قیمت طلا امروز




 سایت اعتماد آنلاین / ۱۴۰۵/۰۵/۱۹

فریده شهبازی درگذشت

تصویرگر و طراح گرافیک کتاب کودک و نوجوان - در ۷۵ سالگی از دنیا رفت.
 فریده شهبازی درگذشت
کد خبر: 786139 | ۱۴۰۵/۰۵/۱۹ ۲۱:۵۹:۱۴ اعتمادآنلاین |

فریده شهبازی که متولد ۱۳۳۰ در تهران و دانش‌آموخته گرافیک از دانشکده هنرهای تزئینی بود، عصر امروز (دوشنبه، ۱۹ مرداد) درگذشت.

به گزارش ایسنا، او فعالیت حرفه‌ای خود را از سال ۱۳۵۲ در زمینه طراحی گرافیک و تصویرسازی آغاز کرد و در سال‌های فعالیتش با نشریات و ناشران مختلف همکاری داشت. 

او از چهره‌های فعال انجمن تصویرگران ایران نیز بود و در نخستین و دومین دوره هیات‌مدیره این انجمن عضویت داشت و در دوره دوم نیز ریاست هیات‌مدیره را برعهده گرفت. 

شهبازی همچنین صاحب امتیاز و مدیر هنری نشر کودک و نوجوان «کتاب خروس» بود و در کنار تصویرگری، آثاری نیز در زمینه فرهنگ و هنر برای کودکان و نوجوانان تألیف کرده بود.

شهبازی در گفت‌وگویی با انجمن تصویرگران ایران در سال ۱۳۹۹، درباره نگاهش به تصویرگری و انتخاب شیوه هنری گفته بود که از ابتدا، محتوای متن، تکنیک و روش کار او را تعیین کرده است و تمایل چندانی به دنبال‌کردن یک سبک ثابت نداشته است.

او در پاسخ به این پرسش که تصویرگران جوان برای انتخاب سبک و شیوه کاری خود چه کنند، گفته بود: «با متن و مخاطبشان ارتباط جدی برقرار کنند و مناسب‌ترین تکنیک را برای اثر به‌کار بگیرند. این تکنیک نیست که معرف ماست، بلکه روش نگاه و تراوش منحصربه‌فرد ذهن هنرمند است که معرف اوست.»

شهبازی در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره مشکلات حرفه‌ای تصویرگران نیز به نبود قرارداد در ابتدای کار، ضعف حمایت قانونی، نبود مدیر هنری میان ناشر و تصویرگر و برخی رقابت‌های ناسالم اشاره کرده بود و این عوامل را از مشکلاتی دانسته بود که به حرفه‌ای‌شدن تصویرگری در ایران آسیب زده‌اند.

«آذر در زهره» نوشته‌ی سودابه فرضی‌پور و «مورچه‌های ندانم کار» اثر علی‌اشرف درویشیان از آثار متأخری هستند که این هنرمند تصویرگری آنها را برعهده داشت. اخبار مرتبط مریم همتیان بازیگر جوان سینما درگذشت بیژن جباری درگذشت



 به مدد هوش مصنوعی!

به مدد هوش مصنوعی!

نگاهی به آشفته بازار ترجمۀ رمان جدید هاروکی موراکامی در ایران

 بازار سیاه بلیت تئاتر؛ از دلایل و آسیب‌ها تا توضیحات سایت فروش بلیت

بازار سیاه بلیت تئاتر؛ از دلایل و آسیب‌ها تا توضیحات سایت فروش بلیت

بازار سیاه بلیت، این روزها به یکی از پرتکرارترین موضوعات تئاتر تبدیل شده است. در شرایطی که شمار زیادی از تماشاگران امکان مالی خرید بلیت‌های رسمی‌۵۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومانی بعضی نمایش‌ها را ندارند، بازار سیاه این بلیت‌ها با چند برابر قیمت اصلی ظاهرا پررونق است.

