قیمت طلا امروز




 خبرگزاری برنا / ۱۴۰۵/۰۵/۱۲

قطعی برنامه‌ریزی‌شده آب نداریم/ مشهد در آستانه تنش شدید آبی قرار دارد

برنا - گروه اقتصادی؛ سخنگوی صنعت آب کشور با تأکید بر اینکه جیره‌بندی آب در دستور کار وزارت نیرو نیست، گفت: قطعی برنامه‌ریزی‌شده آب نداریم و راهبرد اصلی مدیری...
 قطعی برنامه‌ریزی‌شده آب نداریم/ مشهد در آستانه تنش شدید آبی قرار دارد

عیسی بزرگ‌زاده سخنگوی صنعت آب کشور با اشاره به آخرین وضع ذخایر آب در سدهای کشور گفت: در حالی که کشور در سال گذشته یکی از سخت‌ترین دوره‌های کم‌بارشی را پشت سر گذاشت و با ثبت میانگین ۱۴۷ میلی‌متر بارش در برابر میانگین نرمال ۲۴۰ میلی‌متری، شرایط بحرانی را تجربه کرد، آمار‌های رسمی از بهبود وضعیت بارش‌ها در سال آبی جاری حکایت دارد.

وی افزود: سال گذشته، کم‌بارشی مزمن و خشکسالی‌های متوالی (در برخی مناطق تا پنج سال) باعث شد تا کشور در وضعیتی دشوار قرار گیرد؛ به‌گونه‌ای که نزدیک به دو سوم مساحت ایران و جمعیتی بالغ بر ۶۵ میلیون نفر با تنش آبی مواجه شدند. در آن شرایط، مدیریت منابع آب از حالت متعارف خارج و بهره‌برداری از سد‌ها به لایه‌های مرده و استفاده از پمپاژ‌های کمکی برای تأمین نیاز‌ها محدود شده بود.

بزرگ‌زاده بیان کرد: امسال، اما با ثبت متوسط کشوری ۲۳۷ میلی‌متر بارش، وضعیت منابع آبی کشور در شاخص‌های آماری به حالت «نرمال» بازگشته است. در حالی که جنوب و غرب کشور شاهد بارش‌های مطلوب و حتی سرریز شدن برخی سد‌ها بوده‌اند، پراکندگی جغرافیایی بارش‌ها همچنان چالش‌برانگیز است.

سخنگوی صنعت آب کشور گفت: ۱۲ استان کشور شامل تهران، قم، مرکزی، یزد، سمنان، اصفهان، سیستان‌وبلوچستان، گیلان، قزوین، البرز، مازندران و چهارمحال‌وبختیاری، با وجود بهبود کلی وضعیت بارش در کشور، همچنان با پدیده کم‌بارشی مواجه هستند.

میانگین‌های آماری، واقعیت تلخ «تنش آبی» را پنهان می‌کنند

بزرگ‌زاده تصریح کرد: اگرچه آمار‌های کلان از رسیدن میانگین بارش‌های کشور به حد نرمال خبر می‌دهند، اما کارشناسان وزارت نیرو نسبت به تفسیر نادرست این ارقام هشدار می‌دهند. بارش‌های سیل‌آسا در جنوب یا غرب کشور، هرگز به معنای رفع مشکل کم‌آبی در مناطق دارای تنش آبی مانند تهران یا مشهد نیست.

بدهی ۱۵۰ میلیارد مترمکعبی سفره‌های زیرزمینی با چند بارش جبران نمی‌شود

سخنگوی صنعت آب کشور گفت: کشور با بیش از ۱۵۰ میلیارد مترمکعب کسری در منابع آب زیرزمینی روبروست. این «بدهی انباشته»، با چند بارشِ پراکنده جبران نمی‌شود؛ به ویژه اینکه در سال‌های خشکسالی، فشار مضاعفی بر منابع آب زیرزمینی وارد شده و این منابع هم‌اکنون در وضعیت «فقیر و لاغر» قرار دارند. برداشت بیش از حد از این منابع، علاوه بر کاهش پایداری، خطر فرونشست زمین را به دنبال دارد.

