قیمت طلا امروز




 خبرگزاری برنا / ۴ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۶

حضور بیش از ۱۰۰ استارتاپ در اینوتکس ۲۰۲۶

برنا – گروه علمی و فناوری: رئیس مرکز رشد فناوری نخبگان پارک فناوری پردیس از حضور ۱۰۰ استارتاپ در بخش استارتاپی اینوتکس اکسپرس با تمرکز بر تاب‌آوری و جذب سرما...
 حضور بیش از ۱۰۰ استارتاپ در اینوتکس ۲۰۲۶

رئیس مرکز رشد فناوری نخبگان پارک فناوری پردیس با تشریح برنامه‌های بخش استارتاپی اینوتکس ۲۰۲۶ (اینوتکس اکسپرس) اظهار داشت: شرایط خاص حاکم بر کشور در ماه‌های اخیر، بر فضای کسب‌وکار‌ها اثرگذار بوده است، اما با وجود این شرایط، استقبال از اینوتکس و حضور مجموعه‌های نوپا در این رویداد فراتر از انتظار بوده است.

به گزارش منطقه بین‌المللی نوآوری ایران، محسن علی‌اکبریان با اشاره به تغییر رویکرد بخش استارتاپی اینوتکس ۲۰۲۶ افزود: تاب‌آوری کسب‌وکار‌ها در شرایط بحرانی یکی از محور‌های اصلی برنامه‌های امسال است و موضوعاتی همچون جذب سرمایه، حفظ و نگهداشت سرمایه انسانی، توسعه محصولات جدید، خلق بازار‌های تازه و تبدیل تهدید‌های ناشی از بحران به فرصت، در برنامه‌های این بخش مورد توجه قرار گرفته است.

وی با اشاره به استقبال گسترده از بخش استارتاپی گفت: باتوجه‌به رویکرد چابک امسال و تلاش برای استفاده بهینه از فضای نمایشگاه، ظرفیت مشخصی برای پذیرش استارتاپ‌ها در نظر گرفته شد، اما تعداد درخواست‌های ثبت‌شده بیش از دوبرابر ظرفیت پیش‌بینی‌شده بود و در نهایت بر اساس اولویت زمانی ثبت‌نام، بیش از ۱۰۰ استارتاپ در نمایشگاه حضور خواهند داشت.

رئیس مرکز رشد فناوری نخبگان ادامه داد: در بخش استارتاپی امسال چندین محور برای برنامه‌ها پیش‌بینی شده است که مجموعه‌ای از رویدادها، نشست‌ها، انتقال تجربه، معرفی محصولات و فرصت‌های سرمایه‌گذاری را در برمی‌گیرد. از انتقال تجربه رشد انفجاری تا گفت‌و‌گو درباره توسعه کسب‌وکار

محسن علی‌اکبریان یکی از برنامه‌های محوری بخش استارتاپی را رویداد «۱۰X» با محوریت رشد انفجاری عنوان کرد و گفت: در این برنامه مجموعه‌ای از سخنرانی‌ها و نشست‌های انتقال تجربه با حضور مدیران و دست‌اندرکاران کسب‌وکار‌های مطرح برگزار می‌شود تا تجربیات مسیر رشد این شرکت‌ها در اختیار مدیران استارتاپ‌ها و کسب‌وکار‌های نوپا قرار گیرد.

به گفته وی در کنار این برنامه پنل‌هایی با حضور متخصصان برای بررسی موضوعات مرتبط با توسعه کسب‌وکار و مسیر رشد شرکت‌های نوپا و استارتاپ‌ها برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید اینوتکس ۲۰۲۶ عصر‌ها برگزار می‌شود فن‌بازار ملی ایران با ۴ برنامه ویژه به اینوتکس ۱۴۰۵ می‌آید اینوتکس اکسپرس نسخه چابک نوآوری ایران برای عبور از روز‌های سخت کسب‌وکار رونمایی از محصولات جدید استارتاپ‌ها در اینوتکس

رئیس مرکز رشد فناوری نخبگان همچنین از پیش‌بینی فضایی برای رونمایی و لانچ محصولات جدید در اینوتکس ۲۰۲۶ خبر داد و افزود: در این بخش، امکان معرفی و عرضه اولیه چهار تا پنج محصول جدید استارتاپی فراهم خواهد شد تا این محصولات برای نخستین‌بار در فضای نمایشگاهی به مخاطبان معرفی شوند.

