قیمت طلا امروز




 سایت آفتاب نیوز / ۴ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۵

ساعات سرنوشت‌ساز در آمریکا/ از سرگیری جنگ با ایران یا بازگشت به میز مذاکره؟

با نزدیک شدن به پایان آتش‌بس، دولت ترامپ بر سر نحوه برخورد با ایران دچار شکاف شده است؛ در حالی که جریان تندرو خواهان ادامه فشار نظامی است، جریان عمل‌گرا دربا...
 ساعات سرنوشت‌ساز در آمریکا/ از سرگیری جنگ با ایران یا بازگشت به میز مذاکره؟

به گزارش آفتاب نیوز،

پایگاه خبری» ارم‌نیوز» امارات در گزارشی به نقل از یک منبع نزدیک به کاخ سفید از تشدید اختلافات در دولت دونالد ترامپ بر سر نحوه برخورد با ایران خبر داد و گفت واشنگتن در آستانه پایان آتش‌بس، میان تشدید حملات نظامی و بازگشت به مسیر مذاکره مردد است.

این منبع به ارم‌نیوز اعلام کرد اختلافات در دولت آمریکا تنها به چگونگی ادامه عملیات نظامی محدود نمی‌شود، بلکه درباره هدف نهایی فشار‌های واشنگتن علیه تهران نیز اختلاف نظر جدی وجود دارد.

بر اساس این گزارش، یک جریان در دولت ترامپ خواهان وارد کردن ضربه‌ای تعیین‌کننده به ایران و تضعیف توان نظامی و سیاسی آن است، اما جریان دیگری نسبت به پیامد‌های چنین اقدامی و احتمال کشیده شدن آمریکا به یک جنگ منطقه‌ای گسترده هشدار می‌دهد.

این اختلافات در حالی تشدید شده که آتش‌بس میان ایران و آمریکا در آستانه پایان قرار دارد و هنوز توافقی برای تمدید آن حاصل نشده است.

اختلاف بر سر هدف فشار‌ها علیه ایران

منبع نزدیک به کاخ سفید وضعیت کنونی را نوعی «ابهام راهبردی» در سیاست آمریکا توصیف کرد و گفت واشنگتن هنوز درباره هدف نهایی فشار‌های خود علیه تهران به جمع‌بندی نرسیده است.

به گفته این منبع، یک سناریو بر تشدید فشار‌های نظامی و اقتصادی و تضعیف ساختار نظامی و سیاسی ایران متمرکز است و سناریوی دیگر، استفاده از فشار‌های موجود برای بازگرداندن تهران به میز مذاکره و دستیابی به توافقی جدید است.

جریان موسوم به «بازها» در دولت ترامپ معتقد است هرگونه توافق محدود یا موقت، بحران را تنها به تعویق می‌اندازد و واشنگتن باید از ظرفیت فشار‌های اقتصادی، تحریم‌ها و اقدامات نظامی برای تغییر رفتار ایران استفاده کند.

در مقابل، جریان عمل‌گرا هشدار می‌دهد دنبال کردن هدفی مانند تغییر نظام ایران می‌تواند آمریکا را وارد جنگی طولانی و پرهزینه کند و پیامد‌های آن از کنترل واشنگتن خارج شود.

این جریان معتقد است هدف واقع‌بینانه‌تر، وادار کردن ایران به بازگشت به مذاکرات و پذیرش توافقی سختگیرانه درباره برنامه هسته‌ای، توان موشکی و نقش گروه‌های همسو با تهران در منطقه است، بدون آنکه واشنگتن الزاما به دنبال فروپاشی ساختار سیاسی ایران باشد.

آتش‌بس در آستانه پایان

این اختلافات همزمان با نزدیک شدن به پایان آتش‌بس یک‌ماهه میان ایران و آمریکا مطرح شده است.

مجله «پولیتیکو» نیز گزارش داده است که آتش‌بس ممکن است روز دوشنبه پایان یابد، مگر آنکه دو طرف در آخرین لحظات بر سر تمدید آن و پایان جنگ به توافق برسند.

یک مقام ارشد کاخ سفید که نامش فاش نشده، به این نشریه گفت وضعیت میان دو طرف همچنان «باثبات» است، اما تا شامگاه جمعه از هیچ توافق قریب‌الوقوعی برای تمدید آتش‌بس اطلاع نداشته است.

