قیمت طلا امروز




 سایت رکنا / ۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۷

فراخوان ایران در بریکس؛ محیط زیست را در مرکز امنیت جهانی قرار دهید

اجتماعی رکنا؛ شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، در اجلاس وزرای کشورهای عضو بریکس، خواستار ایجاد سازوکاری بین‌المللی برای پایش و مقابله با خسارات زیست‌محیطی ناشی از جنگ‌ها شد و تأکید کرد که حفاظت از طبیعت، مستقیماً با صلح و امنیت ملت‌ها گره خورده است.
 فراخوان ایران در بریکس؛ محیط زیست را در مرکز امنیت جهانی قرار دهید

به گزارش رکنا ؛ معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تأکید بر پیوند مستقیم صلح، امنیت و حفاظت از محیط زیست، خواستار شکل‌گیری سازوکار مشترک کشورهای عضو بریکس برای پایش و مقابله با خسارات زیست‌محیطی ناشی از منازعات مسلحانه و بحران‌های اقلیمی شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، شینا انصاری، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، در اجلاس وزرای محیط زیست کشورهای عضو بریکس در هند، با اشاره به تجربه جمهوری اسلامی ایران از منازعات و حملات نظامی اخیر، اظهار کرد: حفاظت از محیط زیست موضوعی صرفاً نظری نیست، بلکه به‌طور مستقیم با صلح و امنیت کشورها و ملت‌ها پیوند دارد.

وی با اشاره به حمله نظامی 28 فوریه 2026 به ایران، گفت: این حمله، علاوه بر تلفات انسانی و خسارت به زیرساخت‌های غیرنظامی، مخاطرات و پیامدهای قابل توجهی برای محیط زیست به همراه داشته است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه تأسیسات انرژی، صنعتی و زیرساخت‌های حیاتی در شرایط جنگی بخشی از یک شبکه به‌هم‌پیوسته هستند، افزود: تخریب این تأسیسات می‌تواند موجب انتشار آلاینده‌ها، مواد شیمیایی، سوخت و سایر مواد خطرناک در هوا، خاک و منابع آبی شود و در کنار آثار ناشی از تغییرات اقلیمی، ابعاد بحران‌های محیط زیستی را تشدید کند.

انصاری تأکید کرد: محیط زیست در جنگ یک قربانی خاموش است و پیامدهای این آسیب‌ها الزاماً در مرزهای کشور درگیر جنگ متوقف نمی‌شود.

 

خلیج فارس؛ زیست‌بومی شکننده در برابر تبعات منازعات

 

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت ویژه خلیج فارس و دریای عمان اظهار کرد: این پهنه‌ها از حساس‌ترین و شکننده‌ترین اکوسیستم‌های دریایی جهان هستند و زیستگاه‌های مرجانی، جنگل‌های حرا، سواحل، ذخایر آبزیان و گونه‌های دریایی و مهاجر آنها در برابر آلودگی‌ها و اختلالات ناشی از فعالیت‌های نظامی آسیب‌پذیرند.

وی افزود: خلیج فارس و دریای عمان پیش از این نیز در اثر پیامدهای جنگ‌های گذشته و حضور ناوگان‌های نظامی کشورهای فرامنطقه‌ای، آسیب‌های گسترده‌ای را تجربه کرده‌اند و استمرار چنین روندهایی می‌تواند امنیت اکولوژیک و معیشت جوامع ساحلی را تحت تأثیر قرار دهد.

انصاری با تأکید بر اینکه آثار زیست‌محیطی جنگ می‌تواند فراتر از مرزهای سیاسی گسترش یابد، تصریح کرد: جنگ در یک منطقه الزاماً به همان منطقه محدود نمی‌ماند و پیامدهای محیط زیستی آن می‌تواند نسل‌های آینده و بخش‌های مختلف کره زمین را تحت تأثیر قرار دهد.

 

تأکید ایران بر مسئولیت بین‌المللی در قبال تخریب محیط زیست

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اصول حقوق بین‌الملل محیط زیست و حقوق بشردوستانه بین‌المللی گفت: جلوگیری از خسارت‌های زیست‌محیطی فرامرزی، همکاری میان کشورها و استفاده مسئولانه از منابع طبیعی مشترک، از اصول مهم حقوق بین‌الملل است و محیط طبیعی باید در برابر آسیب‌های شدید، گسترده و بلندمدت ناشی از مخاصمات مورد حمایت قرار گیرد.

