت ایران واقع‌بینانه نیست و نشان‌دهنده فقدان اطلاعاتی است که از داخل ایران دریافت می‌شود.

 «عایشه وهاب»؛ سیاستمدار افغان‌تبار منتقد اسرائیل وارد کنگره آمریکا شد - تسنیم
۱۲ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

«عایشه وهاب»؛ سیاستمدار افغان‌تبار منتقد اسرائیل وارد کنگره آمریکا شد - تسنیم

عایشه وهاب سیاستمدار منتقد رژیم صهیونیستی، با وجود تلاش و مخالفت لابی اسرائیل، در انتخابات کالیفرنیا پیروز شد.

 آزمایش موشکی بی‌سابقه روسیه در نزدیکی جزایر مورد ادعای ژاپن
۹ ساعت قبل / خبرگزاری ایسنا

آزمایش موشکی بی‌سابقه روسیه در نزدیکی جزایر مورد ادعای ژاپن

روسیه یک رزمایش موشکی بی‌سابقه با حضور کشتی‌های نیروی دریایی و یک پرتابگر زمینی در نزدیکی جزایری در شرق دور خود که مورد ادعای ژاپن نیز هستند، انجام داد.