قیمت طلا امروز




 خبرگزاری همشهری‌آنلاین / ۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۵

قطع داروهای تزریقی لاغری چه عوارضی دارد؟

بسیاری افراد برای کاهش وزن و لاغری داروهای GLP-۱ نظیر اوزمپیک، مونجارو و اسپارتینا مصرف می‌کنند، مهم‌ترین پرسش نه در آغاز درمان، بلکه در مرحله‌ای بعدتر مطرح می‌شود: زمانی که فرد دیگر به تزریق این داروها ادامه ندهد، چه اتفاقی می‌افتد؟ دوباره همه چیز به روز اول باز می‌گردد؟
 قطع داروهای تزریقی لاغری چه عوارضی دارد؟
همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: داروهایی مانند اوزمپیک و مونجارو می‌توانند موجب کاهش گرسنگی و افزایش احساس سیری شوند و به کنترل قند خون کمک کنند. این داروها همچنین می‌توانند در افرادی که برای درمان چاقی یا اضافه وزن از آن‌ها استفاده می‌کنند، منجر به کاهش وزن قابل‌توجهی شوند؛ اما این اثرات لزوما پس از قطع مصرف دارو تداوم نمی‌یابند و چه بسا احتمال دارد معکوس شوند. پدیدار شدن دوباره احساس گرسنگی

یکی از نخستین تغییرات پس از قطع مصرف داروهای GLP-۱، ممکن است چیزی متفاوت و شاید کمتر آشکارتر از افزایش وزن باشد: اشتهایی که پیش‌تر کنترل آن آسان‌تر شده بود، ممکن است دوباره بازگردد. در این حالت، وعده‌های غذایی ممکن است پرو پیمان تر شوند و مدیریت فاصله زمانی میان وعده‌های غذایی دشوارتر شود؛ زیرا دارو دیگر آن تأثیر سابق را بر اشتها و احساس سیری اعمال نمی‌کند.

دکتر بانو میشرا، متخصص کلیه (نفرولوژیست) در این باره توضیح می‌دهد: افزایش گرسنگی و کاهش احساس سیری می‌تواند در بازه زمانی نسبتا کوتاهی پس از قطع دارو بروز کند. زمان دقیق این اتفاق بسته به نوع دارو و شرایط فرد متفاوت است، بنابراین روز مشخصی وجود ندارد که در آن اشتها ناگهان به حالت قبل بازگردد. به همین دلیل است که بازگشت وزن را نباید در این مورد صرفا ناشی از ضعف اراده دانست.

بیشتر بخوانید:

مهم‌ترین توصیه حفظ کاهش وزن بعد از مصرف آمپول‌های لاغری

داروهای جدید لاغری امید تازه برای درمان چاقی؛ اما به یک شرط مهم

اطلاعات ارائه‌شده توسط مؤسسه ملی دیابت و بیماری‌های گوارشی و کلیوی آمریکا در مورد داروهای دیابت نشان می‌دهد که آگونیست‌های گیرنده GLP-۱ می‌توانند ضمن کمک به کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، موجب کاهش گرسنگی و کمک به کاهش وزن شوند؛ بنابراین، قطع درمان می‌تواند به معنای از دست دادن بخش مهمی از آن اثرِ کنترل‌کننده اشتها باشد. تغییر و ضعیت قند خون

برای فردی که داروی GLP-۱ را صرفا جهت مدیریت وزن مصرف می‌کند، بازگشت وزن ممکن است بارزترین نگرانی باشد؛ اما برای فرد مبتلا به دیابت نوع ۲، مسئله دیگری نیز مطرح است: کنترل قند خون. داروهای GLP-۱ می‌توانند به کاهش قند خون کمک کنند. در نتیجه اگر مصرف داروی GLP-۱ بدون جایگزین مناسب یا برنامه درمانی جایگزین متوقف شود، ممکن است قند خون دوباره افزایش یابد.

میشرا توضیح می‌دهد که پس از قطع مصرف این داروها، ممکن است وضعیت قند خون، فشار خون و سایر شاخص‌های متابولیک رو به وخامت بگذارد؛ به‌ویژه زمانی که از این داروها برای درمان چاقی یا دیابت نوع ۲ استفاده می‌شود. قطع مصرف دارو تصمیمی در راستای روند درمان

شاید مفیدترین دیدگاه نسبت به درمان با داروهای GLP-۱ این باشد که دیگر آن‌ها را صرفا به چشم تزریق کوتاه‌مدت برای کاهش وزن نبینیم. چاقی یک بیماری مزمن است و درمان آن ممکن است نیازمند برنامه‌ریزی بلندمدت باشد. فرد ممکن است به دلایل گوناگونی از جمله عوارض جانبی، تصمیم برای بارداری، توصیه پزشک یا ترجیح شخصی مصرف داروی GLP-۱ را متوقف کند؛ اما این تصمیم باید با برنامه‌ای برای مراحل بعدی همراه باشد.

مهم‌ترین نکته در مورد استفاده از داروهای GLP-۱ این است که ممکن است به رویکردی برای حفظ نتایج در درازمدت نیاز باشد. بنابراین، اگر قصد دارید مصرف این داروها را متوقف کنید، توصیه می‌شود پیش از هر اقدامی با پزشک خود مشورت کنید؛ به‌ویژه اگر مبتلا به دیابت هستید یا داروهای دیگری برای کاهش قند خون مصرف می‌کنید. برای برخی از بیماران، ادامه درمان ممکن است منطقی باشد.

