قیمت طلا امروز




 خبرگزاری برنا / ۱۴۰۵/۰۵/۱۷

هوش مصنوعی ویروس‌های جدید ساخت

برنا – گروه علمی و فناوری: پژوهشگران با کمک مدل‌های هوش مصنوعی موفق به طراحی ویروس‌های جدیدی شدند که می‌توانند باکتری‌ها را آلوده و تکثیر کنند.
 هوش مصنوعی ویروس‌های جدید ساخت

پژوهشگران با استفاده از مدل‌های هوش مصنوعی مولدِ آموزش‌دیده بر توالی‌های ژنتیکی موفق به طراحی ویروس‌های جدیدی شده‌اند که می‌توانند باکتری‌ها را آلوده کرده و درون آنها تکثیر شوند. این دستاورد از یک سو می‌تواند مسیر‌های تازه‌ای برای ژن‌درمانی و زیست‌فناوری باز کند و از سوی دیگر، نگرانی‌هایی جدی درباره سوءاستفاده از هوش مصنوعی در طراحی عوامل زیستی خطرناک ایجاد کرده است.

به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری برنا به نقل از انگجت، نتایج این پژوهش که در نشریه Science منتشر و گزارش‌هایی درباره آن در The New York Times نیز منتشر شده است نشان می‌دهد مدل‌های هوش مصنوعی می‌توانند فراتر از تحلیل یا پیش‌بینی توالی‌های ژنتیکی توالی‌هایی را طراحی کنند که در دنیای واقعی عملکرد زیستی داشته باشند.

این پژوهش توسط دانشمندانی از Arc Institute در پالو آلتو و دانشگاه استنفورد انجام شده است. محققان برای طراحی ویروس‌های جدید از مدل‌های زبانی ژنومی Evo ۱ و Evo ۲ استفاده کردند؛ مدل‌هایی که از نظر نحوه پردازش داده‌ها شباهت‌هایی به مدل‌های زبانی بزرگی مانند ChatGPT دارند، اما به جای متن‌های انسانی، بر حجم بسیار بزرگی از اطلاعات ژنتیکی آموزش دیده‌اند. یادگیری زبان DNA توسط هوش مصنوعی

مدل‌های Evo با بررسی توالی‌های ژنتیکی الگو‌های موجود در ساختار DNA و نحوه قرار گرفتن واحد‌های سازنده آن را یاد می‌گیرند. این واحد‌ها که نوکلئوتید نام دارند، همان اجزای پایه‌ای هستند که اطلاعات ژنتیکی موجودات زنده و ویروس‌ها را شکل می‌دهند.

پژوهشگران در مرحله آموزش این مدل‌ها از مجموعه‌ای شامل تریلیون‌ها نوکلئوتید استفاده کردند تا هوش مصنوعی بتواند الگو‌ها و قواعد موجود در توالی‌های ژنتیکی را شناسایی کند، رویکردی که می‌توان آن را مشابه یادگیری دستور زبان در مدل‌های زبانی دانست با این تفاوت که زبان مورد مطالعه در اینجا زبان ژنتیکی است.

در مرحله بعد مدل‌ها به طور اختصاصی با حدود ۱۵ هزار ویروس از خانواده ویروس Phi X-۱۷۴ آموزش داده شدند. Phi X-۱۷۴ ویروسی بسیار کوچک است که تنها باکتری E. coli را آلوده می‌کند و برای انسان، حیوانات، گیاهان و قارچ‌ها عامل بیماری‌زا محسوب نمی‌شود.

بیشتر بخوانید واکسن هوش مصنوعی برای مقابله با همه‌گیری‌های آینده وارد آزمایش انسانی شد هوش مصنوعی تا چه اندازه در تشخیص بیماری‌ها قابل اعتماد است؟ هوش مصنوعی اولین واکسن ضد همه‌گیری جهان را ساخت طراحی حدود ۷۰۰ هزار ویروس فرضی

محققان برای کاهش خطرات آزمایش دامنه پروژه را به گونه‌ای محدود کردند که مدل هوش مصنوعی نتواند ویروس‌هایی را با قابلیت آلوده‌کردن انسان، سایر حیوانات، گیاهان یا قارچ‌ها طراحی کند.

