قیمت طلا امروز




 سایت آفتاب نیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۲۲

ژاپن سفیر روسیه را احضار کرد

ژاپن در ادامه تنش‌ها با روسیه بر سر نخستین سفر ولادیمیر پوتین به یکی از جزایر مورد مناقشه کوریل، اقدام به احضار سفیر روسیه کرد.
 ژاپن سفیر روسیه را احضار کرد

به گزارش آفتاب نیوز،

توشیمیتسو موتگی، وزیر امور خارجه ژاپن، امروز پنجشنبه اعلام کرد نیکولای نوزدرف، سفیر روسیه در ژاپن را احضار کرده است تا موضع دولت ژاپن را ابلاغ کرده و اعتراض خود را پس از اولین بازدید رسمی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، از جزیره ایتوروپ واقع در جزایر کوریل که تحت کنترل روسیه و مورد ادعای ژاپن هستند، اعلام کند.

وزارت امور خارجه ژاپن در بیانیه‌ای با به کار بردن نامی که توکیو برای این جزایر مورد مناقشه استفاده می‌کند اعلام کرد: «سرزمین‌های شمالی، از جمله جزیره ایتوروپ، از نظر تاریخی و قانونی سرزمین‌های غیرقابل تصرف ژاپن هستند و ژاپن به شدت به این سفر اعتراض دارد.»

پیش از این، سانائه تاکایچی، نخست وزیر ژاپن، اولین سفر پوتین به این مجمع‌الجزایر آتشفشانی واقع در خاور دور را «کاملاً غیرقابل قبول» خواند.

همچنین دیمیتری مدودف، نایب رئیس شورای امنیت روسیه هم روز پنجشنبه گفت که اظهارات سانائه تاکایچی، نخست‌وزیر ژاپن، در مورد اینکه جزایر کوریل «در اصل ژاپنی» هستند، چیزی را تغییر نمی‌دهد و اینها «سرزمین روسیه بوده‌اند، هستند و خواهند بود.»

علاوه بر این، الکساندر گروشکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه، روز پنجشنبه اظهار داشت که تلاش‌های دیپلماتیک ژاپن در مورد جزایر کوریل بی‌نتیجه خواهد بود و تأکید کرد که این جزایر متعلق به روسیه باقی خواهند ماند.

گروشکو در حاشیه چهارمین مجمع مناطق قطب شمال، در پاسخ به سؤالی از ریانووستی در مورد احضار سفیر روسیه در توکیو پس از سفر ولادیمیر پوتین به جزیره ایتوروپ، گفت: «این تلاش‌های دیپلماتیک بی‌نتیجه خواهد بود؛ خاک روسیه همچنان متعلق به روسیه خواهد بود.»



۷ دقیقه قبل / سایت فراز

«نبرد هرمز» روز چهل و سوم | گزارش درحال به روز رسانی

گزارش لحظه ای از «نبرد هرمز» در حال به روز رسانی... ۳:۴۴» ادعاهای تکراری ترامپ: تنگه هرمز را قلمرو آمریکا می‌دانم

ادعای ترامپ درباره ایران:

«من در حال حاضر تنگه هرمز را قلمرو آمریکا می‌دانم.

این یک قلمرو آمریکایی است.» ۳:۳۰» ترامپ: اگر در انتخابات میان‌دوره‌ای شکست بخوریم، من استیضاح خواهم شد

ترامپ گفت:

«اگر در انتخابات میان‌دوره‌ای شکست بخوریم، من استیضاح خواهم شد.

آنها من را استیضاح خواهند کرد. اصلاً نمی‌دانند چرا.» ۳:۱۳» وال استریت ژورنال: وزیر ارتش آمریکا که متحد ونس است، تا پایان سال کناره‌گیری می‌کند

وال استریت ژورنال نوشت:

دَن دریِسکال، وزیر ارتش آمریکا، انتظار می‌رود تا پایان سال از سمت خود کناره‌گیری کند؛ این تصمیم پس از ماه‌ها تنش با پیت هگست، وزیر دفاع، مطرح شده است.

کناره‌گیری او شکاف رهبری در ارتش آمریکا را عمیق‌تر خواهد کرد؛ ارتش در حال حاضر نیز پس از برکناری ژنرال رَندی جورج در آوریل، فاقد یک رئیس ستاد ارتش است که تأییدیه سنا را داشته باشد.