وضعیت قرمز سد‌ها در تهران و مشهد

وی اظهار کرد: در حالی که میانگین پرشدگی سد‌های کشور حدود ۵۸ درصد گزارش شده است، وضعیت در کلان‌شهر‌ها نگران‌کننده است؛ به عنوان مثال میزان پرشدگی سد‌های تأمین‌کننده آب تهران (که با همکاری منابع آب زیرزمینی، بار اصلی تأمین آب تهران، البرز، کرج و بخشی از قزوین را بر دوش دارند) تنها ۲۹ درصد است. وضعیت در مشهد بسیار بحرانی‌تر گزارش شده؛ به طوری که سد «دوستی» به عنوان منبع اصلی تأمین آب این کلان‌شهر، تنها ۳ درصد آب دارد.

بزرگ‌زاده بیان کرد: بررسی وضعیت سدها نشان می‌دهد مناطقی همچون تهران (به‌ویژه سدهای لار با ۷ درصد و ماملو با ۱۴ درصد پرشدگی)، مشهد، اراک و ساوه در صدر لیست تنش آبی قرار دارند. در خراسان رضوی وضعیت به مراتب حادتر است؛ به‌طوری که سد «دوستی» تنها ۳ درصد و سد «طرق» ۷ درصد آب دارند. این وضعیت در حالی است که ۱۲ استان کشور همچنان با کم‌بارشی مواجه بوده و تأمین آب شرب این مناطق با چالش‌های جدی روبروست.

وضعیت مطلوب سدهای بزرگ حوزه برق‌آبی 

سخنگوی صنعت آب کشور ادامه داد: وضعیت سدهای بزرگ زنجیره کارون (شامل گتوند، دز، شهید عباس‌پور، مسجدسلیمان، کارون ۳ و ۴) بسیار مطلوب است و با میانگین پرشدگی ۸۱ درصدی، به یکی از بازوهای اصلی وزارت نیرو در تأمین انرژی تبدیل شده‌اند.

وی تاکید کرد: مدیریت هوشمندانه مخازن سدها و اولویت‌دهی به آبگیری نیروگاه‌های برق‌آبی، نقش بسزایی در کاهش خاموشی‌ها داشته است. نیروگاه‌های برق‌آبی با ظرفیت تولید حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات (از مجموع بیش از ۹۲ هزار مگاوات کل شبکه)، نه به عنوان تولیدکننده پایه، بلکه به عنوان «تنخواه شبکه» عمل می‌کنند. قابلیت ورود و خروج سریع این نیروگاه‌ها به مدار (در عرض چند ثانیه)، آنها را به ابزاری کلیدی برای مدیریت ساعات اوج بار (پیک مصرف) تبدیل کرده است.

بزرگ‌زاده تصریح کرد: در حالی که آمارها از وضعیت نگران‌کننده ذخایر سدهای تأمین‌کننده آب شرب در برخی کلان‌شهرها حکایت دارد، وضعیت سدهای بزرگ حوزه برق‌آبی مطلوب گزارش می‌شود.

برنامه جیره‌بندی آب نداریم؛ راهبرد ما «مدیریت مصرف» است

سخنگوی صنعت آب کشور با بیان اینکه تاکید وزارت نیرو بر ضرورت مدیریت مصرف است و جیره‌بندی آب در دستور کار نیست، گفت: قطعی برنامه‌ریزی‌شده آب نداریم، البته حوادث احتمالی در شبکه توزیع نباید با جیره‌بندی اشتباه گرفته شود. اگرچه در سال‌های گذشته حوادثی نظیر رانش زمین در حاشیه سد‌ها یا چالش‌های فنی در برخی شهر‌ها مانند همدان و شهرکرد موجب بروز مشکلاتی در تأمین آب شده بود، اما وضعیت فعلی شبکه با آن دوران متفاوت است و برنامه‌ای برای جیره‌بندی وجود ندارد.