با وجود این محدودیت‌ها مدل‌های Evo توانستند حدود ۷۰۰ هزار توالی ویروسی بالقوه جدید تولید کنند. از میان این حجم عظیم از طراحی‌های محاسباتی پژوهشگران ۲۸۵ گزینه را که از نظر ویژگی‌های موردنظر امیدوارکننده‌تر بودند برای بررسی آزمایشگاهی انتخاب کردند.

در ادامه DNA مربوط به این طراحی‌ها ساخته شد و در اختیار باکتری‌ها قرار گرفت تا مشخص شود آیا توالی‌های تولیدشده توسط هوش مصنوعی می‌توانند در شرایط واقعی یک ویروس فعال ایجاد کنند یا خیر.

نتایج نشان داد ۱۶ مورد از طراحی‌های تولیدشده توسط Evo توانستند ویروس‌های فعال ایجاد کنند، ویروس‌هایی که قادر بودند باکتری‌ها را آلوده کنند و درون آنها تکثیر شوند.

بر اساس نتایج گزارش‌شده این ویروس‌های جدید دست‌کم از نظر قابلیت زنده‌ماندن و تکثیر عملکردی در حد ویروس Phi X-۱۷۴ داشتند و برخی از آنها حتی توانستند با سرعت بیشتری تکثیر شوند. چرا این دستاورد مهم است؟

اهمیت این پژوهش تنها در تولید چند ویروس جدید خلاصه نمی‌شود. نکته مهم‌تر آن است که هوش مصنوعی توانسته از الگو‌های موجود در داده‌های ژنتیکی، ساختار‌هایی جدید ایجاد کند که پس از ساخت در آزمایشگاه عملکرد زیستی واقعی داشته‌اند.

این موضوع می‌تواند کاربرد‌های بالقوه متعددی در زیست‌فناوری داشته باشد. برای مثال ویروس‌های مهندسی‌شده می‌توانند در آینده برای انتقال مواد ژنتیکی به سلول‌ها، توسعه روش‌های جدید ژن‌درمانی، مطالعه عملکرد ژن‌ها و همچنین مقابله با باکتری‌های بیماری‌زا مورد استفاده قرار گیرند.

مدل‌های هوش مصنوعی همچنین می‌توانند فرایند طراحی مولکول‌ها و ساختار‌های زیستی را که پیش‌تر نیازمند آزمون و خطای طولانی توسط پژوهشگران بود سرعت ببخشند. روی دیگر ماجرا؛ نگرانی از سوءاستفاده

با این حال توانایی هوش مصنوعی در طراحی توالی‌های ژنتیکی جدید نگرانی‌های قابل‌توجهی را در حوزه امنیت زیستی ایجاد می‌کند.

تفاوت مهم میان هوش مصنوعی زیستی و بسیاری از کاربرد‌های معمول مدل‌های مولد این است که خروجی یک مدل زیستی می‌تواند در نهایت به یک موجود یا عامل زیستی واقعی تبدیل شود. به همین دلیل هرچه توانایی مدل‌ها در طراحی توالی‌های ژنتیکی پیچیده‌تر شود، ضرورت ایجاد سازوکار‌های نظارتی و ایمنی نیز افزایش می‌یابد.

پژوهشگران این مطالعه تلاش کرده‌اند با محدودکردن داده‌های آموزشی و دامنه طراحی احتمال تولید عوامل زیستی خطرناک را کاهش دهند. با این حال، همین آزمایش نشان می‌دهد که مدل‌های هوش مصنوعی در صورت دسترسی به داده‌های مناسب و زیرساخت آزمایشگاهی لازم می‌توانند از مرحله تحلیل زیست‌شناسی عبور کرده و به مرحله طراحی زیستی برسند.

این مسئله نگرانی‌هایی را درباره استفاده احتمالی از نسل‌های پیشرفته‌تر چنین مدل‌هایی برای طراحی عوامل بیماری‌زای خطرناک‌تر ایجاد کرده است. فاصله میان پیشرفت فناوری و مقررات

نگرانی اصلی کارشناسان این است که سرعت پیشرفت هوش مصنوعی ممکن است از سرعت توسعه مقررات و استاندارد‌های ایمنی زیستی بیشتر باشد.