در مورد دیگران، پزشک ممکن است تصمیم بگیرد که توقف درمان مناسب است و راهبرد نگهدارنده‌ متفاوتی را بر پایه تغذیه، فعالیت بدنی و سایر روش‌های درمانی تدوین کند. کد خبر 1060996



 زاگرس روی خط آتش؛ فارس جای کرمانشاه را گرفت/۹۵ درصد حریق‌ها انسانی است

زاگرس روی خط آتش؛ فارس جای کرمانشاه را گرفت/۹۵ درصد حریق‌ها انسانی است

آتش در زاگرس کانون‌های تازه‌ای پیدا کرده است؛ فارس که سال گذشته پس از کرمانشاه در رتبه دوم آتش‌سوزی مناطق چهارگانه قرار داشت، امسال با ثبت ۱۳۸۲ هکتار حریق صدرنشین شده و ۸۴ درصد آتش‌سوزی‌های این مناطق را به خود اختصاص داده است. در این میان، ۹۵ درصد آتش‌سوزی‌های جنگلی عامل انسانی دارد و کمبود تجهیزات و نیروهای آموزش‌دیده همچنان یکی از چالش‌های اصلی مهار حریق است.

 خلیلی شخصا می خواهد یک بازیکن را پرسپولیسی کند | هواداران گزینه خودشان را می خواهند

خلیلی شخصا می خواهد یک بازیکن را پرسپولیسی کند | هواداران گزینه خودشان را می خواهند

باشگاه پرسپولیس در ادامه فعالیت خود برای تقویت خط میانی، مذاکرات برای جذب مبین دهقان را جدی‌تر از گذشته دنبال می‌کند و این هافبک جوان حالا به حضور در جمع سرخ‌پوشان نزدیک شده است

 قیمت طلای جهانی امروز چهار‌شنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ / طلا پس از سقوط سنگین آرام گرفت

قیمت طلای جهانی امروز چهار‌شنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ / طلا پس از سقوط سنگین آرام گرفت

قیمت طلا پس از افت نزدیک به ۲ درصدی روز سه‌شنبه، در معاملات چهارشنبه اندکی بهبود یافت. عقب‌نشینی بازده اوراق خزانه‌داری آمریکا به فلز زرد فرصت بازیابی داد، اما صعود قیمت نفت و ابهام درباره تصمیم بعدی فدرال رزرو همچنان اجازه نداد خریداران با قدرت به بازار بازگردند.

 راهکار چهارم حل مشکل قیمت بنزین در ایران | غلامرضا سلامی: چرا اصلاح قیمت حامل‌های انرژی را به یک تصمیم بزرگ و پرهزینه تبدیل کرده‌ایم؟

راهکار چهارم حل مشکل قیمت بنزین در ایران | غلامرضا سلامی: چرا اصلاح قیمت حامل‌های انرژی را به یک تصمیم بزرگ و پرهزینه تبدیل کرده‌ایم؟

اقتصادنیوز: اگر دولت‌ها از سال‌ها پیش، به‌جای ثابت نگه داشتن قیمت اسمی حامل‌های انرژی، قیمت آن را به‌صورت ماهانه یا حتی متناسب با شرایط اقتصادی و تورم تعدیل می‌کردند، جامعه به‌تدریج با این تغییرات سازگار می‌شد.

 زنگ خطر برای عدالت آموزشی

زنگ خطر برای عدالت آموزشی

وقتی آموزش بهتر از مدرسه بیرون می‌رود!

 نفت ۹۱ دلاری؛ بحران هرمز به اقتصاد جهان رسید

نفت ۹۱ دلاری؛ بحران هرمز به اقتصاد جهان رسید

حسن مرادی می‌گوید ایران با استفاده از مسیرهای ریلی و خطوط ساحلی می‌تواند بخشی از صادرات نفت را حفظ کند

 لوکس‌بازی در شمال تهران وسط جنگ/ خانه کلنگی متری 2.5 میلیارد تومان به فروش می  رسد/ تهران؛ گران‌تر از مونیخ و پاریس شد!

لوکس‌بازی در شمال تهران وسط جنگ/ خانه کلنگی متری 2.5 میلیارد تومان به فروش می رسد/ تهران؛ گران‌تر از مونیخ و پاریس شد!

اقتصادنیوز: بازار مسکن تهران در مقایسه با بسیاری از شهرهای بزرگ جهان، دیگر صرفاً یک بازار گران در سطح منطقه محسوب نمی‌شود و در برخی مقایسه‌های بین‌المللی، قیمت هر مترمربع یک واحد لوکس در منطقه یک پایتخت تهران به محدوده شهرهای گران‌قیمت جهان رسیده است.

 از معافیت مالیاتی تا جشنواره‌های بازی و لیگ قهرمانان

از معافیت مالیاتی تا جشنواره‌های بازی و لیگ قهرمانان

مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای درباره آخرین وضعیت معافیت‌های مالیاتیِ فعالان صنعت بازی، برنامه بنیاد برای برگزاری جشنواره‌های سال جاری و تجربه برگزاری «هفته بازی»، توضیحاتی ارائه و تاکید کرد: با توجه به اینکه نمی‌خواهیم جشنواره ما تحت‌الشعاع سایر جشنواره‌های هنری دهه فجر قرار گیرد، تلاش می‌کنیم قبل از دهه فجر و ماه رمضان، جشنواره بازی‌های ویدیویی را برگزار کنیم.