وی با تأکید بر اینکه رابطه بین  پدیده ال‌نینو و بارش‌های ایران یک «رابطه آماری» است نه «علت و معلولی»، تصریح کرد: ال‌نینو تنها در برخی سال‌ها و صرفاً در بخش‌های محدودی از جنوب و غرب کشور با افزایش بارش همراه بوده است؛ بنابراین نمی‌توان با تکیه بر این پیش‌بینی‌ها، قضاوت‌های عجولانه درباره رفع تنش آبی داشت.

بزرگ‌زاده با بیان اینکه ۷۵ درصد از مساحت ایران در اقلیم خشک، نیمه‌خشک و فراخشک قرار دارد، تصریح کرد: بدهی سنگین کشور به سفره‌های زیرزمینی و تالاب‌ها با چند بارش (حتی در صورت وقوع بارش‌های مطلوب پاییزی و زمستانی) جبران نخواهد شد.

سخنگوی صنعت آب کشور با بیان اینکه پربارشی همواره بهتر از کم‌بارشی است، تصریح کرد: اگرچه بارش‌های آتی مدیریت منابع آب را برای مسئولان تسهیل می‌کند، اما راهبرد کلان کشور در این سرزمینِ کم‌آب، باید همچنان مبتنی بر «رفتار مسئولانه در مصرف» و «سازگاری با اقلیم» تنظیم شود.

انتهای پیام/



۸ دقیقه قبل / سایت عصرایران

یک جرعه آب برای هدهد؛ یک گودال مرگ برای کل و بزها / دو تصویر از یک ماجرا

عصر ایرن ؛ حسن ظهوری ــ یک هدهد از فرط تشنگی به انسان‌ها پناه آورده؛ حالا برای زنده ماندن به آبی نیاز دارد که انسان‌ها باید به او بدهند. این تنها یک مورد نیست. بسیاری از کل‌ها و بزها نیز برای پیدا کردن آب به مناطقی می‌روند که زمانی محل تجمع آب بوده، اما حالا به گودال‌های خطرناکی تبدیل شده‌اند. حیوانات بی‌خبر وارد این گودال‌ها می‌شوند و گرفتار می‌مانند و اگر انسان‌ها به کمکشان نشتابند، جان خود را از دست می‌دهند.

طبیعت امروز گرم‌تر و طاقت‌فرساتر از گذشته شده و حیوانات توان تحمل این میزان گرما و کم‌آبی را ندارند. منابع آب کاهش یافته و بسیاری از حیوانات در اثر تشنگی جان می‌بازند.

در سال‌های اخیر، خشکسالی‌های پیاپی و تشدید کم‌آبی در فصل گرما و تابستان، به یکی از جدی‌ترین تهدیدات علیه حیات وحش ایران تبدیل شده است. این بحران بخشی از تغییرات اقلیمی گسترده‌تری است که مقصر اصلی آن انسان است. فعالیت‌های انسانی از جمله انتشار گازهای گلخانه‌ای، جنگل‌زدایی، کشاورزی ناپایدار و مدیریت نادرست منابع آب، شرایطی را ایجاد کرده که حیوانات وحشی قربانی بی‌گناه آن شده‌اند. حیوانات هیچ نقشی در ایجاد این بحران نداشته‌اند، اما بیشترین آسیب را متحمل می‌شوند. بنابراین، کمک به آن‌ها نه تنها یک ضرورت اخلاقی، بلکه بخشی از مسئولیت ما در برابر طبیعت است. این گزارش بر اساس داده‌های موجود، وضعیت تلفات، زیستگاه‌های اصلی آسیب‌دیده، راهکارهای عملی حمایت از حیات وحش و نقش سازمان‌های مردم‌نهاد را بررسی می‌کند. وضعیت تلفات و آمارهای موجود