مدل‌های هوش مصنوعی در سال‌های اخیر توانایی خود را در حوزه‌هایی مانند طراحی پروتئین‌ها، پیش‌بینی ساختار‌های زیستی و تحلیل ژنوم‌ها به سرعت افزایش داده‌اند. اکنون پژوهش‌هایی مانند مطالعه حاضر نشان می‌دهد این مدل‌ها می‌توانند در برخی شرایط، توالی‌های ژنتیکی جدیدی را نیز طراحی کنند که در محیط آزمایشگاهی عملکرد واقعی دارند.

از این منظر، موضوع تنها به این پرسش محدود نمی‌شود که آیا هوش مصنوعی می‌تواند ویروس طراحی کند؟ بلکه پرسش مهم‌تر این است که چه کسی با چه محدودیت‌هایی و تحت چه نظارتی می‌تواند از این توانایی استفاده کند؟ فناوری دوکاربردی؛ هم فرصت و هم تهدید

پژوهشگران تاکید دارند که فناوری به خودی خود خوب یا بد نیست و کاربرد آن به اهداف و چارچوب استفاده بستگی دارد. همان فناوری‌ای که می‌تواند به توسعه روش‌های درمانی جدید کمک کند در صورت نبود کنترل‌های مناسب ممکن است مورد سوءاستفاده قرار گیرد.

در این پژوهش طراحی‌ها به ویروس‌هایی محدود شد که تنها باکتری‌ها را هدف قرار می‌دهند و پژوهشگران تلاش کردند از ایجاد ویروس‌هایی که انسان، حیوانات، گیاهان یا قارچ‌ها را آلوده می‌کنند جلوگیری کنند. همین محدودیت‌ها یکی از مهم‌ترین لایه‌های ایمنی پروژه بوده است.

با این حال نتایج نشان می‌دهد که توانایی مدل‌های ژنومی برای تولید توالی‌های جدید دیگر صرفا یک مفهوم نظری نیست و برخی از خروجی‌های آنها می‌توانند پس از ساخت در سامانه‌های زیستی واقعی فعال باشند. یک هشدار برای آینده هوش مصنوعی زیستی

این پژوهش در نهایت تصویری دوگانه از آینده هوش مصنوعی در زیست‌شناسی ارائه می‌دهد. از یک سو مدل‌هایی مانند Evo می‌توانند به دانشمندان کمک کنند تا ژنوم‌ها را بهتر درک کنند، ابزار‌های زیستی جدید بسازند، روش‌های ژن‌درمانی را توسعه دهند و حتی راهکار‌های تازه‌ای برای مقابله با باکتری‌های مضر پیدا کنند. از سوی دیگر افزایش توانایی مدل‌ها در طراحی عوامل زیستی می‌تواند خطر سوءاستفاده را افزایش دهد به‌ویژه اگر نسل‌های آینده این فناوری بتوانند با دامنه وسیع‌تری از موجودات زنده و عوامل بیماری‌زا کار کنند.

به همین دلیل توسعه همزمان سامانه‌های کنترل دسترسی، غربالگری توالی‌های ژنتیکی، استاندارد‌های ایمنی آزمایشگاهی، نظارت انسانی و مقررات بین‌المللی اهمیت فزاینده‌ای پیدا می‌کند.

دستاورد پژوهشگران Arc Institute و دانشگاه استنفورد نشان می‌دهد مرز میان هوش مصنوعی و زیست‌شناسی در حال تغییر است. هوش مصنوعی دیگر تنها ابزاری برای خواندن و تفسیر اطلاعات ژنتیکی نیست بلکه می‌تواند در شرایط کنترل‌شده، اطلاعات ژنتیکی جدیدی تولید کند که قابلیت تبدیل‌شدن به سامانه‌های زیستی فعال را دارند.

این پیشرفت می‌تواند یکی از مهم‌ترین مسیر‌های آینده زیست‌فناوری باشد اما همزمان یک پیام روشن نیز دارد: هرچه توانایی هوش مصنوعی برای طراحی حیات بیشتر شود، ایمنی و نظارت نیز باید با همان سرعت پیشرفت کند.

