قیمت طلا امروز




 خبرگزاری برنا / ۱۴۰۵/۰۵/۱۲

ادعای صهیونیست‌ها: از روند تصمیم‌گیری آمریکا در خصوص ایران کنار گذاشته شده‌ایم

برنا - گروه بین الملل: یک رسانه‌ عبری زبان گزارش داد، عقب‌نشینی دونالد ترامپ از حمله به ایران، خشم مقام‌های سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی را برانگیخته است و...
 ادعای صهیونیست‌ها: از روند تصمیم‌گیری آمریکا در خصوص ایران کنار گذاشته شده‌ایم

شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی ادعا کرد که عقب‌نشینی ترامپ از حمله به ایران بدون هماهنگی با مقامات صهیونیستی انجام شده و خشم آنها را برانگیخته است.

بر اساس این گزارش، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، اعضای کابینه امنیتی و افسران ارشد ارتش این رژیم، نه از طریق کانال‌های رسمی، بلکه از طریق پیام‌ها و مطالب منتشرشده ترامپ در شبکه‌های اجتماعی متوجه عقب‌نشینی از این اقدام واشنگتن شده‌اند.

این رسانه صهیونیستی تاکید کرد که در ساعات پیش از اعلام تصمیم، هیچ پیامی درباره تغییر برنامه‌ها به تل‌آویو منتقل نشده بود و حتی تلاش مقام‌های امنیتی اسرائیل برای دریافت اطلاعات از فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) نیز نتیجه‌ای در بر نداشت.

منابع امنیتی اسرائیل نیز این وضعیت را «غیرمعمول و مبهم» توصیف و اذعان کردند که از روند تصمیم‌گیری آمریکا (در خصوص حمله به ایران) کنار گذاشته شده‌اند.

منابع ارتش رژیم صهیونیستی در گفت‌و‌گو با این شبکه تاکید کردند که وضعیت کنونی باید به عنوان یک «موضوع بلندمدت» مورد توجه قرار گیرد و ارتش باید برای شرایط امنیتی متغیر آماده باشد.

با این حال، ارتش رژیم صهیونیستی تلاش کرده است روابط نظامی با آمریکا را همچنان یک امتیاز راهبردی معرفی کند و اعلام کرده است که همکاری با واشنگتن در کنار چالش‌های موجود، همچنان برای این رژیم یک «دارایی» محسوب می‌شود.

انتهای پیام



۱ دقیقه قبل / خبرگزاری برنا

ابوترابی فرد: ایرانیان بار دیگر رئیس جمهور آمریکا را تحقیر خواهند کرد

حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد در خطبه‌های دوم نماز جمعه این هفته تهران ضمن تسلیت سالروز شهادت امام حسن عسکری گفت: در این روزها ملت ایران و ملل مسلمان و آزادگان جهان چهلمین روز بدرقه پیکر مجروح و مطهر قائد شهید را در سوگ هستند و ملت ایران در این روزهای تلخی که سپری کرد در کنار رزمندگان اقتدارآفرین ارتش و سپاه ایستاد و نقش ایرانیان در آفرینش امنیت مردم پایه را به نمایش گذاشت.

وی با اشاره به وحدت قوای سه گانه و تلاش دولتمردان برای گشودن گره‌های حاصل از تهاجم دشمن افزود: همدلی بی‌نظیر ایرانیان فصل نوینی از وفاق ملی را به نمایش گذاشت و رژیم صفاک صهیونیستی را به فروپاشی خود نزدیک کرد.

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه به یاری خدا و با وحدت و انسجام ملی و پیوند مستحکم دولت و ملت از تنگناهای اقتصادی با عزت عبور خواهیم کرد گفت: رئیس جمهور آمریکا می‌خواست با تحریم‌های نخ‌نما شده و تهاجم نظامی ایران را تحقیر، تسلیم و تجزیه کند و زیر ساخت‌هایمان را نابود کند در حالی که  همه این اتفاقات به سکوی پرش اقتدار ایران تبدیل شد و ایرانیان بار دیگر رئیس جمهور بی‌کفایت و هیئت حاکمه آمریکا را در برابر نگاه شرق و غرب تحقیر خواهند کرد.