دریسکال، که از متحدان جی‌دی ونس و از نیرو‌های سابق رنجر ارتش است، در طول ۱۸ ماه حضورش در این سمت بر نوسازی ارتش، استفاده از فناوری‌های تجاری و بهره‌گیری از درس‌های جنگ اوکراین تأکید داشت. ۳:۰۷» ادعای ترامپ: ایرانی‌ها هنوز برای یک توافق درست و مناسب آماده نیستند؛ من فقط توافق‌های خوب انجام می‌دهم

خبرنگاری از ترامپ پرسید: درباره روی آوردن ایران به جنگ اقتصادی؛ آیا این نشان می‌دهد که گزینه‌های نظامی آمریکا محدود شده است؟

ترامپ در پاسخ ادعا کرد: نه، اصلاً. این‌طور نیست. یعنی داریم می‌بینیم چه اتفاقی می‌افتد.

ترامپ درباره ایران همچنین مدعی شد: «آن‌ها خیلی دوست دارند به توافق برسند، اما به نظر من هنوز آماده نیستند که توافق درست و مناسبی را انجام دهند.»

او ادعا کرد: «من فقط توافق‌های خوب انجام می‌دهم.» ۲۳:۵۹» سردار وحیدی: در این مقطع حساس و سرنوشت‌ساز تداوم پرشتاب راهبرد قدرت‌افزایی دفاعی و تهاجمی ضرورت دارد

سرلشکر وحیدی، فرمانده کل سپاه با صدور پیامی فرا رسیدن ۳۱ مرداد ماه «روز صنعت دفاعی کشور» را به سرتیپ پاسدار سید مجید ابن الرضا، سرپرست وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران تبریک گفت.

در این پیام‌آمده است: در چنین مقطع حساس و سرنوشت‌سازی، تداوم پرشتاب راهبرد قدرت‌افزایی دفاعی و تهاجمی به عنوان تنها راهکار هوشمندانه ضرورت دارد.

در بخش دیگری از این پیام آمده است: قدرت‌افزایی در تولید محصولات صنعت دفاعی و نظامی ادامه خواهد یافت تا ایران اسلامی به جایگاه حقیقی خود به عنوان قدرتی بی‌بدیل در هندسه نظم نوین جهانی دست یابد.


۳ ساعت قبل / سایت مشرق

خیز لهستان برای امن‌تر کردن مرز شرقی خود با گسترش پدافند هوایی

به گزارش مشرق، دونالد تاسک نخست وزیر لهستان ادامه داد: «ما امروز در مرز شرقی امن‌تر از همیشه هستیم. لهستان بیش از هر کشور دیگری برای تدارکات نظامی و پدافند هوایی هزینه کرده و از بودجه دولتی و تأمین مالی اتحادیه اروپا، از جمله برنامه تأمین مالی دفاعی SAFE این اتحادیه استفاده می‌کند.

به نقل از پایگاه خبری polskieradio، وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش همچنین امنیت شدیدتر در امتداد مرز لهستان با بلاروس را به عنوان مدرکی از بهبود امنیت ذکر کرد و ادامه داد تعداد افرادی که به طور غیرقانونی از مرز عبور می‌کنند از اوج چند هزار نفر در ماه به «صفر، دو یا سه» عبور در ماه کاهش یافته است.

تاسک همچنین گفت که برنامه سپر شرقی هرگز به طور کامل تکمیل نخواهد شد زیرا بخش کلیدی آن شامل نوسازی مداوم پدافند هوایی لهستان است: «ما در آغاز این راه هستیم.»

این برنامه که توسط وزارت دفاع و ارتش لهستان در سال ۲۰۲۴ اعلام شد، برای تقویت مرزهای این کشور با روسیه و بلاروس طراحی شده است. این برنامه شامل استحکامات، تأسیسات ذخیره‌سازی تجهیزات، سیستم‌های شناسایی و تأسیسات ضد پهپاد می‌شود.