این مقام آمریکایی مدعی شد مسئله اصلی، زمان آغاز یا پایان مذاکرات نیست، بلکه آمادگی ایران برای بازگشت به میز مذاکره و دستیابی به توافق است و مدعی شد تهران تاکنون آمادگی لازم را نشان نداده است.

دو رویکرد در دولت ترامپ

به گفته منبع نزدیک به کاخ سفید، جریان تندرو معتقد است فشار‌های اعمال‌شده، ایران را به اندازه کافی تضعیف کرده و اکنون فرصت مناسبی برای گسترش عملیات نظامی فراهم شده است.

این جریان بر این باور است که هرگونه کاهش فشار می‌تواند به تهران فرصت دهد توان نظامی و سیاسی خود را بازسازی کند.

در مقابل، جریان عمل‌گرا هشدار می‌دهد ادامه درگیری می‌تواند جنگی محدود را به یک منازعه منطقه‌ای تبدیل کند؛ به‌ویژه در صورت کشیده شدن دامنه درگیری به تنگه هرمز یا پایگاه‌های آمریکا در منطقه.

این سناریو می‌تواند علاوه بر افزایش قیمت نفت، دامنه جنگ را نیز به سایر نقاط منطقه گسترش دهد.

منبع نزدیک به کاخ سفید همچنین گفت واشنگتن در حال حاضر همزمان دو مسیر را دنبال می‌کند؛ از یک سو تهدید نظامی و فشار علیه ایران را حفظ کرده و از سوی دیگر کانال‌های ارتباطی مستقیم و غیرمستقیم را باز نگه داشته است تا امکان مذاکره در آخرین لحظات از بین نرود.

هشدار درباره پیامد‌های جنگ گسترده

احمد العنانی، کارشناس روابط بین‌الملل، نیز گفت دونالد ترامپ در برخی اظهارات خود از عملیات نظامی سریع و محدود علیه ایران سخن گفته که می‌تواند شامل حملات هوایی متمرکز و استفاده از بمب‌افکن‌های راهبردی مانند «B-۲» باشد.

وی در گفت‌و‌گو با «ارم نیوز» افزود فرماندهان نظامی و کارشناسان راهبردی آمریکا نسبت به پیامد‌های گسترش جنگ با ایران هشدار می‌دهند.

العنانی گفت درگیری گسترده می‌تواند به سرعت به تنگه هرمز و دیگر مسیر‌های حیاتی دریایی کشیده شود و همزمان فشار زیادی بر نیرو‌های آمریکایی مستقر در منطقه وارد کند.

وی تأکید کرد گسترش جنگ همچنین می‌تواند بازار جهانی انرژی را تحت تأثیر قرار دهد و پیامد‌های اقتصادی آن برای آمریکا و سایر کشور‌ها قابل توجه باشد.

این کارشناس روابط بین‌الملل معتقد است نهاد‌های نظامی آمریکا در مقایسه با برخی چهره‌های سیاسی دولت، ارزیابی محتاطانه‌تری از گزینه جنگ دارند؛ چرا که هزینه، مدت زمان و احتمال گسترش درگیری به چند جبهه را در نظر می‌گیرند.

اختلافات داخلی بر سر سیاست خارجی آمریکا

العنانی همچنین به اختلافات میان جریان‌های مختلف در دولت ترامپ اشاره کرد و گفت این اختلافات در مقاطعی به تنش‌های پنهان و آشکار و حتی تغییرات در سطوح مختلف دستگاه نظامی و وزارت خارجه منجر شده است.

به گفته وی، این اختلافات تنها به پرونده ایران محدود نیست و در موضوعاتی از جمله غزه، جنوب لبنان و آمریکای لاتین نیز دیده می‌شود و نشان‌دهنده اختلاف نظر درباره میزان و حدود استفاده از قدرت نظامی در سیاست خارجی آمریکاست.

اکنون با نزدیک شدن به پایان آتش‌بس، دولت ترامپ با یک انتخاب حساس روبه‌روست؛ تشدید عملیات نظامی برای افزایش فشار بر ایران یا استفاده از فشار‌های موجود برای بازگرداندن تهران به میز مذاکره.