امام جمعه موقت تهران با اشاره به اینکه در آستانه روز پزشک و هفته وحدت هستیم به دستاوردهای مهم نظام سلامت بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: وقتی از جامعه پزشکی و تیم سلامت کشور سخن می‌گوییم نباید فقط از پزشک و بیمارستان سخن گفت بلکه باید از نظام سلامت بالغ سخن بگوییم که به سمت عدالت و کاهش هزینه‌های مردم برای دستیابی به سلامت حرکت می‌کنند.

ابوترابی فرد با اشاره به اهمیت اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع تصریح کرد: از همه دست‌اندرکاران می‌خواهیم نظام سلامت را برای پیاده شدن نظام ارجاع و پزشک خانواده یاری کنند.

وی با اشاره به اینکه در جنگ ، نظام پزشکی ۶۶ هزار مجروح جنگ را درمان کرد و با جابجایی حدود ۸ میلیون نفر در کشور ذخیره تامین دارو را حفظ کرد ادامه داد: نظام سلامت کشور در زمان جنگ نیز اجازه نداد واکسیناسیون و درمان مادران باردار و بیماران مزمن متوقف شود که این بلوغ حاصل از زیرساخت‌ها و حضور نیروهای با ایمان است.

خطیب نماز جمعه این هفته تهران تصریح کرد: به گفته وزیر بهداشت برای جنگ اول و دوم کاملاً آماده بودیم و هر آنچه برای تامین سلامت و درمان نیاز داشتیم را وارد کرده بودیم و همچنین در پاسخ به نیازهای مجروحان، جامعه پزشکی با همه توان در میدان حضور یافتند. حتی پرستاری در میناب که فرزندش در آن مدرسه بود و نگران حال فرزند خود بود محل ماموریتش را ترک نکرد

وی با اشاره به اینکه در تولید علم و دانش نظام سلامت در بین ۵۷ کشور اسلامی رتبه اول را داریم و در جهان نیز رتبه پانزدهم تا هفدهم را در اختیار داریم گفت: امروز ۳۹۰ هزار عضو در حوزه سلامت و آموزش درمان حضور دارند و ایران را به خودکفایی رساندند به طوری که مطلقاً نیازمند اعزام بیمار به خارج از کشور نیستیم.

وی در ادامه به رتبه‌های برتر ایران در حوزه‌های درمان ناباروری، ژنتیک پزشکی، سلول درمانی، جراحی قلب، واکسیناسیون، پیوند کلیه، پیوند مغز استخوان و غیره اشاره کرد و خطاب به مردم و جوانان تاکید کرد: آنچه در حوزه بهداشت، درمان و سلامت رخ داده است در همه حوزه‌های توسعه علمی کشور نیز رخ داده است که گوشه‌ای از آن را در دفاع مقدس شاهد بودیم. اگر دفاع مقدس شکل نمی‌گرفت کدام تحلیلگر احتمال می‌داد آتش موشک‌های ما تسهیلات فوق مدرن آمریکا و رژیم صهیونیستی را خاموش کنند و طعم تلخ شکست را به آنها بچشاند.

ابوترابی فرد در خطبه‌های اول نماز جمعه این هفته تهران نیز به دوگانگی وحدت و اختلاف به عنوان یکی از رازهای پرتکرار قرآن کریم اشاره کرد و به تفسیر آیات مربوط به این موضوع پرداخت.

خطیب نماز جمعه این هفته تهران بلندترین شعار انقلاب اسلامی را وحدت امت اسلام عنوان کرد و گفت: رسالت همه ما آن است که در متن جامعه پیوندها را مستحکم کنیم و در گام دوم برای وحدت امت اسلامی تلاش کنیم همانطور که اگر پیام‌های رهبر معظم انقلاب را مرور کنیم شاهد خواهیم بود که پرتکرارترین واژه وحدت است.