وی افزود: جنگ نمی‌تواند مجوزی برای تخریب بی‌ضابطه طبیعت باشد و محیط زیست نباید در محاسبات نظامی صرفاً یک «خسارت جانبی» تلقی شود.

انصاری ادامه داد: هنگامی که یک منازعه نظامی موجب آلودگی آب‌های مشترک، نابودی زیستگاه‌های طبیعی، انتشار مواد سمی یا تخریب زیرساخت‌های حیاتی می‌شود، آثار آن مستقیماً سلامت انسان، امنیت غذایی، اقتصاد و معیشت میلیون‌ها نفر را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

 

پیشنهاد ایران برای ایجاد شبکه زیست‌محیطی بریکس

 

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به ظرفیت کشورهای عضو بریکس در حوزه منابع طبیعی، تنوع زیستی، سواحل، اقیانوس‌ها و اکوسیستم‌های ارزشمند، همکاری جنوب ـ جنوب را یک «فرصت تاریخی» برای مقابله با بحران‌های زیست‌محیطی دانست.

وی پیشنهادهایی از جمله قرار گرفتن امنیت محیط زیست در کنار امنیت انرژی و امنیت غذایی، ایجاد شبکه بریکس برای پایش و ارزیابی خسارات زیست‌محیطی ناشی از منازعات مسلحانه و تغییرات اقلیمی، ایجاد سازوکار پاسخ سریع به آلودگی‌های دریایی و نشت مواد خطرناک و تبادل فناوری و تجربه برای احیای اکوسیستم‌های آسیب‌دیده را مطرح کرد.

انصاری همچنین بر تقویت همکاری میان کشورهای عضو بریکس و نهادهای تخصصی بین‌المللی برای مقابله با پیامدهای بحران‌های محیط زیستی و پیگیری مسئولیت عاملان تخریب بر مبنای اصل «آلوده‌کننده مسئول جبران است» تأکید کرد.

وی پیشنهاد آغاز گفت‌وگو برای تدوین چارچوب مشترک بریکس در زمینه حفاظت از محیط زیست در شرایط منازعه مسلحانه را نیز مطرح کرد.

 

هشدار ایران نسبت به عادی‌سازی تخریب محیط زیست در جنگ

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در بخش دیگری از سخنان خود هشدار داد: اگر جامعه بین‌المللی در برابر تخریب محیط زیست در جریان تجاوزات نظامی سکوت کند، ممکن است همین استاندارد در نقطه دیگری از جهان علیه مردم و محیط زیست کشور دیگری تکرار شود.

انصاری با اشاره به سه بحران اصلی تغییر اقلیم، از دست رفتن تنوع زیستی و آلودگی گفت: در کنار این بحران‌ها، جنگ نیز به‌عنوان عاملی تشدیدکننده کمتر مورد توجه قرار گرفته است؛ در حالی که منازعات مسلحانه می‌توانند هم‌زمان انتشار آلاینده‌ها و گازهای گلخانه‌ای را افزایش دهند، زیستگاه‌ها و تنوع زیستی را نابود کنند و منابع آب، خاک و دریاها را در معرض آلودگی قرار دهند.

وی در پایان تأکید کرد: حفاظت از محیط زیست در برابر جنگ، یک ضرورت اخلاقی، انسانی و حقوقی است و صلح برای محیط زیست یک ضرورت است؛ همان‌گونه که حفاظت از محیط زیست بخشی از مسیر دستیابی به صلح پایدار به شمار می‌رود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پایان سخنرانی خود تصریح کرد: بریکس می‌تواند به بستری مؤثر برای همکاری کشورهای جنوب جهانی در حفاظت از محیط زیست تبدیل شود تا هیچ اکوسیستمی در قرن بیست‌ویکم به دلیل منازعات سیاسی و نظامی و نقض قوانین بین‌المللی، به «قربانی خاموش» تبدیل نشود. پایان خبر / رکنا / کدخبر 1240159

اخبار وبگردی را در اینجا بخوانید: پروفسور زارع: بتن‌ریزی در بستر رودخانه بالیقلی‌چای، عملاً به معنی از بین بردن رودخانه است / نفوذ آب را از بین می‌برد و خطر سیلاب ناگهانی را افزایش می‌دهد + فیلم مشاهده خبر خبر ویژه احیای دریاچه ارومیه با مدیریت حقابه‌ها؛ وضعیت فعلی فراتر از تأثیر بارش‌هاست طرح رهاسازی مرال در ارسباران؛ از بررسی‌های ژنتیکی تا پایش با ردیاب الکترونیک



۵ ساعت قبل / سایت خبرفوری

سالی یک متر از آب دریاچه ارومیه تبخیر می‌شود

محمد کوهانی، دبیر ملی شبکه‌های محیط زیست کشور، در گفت‌وگو با خبرفوری اظهار کرد: سالانه حداقل یک متر تبخیر از سطح حوضه آبریز دریاچه ارومیه داریم که طبیعی است.