۴ ساعت قبل / سایت اسپوتنیک

کارشناس: روسیه بر بنادر دانوب آتش میبارد تا آخرین اسکله تسلیحاتی غرب برای اوکراین را قطع کند

کارشناس: روسیه بر بنادر دانوب آتش می‌بارد تا آخرین اسکله تسلیحاتی غرب برای اوکراین را قطع کند

واسیلی داندیکین، تحلیلگر نظامی و ناخدای بازنشسته درجه یک نیروی دریایی روسیه، به اسپوتنیک گفت که بنادر رنی و ایزماعیل اکنون کانون همه محموله‌های نظامی غربی از رومانی هستند که ماشین جنگی اوکراین را تغذیه می‌کنند.

او می‌گوید روسیه با کوبیدن بر این بنادر، آخرین گذرگاه اصلی اوکراین برای دریافت سلاح، مهمات، پهپاد، قطعات پهپاد و سوخت را قطع می‌کند؛ همه آنچه بارج‌ها از کونستانتسا از مسیر دانوب بالا می‌برند.

این تحلیلگر تأکید می‌کند که حملات روسیه پیش‌تر با هدف‌قراردادن بنادر اودسا، چرنومورسک و یوژنی، لجستیک دریای سیاه اوکراین را فلج کرده است.

تنها مسیر باقی‌مانده، حمل‌ونقل جاده‌ای و ریلی از مسیر لهستان است، اما حجم آن قابل مقایسه نیست.

Sputnik Iran | Rubika | Bale | Web




 تشکیک سازمان بین‌المللی دریانوردی در وضعیت تردد در تنگه هرمز
۹ ساعت قبل / سایت هم میهن

تشکیک سازمان بین‌المللی دریانوردی در وضعیت تردد در تنگه هرمز

آرسنیو دومینگوئز، دبیرکل سازمان بین‌المللی دریانوردی، ادعاهای مقامات آمریکایی مبنی بر باز بودن تنگه هرمز برای کشتیرانی را رد کرد و وضعیت فعلی این آبراه را برای تردد ایمن ندانست.

 روسیه: فقط تهران درباره مذاکره با آمریکا تصمیم می‌گیرد
۲۰ ساعت قبل / سایت هم میهن

روسیه: فقط تهران درباره مذاکره با آمریکا تصمیم می‌گیرد

سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد تاکید کرد: ایران کشوری مستقل است و خود درباره مذاکره با آمریکا تصمیم گیری می‌‎کند.

 پنجاه و هفتمین سالروز آتش‌زدن مسجد الاقصی؛ جنایتی که تکرار می‌شود - تسنیم
۱۷ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

پنجاه و هفتمین سالروز آتش‌زدن مسجد الاقصی؛ جنایتی که تکرار می‌شود - تسنیم

پنجاه‌وهفت سال پس از آتش‌زدن مسجد الاقصی،رژیم صهیونیستی با طرح‌های یهودی‌سازی، هویت اسلامی آن را تهدید می‌کند.

 واکنش مقامات عمان به تهدیدهای ترامپ درباره مذاکرات ایران
۱۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

واکنش مقامات عمان به تهدیدهای ترامپ درباره مذاکرات ایران

مقامات عمانی در واکنش به اظهارات اخیر دونالد ترامپ مبنی بر تهدید به حمله نظامی علیه این کشور به دلیل نقش میانجی‌گرانه در گفتگوهای مرتبط با ایران، اعلام کردند که این تهدیدها را جدی نمی‌گیرند.

 چرا اروپایی‌ها پول نقد در خانه نگه می‌دارند؟
۷ ساعت قبل / سایت تابناک

چرا اروپایی‌ها پول نقد در خانه نگه می‌دارند؟

گاردین: نگرانی مردم اروپا از وقوع جنگ و حملات سایبری آنها را به نگهداری بیشتر پول نقد متمایل کرده است

 پشت پرده سقوط سخنگوی ترامپ؛ پنج روز تحقیق و یک مظنون اصلی
۱۴ ساعت قبل / سایت نورنیوز

پشت پرده سقوط سخنگوی ترامپ؛ پنج روز تحقیق و یک مظنون اصلی

گزارش تازه از واشنگتن، روایت رسمی خروج کارولین لویت را زیر سؤال می‌برد: سخنگوی ترامپ در تحقیقات محرمانه درباره افشای کمبود تسلیحات و خسارات جنگ با ایران، مظنون اصلی معرفی شد؛ اما پیش از برکناری تحقیرآمیز، خود استعفا داد و گفته می‌شود آخرین ضربه را با افشای ماجرای هواپیمای باری به ترامپ زد.