وی یکی دیگر از برنامه‌های بخش استارتاپی را داوری نهایی متقاضیان عضویت در مرکز رشد فناوری نخبگان پارک پردیس دانست و گفت: متقاضیان این فرایند یک دوره آماده‌سازی حدوداً دوماهه و مجموعه‌ای از کارگاه‌های تخصصی را پشت سر گذاشته‌اند و در جریان نمایشگاه، طرح‌های خود را در حضور داورانی از حوزه‌های مختلف ارائه خواهند کرد. کافه سرمایه؛ اتصال استارتاپ‌ها به سرمایه‌گذاران

علی‌اکبریان با اشاره به توجه ویژه اینوتکس ۲۰۲۶ به تأمین مالی استارتاپ‌ها خاطرنشان کرد: کافه سرمایه و جلسات تجاری B۲B نیز در این دوره فعال خواهد بود تا زمینه ارتباط مستقیم شرکت‌های فناور و استارتاپ‌ها با سرمایه‌گذاران، صندوق‌ها و سایر مجموعه‌های تأمین مالی فراهم شود.

وی افزود: در این بخش تلاش شده است مذاکرات سرمایه‌گذاری به شکل حرفه‌ای دنبال شود و استارتاپ‌ها بتوانند در کنار سرمایه‌گذاران، شتاب‌دهنده‌ها، پارک‌های علم‌وفناوری، مراکز نوآوری و دیگر بازیگران زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور، فرصت‌های همکاری و توسعه کسب‌وکار خود را دنبال کنند. از بحران تا فرصت؛ رویکرد تازه برای استارتاپ‌ها

رئیس مرکز رشد فناوری نخبگان در پایان با اشاره به شرایط اقتصادی و تأثیر آن بر کسب‌وکار‌ها تأکید کرد: بحران‌ها در کنار چالش‌هایی که ایجاد می‌کنند، می‌توانند فرصت‌هایی را نیز به وجود آورند که ارزش آنها حتی از فرصت‌های موجود در شرایط عادی بیشتر باشد.

محسن علی‌اکبریان افزود: تجربه برخی کسب‌وکار‌ها در شرایط اخیر نشان داده است که با نگاه هوشمندانه و آینده‌نگر می‌توان از دل بحران‌ها مسیر‌های تازه‌ای برای رشد ایجاد کرد؛ از همین رو، یکی از رویکرد‌های اصلی بخش استارتاپی اینوتکس ۲۰۲۶، تقویت نگاه رو به آینده و کمک به کسب‌وکار‌ها برای تبدیل شرایط دشوار به زمینه‌ای برای خلق فرصت‌های جدید است.

انتهای پیام/



۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۸ / خبرگزاری برنا

برگزاری همزمان پردیس سامیت ۲۰۲۶ و اینوتکس

رئیس مرکز شتاب‌دهی نوآوری گفت: یکی از برنامه‌های امسال حضور شتاب‌دهنده‌های عضو مرکز در قالب غرفه‌های نمایشگاهی اینوتکس است که تاکنون نزدیک به ۲۰ مجموعه برای حضور در این بخش ثبت‌نام کرده‌اند و قرار است حضوری فعال در نمایشگاه داشته باشند.

به گزارش منطقه بین‌المللی نوآوری ایران، مهدی عظیمیان ادامه داد: شتاب‌دهنده‌های حاضر در اینوتکس تلاش خواهند کرد دستاورد‌ها و استارتاپ‌های تحت حمایت خود را معرفی کنند و از ظرفیت نمایشگاه برای توسعه ارتباطات و ایجاد فرصت‌های جدید استفاده کنند.