 تاریخِ ناتمام روی پرده / بازنمایی ۲۸ مرداد در سینمای ایران

تاریخِ ناتمام روی پرده / بازنمایی ۲۸ مرداد در سینمای ایران

۲۸ مرداد برای سینمای ایران فقط یک واقعه تاریخی نیست؛ یک «زخم تاریخی» است که هربار از زاویه‌ای تازه سر باز می‌کند. شاید به همین دلیل، سینما در مواجهه با آن بیشتر از آنکه به بازسازی یک روز مشخص بپردازد، سراغ پیامدها، آدم‌ها و فضای اجتماعی پیش و پس از کودتا رفته است. اگر تاریخ را حافظه یک ملت بدانیم، سینما یکی از مهم‌ترین جاهایی است که این حافظه می‌تواند شکل تصویری پیدا کند؛ اما در مورد ۲۸ مرداد، این حافظه هنوز تکه‌تکه، گزینشی و گاه ایدئولوژیک است.

 4 باور غلط که «متهم گریخت» در مردم ایران ایجاد کرد

4 باور غلط که «متهم گریخت» در مردم ایران ایجاد کرد

قرار نیست ارزش‌های این سریال را زیر سؤال ببریم. «متهم گریخت» در زمان خودش سریالی موفق، سرگرم‌کننده و حتی از بسیاری جهات اجتماعی بود و اتفاقاً کیفیت آن نشان می‌دهد تلویزیون می‌تواند با قصه‌های ساده و شخصیت‌های باورپذیر، مخاطب گسترده‌ای پیدا کند. اما بازپخش چندباره یک اثر قدیمی، فرصتی است برای اینکه آن را از فاصله‌ای بیشتر و با نگاه امروزی تماشا کنیم.

 «تاکسی‌سواری» سروش صحت سریال شد/ محمد نادری در کمدی جدید اطیابی

«تاکسی‌سواری» سروش صحت سریال شد/ محمد نادری در کمدی جدید اطیابی

سریال «تاکسی‌» که برگرفته از کتاب «تاکسی‌سواری» سروش صحت است این روزها به کارگردانی حسن نوری در حال تولید است. همچنین مسعود اطیابی این روزها تازه‌ترین تجربه تلویزیونی خود را با «نسخه آزمایشی» رقم می‌زند؛ مجموعه‌ای که در ژانر کمدی مقابل دوربین رفته است.

 کدام ایرانی اولین عکس «سلفی» را ثبت کرد؟

کدام ایرانی اولین عکس «سلفی» را ثبت کرد؟

پادشاه قاجار در یکی از این خودنگاره‌ها دوربین عکاسی سه‌پایه خود را در برابر یک آیینه بزرگ قرار داد و خود به همراه جمعی از زنان حرمسرایش در برابر آن ایستاد و...

 محسن خباز بیان کرد؛ سینمای ایران در بحران است/ برای مسئولان فقط روشن ماندن اسمی چراغ سینما کافی‌ست | مجموعه رسانه ای صبا

محسن خباز بیان کرد؛ سینمای ایران در بحران است/ برای مسئولان فقط روشن ماندن اسمی چراغ سینما کافی‌ست | مجموعه رسانه ای صبا

به گزارش خبرنگار صبا، محسن خباز مدیر عامل گروه سینمایی هنرشهرآفتاب درباره لزوم حمایت دولت از سینما و سینماداران در شرایط بحرانی و جنگی گفت: واقعیت امر این است که وقتی کشورها در شرایط اضطرار قرار می گیرند، نظام های حاکمیتی آنها برنامه‌ریزی برای مدیریت بحران دارند. وی ادامه داد: برای مثال در دوران کرونا

 کارگردان مطرح انگلیسی درگذشت

کارگردان مطرح انگلیسی درگذشت

جان اروین، کارگردان بریتانیایی فیلم «تپه هامبورگر»، و«داستان ارواح» در سن ۸۶ سالگی درگذشت.