منبع نزدیک به کاخ سفید می‌گوید ساعات و روز‌های آینده می‌تواند مشخص کند کدام جریان در دولت ترامپ دست بالا را پیدا خواهد کرد؛ در شرایطی که واشنگتن از یک سو تلاش می‌کند قدرت نظامی خود را به رخ بکشد و از سوی دیگر، راه مذاکره را به‌طور کامل نبندد.

در این میان، احتمال تبدیل درگیری محدود به یک جنگ منطقه‌ای گسترده، مهم‌ترین نگرانی پیش روی تصمیم‌گیران آمریکایی است.



۳۴ دقیقه قبل / خبرگزاری دانشجو

رئیس جمهور جنگ افروز آمریکا درتلاش برای پاسخ به منتقدان: چاره ایی جز حمله به ایران نداشتم!

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو؛ ترامپ اظهار داشت: ایران هرگز سلاح هسته‌ای نخواهد داشت و ما تنگه هرمز را کنترل می‌کنیم.

وی توضیح داد: ما هیچ انتخاب دیگری نداشتیم، من این کار را 100 بار دیگر هم تکرار می‌کردم و آن‌ها نباید به سلاح هسته‌ای دست پیدا کنند.

رئیس جمهور جنیاتکار آمریکا ادعا کرد: اگر ایران سلاح هسته‌ای داشت، از آن استفاده می‌کرد و اسرائیل و کل خاورمیانه را نابود می‌کرد.


۱ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

در واکنش به جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران/سازمان ملل: نیازمند بازگشت به مذاکرات هستیم

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو؛ استفان دوجاریک روز پنجشنبه به وقت محلی در واکنش به سیاست اعمال فشار اقتصادی بیشتر آمریکا گفت: ما در حال حاضر، شاهد تاثیر درگیری در خلیج فارس بر اقتصاد جهانی هستیم.

سخنگوی سازمان ملل، پیامدهای جنگ علیه ایران را «عدم آزادی حمل و نقل در تنگه هرمز، و اکنون نیز عدم آزادی دریانوردی در باب المندب، در خلیج عدن» برشمرد.

دوجاریک تاکید کرد: آنچه ما نیاز داریم، بازگشت جدی به مذاکرات است، زیرا افزایش فعالیت‌های نظامی و افزایش درگیری اقتصادی، برای اقتصاد جهانی خوب نخواهد بود.


۳ ساعت قبل / سایت نورنیوز

به بازگشت جدی به مذاکرات نیاز داریم

نورنیوز-گروه بین الملل: استفان دوجاریک روز پنجشنبه به وقت محلی در واکنش به سیاست اعمال فشار اقتصادی بیشتر آمریکا گفت: ما در حال حاضر، شاهد تاثیر درگیری در خلیج فارس بر اقتصاد جهانی هستیم.

سخنگوی سازمان ملل، پیامدهای جنگ علیه ایران را «عدم آزادی حمل و نقل در تنگه هرمز، و اکنون نیز عدم آزادی دریانوردی در باب المندب، در خلیج عدن» برشمرد.

دوجاریک تاکید کرد: آنچه ما نیاز داریم، بازگشت جدی به مذاکرات است، زیرا افزایش فعالیت‌های نظامی و افزایش درگیری اقتصادی، برای اقتصاد جهانی خوب نخواهد بود.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا ۱۹ اوت برابر با ۲۸ مرداد ماه در شبکه اجتماعی تروث سوشال خود با تکرار لفاظی‌هایش و درحالیکه در میانه مذاکرات به ایران تجاوز کرده است، ادعا کرد: هیچ‌کس بیش از من به جمهوری اسلامی ایران فرصت نداده است تا به یک توافق دست پیدا کند. متاسفانه، (البته) برای آنها، این فرصت را از دست دادند.

ترامپ که به شدت به دلیل پیامدهای تجاوز علیه ایران تحت فشار افکار عمومی مردم آمریکا و کنگره در آستانه انتخابات میاندوره‌ای قرار دارد، مدعی شد: بنابراین، امروز خردکننده‌ترین عملیات اقتصادی‌ که تاکنون علیه هر کشوری انجام شده است را اعلام می‌کنم! این یک جنگ اقتصادی و انزوای اقتصادی در مقیاسی بی‌سابقه خواهد بود.

