قیمت طلا امروز




 سایت رکنا / ۱ ساعت قبل

متانول چیست ؟

اجتماعی رکنا، متانول یا الکل متیلیک، یکی از ساده‌ترین انواع الکل و از مواد پایه و پرکاربرد در صنعت پتروشیمی است که در تولید طیف گسترده‌ای از محصولات شیمیایی، پلاستیک، رنگ، حلال‌ها، سوخت و مواد اولیه صنعتی استفاده می‌شود. این ماده بی‌رنگ و فرار، امروزه یکی از محصولات مهم زنجیره صنایع شیمیایی و پتروشیمی به شمار می‌رود.
 متانول چیست ؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، متانول که با نام «الکل متیلیک» نیز شناخته می‌شود، یکی از ساده‌ترین ترکیبات خانواده الکل‌ها با فرمول شیمیایی CH₃OH است. این ماده مایعی بی‌رنگ، شفاف، فرار و قابل اشتعال است که در صنایع مختلف جایگاه مهمی دارد و به عنوان یکی از مواد پایه در زنجیره تولید محصولات شیمیایی شناخته می‌شود.

متانول نخستین بار از تقطیر چوب به دست می‌آمد و به همین دلیل در برخی منابع قدیمی از آن با عنوان «الکل چوب» یاد شده است. امروزه اما بخش عمده متانول جهان از گاز طبیعی و در فرآیندهای پتروشیمی تولید می‌شود. تولید گسترده و هزینه نسبتاً پایین باعث شده این ماده به یکی از محصولات مهم صنعت پتروشیمی تبدیل شود.

کاربردهای متانول بسیار متنوع است. این ماده به عنوان خوراک اولیه در تولید محصولاتی مانند فرمالدهید، اسید استیک، رزین‌ها، پلاستیک‌ها، چسب‌ها، رنگ‌ها و انواع حلال‌های صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بسیاری از صنایع ساختمانی، خودروسازی، نساجی و تولید کالاهای مصرفی به طور مستقیم یا غیرمستقیم از محصولات مشتق‌شده از متانول استفاده می‌کنند.

متانول همچنین در بخش انرژی نیز کاربرد دارد. از این ماده به عنوان سوخت یا افزودنی سوخت در برخی کشورها استفاده می‌شود و پژوهش‌های متعددی برای توسعه فناوری‌های مبتنی بر متانول در حوزه حمل‌ونقل و تولید انرژی در حال انجام است. قابلیت ذخیره‌سازی و جابه‌جایی نسبتاً آسان، متانول را به یکی از گزینه‌های مورد توجه در بازار انرژی تبدیل کرده است.

در صنایع جانبی نیز متانول نقش مهمی ایفا می‌کند. تولید ضدیخ، مایعات شست‌وشوی خودرو، برخی مواد پاک‌کننده و محصولات شیمیایی تخصصی از دیگر موارد استفاده این ماده به شمار می‌رود. به همین دلیل متانول در بسیاری از واحدهای صنعتی و پتروشیمی در سراسر جهان تولید و مصرف می‌شود.

کارشناسان معتقدند با توسعه فناوری‌های نوین و افزایش نیاز به مواد اولیه شیمیایی، متانول همچنان یکی از محصولات راهبردی صنعت پتروشیمی باقی خواهد ماند؛ ماده‌ای که نقش آن تنها به یک ترکیب شیمیایی محدود نمی‌شود و در تولید طیف گسترده‌ای از کالاها و محصولات صنعتی حضور دارد. …



 تهدید به ترور بارون ترامپ | نیویورک‌پست: پسر ترامپ خانه‌نشین شده است!
۱۵ دقیقه قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

تهدید به ترور بارون ترامپ | نیویورک‌پست: پسر ترامپ خانه‌نشین شده است!

روزنامه نیویورک پست نوشت بارون ترامپ، پسر رئیس‌جمهور آمریکا پس از مواجه با تهدیدات ترور که به مرحله پیشنهاد مالی هم رسیده، در یک «حباب امنیتی» قرار گرفته و از خانه بیرون نمی‌رود.

 جمله معنادار عراقچی خطاب به این ۴ کشور | روایتی از پیام مقامات جهان در جنگ ۴۰ روزه؛ من شهادت می‌دهم که...
۱ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

جمله معنادار عراقچی خطاب به این ۴ کشور | روایتی از پیام مقامات جهان در جنگ ۴۰ روزه؛ من شهادت می‌دهم که...

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: «امام خمینی(ره)، رهبر و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، همواره بر وحدت جهان اسلام تأکید داشتند. درس‌های رهبر شهید ما و آرمان وحدت جهان اسلام، سرلوحه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است و ما این وحدت را در هر شرایطی و با وجود مسائل و اختلافات، دنبال خواهیم کرد.