آمار دقیق و سراسری از تعداد حیواناتی که صرفاً به علت کم‌آبی در تابستان تلف می‌شوند، به صورت متمرکز و رسمی منتشر نمی‌شود. بسیاری از لاشه‌ها در مناطق دورافتاده ثبت نمی‌گردند و گزارش‌ها اغلب محلی یا مرتبط با خشکسالی کلی هستند. با این حال، داده‌های موجود تصویر نگران‌کننده‌ای ارائه می‌دهند.

طبق گزارش سازمان حفاظت محیط زیست در سال ۱۴۰۴، بیش از ۷۰ درصد تلفات حیوانات وحشی در نیمه نخست سال، مستقیم یا غیرمستقیم به کم‌آبی نسبت داده شده است. تخمین کلی برای همان سال حاکی از جان باختن بیش از ۱۰۰ هزار حیوان وحشی (شامل پستانداران، پرندگان و آبزیان) است که حدود ۴۰ درصد آن مستقیماً به خشکسالی مربوط بوده است. نمونه‌های محلی نیز گویاست: تنها در پارک ملی کویر، ۱۵ رأس آهو بر اثر کم‌آبی تلف شدند. حیوانات در جست‌وجوی آب مجبور به مهاجرت غیرطبیعی می‌شوند و در معرض شکار غیرمجاز یا تصادف قرار می‌گیرند.

برای پرندگان آبزی و کنارآبزی، سرشماری‌ها کاهش مداوم جمعیت را نشان می‌دهد. از حدود ۱٫۳۲ میلیون پرنده در سال ۱۴۰۱ به حدود ۱٫۲۱ میلیون در سال ۱۴۰۳ رسیده است که عمدتاً ناشی از خشک شدن تالاب‌هاست. در بخش دام اهلی نیز کاهش جمعیت گزارش شده است؛ برای مثال در تابستان ۱۴۰۴ جمعیت گوسفند و بره حدود ۷ درصد و بز حدود ۶ درصد کاهش یافت که بخشی از آن به کمبود علوفه و آب و کشتار زودرس مربوط می‌شود.

این آمارها در شرایطی ثبت شده‌اند که ایران با پنجمین سال خشکسالی پیاپی در برخی مناطق مواجه بوده و تابستان‌های اخیر از خشک‌ترین دوره‌های دو دهه گذشته بوده‌اند. بیش از ۶۰ درصد تالاب‌های کشور در تابستان ۱۴۰۴ خشک یا نیمه‌خشک شده‌اند. زیستگاه‌های اصلی آسیب‌دیده

بیشترین تلفات در مناطق خشک و نیمه‌خشک مرکزی، جنوبی و شرقی رخ می‌دهد. دما در این نواحی در تابستان به ۴۵ تا ۵۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسد و منابع آبی طبیعی به شدت کاهش می‌یابد.

دشت‌ها و کویرهای مرکزی و جنوبی، از جمله پارک ملی کویر، مناطق حفاظت‌شده اصفهان، یزد، کرمان، سمنان و سیستان‌وبلوچستان، زیستگاه اصلی گونه‌هایی مانند آهو، جبیر، گوزن زرد ایرانی و علف‌خواران هستند. تالاب‌ها و دریاچه‌های خشک‌شده از جمله ارومیه، بختگان، پریشان، جازموریان، گاوخونی، هامون و مهارلو نیز آسیب شدیدی دیده‌اند. پرندگان آبزی، آبزیان و گونه‌های وابسته بیشترین آسیب را متحمل می‌شوند.

