قیمت طلا امروز




 سایت رکنا / ۱۴۰۵/۰۵/۲۱

ظریف: فرصت ۶۰ روزه را از دست ندهید/۳ اهرم کلیدی ایران برای ابتکار عمل در مذاکره

رکناسیاسی:وزیر خارجه اسبق ایران با اشاره به بازه ۶۰ روزه پیش‌بینی‌شده پس از امضای یادداشت تفاهم ایران و آمریکا، این دوره را بهترین زمان برای بهره‌برداری از توانمندی‌های ایران دانست و «مردم»، «همسویی نه همسانی کشورهای منطقه» و «تنگه هرمز» را سه فرصت و اهرم مهم تهران در مذاکرات برشمرد؛ اهرم‌هایی که به گفته او دائمی نیستند و باید پیش از فرسوده شدن، برای یک جهش تاریخی به سوی آینده مورد استفاده قرار گیرند.
 ظریف: فرصت ۶۰ روزه را از دست ندهید/۳ اهرم کلیدی ایران برای ابتکار عمل در مذاکره

به گزارش رکنا به نقل از خبرآنلاین، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه پیشین ایران و رئیس اندیشکده پایاب، در تازه‌ترین مقاله خود  پس از بررسی چارچوب‌های پیشنهادی برای مذاکرات ایران و آمریکا، به فرصت‌هایی پرداخته که به اعتقاد او پس از امضای یادداشت تفاهم ۲۷ خرداد ۱۴۰۵ از سوی رؤسای جمهور دو کشور در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است.

رئیس اندیشکده پایاب معتقد است در پی این توافق، سه دریچه مهم برای دیپلماسی کارآمد و راهگشا ایجاد شده که باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن، بیشترین بهره‌برداری از آنها صورت گیرد.

او تأکید کرده است: «بازه شصت روزه پیش‌بینی شده بهترین زمان برای بهره‌برداری از این توانمندی است» و مذاکره‌کنندگان ایرانی می‌توانند با مطرح کردن یک رهیافت چندوجهی که چارچوب کلی آن در این نوشتار تشریح شده، ابتکار عمل را در گفت‌وگوها به دست بگیرند. کلیدی‌ترین فرصت؛ مردم

وزیر امور خارجه پیشین ایران، نخستین و مهم‌ترین فرصت ایران را حضور مردم و توان و اراده جمهوری اسلامی ایران برای ایستادگی می‌داند؛ از یک سو و توان کشور برای وارد آوردن خسارت جدی به آمریکا، اسرائیل و هم‌پیمانان منطقه‌ای آنها از سوی دیگر.

به نوشته این دیپلمات ارشد، تمامی پیش‌بینی‌هایی که بنیامین نتانیاهو و دونالد ترامپ درباره ایران مطرح کرده بودند، از ناتوانی در پاسخگویی نظامی گرفته تا شکل‌گیری شورش عمومی و حتی فروپاشی سرزمینی ایران، در فاصله‌ای کمتر از یک هفته فرو ریخت؛ آن هم در شرایطی که ایران با شهادت رهبر و فرماندهان ارشد نظامی خود مواجه شده بود.

ظریف بر همین اساس تأکید می‌کند که «از همان زمان بازه فرصت ایران برای بهره‌برداری از این اهرم آغاز شد.» دومین فرصت؛ همسویی نه همسانی

رئیس اندیشکده پایاب دومین فرصت ایران را در تفاوت میان همسویی و همسانی اهداف کشورهای منطقه با آمریکا و اسرائیل می‌بیند.

او می‌نویسد: «روی آوردن نزدیک‌ترین هم‌پیمان اسرائیل در خلیج فارس به ایران نمایانگر کارآمدی این اهرم است که باید پیش از فرسوده شدن مورد بهره‌برداری قرار گیرد.»

به اعتقاد وزیر خارجه اسبق ایران، دو جنگ اخیر نشان دادند که با وجود برخی همسویی‌ها، اهداف کشورهای …



 واشنگتن‌پست: ایران در پی یک غافلگیری بزرگ برای آمریکاست/ ایران شاید به توافق مکه بپیوندد
۱ ساعت قبل / سایت خبرفوری

واشنگتن‌پست: ایران در پی یک غافلگیری بزرگ برای آمریکاست/ ایران شاید به توافق مکه بپیوندد

واشنگتن‌پست مدعی شد: تهران هنوز قدرت آتش‌بار و انگیزه کافی برای حمله پیش از انتخابات نوامبر را دارد.

 پزشکیان: حتی یک بند در تفاهمنامه پیدا نمی‌کنند که ما وا داده باشیم
۳ ساعت قبل / سایت خبرفوری

پزشکیان: حتی یک بند در تفاهمنامه پیدا نمی‌کنند که ما وا داده باشیم

رئیس جمهور توافق اخیر را عزتمندانه و ارزشمند دانست و گفت: حتی یک بند در این توافق پیدا نمی‌کنند که حاکی از وادادگی باشد؛ همه تعهدات مربوط به طرف مقابل است.



سه سناریو برای روزهای پس از جنگ اقتصادی و اما و اگرهای بسیار
روزنامه آرمان امروز

سه سناریو برای روزهای پس از جنگ اقتصادی و اما و اگرهای بسیار

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: در روزهای اخیر این خبر به صورت گسترده پخش شده است که آمریکا قصد دارد شرکای تجاری ایران را هدف قرار دهد؛ موضوعی که نگرانی‌هایی را در چین ایجاد کرده است. تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز به‌شدت کاهش یافته و قیمت نفت همچنان در حال افزایش است. ایرانی‌ها با اعتمادبه‌نفس سخن از [ ]
سایت عصرایران

ترامپ و نتانیاهو در میدان انقلاب اعدام شدند (عکس)

سایت خبرفوری

خزر در گرو رضایت همسایگان؟ هشدار یک کارشناس درباره تبعات پذیرش رژیم حقوقی خزر

نقشه راه «بی‌اثر می‌کنیم» کجاست؟
روزنامه توسعه ایرانی

نقشه راه «بی‌اثر می‌کنیم» کجاست؟

نهال فرخی دونالد ترامپ این بار از یک روز نورماندی دیگر حرف می زند؛ نه در ساحل فرانسه و با سرباز و تانک، بلکه در اقتصاد ایران به
سایت خبرآنلاین

ببینید | پدیده‌هایی مانند باقر خرازی چگونه تولید و بازتولید می‌شوند؟

یکپارچه باشیم محاصره دریا را می‌شکنیم
سایت جوان آنلاین

یکپارچه باشیم محاصره دریا را می‌شکنیم

حسین طائب، رئیس سازمان بسیج: قدرت موشکی باید پشتوانه‌ای به نام حفظ وحدت و انسجام ملی داشته باشد. دشمن به‌سمت محاصره دریایی رفت و تصور کرد می‌تواند ملت ایران...