قیمت طلا امروز




 خبرگزاری برنا / ۵۵ دقیقه قبل

فشار تازه بر کارخانه‌های ایران

برنا - گروه اقتصادی؛ صنعت ایران در حالی با کاهش ۳۰ درصدی ارز در دسترس بخش تولید مواجه شده که مشکل کارخانه‌ها دیگر به تأمین نقدینگی و مواد اولیه محدود نمی‌شود...
 فشار تازه بر کارخانه‌های ایران

به گزارش برنا، اقتصاد ایران هنوز اقتصادی با وزن قابل‌توجه صنعت است، اما میان سهم صنعت از اقتصاد و توان واقعی کارخانه‌ها برای تولید مستمر و رقابتی فاصله ایجاد شده است.

بر اساس داده‌های بانک جهانی، سهم ارزش افزوده بخش تولید از GDP ایران در سال ۲۰۲۴ به حدود ۲۱ درصد رسیده است. این رقم برای ترکیه حدود ۱۷ درصد بوده و میانگین جهانی نیز حدود ۱۵.۱ درصد ثبت شده است. بنابراین از نظر سهم تولید در اقتصاد، ایران حتی از برخی رقبای منطقه‌ای خود جلوتر قرار دارد. 

اما این آمار یک تناقض مهم را نشان می‌دهد: ایران صنعت بزرگی دارد، اما صنعت آن با ظرفیت و بهره‌وری مورد انتظار از چنین سهمی حرکت نمی‌کند.

مسئله از جایی جدی‌تر می‌شود که عملکرد تولید را در کنار محدودیت‌های نهاده‌های تولید قرار دهیم.

کارخانه‌ای که برای تولید باید چند بحران را هم‌زمان مدیریت کند

تولیدکننده ایرانی برای ادامه فعالیت باید چند متغیر را هم‌زمان مدیریت کند؛ ارز برای خرید مواد اولیه و تجهیزات، انرژی برای روشن نگه داشتن خطوط تولید، حمل‌ونقل برای رساندن مواد به کارخانه و در نهایت بازار برای فروش محصول. اختلال در هر یک از این حلقه‌ها، هزینه تولید را افزایش می‌دهد.

کاهش ۳۰ درصدی ارز در دسترس بخش صنعت دقیقاً از همین نقطه اهمیت پیدا می‌کند. وقتی مواد اولیه و کالاهای واسطه‌ای دیرتر وارد شوند، کارخانه یا باید موجودی انبار بیشتری نگه دارد یا با کمبود مواجه شود. هر دو حالت هزینه‌زاست.

مهراد عباد، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، نیز در همین زمینه از محدود شدن تخصیص ارز و احتمال تشدید کمبود مواد اولیه در ماه‌های آینده گفته است. اما مسئله فقط یک فعال اقتصادی یا یک صنعت خاص نیست؛ روندهای تولیدی نشان می‌دهد محدودیت نهاده‌ها به یکی از مشکلات عمومی محیط کسب‌وکار ایران تبدیل شده است.

عدد ۵۰، مرزی که تولید ایران بارها از آن عبور کرده است

یکی از مهم‌ترین شاخص‌های سنجش وضعیت بنگاه‌ها، PMI یا شاخص مدیران خرید است. عدد بالاتر از ۵۰ نشان‌دهنده گسترش فعالیت و عدد پایین‌تر از ۵۰ بیانگر انقباض است.

داده‌های مربوط به PMI ایران در ماه‌های اخیر بارها زیر مرز ۵۰ قرار گرفته است. در یکی از آخرین گزارش‌های منتشرشده، PMI کل اقتصاد ایران ۴۲.۳ ثبت شد و برای چهاردهمین ماه متوالی زیر …



 تهدید تعرفه‌ای آمریکا، بازار مس را به مرز انفجار رساند | سقف‌های تاریخی جدیدی در قیمت مس ثبت می‌شود؟
۵۰ دقیقه قبل / سایت اقتصادنیوز

تهدید تعرفه‌ای آمریکا، بازار مس را به مرز انفجار رساند | سقف‌های تاریخی جدیدی در قیمت مس ثبت می‌شود؟

اقتصادنیوز: بازار مس در حالی به رکورد تاریخی نزدیک شده که تهدید تعرفه‌ای آمریکا، مسیر جریان این فلز را تغییر داده و با کشاندن ذخایر به انبارهای آمریکا، بازار جهانی را با کمبود عرضه در خارج از این کشور روبه‌رو کرده است.

 هزینه عوام‌گرایی
۷ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

هزینه عوام‌گرایی

مفهوم پوپولیسم در ساختار علوم سیاسی از ایجاد تقابل میان جامعه نخبگان سیاسی، اقتصادی و فکری در برابر «مردم» تغذیه می‌کند. هرچقدر تقابل میان نخبگان «فاسد و در خدمت منافع گروه‌های خاص» با «مردم» شدیدتر باشد گروه‌ها، سیاستمداران و ایده‌های پوپولیستی مسیری هموارتر برای عملی کردن اهداف خود خواهند یافت و می‌توانند سریع‌تر نهادهای اجتماعی و قوانین را دور بزنند و حتی آنها را از معادلات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی حذف کنند.