مناطق کوهستانی و مراتع زاگرس و البرز، محل زیست کل و بز، قوچ و میش است. با از بین رفتن پوشش گیاهی، حیوانات مجبور به کوچ می‌شوند. استان‌های جنوبی و شرقی مانند بوشهر، هرمزگان، سیستان‌وبلوچستان و کرمان با کاهش بارش تا ۷۰ تا ۹۰ درصد نسبت به میانگین بلندمدت، در صدر مناطق بحرانی قرار دارند.

گونه‌های وابسته به آب (پرندگان آبزی، دوزیستان و خزندگان با دامنه حرکتی محدود) آسیب‌پذیرترین هستند. علف‌خواران به دلیل کمبود علوفه و آب، و سپس گوشت‌خواران به دلیل کمبود طعمه تحت فشار قرار می‌گیرند. بسیاری از حیوانات به سمت مناطق مسکونی و مزارع مهاجرت می‌کنند که منجر به افزایش تعارض انسان و حیات وحش می‌شود.

تغییرات اقلیمی و خشکسالی‌های ناشی از آن، محصول مستقیم فعالیت‌های انسانی است. حیوانات وحشی در این ماجرا کاملاً بی‌گناهند. آن‌ها نه گاز گلخانه‌ای تولید کرده‌اند و نه منابع آب را بیش از حد مصرف کرده‌اند، اما اکنون جان خود را از دست می‌دهند. این واقعیت اخلاقی ما را موظف می‌کند که به داد آن‌ها برسیم. کمک به حیوانات قربانی، حداقل جبرانی است که می‌توانیم در برابر آسیبی که انسان به طبیعت وارد کرده، انجام دهیم. اقدامات فوری مانند ساخت آبشخور و آبرسانی، نه تنها جان حیوانات را نجات می‌دهد، بلکه نشان‌دهنده پذیرش مسئولیت ما در قبال این بحران است. راهکارهای حمایت از حیات وحش

حمایت از حیات وحش نیازمند ترکیبی از اقدامات فوری، میان‌مدت و بلندمدت است. در کوتاه‌مدت، احداث، ترمیم و بهسازی آبشخورهای طبیعی و مصنوعی، لایروبی و ضدعفونی آن‌ها و استفاده از تلمبه‌های بادی ضروری است. آبرسانی سیار با تانکر به نقاط دورافتاده و تأمین علوفه اضطراری از تلفات جلوگیری می‌کند. پایش مستمر آبشخورها توسط محیط‌بانان برای جلوگیری از سوءاستفاده شکارچیان حیاتی است. همچنین باید از تلفات در تأسیسات آبی (کانال‌ها و استخرها) با نصب نرده، رمپ خروج و حفظ حداقل ۳۰ درصد جریان طبیعی چشمه‌ها به عنوان حقابه محیط زیستی جلوگیری شود.

مشارکت جوامع محلی نقش کلیدی دارد. آموزش روستاییان، ایجاد صندوق‌های بیمه خسارت دام و محصولات کشاورزی، توسعه بوم‌گردی و صنایع دستی محلی، و حفاظت مشارکتی در قرق‌های اختصاصی نتایج مثبتی نشان داده است. طرح‌هایی مانند «یوزبان» در توران، تلفات دام را کاهش و جمعیت گونه‌های ارزشمند را افزایش داده است.

در میان‌مدت و بلندمدت، احیای تالاب‌ها و تأمین حقابه‌های محیط زیستی، اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری برای ذخیره آب باران و تقویت سفره‌های زیرزمینی، حفاظت از کریدورهای حیات وحش و اصلاح الگوی کشت کشاورزی به سمت محصولات کم‌آب‌بر ضروری است. استفاده از فناوری‌های نوین مانند دوربین‌های تله‌ای و سامانه‌های ماهواره‌ای پایش خشکسالی و حریق، تدوین برنامه‌های عمل برای گونه‌های در خطر انقراض و فرهنگ‌سازی عمومی نیز از اهمیت بالایی برخوردارند. نقش سازمان‌های مردم‌نهاد و امکان کمک مالی

