قیمت طلا امروز




 خبرگزاری همشهری‌آنلاین / ۱۴۰۵/۰۵/۱۲

۲ اخطار جدی آبفا به مشترکان پرمصرف

مطالعات نشان می‌دهد صرفه‌جویی ۱۵ تا ۲۰ درصدی در مصرف آب توسط خانوارها می‌تواند شرایط آب‌رسانی را در بسیاری از شهرهای دارای تنش آبی به وضعیت پایدار بازگرداند.
 ۲ اخطار جدی آبفا به مشترکان پرمصرف
به گزارش همشهری آنلاین، در حالی که آمارها از افزایش ورودی آب به سدها و بهبود نسبی وضعیت منابع آبی نسبت به سال گذشته حکایت دارد، مسئولان بر ضرورت مدیریت مصرف تأکید می‌کنند و می‌گویند مشترکان پرمصرف پس از دریافت اخطار، در صورت ادامه مصرف خارج از الگو، با قطع موقت آب روبه‌رو خواهند شد. هشدار آبفا درباره افزایش مصرف آب در روزهای پیش رو؛ برنامه‌های مدیریت افت فشار آب در فصل تابستان

بر اساس آخرین آمار از بهره‌برداری از سدهای مخزنی کشور در هفته گذشته، تا این مدت میزان کل ورودی آب به سدهای کشور ۴۵.۷۴ میلیارد مترمکعب بوده که نسبت به میزان ۲۰.۳۴ میلیارد مترمکعبی مدت مشابه سال گذشته با افزایش ۴۷ درصدی همراه بوده است.

همچنین میزان کل خروجی آب از سدهای مخزنی کشور نیز تا این مدت ۳۳.۵۸ میلیارد مترمکعب بوده که این میزان نیز به نسبت میزان خروجی ۲۸.۲۵ میلیارد مترمکعبی در مدت مشابه سال گذشته با افزایش ۱۹ درصدی همراه بوده است. حجم آب موجود در مخازن کشور نیز تا این مدت ۳۰.۸۹ میلیارد مترمکعب است که نسبت به حجم ۲۲.۵۴ میلیارد مترمکعبی در سال گذشته ۲۷ درصد افزایش داشته است.

بر اساس آخرین آمار بارش تجمعی استانی از ابتدای سال آبی جاری تا ۳ مرداد ۱۴۰۵، با وجود افزایش ۶۲ درصدی بارش‌ها نسبت به سال گذشته، ۱۴ استان کشور همچنان با کاهش بارش نسبت به میانگین بلندمدت (۵۷ ساله) مواجه هستند که این وضعیت ضرورت مدیریت مصرف و صرفه‌جویی را دوچندان می‌کند.

با وجود بهبود شاخص‌های بارشی نسبت به سال گذشته، کاهش بارش در این ۱۴ استان نسبت به میانگین بلندمدت نشان می‌دهد که جبران کسری مخازن آب زیرزمینی و سطحی نیازمند تداوم مدیریت مصرف و صرفه‌جویی است.

وزارت نیرو تاکید دارد که با وجود افزایش منابع آبی، نباید از ضرورت اصلاح الگوی مصرف غافل شد و همکاری مردم در این مسیر، کلید پایداری منابع برای سال‌های آینده خواهد بود.

بر اساس الگوی تعیین‌شده، سرانه استاندارد مصرف آب برای هر نفر ۱۳۰ لیتر در شبانه‌روز است، اما در حال حاضر این رقم به حدود ۱۹۰ لیتر رسیده و نشان می‌دهد هر ایرانی به طور متوسط روزانه ۶۰ لیتر بیش از الگوی متعارف آب مصرف می‌کند.

مسئولان معتقدند تداوم این روند، ضرورت اصلاح الگوی مصرف و بهره‌گیری از ابزارهای مدیریت مصرف را بیش از گذشته نمایان کرده است.

در شرایطی که بیش از گذشته به مدیریت مصرف آب توصیه می‌شود درصورتی که مشترکان به مدیریت مصرف نپردازند با برخورد مواجه می شوند.

آنطور که سخنگوی شرکت آب و فاضلاب کشور درباره نحوه برخورد با مشترکان پرمصرف نیز گفته است، مشترکانی که مصرف آن‌ها از الگوی تعیین‌شده فراتر باشد، به دلیل پلکانی بودن تعرفه‌ها، هزینه آب بیشتری پرداخت خواهند کرد.

به گفته وی علاوه بر افزایش تعرفه، در تمامی شرکت‌های آب و فاضلاب ابتدا به مشترکان پرمصرف اخطار داده می‌شود و در صورت تداوم مصرف بالا، به ناچار در ساعاتی از شبانه‌روز نسبت به قطع موقت آب آن‌ها اقدام می‌شود تا مشترکان به سمت رعایت الگوی مصرف هدایت شوند.

مطالعات نشان می‌دهد صرفه‌جویی ۱۵ تا ۲۰ درصدی در مصرف آب توسط خانوارها می‌تواند شرایط آب‌رسانی را در بسیاری از شهرهای دارای تنش آبی به وضعیت پایدار بازگرداند. از این رو، مدیریت مصرف آب تنها یک توصیه نیست، بلکه ضرورتی برای حفظ پایداری تأمین آب در کشور محسوب می‌شود.