 گلکسی S۲۷ اولترا شاید به نمایشگری با امکان ترمیم خط‌وخش مجهز شود
۴ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

گلکسی S۲۷ اولترا شاید به نمایشگری با امکان ترمیم خط‌وخش مجهز شود

گزارش‌ها از همکاری سامسونگ و کورنینگ برای توسعه نسل جدید محافظ گوریلا آرمور با قابلیت خودترمیمی خط‌وخش خبر می‌دهند.

 قیمت جدید بنزین سوپر وارداتی/ مدیرعامل بورس انرژی: مردم می‌توانند اوراق نفتی بخرند
۷ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

قیمت جدید بنزین سوپر وارداتی/ مدیرعامل بورس انرژی: مردم می‌توانند اوراق نفتی بخرند

اقتصادنیوز: مدیرعامل بورس انرژی ایران درباره نحوه کشف قیمت بنزین سوپر وارداتی در بورس انرژی گفت: آخرین قیمتی که در بورس انرژی کشف شد، حدود ۹۰ هزار تومان به ازای هر لیتر بوده است.

 آیا سوسیالیسم اخلاقی‌تر از سرمایه‌داری است؟ | استدلال‌هایی برای رد نظام «اجبار» و دفاع از نظام اقتصادی «خنثی» | چگونه می‌توان به ارزش‌های انسانی‌ترِ انسان‌ها مجال بروز آزادانه داد؟
۶ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

آیا سوسیالیسم اخلاقی‌تر از سرمایه‌داری است؟ | استدلال‌هایی برای رد نظام «اجبار» و دفاع از نظام اقتصادی «خنثی» | چگونه می‌توان به ارزش‌های انسانی‌ترِ انسان‌ها مجال بروز آزادانه داد؟

اقتصادنیوز: گفته می‌شود که سرمایه‌داری غیرانسانی و فاقد همدلی است، درحالی‌که سوسیالیسم جایگزینی اخلاقی و انسانی است. اما پرسش واقعی که باید مطرح کرد این است: آیا نظام‌های اقتصادی واقعا می‌توانند اخلاقی یا غیراخلاقی باشند؟

 واردات خودروهای کارکرده خارجی اجرایی شد؛ حضور 700 دستگاه در گمرکات کشور
۷ ساعت قبل / سایت اسب بخار

واردات خودروهای کارکرده خارجی اجرایی شد؛ حضور 700 دستگاه در گمرکات کشور

طبق اعلام رسمی محمدعلی حاجی زاده، واردات خودروهای کارکرده به مرحله اجرا رسید و هم اکنون نیز حدود 700 دستگاه در گمرکات کشور تخلیه شده اند.



افزایش قیمت‌ها در بازار خودرو تازه آغاز شده است
روزنامه توسعه ایرانی

افزایش قیمت‌ها در بازار خودرو تازه آغاز شده است

رامتین موثق در روزهای اخیر، وضعیت بازارها به شکلی درآمده است که نوسانات، محدود به بازارهایی چون طلا و دلار نمانده و تمام بازارها دچار التهاب شده اند.
پایه مزد طی 10 سال از ۲۳۲ دلار به ۸۳ دلار رسید
روزنامه توسعه ایرانی

پایه مزد طی 10 سال از ۲۳۲ دلار به ۸۳ دلار رسید

در سال های اخیر و مشخصا در ماه های پس از جنگ دستمزد واقعی کارگران سقوط سنگینی را تجربه کرده است. طبق استانداردهای جهانی، دستمزد روزانه
خبرگزاری تسنیم

مبدا واردات بنزین سوپر محرمانه است؛منشا قیمت مربوط به 2سال قبل است - تسنیم

بنزین سوپر وارداتی چرا نزدیک ۹۰ هزار تومان قیمت خورد؟ توضیح بورس انرژی
سایت عصرایران

بنزین سوپر وارداتی چرا نزدیک ۹۰ هزار تومان قیمت خورد؟ توضیح بورس انرژی

مدیرعامل بورس انرژی درباره قیمت نزدیک به ۹۰ هزار تومانی بنزین سوپر وارداتی توضیح داد و تأکید کرد این فرآورده با بنزین تولید داخل قابل مقایسه مستقیم نیست؛ زیر...
قیمت مواد غذایی باز بالا می‌رود؟ هشدار درباره بازار در ۳ ماه آینده/ تأثیر افزایش قیمت بسته‌بندی بر گرانی
سایت عصرایران

قیمت مواد غذایی باز بالا می‌رود؟ هشدار درباره بازار در ۳ ماه آینده/ تأثیر افزایش قیمت بسته‌بندی بر گرانی

به خاطر افزایش‌ها در پتروشیمی هزینۀ بسته‌بندی ظرف 100 گرمی از ۳ هزار تومان به ۹هزار تومان رسیده.این افزایش روی قیمت کالا سرشکن می‌شود
۱۵ همسایه داریم، اما هنوز به یک مسیر تجاری گره خورده‌ایم
روزنامه توسعه ایرانی

۱۵ همسایه داریم، اما هنوز به یک مسیر تجاری گره خورده‌ایم

وزیر پیشین بازرگانی و رئیس پیشین اتاق بازرگانی با اشاره به نقش پررنگ امارات متحده عربی در تجارت خارجی ایران، وابستگی به این کشور را یکی از