رئیس مرکز شتاب‌دهی نوآوری با اشاره به حضور سرمایه‌گذاران در اینوتکس خاطرنشان کرد: یکی از فرصت‌های مهم این حضور، ارتباط شتاب‌دهنده‌ها و استارتاپ‌های آنها با سرمایه‌گذاران حاضر در نمایشگاه است؛ موضوعی که می‌تواند زمینه شکل‌گیری ارتباطات جدید و جذب سرمایه برای کسب‌وکار‌های نوآور را فراهم کند.

بیشتر بخوانید حضور بیش از ۱۰۰ استارتاپ در اینوتکس ۲۰۲۶ فن‌بازار ملی ایران با ۴ برنامه ویژه به اینوتکس ۱۴۰۵ می‌آید اینوتکس ۲۰۲۶ عصر‌ها برگزار می‌شود

مهدی عظیمیان در ادامه از برگزاری هم‌زمان دهمین دوره رویداد «پردیس سامیت» خبر داد و اظهار کرد: برنامه دیگری که امسال در کنار اینوتکس دنبال می‌کنیم، برگزاری دهمین دوره پردیس سامیت است که تلاش داریم در روز دوم برگزاری اینوتکس، به‌صورت ترکیبی و هم‌زمان با این نمایشگاه برگزار شود.

وی افزود: در این رویداد سالانه، اعضای مرکز شامل شتاب‌دهنده‌های نوآوری، فضا‌های کار اشتراکی، برگزارکنندگان رویداد‌های کارآفرینی و دیگر بازیگران اکوسیستم که با مرکز در ارتباط هستند، گرد هم خواهند آمد.

رئیس مرکز شتاب‌دهی نوآوری ادامه داد: هدف این است که اعضای اکوسیستم بتوانند به‌صورت هم‌زمان از ظرفیت‌های اینوتکس استفاده کنند و در پردیس سامیت نیز حضور داشته باشند و از این طریق، فرصت بیشتری برای تعامل، شبکه‌سازی و شکل‌گیری همکاری‌های جدید میان آنها ایجاد شود.

مهدی عظیمیان با تأکید بر اهمیت این هم‌زمانی گفت: تلاش داریم ترکیب این دو رویداد، فرصت متفاوتی را برای اعضای اکوسیستم ایجاد کند؛ به‌گونه‌ای که شتاب‌دهنده‌ها و سایر بازیگران ضمن بهره‌برداری از ظرفیت‌های نمایشگاه اینوتکس، در گردهمایی سالانه پردیس سامیت نیز حضور داشته باشند.

وی تصریح کرد: امیدواریم این برنامه‌ها بتواند زمینه‌ساز اتفاقات خوب و تازه‌ای برای رشد، پویایی و حرکت روبه‌جلوی اکوسیستم نوآوری باشد و ارتباط میان بازیگران مختلف این زیست‌بوم را بیش از گذشته تقویت کند.

رئیس مرکز شتاب‌دهی نوآوری در پایان خاطرنشان کرد: هدف ما این است که از ظرفیت رویداد‌های بزرگ و اثرگذاری مانند اینوتکس برای ایجاد جریان‌های تازه در اکوسیستم استفاده کنیم و با کنار هم قراردادن شتاب‌دهنده‌ها، استارتاپ‌ها، سرمایه‌گذاران و سایر بازیگران، فرصت‌های جدیدی برای رشد و توسعه کسب‌وکار‌های نوآور ایجاد شود.