انتهای پیام/



۶ ساعت قبل / سایت سیتنا

انقلاب ربات‌های انسان‌نما نزدیک است

به گزارش سیتنا به نقل از رویترز، «وانگ شیائوگانگ»، رئیس شرکت چینی «اِیس رباتیکس»، امروز جمعه ۲۱ اوت اعلام کرد که «مغز» ربات‌های انسان‌نما ممکن است تا پایان سال آینده میلادی شاهد یک پیشرفت اساسی باشد؛ تحولی که از نظر تأثیر بر صنعت رباتیک می‌تواند مشابه جهشی باشد که ظهور چت‌جی‌پی‌تی در استفاده عمومی از هوش مصنوعی ایجاد کرد.

این تحول بر توسعه «هوش مصنوعی تجسم‌یافته» استوار است؛ فناوری‌ای که به سامانه‌های هوشمند امکان می‌دهد به جای فعالیت صرف در فضای دیجیتال، محیط فیزیکی اطراف خود را درک کرده، درباره آن تصمیم بگیرند و اقدامات مناسب را انجام دهند.

مدل‌های موسوم به «مدل جهان» در این مسیر نقش مهمی دارند. این مدل‌ها قابلیت‌هایی مانند ادراک محیط، درک چندوجهی، شبیه‌سازی فیزیکی و برنامه‌ریزی برای انجام عمل را با یکدیگر ترکیب می‌کنند تا ربات بتواند رفتار محیط را پیش‌بینی و برای انجام وظایف واقعی تصمیم‌گیری کند.

با این حال، رئیس اِیس رباتیکس تأکید کرده است که رسیدن به این نقطه عطف به معنای حضور فوری و گسترده ربات‌های هوشمند در زندگی روزمره نیست. به گفته او، حتی در صورت وقوع این جهش تا پایان ۲۰۲۷، احتمالا چهار تا پنج سال دیگر برای استفاده تجاری گسترده از این فناوری در صنایع مختلف زمان لازم خواهد بود.

یکی از موانع اصلی در مسیر توسعه این ربات‌ها، کمبود داده‌های آموزشی است. به گفته وانگ، کل صنعت رباتیک طی سال‌های گذشته حدود ۱۰۰ هزار ساعت داده برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی تجسم‌یافته گردآوری کرده که برای توسعه مدل‌های پیشرفته کافی نیست. اِیس رباتیکس قصد دارد با جمع‌آوری داده از فعالیت انسان‌ها در خطوط تولید واقعی، طی دو سال آینده این میزان را به ده‌ها میلیون ساعت برساند.

این شرکت همچنین برنامه بلندپروازانه‌ای برای ورود ربات‌ها به محیط‌های واقعی دارد. اِیس رباتیکس می‌خواهد فناوری خود را طی یک سال آینده در دست‌کم هزار فروشگاه به‌کار گیرد و ظرف دو سال این تعداد را به ۱۰ هزار فروشگاه افزایش دهد. انبارهای تحویل سریع، فروشگاه‌های بدون نیروی انسانی و خدمات هتل از جمله حوزه‌هایی هستند که برای استفاده از این فناوری در نظر گرفته شده‌اند.

اِیس رباتیکس که در ژوئیه ۲۰۲۵ تأسیس شده و از حمایت شرکت‌هایی از جمله «اَنت گروپ» و «سنس‌تایم» برخوردار است، در نیمه نخست سال جاری بیش از ۱۰۰ میلیون دلار سرمایه جذب کرده است. این شرکت برای آموزش مدل‌های خود علاوه بر تراشه‌های هوش مصنوعی انویدیا، از تراشه‌های تولیدکنندگان چینی نیز استفاده می‌کند.

پیش‌بینی وانگ در شرایطی مطرح می‌شود که رقابت بر سر توسعه ربات‌های انسان‌نما و هوش مصنوعی تجسم‌یافته در جهان شدت گرفته است. شرکت‌های مختلف در تلاشند ربات‌هایی بسازند که به جای اجرای مجموعه‌ای محدود از دستورات از پیش تعیین‌شده، بتوانند محیط‌های ناشناخته را بهتر درک کنند و وظایف متنوع‌تری را با استقلال بیشتر انجام دهند.