رئیس جمهوری آمریکا در حالیکه واشنگتن سالهاست رویکرد خصمانه فشار اقتصادی و تحریم‌ها علیه ملت ایران را در پیش گرفته است، با اشاره به نبرد نورماندی و عملیات موسوم به «روز دی / D-DAY» ادعا کرد: «این یک روز - دی (تعیین کننده) اقتصادی خواهد بود و ما به همه متحدانمان نیاز داریم تا در کنار ایالات متحده آمریکا بایستند و برای منزوی کردن و شکست تهدید ایران همکاری کنند.» و «هر کشوری که به موسسات مالی، شرکت‌ها، فرودگاه‌ها و یا نهادهای دولتی خود اجازه دهد هر نوع حمایتی از ایران ارائه دهند، با پیامدهای شدید اقتصادی روبه‌رو خواهد شد.»

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران نیز روز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ با انتشار دو تصویر درباره عبور بدهی ملی آمریکا از مرز ۴۰ تریلیون دلار، «روز D اقتصادی» ادعایی دونالد ترامپ علیه ایران را تلاشی برای انحراف افکار عمومی از بحران اقتصادی و بدهی فزاینده آمریکا دانست و تاکید کرد تداوم سیاست‌های شکست‌خورده واشنگتن، جز شکست بیشتر و افزایش خصومت ایرانیان نتیجه‌ای نخواهد داشت.




 مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود
۱۵ ساعت قبل / سایت جوان آنلاین

مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود

منابع یمنی با اعلام جزئیات ۳ معادله خود علیه دشمن، به عربستان هشدار دادند که مرحله بعدی دردناک‌تر خواهد بود.

 تلاش قطر بر ادامه میانجیگری بین ایران و آمریکا
۹ ساعت قبل / سایت تابناک

تلاش قطر بر ادامه میانجیگری بین ایران و آمریکا

وزیر امور خارجه قطر از تداوم تلاش‌های میانجیگرانه این کشور بین ایران و آمریکا خبر داد.

 یاوه گویی‌های سفیر آمریکا درباره ایران
۱۷ ساعت قبل / سایت تابناک

یاوه گویی‌های سفیر آمریکا درباره ایران

هاکبی در مصاحبه با شبکه «العربیه» انگلیسی، ادعا کرد: «شاید فکر کنید بعد از آن ممکن است کم‌کم بفهمند که رئیس‌جمهور [آمریکا دونالد]ترامپ درمورد اقدام نظامی جدی...

 مقام سابق آمریکایی: جنگ ایران در جهت منافع امنیت ملی ما نیست/ حمله به دادگستری بهبهان تکذیب شد/ تکذیب آتش‌سوزی در پالایشگاه تهران؛ ماجرای دود غلیظ چه بود؟
۱۳ ساعت قبل / سایت دیدارنیوز

مقام سابق آمریکایی: جنگ ایران در جهت منافع امنیت ملی ما نیست/ حمله به دادگستری بهبهان تکذیب شد/ تکذیب آتش‌سوزی در پالایشگاه تهران؛ ماجرای دود غلیظ چه بود؟

در پی آغاز تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران از روز ۹ اسفندماه ۱۴۰۴، تنش‌های گسترده در خاورمیانه و درگیری‌ها میان ایران و آمریکا در تنگه هرمز همچنان اد...

 انتقاد کرملین از مشارکت مستقیم انگلیس در جنگ اوکراین
۴ ساعت قبل / سایت هم میهن

انتقاد کرملین از مشارکت مستقیم انگلیس در جنگ اوکراین

سخنگوی کرملین از آنچه افزایش سطح مشارکت انگلیس در جنگ اوکراین خواند، ‌ انتقاد کرد و گفت: موضع لندن در حالی است که برخی کشورهای اروپایی از حمایت از کی‌یف خسته شده‌اند.

 وزیر خارجه عربستان: دیپلماسی، گفت‌وگو و ابزارهای مسالمت‌آمیز، اولویت‌های ما در منطقه هستند
۱۶ ساعت قبل / سایت هم میهن

وزیر خارجه عربستان: دیپلماسی، گفت‌وگو و ابزارهای مسالمت‌آمیز، اولویت‌های ما در منطقه هستند

وزیر امور خارجه عربستان بر لزوم باز، امن و عاری‌بودن تنگه هرمز، باب‌المندب و تمام مسیرهای دریایی از هر گونه تهدید تأکید کرد.