قیمت طلا امروز




 خبرگزاری برنا / ۱۴۰۵/۰۵/۲۲

تعطیلات دو روزه در بازار طلا و سکه/ دلار و اونس جهانی قیمت‌گذاری بعدی را تعیین می‌کنند

برنا - گروه اقتصادی: بازار داخلی طلا و سکه در روزهای چهارشنبه ۲۱ و پنجشنبه ۲۲ مردادماه با تعطیلی مواجه است، اما این توقف به معنای بی‌اثر شدن تحولات بازار نیس...
 تعطیلات دو روزه در بازار طلا و سکه/ دلار و اونس جهانی قیمت‌گذاری بعدی را تعیین می‌کنند

به گزارش برنا  تعطیلی دو روزه بازار در چهارشنبه ۲۱ و پنجشنبه ۲۲ مردادماه باعث می‌شود معاملات رسمی داخلی طلا و سکه متوقف باشد، اما متغیرهای اثرگذار بر این بازار همچنان فعال هستند. مهم‌ترین آنها قیمت طلای جهانی و نرخ دلار است؛ دو عاملی که می‌توانند ارزش‌گذاری طلا و سکه در نخستین روز کاری بعد از تعطیلات را تحت تأثیر قرار دهند.

به همین دلیل، قیمت‌هایی که در آخرین معاملات ثبت شده‌اند را نمی‌توان الزاماً نرخ قطعی برای روزهای تعطیل دانست. در واقع بازار در این دو روز بیشتر در وضعیت انتظار قرار می‌گیرد و معامله‌گران چشم به تحولات بازار ارز و طلای جهانی دارند.

اونس در محدوده ۴۴۱۴ دلار

یکی از مهم‌ترین محرک‌های بازار در شرایط فعلی، رشد اونس جهانی است. قیمت هر اونس طلا در آخرین معاملات به حدود ۴۴۱۴ دلار رسیده که نسبت به میانگین روز گذشته، رشد ۲۸.۶۷ دلاری را نشان می‌دهد.

این افزایش، زمینه صعود قیمت طلا در بازار داخلی را فراهم کرده است. با این حال، اثر رشد اونس بر بازار ایران به نرخ دلار نیز وابسته است. اگر دلار در روزهای تعطیل افزایش پیدا کند، رشد اونس می‌تواند با شدت بیشتری به قیمت طلای داخلی منتقل شود و در صورت کاهش نرخ ارز، بخشی از اثر رشد طلای جهانی خنثی خواهد شد.

طلای ۱۸ عیار در محدوده ۱۹ میلیون تومان

در آخرین معاملات، طلای ۱۸ عیار با افزایش حدود ۷۱ هزار تومانی نسبت به روز قبل، به محدوده ۱۹ میلیون و ۶۶ هزار تومان رسید. مظنه تهران نیز در محدوده ۸۲ میلیون و ۵۹۰ هزار تومان قرار گرفت.

طلای ۲۴ عیار نیز با رشد همراه شد و به حدود ۲۵ میلیون و ۴۱۸ هزار تومان رسید. این افزایش‌ها در شرایطی رخ داده که اونس جهانی و بازار ارز همزمان در تعیین قیمت داخلی نقش داشته‌اند.

بنابراین در نخستین روز کاری پس از تعطیلات، حفظ اونس در بالای محدوده ۴۴۰۰ دلار می‌تواند از قیمت طلا حمایت کند؛ به‌خصوص اگر نرخ دلار نیز در بازار داخلی افزایش پیدا کند.

سکه‌های کوچک‌تر بیشتر رشد کردند

بازار سکه در آخرین معاملات رفتار متفاوتی نسبت به طلای خام نشان داد. سکه طرح قدیم با افزایش حدود یک میلیون و ۴۷۴ هزار تومانی به ۱۸۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسید و سکه طرح جدید نیز با رشد حدود یک میلیون و ۵۰ هزار تومانی در محدوده ۱۸۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان قرار گرفت.

در این میان، نیم‌سکه و ربع‌سکه رشد بیشتری را تجربه کردند. نیم‌سکه با افزایش حدود یک میلیون و ۵۴۰ هزار تومان به ۹۷ میلیون تومان رسید و ربع‌سکه نیز با رشد نزدیک به یک میلیون تومان، در محدوده ۵۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله شد.

این اختلاف رشد می‌تواند نشان‌دهنده افزایش تقاضا برای قطعات کوچک‌تر و در نتیجه افزایش ریسک حباب در این بخش از بازار باشد.

دلار، مهم‌ترین متغیر بازار در تعطیلات

در شرایط تعطیلی بازار داخلی، رفتار دلار اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. قیمت طلا در ایران به‌صورت مستقیم از ترکیب قیمت اونس جهانی و نرخ ارز اثر می‌پذیرد و هر تغییر قابل توجه در دلار می‌تواند جهت قیمت‌ها را پس از بازگشایی بازار مشخص کند.

اگر دلار در روزهای تعطیل با افزایش همراه شود و اونس نیز در محدوده فعلی باقی بماند یا بالاتر برود، احتمال آغاز معاملات پس از تعطیلات با قیمت‌های بالاتر افزایش خواهد یافت. در مقابل، افت دلار یا کاهش اونس می‌تواند زمینه اصلاح قیمت‌ها را فراهم کند.

اولین روز کاری؛ روز تعیین تکلیف بازار

با توجه به تعطیلی چهارشنبه و پنجشنبه، بهتر است به جای پیش‌بینی قیمت برای «فردا»، روند بازار را برای نخستین روز کاری پس از تعطیلات بررسی کرد. در این روز، بازار می‌تواند بخشی از تغییرات دو روز گذشته اونس و دلار را یکجا در قیمت‌های داخلی منعکس کند.