انتهای پیام


۵ دقیقه قبل / سایت جماران

نصری، حقوقدان بین الملل: جنگ اقتصادی ترامپ تنها علیه ایران نیست/ مماشات مرگبارترین پاسخ است

به گزارش جماران، رضا نصری حقوقدان بین الملل نوشت:

در پاسخ به اعلام جنگ اقتصادی ترامپ

این اعلامیه اقدامی علیه ایران نیست؛ ادعای صلاحیت قضایی بر سراسر جهان است و مخاطب واقعی آن، هر دولت دارای حاکمیت در جهان است. ایران صرفاً بهانه و موردِ آن است. مطالبه‌ای که بر اساس آن هیچ کشوری نباید به بانک‌ها، شرکت‌ها، فرودگاه‌ها یا ثبت‌های کشتی‌رانی خود اجازه دهد با کشور دیگری وارد تجارت قانونی شوند، متوجه همه کشورهای دیگر است. هدف، خودِ حاکمیت است.

یک دولت می‌تواند اتباع و قلمرو خود را اداره کند. اما نمی‌تواند به یک شرکت خارجی که در خارج از قلمرو آن دولت و مطابق قوانین دولت متبوع خود فعالیت می‌کند، دستور دهد تجارت قانونی خود با کشور ثالث را قطع کند. به طریق اولی، نمی‌تواند تعیین کند که چه چیزی از فرودگاه‌های یک کشور دیگر عبور کند.

تحریم‌های ثانویه با اثر فراسرزمینی از این دست، هیچ مبنایی در حقوق بین‌الملل ندارند. این اقدامات با اصل برابری حاکمیتی دولت‌ها، مندرج در ماده ۲(۱) منشور ملل متحد، و نیز با منع عرفی مداخله که دیوان بین‌المللی دادگستری در قضیه نیکاراگوئه آن را تأیید کرده است، تعارض دارند. اعمال فشار اقتصادی با هدف وادار کردن دولت دیگر به تغییر تصمیمات حاکمیتی خود، اقدامی غیرقانونی است. این یک اختلاف حقوقی حاشیه‌ای نیست. اتحادیه اروپا، کانادا و مکزیک دقیقاً برای خنثی کردن چنین دستوراتی، قوانین مسدودکننده وضع کرده‌اند. غیرقانونی بودن این اقدامات در قالب قانون‌گذاری نیز مورد مقابله قرار گرفته است.

مطالبه کنونی همچنین نظم تجارت آزاد را که خود واشنگتن بنا کرده بود، ویران می‌کند. دستور دادن به کشورهای ثالث برای متوقف کردن تجارت قانونی، در کنار محاصره دریایی بنادر یک کشور، اقدامی که در «تعریف تجاوز» مجمع عمومی صراحتاً در زمره اعمال تجاوزکارانه شناخته شده است، به منزله مجازات جمعی از طریق ابزارهای مالی است و واجد وصف جنایت علیه بشریت نیز است.

این همان جنگ تعرفه‌ای است که با ابزارهای دیگری ادامه یافته است؛ همان ابزاری که پیش‌تر علیه دوستان و دشمنان، از کانادا و اتحادیه اروپا گرفته تا گرینلند و پاناما، به کار گرفته شده و اکنون با این خیال خام که تنگه هرمز «قلمرو ایالات متحده» است، مزین شده است. یک باور واحد در تمام این اقدامات جریان دارد: اینکه حاکمیت هر کشور دیگری موقتی است، به اذن دیگران وابسته است و در لحظه‌ای که آن کشور از اجرای یک دستور سر باز زند، قابل سلب است. امروز اهرم فشار ایران است. این منطق هیچ نقطه توقف طبیعی ندارد.

بنابراین، مماشات مرگبارترین پاسخ است. 