سازمان‌های مردم‌نهاد و پویش‌های مردمی نقش مهمی در ساخت آبشخور ایفا می‌کنند. انجمن نذر طبیعت وطن ما (با شماره ثبت ۲۲۲۴) از مهم‌ترین این نهادهاست که از سال ۱۳۹۵ فعالیت خود را آغاز کرده و بر ساخت آبشخور، تأمین علوفه و حمایت از محیط‌بانان تمرکز دارد. سایت رسمی این انجمن (nazretabiat.ir) پروژه‌های فعال را معرفی می‌کند و امکان کمک مالی مستقیم فراهم است. پروژه‌هایی در مناطقی مانند سالوک، هرمزگان و تندوره با مشارکت خیران تکمیل شده‌اند.

صندوق ملی محیط زیست نیز کانال رسمی دیگری برای کمک‌های مردمی است. علاوه بر این، بسیاری از پروژه‌های «نذر طبیعت» از طریق ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها هماهنگ می‌شود. خیران می‌توانند با مراجعه به این ادارات یا تماس با شماره ۱۵۴۰ سازمان حفاظت محیط زیست، مکان‌های مناسب را شناسایی و کمک کنند. مشارکت‌های محلی در استان‌هایی مانند بوشهر، اصفهان، کرمان و البرز نیز رواج دارد.

نکته مهم آن است که جانمایی آبشخورها باید کارشناسی باشد تا به کمین‌گاه شکارچیان تبدیل نشود. کمک‌ها معمولاً صرف خرید مخزن، سیمان، لوله و آبرسانی می‌شود.

بحران کم‌آبی در تابستان، حیات وحش ایران را با تهدیدی جدی مواجه کرده است. آمارها نشان‌دهنده تلفات قابل توجه، به‌ویژه در مناطق مرکزی، جنوبی و شرقی و تالاب‌های خشک‌شده است. این بحران محصول فعالیت‌های انسانی است و حیوانات قربانی بی‌گناه آن هستند. بنابراین، کمک به آن‌ها یک وظیفه اخلاقی و فوری است. ترکیبی از اقدامات فوری مانند ساخت آبشخور و آبرسانی سیار، مشارکت جوامع محلی، احیای زیستگاه‌ها و مدیریت پایدار منابع آب می‌تواند از شدت خسارات بکاهد. سازمان‌های مردم‌نهاد مانند انجمن نذر طبیعت و صندوق ملی محیط زیست فرصت مناسبی برای مشارکت عمومی فراهم کرده‌اند.

نجات حیات وحش نیازمند هماهنگی بین دستگاه‌های دولتی، توانمندسازی ادارات استانی، شفافیت در مصرف کمک‌ها و تداوم فرهنگ «نذر طبیعت» است. هر اقدام کوچک، از کمک مالی تا آگاهی‌بخشی، می‌تواند به حفظ تنوع زیستی کشور در برابر خشکسالی‌های آینده کمک کند. آینده حیات وحش ایران به تصمیم‌ها و مشارکت امروز ما وابسته است؛ مشارکتی که باید با پذیرش مسئولیت انسانی در ایجاد این بحران همراه باشد. ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران 👇👇👇 کانال 1 aparat.com/asriran کانال 2 youtube.com/@asriran_official/videos بیشتر بخوانید: علائم کم‌آبی در کودکان؛ هشدار‌هایی که والدین باید جدی بگیرند تماشاخانه یک جرعه آب برای هدهد؛ یک گودال مرگ برای کل و بزها / دو تصویر از یک ماجرا چیتگر؛ رد یک جنایت عجیب میان درختان / درخت‌ها قبل از مرگ زخمی شده بودند فیلم های دیگر عضویت در اینستاگرام عصر ایران ۱۵ سال پیش در چنین روزی این لحظه با حافظ گلستان سعدی آموزش زبان انگلیسی آپارات عصر ایران اپلیکیشن عصر ایران


۳۱ دقیقه قبل / سایت صفحه اقتصاد

پیش بینی وضعیت آب و هوا خوزستان فردا شنبه ۳۱ مرداد

صفحه اقتصاد -

مدیرکل هواشناسی خوزستان از افزایش تدریجی دمای استان از فردا تا اواسط هفته آینده خبر داد و گفت: از اواخر وقت امروز تا اواسط وقت فردا، جریانات جنوبی موجب افزایش رطوبت و شرجی در مناطق ساحلی، جنوب‌شرقی، جنوبی و تا حدودی مرکزی استان خواهد شد.