انتهای پیام/


۲۵ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

میلیارد‌ها تومان برای جست‌وجوگر‌های قدیمی هزینه نکنیم

معاون سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی توسعه اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات در گفت‌وگویی ضمن تشریح جزئیات گزارش‌های رسمی اخیر درباره سهم اقتصاد دیجیتال، تأکید کرد: سهم ۷.۱۴ درصدی اقتصاد دیجیتال در سال ۱۴۰۳ را نباید مستقیماً با برآورد‌های قبلی مقایسه کرد؛ چراکه تعریف عملیاتی و روش محاسبه تغییر کرده است.

به گزارش وزارت ارتباطات، احسان چیت‌ساز در این گفت‌و‌گو با اشاره به چارچوب‌های بین‌المللی اندازه‌گیری اقتصاد دیجیتال گفت: اقتصاد دیجیتال فقط اپراتور‌ها و شرکت‌های فناوری نیست.

وی افزود: بر اساس چارچوب OECD، اقتصاد دیجیتال را می‌توان در سه لایه دید؛ لایه اول هسته اقتصاد دیجیتال شامل شبکه‌های ارتباطی، اپراتورها، مراکز داده و تجهیزات ICT، لایه دوم اقتصاد پلتفرمی و خدمات دیجیتال و لایه سوم دیجیتالی‌شدن کل اقتصاد.

بیشتر بخوانید تصویب برنامه اقدام وزارتخانه‌ها در چارچوب تقسیم کار ملی هوش مصنوعی ارائه روشی نوین برای تحلیل تصاویر ماهواره‌ای با هوش مصنوعی تسهیلات ۴ همتی برای کسب‌وکار‌های دیجیتال؛ دریافت وام در کمتر از ۳ هفته

چیت‌ساز با اشاره به آمار جدید اعلام کرد: در سری جدید و هم‌تعریف، سهم اقتصاد دیجیتال از GDP در سال ۱۴۰۰ حدود ۴.۴۹ درصد، در سال ۱۴۰۱ حدود ۴.۰۱ درصد، در سال ۱۴۰۲ حدود ۵.۴۱ درصد و در سال ۱۴۰۳ به ۷.۱۴ درصد رسیده است.

معاون سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی توسعه اقتصاد دیجیتال ادامه داد: رشد ارزش افزوده واقعی اقتصاد دیجیتال در سال ۱۴۰۳ بر مبنای قیمت‌های ثابت، ۳۵.۸ درصد گزارش شده است.

وی درباره تناقض احتمالی این آمار با اظهارات معاون علمی رئیس‌جمهور توضیح داد: باید بین سه مفهوم اقتصاد دیجیتال، اقتصاد دانش‌بنیان و نوآوری تفاوت بگذاریم. این سه حوزه هم‌پوشانی دارند، اما یکی نیستند.

چیت‌ساز بر ضرورت راستی‌آزمایی و انتشار روش‌شناسی تأکید کرد و گفت: اگر عدد ۷.۱۴ درصد قرار است مبنای سیاستگذاری، بودجه، تنظیم‌گری و ارزیابی عملکرد دولت باشد، باید بتوان آن را از نظر علمی بازتولید کرد.

وی افزود: حداقل باید تعریف عملیاتی اقتصاد دیجیتال، کد‌های فعالیت اقتصادی ISIC، نحوه تفکیک سه لایه، منابع داده، روش محاسبه ارزش افزوده و شاخص‌های قیمت منتشر شود.

معاون سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی توسعه اقتصاد دیجیتال با احتیاط درباره سال‌های ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ گفت: هنوز حساب‌های ملی و حساب اقماری اقتصاد دیجیتال این سال‌ها منتشر نشده است و نمی‌توان درباره سهم قطعی این دو سال حکم داد.

وی تصریح کرد: افزایش سهم اقتصاد دیجیتال از GDP الزاماً به معنای بهبود وضعیت اقتصاد دیجیتال نیست؛ سهم یک نسبت است و باید رشد اقتصاد دیجیتال و سلامت آن را از افزایش سهم تفکیک کرد.