در صورت تحقق این پیش‌بینی، سال‌های پیش رو می‌تواند نقطه آغاز مرحله تازه‌ای از صنعت رباتیک باشد؛ مرحله‌ای که در آن رقابت شرکت‌ها دیگر تنها بر سر ساخت سخت‌افزار پیشرفته‌تر نخواهد بود، بلکه توانایی «مغز» ربات‌ها برای فهم و تعامل با جهان واقعی به یکی از مهم‌ترین میدان‌های رقابت فناوری تبدیل خواهد شد.

انتهای پیام


۷ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

متا Pocket را برای ساخت مینی‌گیم با هوش مصنوعی عرضه کرد

شرکت متا اپلیکیشن جدید خود با نام Pocket را که برای ساخت و اشتراک‌گذاری تجربه‌های تعاملی و مینی‌گیم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی مولد طراحی شده است پس از یک دوره آزمایشی کوتاه در برزیل، در آمریکا عرضه کرد.

به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری برنا به نقل از انگجت، Pocket که متا آن را یک پلتفرم برای ساخت و اشتراک‌گذاری گیزمو‌ها (Gizmos) توصیف می‌کند به کاربران اجازه می‌دهد تنها با ارائه دستور‌های متنی تجربه‌های تعاملی و بازی‌های کوچک تولید کنند. این محتوا‌ها پس از ساخته‌شدن در یک فید قابل اسکرول منتشر می‌شوند و به این ترتیب قابلیت‌های تولید محتوا با ویژگی‌های شبکه اجتماعی ترکیب شده است. ساخت مینی‌گیم با چند دستور ساده

کاربران Pocket می‌توانند ایده خود را در قالب یک پرامپت برای هوش مصنوعی توضیح دهند تا برنامه بر اساس آن یک گیزمو ایجاد کند. این گیزمو‌ها لزوما بازی نیستند و می‌توانند شامل تجربه‌های ساده و تعاملی نیز باشند، برای مثال کاربر می‌تواند یک بوم نقاشی دیجیتال ایجاد کند و با آن تعامل داشته باشد.

یکی از ویژگی‌های قابل توجه Pocket استفاده از قابلیت‌های سخت‌افزاری تلفن‌های هوشمند امروزی است. گیزمو‌ها می‌توانند به لمس صفحه و حتی حرکت یا کج‌شدن گوشی واکنش نشان دهند. همچنین امکان استفاده از عکس‌ها و موسیقی در این تجربه‌های تولیدشده وجود دارد. امکان ذخیره، بازنشر و Remix

Pocket علاوه بر ساخت محتوا امکاناتی شبیه شبکه‌های اجتماعی نیز در اختیار کاربران قرار می‌دهد. کاربران می‌توانند گیزمو‌های مورد علاقه خود را ذخیره کنند آنها را در فید خود بازنشر کنند و حتی پس از ذخیره یک گیزمو در پروفایل آن را تغییر داده و با استفاده از آن یک نسخه جدید و متفاوت بسازند.

به این ترتیب یک گیزمو می‌تواند نقطه شروعی برای ساخت تجربه‌ای جدید توسط سایر کاربران باشد، قابلیتی که متا از آن با مفهوم Remix یاد می‌کند.

بیشتر بخوانید نبرد غول‌های گیمینگ در خط پایان EWC ۲۰۲۶؛ جام ۲ میلیون دلاری در راه است! اسامی تیم ملی ایران در ورزش‌های الکترونیک بازی‌های آسیایی ناگویا ژاپن اعلام شد/مخالفت با اعزام تیم موبایل لجندز با وجود کسب سهمیه جزئیات اعزام تیم ملی ورزش‌های الکترونیک به بازی‌های آسیایی ناگویا ۲۰۲۶ اعلام شد چرا متا آنها را گیزمو می‌نامد؟

متا به جای استفاده از عنوان مینی‌گیم از واژه Gizmo برای این ساخته‌ها استفاده کرده است. یکی از دلایل احتمالی این انتخاب آن است که Pocket تنها برای ساخت بازی طراحی نشده و کاربران می‌توانند انواع تجربه‌های تعاملی ساده را نیز ایجاد کنند.

