قیمت طلا امروز




 سایت الف / ۱۴۰۵/۰۵/۳۰

سرطان روده بزرگ، شایع اما قابل پیشگیری/غربالگری از ۴۰ سالگی را جدی بگیرید

یک فوق‌تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه سرطان روده بزرگ در ایران رو به افزایش است، گفت: سرطان روده بزرگ جزو سرطان‌های قابل‌پیشگیری است و تست «خون مخفی در مدفوع» از روش‌های غربالگری این بیماری است.
 سرطان روده بزرگ، شایع اما قابل پیشگیری/غربالگری از ۴۰ سالگی را جدی بگیرید

این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.

به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا دلاوری درباره غربالگری سرطان روده بزرگ اظهار کرد: سرطان روده بزرگ جزو سرطان‌های در حال افزایش در دنیا بشمار می‌رود. آمار و ارقام در ارتباط با سرطان روده بزرگ متفاوت است. برخی کشورها، سرطان روده بزرگ را دومین سرطان و برخی کشورها نیز این بیماری را سومین سرطان شایع معرفی کرده‌اند.

او درباره وضعیت سرطان روده بزرگ در ایران گفت: سرطان روده بزرگ، سیری سعودی در ایران دارد. تغییر عادات غذا خوردن، چاقی، کاهش فعالیت فیزیکی و همچنین حرکت جامعه در مسیر سالمندی از عوامل خطر سرطان روده بزرگ به حساب می‌آیند.

این فوق‌تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه سرطان روده بزرگ قابل‌پیشگیری است، تصریح کرد: با توجه به اینکه سرطان روده بزرگ قابل‌پیشگیری است، غربالگری برای این بیماری در نظر گرفته‌اند. سرطان روده بزرگ جزو معدود سرطان‌های قابل‌پیشگیری است و به همین دلیل برای این بیماری غربالگری درنظر گرفته‌اند. …




 اخبار جدید

 تغییر ریل نظام سلامت با پزشکی خانواده / خانه‌های بهداشت پاسخگوی نیاز نسل جدید نیست
۱ ساعت قبل / سایت سلامت نیوز

تغییر ریل نظام سلامت با پزشکی خانواده / خانه‌های بهداشت پاسخگوی نیاز نسل جدید نیست

حدود دو دهه از مطرح‌شدن اجرای برنامه پزشکی خانواده به‌عنوان یکی از تکالیف نظام سلامت می‌گذرد و این برنامه هنوز به یک الگوی سراسری در کشور تبدیل نشده؛ حالا وزارت بهداشت در دولت چهاردهم اجرای آن را به‌صورت فازبه‌فاز در ۶۴ شهر دنبال می‌کند؛ مسیری که به گفته مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، اگرچه «ساده نیست»، اما می‌تواند به «تغییر ریل و تحول در ارائه خدمات نظام سلامت» منجر شود.

 پیاده‌روی دریچه‌ای به سوی کیفیت زندگی بیماران ام‌اس
۱ ساعت قبل / سایت سلامت نیوز

پیاده‌روی دریچه‌ای به سوی کیفیت زندگی بیماران ام‌اس

بر اساس یک مطالعه جدید، انجام تست‌های ساده پیاده‌روی می‌تواند روشی آسان برای ارزیابی وضعیت سلامت و رفاه بیماران ام‌اس باشد.

 رواندرمانی چطور به قطع قرص‌های اعصاب کمک می ‌کند؟
۲ ساعت قبل / روزنامه صمت

رواندرمانی چطور به قطع قرص‌های اعصاب کمک می ‌کند؟

تصمیم به قطع قرص های اعصاب و روان یکی از آن تصمیم های بزرگ است و نباید سرسری از کنارش رد شد. شاید شما هم جزو کسانی باشید که ماه ها یا سال

 کاسیدا سویه جدید کرونا
۲۰ دقیقه قبل / سایت سلامت نیوز

کاسیدا سویه جدید کرونا

مینو محرز، متخصص بیماری‌های عفونی می‌گوید، عامل اصلی روند صعودی بیماری سویه‌ای از کرونا به نام کاسیدا (با نام علمی BA.3.2) است که از سال۲۰۲۴ میلادی شناسایی اما در سال۲۰۲۶ در کشورهای بیشتری دیده شده است.

 از دکترهای زیبایی فرار کنید! + ویدئو | توصیه های جالب یک پزشک
۱ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

از دکترهای زیبایی فرار کنید! + ویدئو | توصیه های جالب یک پزشک

فوق تخصص جراحی پلاستیک درباره اینکه چگونه نیاز به عمل زیبایی پیدا نکنیم، توضیحات جالبی داد.

 سالمندی جمعیت باید از امروز وارد برنامه‌ریزی نظام سلامت شود
۳ ساعت قبل / خبرگزاری مهر

سالمندی جمعیت باید از امروز وارد برنامه‌ریزی نظام سلامت شود

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با اشاره به افزایش جمعیت سالمند در کشور، گفت: باید در برنامه‌ریزی نظام سلامت به سالمندی جمعیت توجه شود.

یکشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۵ - 13 September 2026