چیت‌ساز با تأکید بر اینکه عدد ۷.۱۴ درصد دماسنج است، نه تشخیص بیماری، گفت: برای من اقتصاد دیجیتال سالم یعنی هم‌زمان رشد واقعی ارزش افزوده، افزایش سرمایه‌گذاری، توسعه شبکه، افزایش کیفیت اینترنت، رشد اشتغال تخصصی و افزایش تاب‌آوری.

معاون سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی توسعه اقتصاد دیجیتال درباره هدف ماده ۶۴ برنامه هفتم اظهار کرد: رسیدن به سهم ۱۰ درصدی دشوار است، اما غیرممکن نیست.

وی افزود: برای تحقق آن باید اقتصاد اپراتور‌ها اصلاح شود، شبکه ملی اطلاعات و فیبر نوری توسعه یابد، ثبات مقرراتی ایجاد شود، سرمایه‌گذاری در شرکت‌های نوآور افزایش یابد و صنایع بزرگ دیجیتالی شوند.

چیت‌ساز با دفاع از توسعه شبکه ملی اطلاعات گفت: شبکه ملی اطلاعات تاب‌آوری اقتصاد دیجیتال را به شکل جدی افزایش می‌دهد، اما جایگزین اینترنت جهانی نیست و نباید هم چنین تعریفی از آن داشته باشیم.

وی معماری مطلوب را «دو لایه» دانست و افزود: لایه اول تاب‌آوری ملی است و لایه دوم اتصال جهانی و رشد اقتصادی.

معاون سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی توسعه اقتصاد دیجیتال با انتقاد از سرمایه‌گذاری روی موتور‌های جست‌وجوی سنتی گفت: اشتباه است اگر امروز میلیارد‌ها تومان صرف کنیم تا موتور جست‌وجوی نسل قبل را بازسازی کنیم.

وی تصریح کرد: باید به سمت معماری جدید برویم؛ اول اپراتور هوش مصنوعی، بعد مدل‌های زبانی فارسی، داده‌های باکیفیت، جست‌وجوی مولد، دستیار‌های هوشمند و در نهایت عامل‌های هوشمند.

چیت‌ساز درباره امنیت شبکه ملی اطلاعات تأکید کرد: هدف فقط خرید تجهیزات امنیتی نیست؛ باید به سمت امنیت زنجیره تأمین برویم.

وی افزود: در زیرساخت حیاتی، امنیت زنجیره تأمین به اندازه امنیت خود تجهیزات مهم است.

معاون سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی توسعه اقتصاد دیجیتال یکی از ریشه‌های شکاف ظرفیت و تقاضا را اقتصاد نامناسب بخش ارتباطات دانست و گفت: سرکوب تعرفه‌ای از سال ۱۳۹۸ شروع شد و به اقتصاد هسته دیجیتال آسیب زد.

وی درباره خسارت‌های جنگ تحمیلی اظهار کرد: باید بین جبران خسارت و تأمین مالی بازسازی و تداوم فعالیت تفاوت بگذاریم.

چیت‌ساز تأکید کرد: هدف ما بازآرایی فعالیت‌های جاری، بازسازی ظرفیت ازدست‌رفته و افزایش تاب‌آوری برای بحران بعدی است.

معاون سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی توسعه اقتصاد دیجیتال در جمع‌بندی اظهار کرد: مهم‌ترین درس این تجربه این است که امنیت پایدار در فضای مجازی با قطع ارتباطات ایجاد نمی‌شود؛ با ساختن زیرساختی ایجاد می‌شود که هم در برابر بحران مقاوم باشد و هم امکان حکمرانی مؤثر ملی و اتصال به جهان را حفظ کند.

وی خاطرنشان کرد: موفقیت ما را نه ۷.۱۴ درصد و نه حتی ۱۰ درصد تعیین می‌کند. موفقیت زمانی است که مردم و بنگاه‌ها این رشد را در کیفیت بهتر خدمات، اینترنت پایدارتر، فرصت‌های شغلی بیشتر و رفاه بیشتر احساس کنند.