از سوی دیگر، تیم سازنده اپلیکیشن Pocket ارتباط نزدیکی با برنامه‌ای به نام Gizmo دارد. متا تقریبا تمام اعضای تیم پشت آن اپلیکیشن را استخدام کرده است، اقدامی که در نهایت به تعطیلی Gizmo منجر شد. اپلیکیشن Gizmo نیز ایده‌ای مشابه Pocket داشت و برای توصیف ساخته‌های کاربران از اصطلاح Gizmos استفاده می‌کرد. عرضه رایگان Pocket در آمریکا

Pocket اکنون در آمریکا در دسترس قرار گرفته و استفاده از آن رایگان است. این اپلیکیشن پس از یک دوره آزمایشی کوتاه در برزیل وارد مرحله عرضه گسترده‌تر شده است.

عرضه Pocket بخشی از رویکرد جدید متا برای ادغام هوش مصنوعی مولد با تولید محتوای سرگرمی و اجتماعی است، رویکردی که پیش از این نیز نمونه‌هایی از آن در محصولات این شرکت دیده شده است. حرکت جدید متا به سمت محتوای تولیدشده با هوش مصنوعی

Pocket تنها اقدام اخیر متا در زمینه توسعه قابلیت‌های مبتنی بر هوش مصنوعی نیست. این شرکت سال گذشته قابلیتی به نام Vibes را برای اپلیکیشن Meta AI معرفی کرد که یک فید برای نمایش و انتشار محتوای تولیدشده با هوش مصنوعی ایجاد می‌کند.

همچنین شبکه اجتماعی فیسبوک اخیرا امکان تغییر و متحرک‌سازی تصاویر پروفایل با استفاده از هوش مصنوعی را نیز ارائه کرده است.

به این ترتیب Pocket جدیدترین تلاش متا برای تبدیل هوش مصنوعی مولد به ابزاری برای ساخت محتوای تعاملی و سرگرمی است، ابزاری که در آن کاربران نه‌تنها مصرف‌کننده محتوا بلکه سازنده و بازآفرین آن نیز هستند.

انتهای پیام/


۹ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

چت‌جی‌پی‌تی به پیام‌های آیفون دسترسی پیدا کرد؛ پاسخ‌گویی به iMessage با هوش مصنوعی

شرکت OpenAI یک افزونه جدید برای اپلیکیشن Messages اپل در مک منتشر کرده است که به کاربران امکان می‌دهد پیام‌های خود را از طریق چت‌جی‌پی‌تی جست‌و‌جو کنند و حتی پاسخ‌های خود را با کمک این چت‌بات بنویسند و ارسال کنند، قابلیتی که در کنار کاربردهایش نگرانی‌هایی درباره حریم خصوصی و امنیت اطلاعات کاربران ایجاد کرده است.

به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری برنا به نقل از The Verge، این قابلیت فعلا تنها برای کاربران ChatGPT Work و Codex روی رایانه‌های مک در دسترس قرار گرفته است. کاربران می‌توانند با استفاده از این افزونه پیام‌های موجود در اپلیکیشن Messages را جست‌و‌جو کرده و محتوای گفت‌و‌گو‌های خود را در اختیار چت‌جی‌پی‌تی قرار دهند تا این ابزار هوش مصنوعی بر اساس آنها پاسخ مناسب تهیه کند. اوپن‌ای‌آی در نمونه‌ای که از عملکرد این قابلیت منتشر کرده نشان داده است که کاربر از ChatGPT می‌خواهد گفت‌و‌گو‌هایی را که روز قبل در اپلیکیشن Messages از دست داده است پیدا کند. چت‌جی‌پی‌تی پس از یافتن پیام‌ها می‌تواند پاسخ پیشنهادی برای آنها تهیه کند و در ادامه، همان پاسخ را از طریق Messages ارسال کند. دسترسی به پیام‌ها کاملا اختیاری است

این قابلیت دست‌کم به‌صورت پیش‌فرض فعال نیست و استفاده از آن به تایید و اعطای دسترسی‌های مختلف از سوی کاربر نیاز دارد. بلومبرگ گزارش داده است که کاربران برای فعال‌سازی افزونه باید در جریان فرایند راه‌اندازی اجازه دسترسی ChatGPT به تاریخچه پیام‌های ذخیره‌شده روی مک خود را صادر کنند.