در سناریوی افزایشی، طلای ۱۸ عیار می‌تواند به محدوده ۱۹ میلیون و ۲۰۰ تا ۱۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان نزدیک شود و سکه طرح جدید نیز ظرفیت حرکت به سمت کانال ۱۹۲ میلیون تومان را خواهد داشت. البته تحقق این سطوح کاملاً به نرخ دلار و وضعیت اونس در زمان بازگشایی بازار وابسته است.

در مقابل، اگر طی تعطیلات نرخ ارز کاهش پیدا کند یا اونس جهانی وارد اصلاح شود، احتمال عقب‌نشینی قیمت طلای داخلی و تعدیل قیمت سکه نیز وجود دارد.

تعطیلات، بازار را از ریسک دور نمی‌کند

تعطیلی بازار داخلی به معنای حذف ریسک نیست؛ بلکه در برخی مواقع می‌تواند ریسک بازگشایی را افزایش دهد. زیرا تغییرات قیمت دلار و طلای جهانی در زمان تعطیلی ممکن است در نخستین ساعات فعالیت بازار داخلی به شکل نوسان شدید خود را نشان دهد.

از این رو، در شرایط فعلی نمی‌توان صرفاً با اتکا به رشد آخرین معاملات، ادامه افزایش قیمت طلا و سکه را قطعی دانست. مسیر بازار پس از تعطیلات به برآیند قیمت دلار، اونس جهانی، میزان تقاضا و وضعیت حباب سکه بستگی خواهد داشت.

در مجموع، بازار طلا و سکه طی تعطیلات دو روزه در وضعیت انتظار قرار می‌گیرد و مهم‌ترین اتفاق برای معامله‌گران، نه قیمت‌گذاری رسمی داخلی، بلکه تغییرات دلار و اونس جهانی خواهد بود؛ دو متغیری که می‌توانند در نخستین روز کاری، جهت جدید بازار طلا، سکه و ارز را مشخص کنند. 





 شناسایی شبکه رشا و ارتشا در حوزه معادن در این استان/ ۲۵ نفر تحت تعقیب قضایی
۷ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

شناسایی شبکه رشا و ارتشا در حوزه معادن در این استان/ ۲۵ نفر تحت تعقیب قضایی

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان یزد از شناسایی و تعقیب قضایی یک شبکه رشا و ارتشا در حوزه معادن این استان خبر داد و گفت که در این پرونده ۲۵ نفر تحت تعقیب قرار گرفته‌اند.

 جشن وزیر اسرائیلی برای تخریب ده‌هزارمین خانه فلسطینی‌ها (زیرنویس فارسی) | آخرین خبر
۶ ساعت قبل / سایت آخرین خبر

جشن وزیر اسرائیلی برای تخریب ده‌هزارمین خانه فلسطینی‌ها (زیرنویس فارسی) | آخرین خبر

آخرین خبر/ایتمار بن گویر وزیر امنیت اسرائیلی تخریب ده هزارمین خانه فلسطینی در کرانه باختری را جشن گرفت و آن را «موفقیتی تاریخی» توصیف کرد. 🔹 آخرین خبر در روبیکا 🔹 آخرین خبر در ایتا 🔹 آخرین خبر در بله

 کانون‌های آلودگی سواحل مکران شناسایی شد
۱ ساعت قبل / خبرگزاری مهر

کانون‌های آلودگی سواحل مکران شناسایی شد

مدیرکل آلودگی دریایی سازمان حفاظت محیط زیست از اجرای مطالعات جامع آلودگی سواحل مکران از خلیج گواتر تا جاسک خبر داد.

 جنگ ایران و پایان خاورمیانه آمریکایی به روایت «فارن افرز» | این آخرین فرصت تغییر است؟ | نتیجه معکوس تضمین‌های امنیتی
۹ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

جنگ ایران و پایان خاورمیانه آمریکایی به روایت «فارن افرز» | این آخرین فرصت تغییر است؟ | نتیجه معکوس تضمین‌های امنیتی

اقتصادنیوز: واشنگتن هنوز در تصور خاورمیانه‌ای گرفتار است که خود بر آن سلطه دارد و حتی پس از شکست‌های پی‌درپی، تصور جایگزینی برای نظم موجود را دشوار می‌بیند. اما این نظم در حال پایان یافتن است. اگر رهبران آمریکا نتوانند مسیر خود را تغییر دهند، شاهد محو شدن خاورمیانه آمریکایی خواهند بود؛ درست همان‌ اتفاقی برای امپراتوری‌های اروپایی در منطقه رخ داد.

 آلن ایر: تحریم های جدید علیه ایران نشان دهنده درماندگی آمریکا است
۵ ساعت قبل / خبرگزاری ایرنا

آلن ایر: تحریم های جدید علیه ایران نشان دهنده درماندگی آمریکا است

تهران - ایرنا - مذاکره‌کننده سابق وزارت امور خارجه آمریکا گفت، تحریم های جدید علیه ایران نشان دهنده درماندگی (دولت آمریکا) است و درخت تحریم ها علیه ایران قطع شده است.

 شرایط جدید فروش اقساطی اطلس در بازار+ جدول مردادماه ۱۴۰۵
۷ ساعت قبل / روزنامه تعادل

شرایط جدید فروش اقساطی اطلس در بازار+ جدول مردادماه ۱۴۰۵

گروه خودرو اقتصادآنلاین؛ اطلس به‌عنوان یکی از جدیدترین محصولات سایپا، با طراحی به‌روزتر، امکانات رفاهی بیشتر و مشخصات فنی ارتقایافته نسبت به خانواده کوییک، ت...