 تا امروز چه دستاوردی داشته است. یک دولت مستقل در میانه مذاکرات مورد حمله قرار گرفت. آتش‌بسی که به امضا رسیده بود، ظرف چند هفته نقض شد. شهرهای آن کشور در حملاتی هدف قرار گرفتند که شمار فزاینده‌ای از حقوقدانان آنها را جنایت جنگی می‌دانند، و سپس همان حملات به اهرمی برای اعمال فشار در پای میز مذاکره تبدیل شد. موجودیت تمدنی آن کشور، از جمله اماکن فرهنگی آن، به نابودی تهدید شد. اکنون دامنه این اجبار به همه دیگران نیز گسترش یافته است.

در سال ۱۹۳۸، به قدرت‌های اروپایی در ازای پذیرش یک امتیاز دیگر، وعده «صلح برای زمانه ما» داده شد. آن امتیاز تنها اشتهایی را تقویت کرد که قرار بود با آن فروکش کند. هر دولتی که این فرمان را اجرا کند، در حال خریدن معافیت نیست. آن دولت در واقع تأیید می‌کند که بانک‌ها و فرودگاه‌های خودش در اختیار واشنگتن است تا برای فعالیت آنها مجوز صادر کند؛ و در عین حال، خود را یک گام دیگر به ابتدای صفِ بعدی نزدیک‌تر می‌کند.

 


۳۶ دقیقه قبل / سایت مشرق

نیویورک‌تایمز: ترامپ از جنگ به تحریم پناه برد

به گزارش مشرق، نشریه نیویورک‌تایمز در گزارشی می‌نویسد تهدیدهای تازه دونالد ترامپ درباره «جنگ اقتصادی» علیه ایران، بیش از آنکه نشانه آمادگی آمریکا برای بازگشت به جنگ باشد، بیانگر تمایل او برای پرهیز از تشدید نظامی است؛ وضعیتی که به گفته تحلیلگران، تهران را به این برداشت رسانده که دست واشنگتن برای تشدید جنگ محدودتر شده است.

برخی از محورهای مهم این گزارش به شرح زیر است:

۱- «جنگ اقتصادی» به جای بمباران دوباره

دولت ترامپ از تشدید بی‌سابقه فشار اقتصادی سخن می‌گوید، اما همزمان وزیر خزانه‌داری آمریکا تأکید کرده است که این رویکرد احتمال ازسرگیری حملات گسترده را کاهش می‌دهد.

۲- ایران پیام واشنگتن را گرفته است

به گفته دنیس راس، تهران اکنون ترامپ را فردی می‌بیند که نمی‌خواهد درگیری نظامی را تشدید کند؛ برداشتی که می‌تواند ایران را به نشان دادن توانایی خود برای تشدید فشار نظامی ترغیب کند.

۳- ایران زیر بمباران ماند و نایستاد

ایران با وجود تحمل حملات گسترده آمریکا و اسرائیل، همچنان پابرجا مانده و از طریق کنترل تنگه هرمز هزینه‌هایی به آمریکا تحمیل کرده است.

۴- هزینه جنگ برای آمریکا بالا رفته است

قیمت بنزین در آمریکا بیش از یک دلار نسبت به پیش از جنگ افزایش یافته، ۱۸ نظامی آمریکایی کشته شده‌اند، پایگاه‌های آمریکا در خلیج فارس آسیب دیده و ذخایر مهمات نیز کاهش یافته است.

۵- چین، سقف فشار ترامپ

تشدید واقعی فشار اقتصادی علیه ایران مستلزم هدف قرار دادن چین، بزرگ‌ترین خریدار نفت ایران، است؛ اما ترامپ همزمان در تلاش برای حفظ روابط با پکن است و نمی‌خواهد جنگ اقتصادی تازه‌ای با چین آغاز کند.