انتهای پیام/


۳۸ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

مصرف اینترنت استریم از ۲۵۰ مگ تا حدود ۱۶ گیگابایت متغیر است/چرا حجم اینترنت هنگام تماشای آنلاین سریع‌تر تمام می‌شود؟

مدیرکل توسعه محصول ایرانسل با تشریح نحوه محاسبه مصرف اینترنت در سرویس‌های استریم، پخش زنده و بازی‌های آنلاین گفت: میزان مصرف دیتا به عواملی مانند کیفیت تصویر، نرخ بیت، فرمت محتوا و پلتفرمی که محتوا را ارائه می‌کند بستگی دارد و نمی‌توان برای یک زمان مشخص حجم مصرفی ثابتی تعیین کرد.  مصرف اینترنت در استریم به کیفیت محتوا بستگی دارد 

پیام مهدوی، مدیرکل توسعه محصول ایرانسل در گفت‌و‌گو با خبرنگار علمی و فناوری خبرگزاری برنا درباره نحوه محاسبه حجم مصرف اینترنت در هنگام استفاده از سرویس‌های استریم و پخش زنده توضیح داد: محتوایی که از طریق استریم به کاربر ارائه می‌شود بر اساس کیفیت و نوع مصرف در هر پلتفرم حجم متفاوتی دارد. 

وی با بیان اینکه حتی یک محتوای کاملا یکسان ممکن است در پلتفرم‌های مختلف با حجم متفاوتی ارائه شود افزود: برای مثال کیفیت Full HD در دو پلتفرم لزوما به معنای مصرف حجم یکسان نیست زیرا نحوه ارائه محتوا و پارامتر‌های فنی مانند سرعت و تکنولوژی اینترنت آن می‌تواند متفاوت باشد.    یک ساعت تماشای آنلاین چقدر اینترنت مصرف می‌کند؟ 

مهدوی درباره میزان مصرف اینترنت در هنگام تماشای فیلم یا پخش زنده گفت: میزان مصرف همانطور که اشاره شد بر اساس حجم فایل و کیفیت آن محاسبه می‌شود و هرچه کیفیت تصویر بالاتر باشد حجم مصرفی نیز افزایش پیدا می‌کند. 

وی توضیح داد: برای مثال محتوای ۴K  ممکن است حجم بسیار بالایی داشته باشد و حتی حجم یک فایل ویدئویی ۴K  یک ساعته به ۱۲ تا ۲۰ گیگابایت نیز برسد؛ بنابراین برای محاسبه مصرف در هر دقیقه باید حجم کل محتوا را بر مدت زمان آن تقسیم کرد. 

مدیرکل توسعه محصول ایرانسل افزود: اگر یک محتوای یک‌ساعته حدود یک گیگابایت حجم داشته باشد به‌طور تقریبی در هر دقیقه حدود ۱۵ تا ۲۰ مگابایت دیتا مصرف می‌شود.    از ۲۴۰p تا ۴K؛ اختلاف مصرف اینترنت چقدر است؟ 

به گزارش برنا، مهدوی با تاکید بر اینکه نمی‌توان یک عدد ثابت برای مصرف اینترنت در کیفیت‌های مختلف اعلام کرد گفت: حجم محتوا در کیفیت‌های پایین مانند ۲۴۰p و ۳۶۰p می‌تواند در محدوده چندصد مگابایت باشد در حالی که محتوای Full HD ممکن است از حدود ۲ تا ۶ گیگابایت یا بیشتر متغیر باشد. 

به گفته وی عامل تعیین‌کننده تنها عنوان کیفیت مانند Full HD نیست بلکه پلتفرمی که محتوا را برای کاربر سرو می‌کند و پارامتر‌های فنی فایل (Resolution، Codec، Bitrate) نیز در میزان مصرف موثر است.  بازی آنلاین هم مصرف ثابتی ندارد 

این مقام مسئول درباره مصرف اینترنت در بازی‌های آنلاین و استریم بازی‌ها نیز گفت: مصرف دیتا در این بخش نیز ثابت نیست و بر اساس نوع بازی و نحوه استفاده می‌تواند تفاوت زیادی داشته باشد. 