 نیویورک‌پست: تهدید ترور، پسر ترامپ را خانه‌نشین کرد!
۱۱ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

نیویورک‌پست: تهدید ترور، پسر ترامپ را خانه‌نشین کرد!

روزنامه نیویورک پست نوشت بارون ترامپ، پسر رئیس‌جمهور آمریکا پس از مواجه با تهدیدات ترور که به مرحله پیشنهاد مالی هم رسیده، در یک «حباب امنیتی» قرار گرفته و از خانه بیرون نمی‌رود.

 حسن روحانی: رهبر شهید بارها نگذاشتند جنگ شود/ در سال‌های ۶۹، ۷۷، ۷۸، ۸۲، ۹۲ و ۹۸ تا مرز جنگ پیش رفتیم و عبور کردیم
۲۶ دقیقه قبل / سایت اکوایران

حسن روحانی: رهبر شهید بارها نگذاشتند جنگ شود/ در سال‌های ۶۹، ۷۷، ۷۸، ۸۲، ۹۲ و ۹۸ تا مرز جنگ پیش رفتیم و عبور کردیم

🔻حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی، روز یکشنبه ۱۱ مرداد، در دیدار جمعی از وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم: در سال ۶۹ رهبری نگذاشت بین ما و آمریکا جنگ شود، آن وقتی که آمدند در منطقه برای به اصطلاح آزادسازی کویت.

 بازگشت مستشاران نظامی سعودی به جنگ یمن همزمان با ضربات انصارالله
۱۵ دقیقه قبل / سایت جوان آنلاین

بازگشت مستشاران نظامی سعودی به جنگ یمن همزمان با ضربات انصارالله

تحولات روز‌های اخیر پرونده یمن نشانگر تقویت سناریوی تقابل نظامی بین انصارالله و عربستان است.

 صورت‌حساب‌ میلیاردی دور زدن هرمز | آخرین خبر
۵۲ دقیقه قبل / سایت آخرین خبر

صورت‌حساب‌ میلیاردی دور زدن هرمز | آخرین خبر

دنیای اقتصاد/متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست حمید ملازاده| شواهد حاکی از آن است که کشورهای حوزه خلیج‌فارس برای کاهش آسیب‌پذیری خود در برابر اختلال دوباره صادرات نفت، در حال تسریع‌ میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری در بنادر، خطوط لوله و شبکه‌های ریلی هستند ت



سیاست بی‌طرفی ترکمنستان در قبال جنگ ایران | اگر جنگ و تحریم به دریای خزر کشیده شود...
سایت اقتصادنیوز

سیاست بی‌طرفی ترکمنستان در قبال جنگ ایران | اگر جنگ و تحریم به دریای خزر کشیده شود...

اقتصادنیوز: سیاست بی‌طرفی عشق‌آباد تاکنون موفق بوده، اما اگر جنگ طولانی‌تر شود و تحریم‌ها به تجارت در دریای خزر نیز کشیده شود، ترکمنستان برای نخستین بار با آزمونی روبه‌رو می‌شود که شاید حفظ تعادل میان تهران و واشنگتن را بسیار دشوارتر از گذشته کند.
سایت اکوایران

سقوط آزاد قدرت خرید؛ حداقل دستمزد ایرانی‌ها چند دلار شد؟

جزئیات طرح تازه نظام‌بخشی فضای مجازی؛ دیوار‌های اینترنت بلندتر می‌شوند؟
سایت رویداد‌ ۲۴

جزئیات طرح تازه نظام‌بخشی فضای مجازی؛ دیوار‌های اینترنت بلندتر می‌شوند؟

پیش‌نویس تازه «طرح نظام‌بخشی فضای مجازی» از یک سو از «حق دسترسی» و «بی‌طرفی شبکه» سخن می‌گوید و از سوی دیگر اختیارات گسترده‌ای برای تنظیم‌گران در نظر گرفته است؛ از مطالبه اطلاعات و محدودیت فعالیت تا جریمه ۱۰ درصدی درآمد و لغو مجوز. حالا پرسش این است که این طرح قرار است اینترنت ایران را منظم‌تر کند یا محدودیت‌ها را بیشتر؟
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| افراد ۴۰ سال به بالا مراقب این سرطان بدون علامت باشند

سایت رویداد‌ ۲۴

استایل قرمز غزاله اکرمی در تولد ۳۰ سالگی‌اش

اهمیت بازگشت نامجو برای نسل زد کجاست؟
سایت عصرایران

اهمیت بازگشت نامجو برای نسل زد کجاست؟

بازگشت نامجو از این منظر می‌تواند نشانه‌ای از همین ظرفیت برای پذیرش تفاوت باشد. جامعه ایران مجموعه‌ای یکدست نیست و نمی‌توان «ایرانی بودن» را در یک سبک زندگی،...