محمد سبزه‌زاری اظهار کرد: بررسی نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی نشان می‌دهد از فردا تا اواسط هفته آینده روند افزایش تدریجی دما در خوزستان مورد انتظار است.

وی افزود: طی فردا و پس‌فردا احتمال بارش‌های پراکنده همراه با رعد و برق و وزش باد متوسط، گاهی تندباد لحظه‌ای، در مناطق شمالی و شرقی استان وجود دارد.

مدیرکل هواشناسی خوزستان ادامه داد: از اواخر وقت امروز تا اواسط وقت فردا نیز جریانات جنوبی سبب افزایش رطوبت و شرجی در سواحل و مناطق جنوب‌شرقی و جنوبی و تا حدودی مرکزی استان خواهد شد.

سبزه‌زاری گفت: در شبانه‌روز گذشته شوش با ۴۹ درجه سانتیگراد گرم‌ترین و بستان با ۲۱.۶ درجه سانتیگراد خنک‌ترین نقاط استان گزارش شده‌اند.

وی افزود: در همین مدت، بیشینه دمای اهواز به ۴۶.۶ و کمینه دمای آن به ۲۷.۴ درجه سانتیگراد رسید. مطالعه بیشتر: پیش بینی وضعیت آب و هوا خوزستان فردا جمعه ۳۰ مرداد منبع: ایرنا اخبار مرتبط circle پیش بینی وضعیت آب و هوا خوزستان فردا پنجشنبه ۲۹ مرداد circle پیش بینی وضعیت آب و هوا خوزستان فردا چهارشنبه ۲۸ مرداد circle پیش بینی وضعیت آب و هوا خوزستان فردا سه شنبه ۲۷ مرداد circle پیش بینی وضعیت آب و هوا خوزستان فردا دوشنبه ۲۶ مرداد پیشنهاد سردبیر circle رئیس ستادکل نیروهای مسلح: پاسخ ایران به تهدیدات نوین دشمن ویرانگر خواهد بود circle رئیس مجلس: روابط اقتصادی ایران و عراق نیازمند نقشه راه است circle رئیس مجلس: ملت ایران و عراق نگذاشتند سرنوشت‌شان توسط غربی‌ها تعیین شود circle تحلیل بازار ارز امروز ۲۹ مرداد و پیش بینی قیمت دلار فردا جمعه ۳۰ مرداد


۱ ساعت قبل / سایت مشرق

میزبانی پاکستان از وزیر خارجه سوریه پس از ۱۹ سال

به گزارش مشرق، «اسعد حسن الشیبانی»، وزیر خارجه دولت موقت سوریه، در رأس یک هیئت بلندپایه وارد اسلام‌آباد شد. این نخستین سفر وزیر خارجه سوریه به پاکستان در ۱۹ سال گذشته و همچنین نخستین سفر یک مقام ارشد دیپلماتیک سوریه به این کشور پس از سقوط حکومت بشار اسد است.

وزارت خارجه پاکستان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که الشیبانی هنگام ورود به اسلام‌آباد از سوی معاون دبیر وزارت خارجه پاکستان در امور غرب آسیا مورد استقبال قرار گرفته است.