وی افزود: میزان مصرف ممکن است از چند مگابایت تا ده‌ها یا حتی حدود ۱۰۰ مگابایت و در برخی شرایط بیشتر متغیر باشد و نوع بازی و نحوه انتقال داده در این میزان تاثیرگذار است.  محاسبه حجم اینترنت کاملا سیستمی انجام می‌شود 

مهدوی درباره نحوه محاسبه حجم مصرفی مشترکان نیز اظهار کرد: این فرآیند به‌صورت کاملاً سیستماتیک و خودکار انجام می‌شود و هیچ‌گونه دخالت یا خطای انسانی در آن وجود ندارد. 

وی ادامه داد: سیستم‌های اپراتوری در سراسر دنیا بر اساس ساختار‌ها و سامانه‌های مشخص میزان مصرف دیتا را به‌صورت خودکار محاسبه می‌کنند و انسان در فرآیند محاسبه حجم مصرفی مشترک دخالتی ندارد.  چرا کاربران احساس می‌کنند حجم اینترنت سریع‌تر تمام می‌شود؟ 

مدیرکل توسعه محصول ایرانسل درباره گلایه برخی کاربران از افزایش سرعت مصرف بسته‌های اینترنتی گفت: افزایش مصرف اینترنت مشترکین در سال‌های اخیر عمدتا ناشی از تغییر فناوری، رشد چشمگیر مصرف محتوای ویدئویی و سرویس‌های استریم، افزایش کیفیت محتوا، گسترش استفاده از شبکه‌های اجتماعی و خدمات دیجیتال، و وابستگی روزافزون کاربران به اینترنت در امور روزمره بوده است. 

وی افزود: میزان مصرف اینترنت کاربران امروز با دو سال گذشته یکسان نیست. برای مثال محتوایی که در اینستاگرام در گذشته ممکن بود حدود ۵۰ مگابایت مصرف داشته باشد اکنون در برخی شرایط می‌تواند در مدت حدود ۱۰ دقیقه تا ۲۰۰ مگابایت دیتا مصرف کند. مصرف اینترنت تلویزیون و تماشای فوتبال آنلاین چگونه محاسبه می‌شود؟ 

مهدوی در پاسخ به پرسشی درباره گلایه کاربران از تمام‌شدن سریع بسته‌های اینترنت هنگام تماشای آنلاین تلویزیون به‌ویژه هنگام تماشای مسابقات فوتبال یا فیلم توضیح داد: در سرویس‌های استریم نیز میزان مصرف به فناوری مورد استفاده و کیفیت محتوایی که برای کاربر ارسال می‌شود بستگی دارد. 

وی گفت: صاحبان محتوا و پلتفرم‌ها بر اساس فناوری و شرایط فنی کاربر محتوا را با کیفیت‌های مختلف ارائه می‌کنند و اکنون حتی امکان ارائه محتوا با کیفیت ۴K  نیز وجود دارد. طبیعتا با افزایش کیفیت میزان حجم مصرفی نیز افزایش پیدا می‌کند.  سرعت بیشتر لزوما به معنای مصرف بیشتر نیست 

وی با اشاره به توسعه فناوری‌های ارتباطی مانند ۴G  و ۵G  اظهار کرد: سرعتی که کاربر تجربه می‌کند با میزان حجم مصرفی یکسان نیست و افزایش سرعت شبکه به‌تنهایی به معنای افزایش مصرف حجم نیست بلکه کیفیت و نحوه سرو محتوای آنلاین می‌تواند میزان مصرف دیتا را تغییر دهد. 