علاوه بر این کاربران باید در بخش تنظیمات سیستم‌عامل مک گزینه Full Disk Access یا دسترسی کامل به دیسک را برای ChatGPT فعال کنند. این سطح از دسترسی به برنامه اجازه می‌دهد به بخش گسترده‌ای از داده‌های ذخیره‌شده روی دستگاه دسترسی داشته باشد.

ChatGPT همچنین برای عملکرد این افزونه به دسترسی به نام مخاطبان کاربر و ابزار‌های اتوماسیون مک نیاز دارد؛ بنابراین فعال‌سازی این قابلیت مستلزم مجموعه‌ای از مجوز‌های مشخص است و بعید است کاربری بتواند آن را به‌طور تصادفی فعال کند.

بیشتر بخوانید OpenAI نسخه ویژه ChatGPT برای نوجوانان را با محدودیت‌های امنیتی بیشتر عرضه کرد اوپن‌ای‌آی از GPT-۵.۶ رونمایی کرد شکست GPT-۵ در آزمون تمرکز انسان/ یک تست روان‌شناسی قدیمی نقطه‌ضعف هوش مصنوعی را آشکار کرد نگرانی‌های حریم خصوصی

با وجود اختیاری بودن این قابلیت دسترسی یک چت‌بات هوش مصنوعی به تاریخچه پیام‌های شخصی و امکان ارسال پیام از طرف کاربر پرسش‌هایی را درباره حریم خصوصی و امنیت مطرح کرده است.

فعال شدن قابلیت جست‌و‌جو و پاسخ‌گویی در Messages به این معناست که ChatGPT می‌تواند برای انجام وظایفی که کاربر درخواست می‌کند به محتوای پیام‌های ذخیره‌شده روی دستگاه دسترسی داشته باشد. همچنین امکان ارسال پاسخ از طریق این سرویس سطح تعامل هوش مصنوعی با پیام‌رسان اپل را فراتر از صرفا خواندن پیام‌ها می‌برد. آیا اپل در توسعه این افزونه همکاری داشته است؟

هنوز مشخص نیست که OpenAI این افزونه را با همکاری مستقیم اپل توسعه داده است یا خیر. این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که اپل در گذشته نشان داده است در صورت استفاده شرکت‌های ثالث از زیرساخت‌های مرتبط با خدمات خود بدون مجوز می‌تواند دسترسی آنها را محدود یا مسدود کند.

برای نمونه اپل در سال ۲۰۲۴ چندین بار دسترسی Beeper Mini، اپلیکیشن شخص ثالثی که امکان استفاده از iMessage را برای کاربران فراهم می‌کرد مسدود کرد. Beeper نیز با انتشار به‌روزرسانی‌هایی تلاش کرد این دسترسی را دوباره برقرار کند اما در نهایت از ادامه این تلاش‌ها برای بازگرداندن یکپارچگی مذکور دست کشید. روابط اپل و اوپن‌ای‌آی نیز اخیرا پرتنش شده است

این قابلیت در شرایطی معرفی شده که روابط اپل و اوپن‌ای‌آی نیز اخیرا چندان مطلوب نبوده است. اپل در ماه ژوئیه از اوپن‌ای‌آی شکایت کرد و این شرکت را به سرقت اسرار تجاری متهم کرد.

اپل در شکایت خود مدعی شده بود که اوپن‌ای‌آی برخی از کارکنان این شرکت را با هدف دستیابی به اطلاعات محرمانه و اسرار تجاری اپل جذب کرده است.

با این حال عرضه افزونه جدید نشان می‌دهد که ChatGPT اکنون می‌تواند در مک تعامل بسیار عمیق‌تری با اپلیکیشن Messages داشته باشد؛ قابلیتی که از یک سو می‌تواند مدیریت پیام‌ها و پاسخ‌گویی به آنها را برای کاربران ساده‌تر کند و از سوی دیگر به دلیل سطح دسترسی مورد نیاز اهمیت موضوع حریم خصوصی و امنیت داده‌ها را بیش از گذشته برجسته می‌کند.