بنابراین تجهیزات کاهنده مصرف، بدون ایجاد اختلال در رفاه خانوار، می‌توانند مصرف آب را به میزان قابل توجهی کاهش دهند. استفاده از سرشیرها و سردوش‌های کاهنده مصرف، تا ۳۰ درصد و در برخی موارد حتی بیشتر، مصرف آب را کاهش می‌دهد. افزون بر این، به‌کارگیری این تجهیزات موجب کاهش مصرف انرژی، حفاظت از محیط زیست، صرفه‌جویی اقتصادی برای کشور و کاهش هزینه‌های خانوارها نیز می‌شود. کد خبر 1058003



 شرایط فروش ۷ محصول تویوتا با پرداخت دومرحله‌ای و تحویل حداکثر ۶۰ روزه در مرداد ۱۴۰۵ اعلام شد

شرایط فروش ۷ محصول تویوتا با پرداخت دومرحله‌ای و تحویل حداکثر ۶۰ روزه در مرداد ۱۴۰۵ اعلام شد

ثبت‌نام این مرحله از فروش از روز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ آغاز می‌شود و تا پایان روز چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ یا تکمیل ظرفیت ادامه خواهد داشت. متقاضیان برای ثبت درخو...

 طلا دوباره جان گرفت و به مدار صعود برگشت | عقب‌نشینی دلار و چشم‌انتظاری برای تصمیم فدرال رزرو | چشم بازار به  تنگه هرمز

طلا دوباره جان گرفت و به مدار صعود برگشت | عقب‌نشینی دلار و چشم‌انتظاری برای تصمیم فدرال رزرو | چشم بازار به تنگه هرمز

اقتصادنیوز: طلا پس از افت روز گذشته، با تضعیف دلار و کاهش بازده اوراق قرضه دوباره صعودی شد؛ بازار حالا در انتظار سیگنال تازه فدرال رزرو است.

 می‌گفتند طرح سهمیه بنزین اگر تا پایان مرداد تصویب نشود در پمپ بنزین‌ها خون‌ریزی می‌شود!

می‌گفتند طرح سهمیه بنزین اگر تا پایان مرداد تصویب نشود در پمپ بنزین‌ها خون‌ریزی می‌شود!

یکی از کارشناسان طرح سهمیه‌بندی بنزین با هشدار درباره تبعات تأخیر در اجرای این طرح مدعی شده بود اگر طرح تا پایان مرداد تصویب نشود، ممکن است در پمپ‌بنزین‌ها درگیری و خشونت رخ دهد؛ ادعایی که با واکنش و تردید برخی کارشناسان و نمایندگان مجلس همراه شده است.

 بانک توسعه جدید بریکس چگونه برای ایران فرصت طلایی می‌سازد؟

بانک توسعه جدید بریکس چگونه برای ایران فرصت طلایی می‌سازد؟

بانک توسعه جدید می‌تواند مسیر تازه‌ای برای تأمین مالی پروژه‌های زیرساختی و توسعه‌ای ایران باشد؛ اما تحریم‌ها و الزامات بانکی، بهره‌گیری از این ظرفیت را محدود...

 اعلام حداقل و حداکثر حقوق بازنشستگان؛ چند نفر ۸۰ میلیون می‌گیرند؟

اعلام حداقل و حداکثر حقوق بازنشستگان؛ چند نفر ۸۰ میلیون می‌گیرند؟

براساس آخرین آمار منتشر شده از سوی صندوق بازنشستگی کشوری، ضریب پشتیبانی (نسبت کسورپردازان به حقوق‌بگیران) این صندوق به ۰.۴۳ رسیده این درحالیست که براساس تجربیات بین‌المللی، یک صندوق بازنشستگی پایدار دارای نسبت پشتیبانی حداقل ۳ و در سطح مطلوب ۶ تا ۷ است.

 مومنی، اقتصاددان: مردم اصلا توان خرید ندارند که بخواهند به فروشگاه‌ها هجوم آورند! | ۴۰ درصد جامعه زیر خط فقر و ۴۰ درصد دیگر نیز در آستانه فروافتادن به زیر خط فقر هستند!

مومنی، اقتصاددان: مردم اصلا توان خرید ندارند که بخواهند به فروشگاه‌ها هجوم آورند! | ۴۰ درصد جامعه زیر خط فقر و ۴۰ درصد دیگر نیز در آستانه فروافتادن به زیر خط فقر هستند!

عضو هیأت علمی گروه اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: اینکه در ایام جنگ به فروشگاه‌ها هجوم برده نشد، ریشه در فقر گسترده دارد. اکنون طبق گزارش‌های رسمی، ۴۰ درصد جامعه زیر خط فقر قرار دارند و بخش بزرگی از عدد، نیز زیر خط فقر شدید هستند؛ یعنی شرایط مماس بر قحطی‌زدگی. کسی که قحطی‌زده است و حتی فقر غذایی خود را هم نمی‌تواند برطرف کند، اصلا تقاضایی ندارد که بخواهد به فروشگاه‌ها هجوم بیاورد.

 خبر مهم مجلس درباره قیمت بنزین

خبر مهم مجلس درباره قیمت بنزین

اقتصادایرانی: در حالی که بحث افزایش قیمت بنزین و تعیین نرخ چهارم دوباره به یکی از نگرانی‌های اصلی مردم تبدیل شده، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس تأکید می‌کند دولت فعلاً برنامه‌ای برای افزایش قیمت سوخت ندارد و به جای سیاست قیمتی، به دنبال مدیریت مصرف و مقابله با قاچاق است.

 کارگروه ویژۀ بنزین در مجلس تشکیل شد

کارگروه ویژۀ بنزین در مجلس تشکیل شد

رئیس کمیسیون انرژی مجلس از تشکیل کارگروه ویژه بنزین و سوخت زمستانی نیروگاه‌ها خبر داد.