مهدوی همچنین درباره تفاوت تجربه کاربران در سرویس‌های داخلی و خارجی گفت: کاربر بدون استفاده از فیلتر شکن قطعا تجربه بهتری داشته زیرا محتوا مستقیما از بستر شبکه اپراتور یا ارائه‌دهنده سرویس اینترنت دریافت می‌شود زیرا فیلتر شکن‌ها کاملا خارج از مسیر اپراتور فعالیت میکنند و اپراتور نقشی بر کیفیت، ظرفیت و نحوه سرویس دهی آنها نمیتواند داشته باشد.   

وی در پایان تاکید کرد: در سرویس‌های استریم از کیفیت‌های پایین مانند ۲۴۰p تا کیفیت‌های بالایی مانند ۴K میزان مصرف دیتا می‌تواند تفاوت قابل توجهی داشته باشد و نمی‌توان صرفا بر اساس مدت زمان تماشا حجم مصرفی مشخصی را برای همه کاربران و همه پلتفرم‌ها تعیین کرد. 

گفت‌و‌گو از: زهرا وجدانی  

انتهای پیام/




 آسیب‌پذیری بحرانی مایکروسافت در سرویس هویتی؛ مهاجمان قبلاً سوءاستفاده کرده‌اند
۴ ساعت قبل / سایت سیتنا

آسیب‌پذیری بحرانی مایکروسافت در سرویس هویتی؛ مهاجمان قبلاً سوءاستفاده کرده‌اند

مایکروسافت از شناسایی و رفع یک آسیب‌پذیری بحرانی با امتیاز کامل ۱۰ از ۱۰ در سرویس ابری Entra ID خبر داد؛ نقصی که امکان اجرای کد از راه دور را برای مهاجم غیرمجاز

 تاکسی‌های بدون راننده تسلا راهی خیابان می‌شوند
۱۹ ساعت قبل / سایت تابناک

تاکسی‌های بدون راننده تسلا راهی خیابان می‌شوند

تسلا آزمایش نسخه‌های تولیدی Cybercab را در خیابان‌های عمومی آغاز کرده است.

 جای زخم ۱۸متری ایلان ماسک بر چهره ماه
۲۲ ساعت قبل / سایت تابناک

جای زخم ۱۸متری ایلان ماسک بر چهره ماه

برخورد بقایای موشک فالکون ۹ متعلق به شرکت فضایی ایلان ماسک، با سطح ماه، دهانه‌ای ۱۸ متری بر جای گذاشت.

 اختلال در جست‌وجو و برخی خدمات گوگل
۶ ساعت قبل / سایت سیتنا

اختلال در جست‌وجو و برخی خدمات گوگل

همزمان با افزایش گزارش کاربران از بروز مشکل در استفاده از گوگل، شماری از کاربران از اختلال در جست‌وجو، بارگذاری محتوا و دسترسی به وب‌سایت این شرکت خبر داده‌اند؛

 باتری‌های فرسوده، آنتن‌های خاموش؛ خاموشی‌های مکرر چه بر سر شبکه موبایل ایران آورده است؟
۱ ساعت قبل / سایت سیتنا

باتری‌های فرسوده، آنتن‌های خاموش؛ خاموشی‌های مکرر چه بر سر شبکه موبایل ایران آورده است؟

تداوم خاموشی‌های برق، یک ضعف قدیمی در زیرساخت شبکه تلفن همراه را بیش از گذشته آشکار کرده است؛ باتری‌های پشتیبان سایت‌های BTS که باید هنگام قطع برق، برای مدتی تج

 هشدار مهم: نسخه لورفته بازی GTA 6، یک بدافزار خطرناک است
۳ ساعت قبل / سایت هم میهن

هشدار مهم: نسخه لورفته بازی GTA 6، یک بدافزار خطرناک است

کارشناسان امنیت سایبری نسبت‌به انتشار بدافزارهای خطرناک در قالب فایل‌های دانلودی و نسخه‌ی لو‌رفته‌ی بازی GTA 6 هشدار دادند.