انتهای پیام/




 رشته «بازی‌سازی» وارد دانشگاه‌ها شد
۱ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

رشته «بازی‌سازی» وارد دانشگاه‌ها شد

دنیای اقتصاد: رشته کارشناسی بازی‌سازی پس از تصویب در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، از مهرماه امسال در دانشگاه اصفهان به‌عنوان نخستین دانشگاه مجری، پذیرش دانشجو را آغاز می‌کند. این تصمیم در نشست مشترک بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و دانشگاه علم و فرهنگ جهاد دانشگاهی اعلام شد. هم‌زمان، دانشکده هوش مصنوعی و کامپیوتر دانشگاه علم و فرهنگ نیز تا دو هفته دیگر افتتاح می‌شود تا زمینه آموزش تخصصی در این حوزه‌ها فراهم شود. 

 آغاز رقابت بیش از ۴۶۳ هزار داوطلب در دومین روز کنکور
۱۷ ساعت قبل / سایت تابناک

آغاز رقابت بیش از ۴۶۳ هزار داوطلب در دومین روز کنکور

رقابت بیش از ۴۶۳ هزار داوطلب در دو گروه علوم انسانی و ریاضی و فنی در دومین و آخرین روز کنکور ۱۴۰۵ آغاز شد.

 گوگل با اختلال مواجه شد؛ از مشکل در جست‌وجو تا بارگذاری محتوا
۵ ساعت قبل / سایت سیتنا

گوگل با اختلال مواجه شد؛ از مشکل در جست‌وجو تا بارگذاری محتوا

همزمان با افزایش گزارش کاربران از بروز مشکل در استفاده از گوگل، شماری از کاربران از اختلال در جست‌وجو، بارگذاری محتوا و دسترسی به وب‌سایت این شرکت خبر داده‌اند؛

 بمب عمل‌نکرده تعهدات پنهان
۱ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

بمب عمل‌نکرده تعهدات پنهان

هر سه ماه، شرکت‌های بزرگ فناوری، هزینه‌های سرمایه‌ای خود را در زیرساخت‌های هوش مصنوعی، از مراکز داده گرفته تا تراشه‌ها، فاش می‌کنند. اما این ارقام به هیچ وجه میزان کامل هزینه‌های آینده‌ای را که شرکت‌های مادر گوگل، آلفابت، متا پلتفرمز، اوراکل و بسیاری دیگر متعهد به انجام آن شده‌اند نشان نمی‌دهد. دلیل این امر آن است که بخش بزرگی از تعهدات مالی آتی آنها در ترازنامه‌هایشان منعکس نشده است. بر اساس تحلیل وال‌استریت ژورنال از پاورقی‌های جدیدترین پرونده‌های اوراق بهادار، 9 شرکت برتر فناوری، 3تریلیون دلار تعهدات خارج از ترازنامه داشتند که عمدتا مربوط به هوش مصنوعی بود. این تعهدات سریع‌تر از «هزینه‌های سرمایه‌ای» سنتی در حال رشد هستند که طبق گزارش آنها در سال گذشته حدود ۶۰۰‌میلیارد دلار بوده و حدود سه برابر بدهی شرکت‌ها تحت اجاره‌های معوقه و وام‌های بلندمدت آنها بوده است.

 هشدار مهم: نسخه لورفته بازی GTA 6، یک بدافزار خطرناک است
۳ ساعت قبل / سایت هم میهن

هشدار مهم: نسخه لورفته بازی GTA 6، یک بدافزار خطرناک است

کارشناسان امنیت سایبری نسبت‌به انتشار بدافزارهای خطرناک در قالب فایل‌های دانلودی و نسخه‌ی لو‌رفته‌ی بازی GTA 6 هشدار دادند.

 چرا علی‌بابا بخش بازی‌های ویدئویی خود را فروخت؟
۱ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

چرا علی‌بابا بخش بازی‌های ویدئویی خود را فروخت؟

دنیای اقتصاد: گروه علی‌بابا در حال فروش بخش بازی‌های ویدئویی خود در معامله‌ای به ارزش حداقل 1.5‌میلیارد دلار است، چرا که این شرکت چینی تمرکز خود را به هوش مصنوعی معطوف کرده است. به نوشته وال‌استریت ژورنال، بر اساس یک یادداشت داخلی که توسط وال‌استریت ژورنال مشاهده شد،