وی افزود: اکنون تراز دریاچه به ۱۲۷۰.۹۳ متر رسیده که نسبت به سال گذشته، یک متر و ۱۳ سانتی‌متر افزایش داشته است.

کوهانی همچنین گفت: وسعت دریاچه با ۲۸۵۰ کیلومتر مربع، نسبت به سال گذشته ۲۲۴۴ کیلومتر مربع افزایش یافته است.




 خبر مهم برای متقاضیان مسکن؛ وام زوجین به ۲ میلیارد تومان رسید
۳ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

خبر مهم برای متقاضیان مسکن؛ وام زوجین به ۲ میلیارد تومان رسید

سقف تسهیلات خرید و ساخت مسکن با تصمیم جدید بانک مرکزی افزایش یافت و وام زوجین در تهران به ۲ میلیارد تومان رسید.

 ایران، آمریکا و ماجرای فیزیک جدید قدرت | آخرین خبر
۴ ساعت قبل / سایت آخرین خبر

ایران، آمریکا و ماجرای فیزیک جدید قدرت | آخرین خبر

فرارو/متن پیش رو در فرارو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست جنگ‌ها کوره‌های آزمونی هستند که اغلب تغییرات در «فیزیک» دنیای پیرامون ما را آشکار می‌سازند: اینکه چه کسی قدرت دارد، چه کسی ندارد و قدرت چگونه اعمال می‌شود. توماس فریدمن در یادداشتی در نیویورک تایمز نوشت: «اگر قرار بود کت

 وقوع انفجار در شهر جسرالشغور در غرب ادلب سوریه
۱ ساعت قبل / خبرگزاری ایرنا

وقوع انفجار در شهر جسرالشغور در غرب ادلب سوریه

تهران - ایرنا - منابع خبری سوریه از شنیده شدن صدای انفجار در شهر جسر الشغور در غرب ادلب در شمال غرب سوریه خبر دادند.

 لحظات ترسناک پرواز هواپیمای مسافربری افغانستان
۱ ساعت قبل / سایت تابناک

لحظات ترسناک پرواز هواپیمای مسافربری افغانستان

لحظات ترسناک پرواز هواپیمای مسافربری خطوط هوایی افغانستان که در خطوط هوایی دیگر یک حادثه هوایی محسوب می‌شود را می‌بینید.

 پیشروی ارتش رژیم اسرائیل در جنوب سوریه
۳ ساعت قبل / سایت تابناک

پیشروی ارتش رژیم اسرائیل در جنوب سوریه

نیروهای ارتش رژیم اشغالگر اسرائیل با ۲ تانک و سه خودروی نظامی به سمت تل الداریات در حومه جنوبی قنیطره در جنوب سوریه پیشروی کردند.

 رسمی؛ رونالدینیو بعد از ۱۱ سال به فوتبال برگشت!
۲ ساعت قبل / سایت فوتبالی

رسمی؛ رونالدینیو بعد از ۱۱ سال به فوتبال برگشت!

پایگاه خبری فوتبالی- دنیای فوتبال شاهد یکی از عجیب‌ترین بازگشت‌های سال‌های اخیر است؛ رونالدینیو، اسطوره برزیلی و برنده توپ طلای ۲۰۰۵، در ۴۶ سالگی بار دیگر به فوتبال ایتالیا برگشته و به‌عنوان بازیکن راونا در سری C فعالیت خواهد کرد. به گزارش فوتبالی، باشگاه راونا در ماه ژوئن رسما اعلام کرده بود که رونالدینیو به‌عنوان بازیکن ثبت خواهد شد و حتی قرار است پیراهن شماره ۱۰ را بر تن کند. این اتفاق بیش از یک دهه پس از آخرین حضور حرفه‌ای رونالدینیو در زمین رخ می‌دهد. آخرین بازی رسمی او در سپتامبر ۲۰۱۵ با پ ...,سری سی,راونا,رونالدینیو,بارسلونا,تیم ملی برزیل,نقل و انتقالات,پیشنهاد سردبیر