وزیر خارجه دولت موقت سوریه به دعوت اسحاق دار، معاون نخست‌وزیر و وزیر خارجه پاکستان، برای یک سفر دو روزه به اسلام‌آباد رفته است. قرار است مقام‌های دو کشور درباره روابط دوجانبه، راه‌های گسترش همکاری‌ها و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی گفتگو کنند.

دولت پاکستان این سفر را گامی مهم برای تقویت روابط و همکاری میان دو کشور دانسته است. این نخستین سفر یک وزیر خارجه سوریه به پاکستان از زمان سفر «ولید معلم»، وزیر خارجه پیشین سوریه، در ماه می ۲۰۰۷ محسوب می‌شود.

همچنین الشیبانی نخستین وزیر خارجه سوریه است که پس از سقوط حکومت بشار اسد در سال ۲۰۲۴ و روی کار آمدن دولت موقت در دمشق به پاکستان سفر می‌کند.

این سفر در حالی است که پاکستان روز چهارشنبه حمله هوایی رژیم صهیونیستی به پایگاه هوایی ابوالظهور در استان ادلب در شمال‌غرب سوریه را به‌شدت محکوم کرد.

اسلام‌آباد این حمله را اقدامی «تحریک‌آمیز» و نقض آشکار قوانین بین‌المللی دانست و هشدار داد که چنین اقداماتی می‌تواند صلح و ثبات منطقه را بیش از پیش تضعیف کند.

دولت پاکستان همچنین بر حمایت کامل خود از حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه تأکید کرده و گفته بود در کنار مردم سوریه ایستاده و از صلح و رفاه این کشور حمایت می‌کند.




 عکس؛ منیر الحدادی با قراردادی دو ساله به آلباسته (لالیگا ۲) پیوست
۳۰ دقیقه قبل / سایت پارس فوتبال

عکس؛ منیر الحدادی با قراردادی دو ساله به آلباسته (لالیگا ۲) پیوست

منیر الحدادی با قراردادی دو ساله به آلباسته (لالیگا ۲) پیوست. او پس از فسخ قرارداد با استقلال، به صورت آزاد به اسپانیا بازگشت.

 بحران بدهی در واشنگتن، طوفان در بازار‌های شرق آسیا
۲۴ دقیقه قبل / سایت ایبنا

بحران بدهی در واشنگتن، طوفان در بازار‌های شرق آسیا

همزمانی رکوردشکنی بدهی ۴۰ تریلیون دلاری آمریکا و تنش‌های خاورمیانه، بازار‌های مالی آسیا را در وضعیت قرمز قرار داد.

 تکذیب شایعه بنزین ۸۰ هزار تومانی
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

تکذیب شایعه بنزین ۸۰ هزار تومانی

معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر معاون اول رئیس‌جمهور، ادعای ساختگی برخی کانال‌های غیررسمی مبنی بر اظهارات «محمد رضا عارف» درباره نرخ بنزین ۸۰ هزار تومانی را تکذیب کرد.

 ملی‌پوش پرسپولیس قصد جدایی ندارد
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

ملی‌پوش پرسپولیس قصد جدایی ندارد

مدافع تیم فوتبال پرسپولیس درخواست جدایی از سرخپوشان را نداده است.

 عراق وارد مرحله‌ای جدید پس از خروج آمریکا می‌شود
۴۵ دقیقه قبل / سایت جوان آنلاین

عراق وارد مرحله‌ای جدید پس از خروج آمریکا می‌شود

رئیس سازمان حشد الشعبی عراق، با تأکید بر اینکه این نهاد از دستورات فرمانده کل نیرو‌های مسلح تبعیت می‌کند، گفت: عراق پس از خروج نیرو‌های آمریکایی وارد مرحله ج...

 اعلام قیمت جدید دلار یورو و سایر ارزها
۱ ساعت قبل / سایت اکونگار

اعلام قیمت جدید دلار یورو و سایر ارزها

قیمت دلار، یورو و سایر ارزها امروز، جمعه ۳۰ مرداد، اعلام شد.