۶- واشنگتن هنوز نمی‌داند گام بعدی چیست

به گفته یکی از مذاکره‌کنندگان پیشین آمریکا، دولت ترامپ در این بحران بیشتر درگیر تصمیم‌گیری درباره «گام بعدی» بوده تا طراحی یک راهبرد بلندمدت؛ وضعیتی که یکی از کارشناسان آن را «بازی چکرز به جای شطرنج» توصیف کرده است.

۷- جمع‌بندی

نیویورک‌تایمز نتیجه می‌گیرد ترامپ اکنون میان سه گزینه گرفتار است: تشدید دوباره جنگ، پذیرش توافقی همراه با امتیازدهی یا ادامه فشار اقتصادی. هیچ‌کدام تضمین‌کننده موفقیت نیست و همین بن‌بست، تهدیدهای اقتصادی اخیر واشنگتن را بیش از آنکه نشانه قدرت مطلق نشان دهد، تلاشی برای اعمال فشار بدون بازگشت به جنگ جلوه می‌دهد.




 جزئیات محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های شمالی
۵۵ دقیقه قبل / سایت تابناک

جزئیات محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های شمالی

رئیس پلیس راه راهور فراجا از اجرای محدودیت‌های مقطعی و یک‌طرفه در محور‌های چالوس، هراز و فشم در روز‌های جمعه و شنبه ۳۰ و ۳۱ مردادماه خبر داد.

 شوک به خریداران با شکایت دو خودروساز؛ پیش‌فروش‌ها از مصوبه ۴۷۳ خارج شدند
۵۳ دقیقه قبل / سایت اسب بخار

شوک به خریداران با شکایت دو خودروساز؛ پیش‌فروش‌ها از مصوبه ۴۷۳ خارج شدند

پس از شکایت ایران‌خودرو و آرین پارس موتور، مصوبه ۴۷۳ از تاریخ تصویب باطل شد و پیش‌فروش‌های قبلی نیز حمایت پیش‌پرداخت در برابر قیمت روز را از دست دادند.

 نحوه برگزاری دوره‌های آموزشی بازار سرمایه
۳۲ دقیقه قبل / سایت صدای بورس

نحوه برگزاری دوره‌های آموزشی بازار سرمایه

دوره های آموزشی شرکت های مالی در روزهای آینده نحوه برگزاری، زمان و موضوعات آن ها مشخص شد.

 ابوترابی فرد: ایرانیان بار دیگر رئیس جمهور آمریکا را تحقیر خواهند کرد
۲۱ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

ابوترابی فرد: ایرانیان بار دیگر رئیس جمهور آمریکا را تحقیر خواهند کرد

خطیب نماز جمعه این هفته تهران تاکید کرد: ایرانیان بار دیگر رئیس جمهور بی‌کفایت و هیئت حاکمه آمریکا را در برابر نگاه شرق و غرب تحقیر خواهند کرد.

 چراغ سبز سازمان لیگ به یاسر آسانی ؛ قرارداد دوساله همچنان معتبر و پابرجا
۵۳ دقیقه قبل / سایت پارس فوتبال

چراغ سبز سازمان لیگ به یاسر آسانی ؛ قرارداد دوساله همچنان معتبر و پابرجا

یاسر آسانی مشکلی برای به میدان رفتن ندارد و شکایت علیه استقلال در این مورد به جایی نمی‌رسد. آسانی قرارداد دو فصل با استقلال دارد.

 بازنشستگان تامین اجتماعی یکصدا شدند؛ ۷۱۶ هزار تومان، مطالبه‌ای که نباید پشت درهای تصمیم‌گیری بماند
۱ ساعت قبل / سایت عصر خبر

بازنشستگان تامین اجتماعی یکصدا شدند؛ ۷۱۶ هزار تومان، مطالبه‌ای که نباید پشت درهای تصمیم‌گیری بماند

تاکید همزمان بیات، دهقان‌کیا، عیوضی، برهانی و روحبخش بر این چهار محور، پیام روشنی دارد: بازنشستگان خواهان تعیین تکلیف روشن و زمان‌بندی مشخص برای مطالبات خود هستند، نه صرفا تکرار وعده‌ها.