قیمت طلا امروز




 سايت نبض بورس / ۱۴۰۵/۰۵/۱۳

ذخایر گاز اروپا به پایین‌ترین سطح ۱۸ سال اخیر رسید؛ نگرانی‌ها برای زمستان افزایش یافت

به گزارش نبض بورس، سطح ذخایر گاز طبیعی اروپا برای این مقطع از سال به پایین‌ترین میزان در حدود 18 سال گذشته رسیده است. افزایش قیمت گاز در پی تنش‌های خاورمیانه...
 ذخایر گاز اروپا به پایین‌ترین سطح ۱۸ سال اخیر رسید؛ نگرانی‌ها برای زمستان افزایش یافت

بورس کالا عمومی کد خبر: ۱۳۵۰۶۱ ۱۰:۱۸ ۱۴۰۵/۰۵/۱۳ ذخایر گاز اروپا به پایین‌ترین سطح ۱۸ سال اخیر رسید؛ نگرانی‌ها برای زمستان افزایش یافت کد خبر: ۱۳۵۰۶۱ ۱۰:۱۸ ۱۴۰۵/۰۵/۱۳ به گزارش نبض بورس، سطح ذخایر گاز طبیعی اروپا برای این مقطع از سال به پایین‌ترین میزان در حدود 18 سال گذشته رسیده است. افزایش قیمت گاز در پی تنش‌های خاورمیانه، روند تزریق گاز به مخازن را کند کرده و نگرانی‌ها درباره آمادگی اروپا برای فصل سرما را تشدید کرده است.

به‌طور معمول، شرکت‌های انرژی و معامله‌گران در ماه‌های تابستان با استفاده از قیمت‌های پایین‌تر، گاز خریداری کرده و آن را در مخازن زیرزمینی و حفره‌های نمکی ذخیره می‌کنند تا در زمستان مورد استفاده قرار گیرد. اما جهش قیمت‌ها باعث شده تزریق گاز به مخازن از نظر اقتصادی جذابیت کمتری داشته باشد.

ادامه این روند می‌تواند کشورهای اروپایی را در آستانه فصل گرمایش با چالش تأمین انرژی و افزایش هزینه‌ها مواجه کند؛ به‌ویژه اگر عرضه LNG یا جریان گاز از مسیرهای اصلی با اختلال بیشتری روبه‌رو شود.

کاهش سرعت ذخیره‌سازی، در کنار ریسک‌های ژئوپلیتیکی و رقابت شدید با آسیا برای جذب محموله‌های LNG، می‌تواند نوسانات بازار گاز اروپا را در ماه‌های آینده افزایش دهد./ نیکی تحلیل لینک کپی شد https://nabzebourse.com/000Z8P گزارش خطا پسندها: 0 اشتراک گذاری فیسبوک واتس آپ لینکدین توییتر تلگرام برچسب ها: بورس کالا گاز



۲۰ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

رشد 16 درصدی نرخ خوراک گاز پتروشیمی‌ها در مردادماه - تسنیم

اقتصادی

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بررسی نرخ خوراک گاز پتروشیمی‌ها بر اساس فرمول تعیین‌شده نشان می‌دهد میانگین نرخ خوراک در مردادماه سال جاری به حدود 23 سنت به ازای هر مترمکعب رسیده که نسبت به ماه قبل رشد حدود 16 درصدی را تجربه کرده است.

نرخ اعلامی خوراک گاز پتروشیمی‌ها در تیرماه حدود 26 هزار و 600 تومان به ازای هر مترمکعب بوده است. برآوردها نشان می‌دهد با توجه به افزایش نرخ دلاری خوراک و رشد نرخ ارز، نرخ ریالی خوراک گاز در مردادماه می‌تواند به حدود 34 هزار تومان برسد که به معنای رشد حدود 28 درصدی نسبت به نرخ تیرماه است.

احتمال تداوم رشد نرخ خوراک در ماه‌های آینده

در همین حال، روند نرخ خوراک گاز پتروشیمی‌ها در ماه‌های آینده علاوه بر قیمت‌های جهانی گاز، تحت تأثیر نرخ ارز نیز قرار خواهد داشت.

در صورتی که قیمت گاز در اروپا طی دو فصل آینده افزایش پیدا کند، نرخ دلاری خوراک گاز پتروشیمی‌ها نیز بر اساس فرمول مربوطه افزایش خواهد یافت. از سوی دیگر، با توجه به روند افزایشی نرخ ارز در مرکز مبادله، احتمال افزایش نرخ ریالی خوراک در ماه‌های آینده نیز وجود دارد.

صنایع انرژی‌بر در معرض افزایش هزینه

افزایش نرخ خوراک گاز می‌تواند به‌طور مستقیم بر ساختار هزینه‌ای شرکت‌های پتروشیمی و سایر صنایع انرژی‌بر اثرگذار باشد. با این حال، شدت اثرگذاری این افزایش هزینه بر سودآوری شرکت‌ها به وضعیت تولید، میزان فروش و قیمت محصولات آنها در ماه‌های پیش‌رو بستگی خواهد داشت.

بر این اساس، در صورت تداوم رشد نرخ خوراک بدون افزایش متناسب قیمت محصولات، حاشیه سود صنایع انرژی‌بر می‌تواند تحت فشار قرار گیرد؛ در مقابل، افزایش قیمت محصولات و بهبود حجم فروش می‌تواند بخشی از اثر رشد هزینه خوراک را جبران کند.

انتهای پیام/  


۱ ساعت قبل / سایت اقتصاد معاصر

افزایش دوباره قبوض برق و گاز در انگلیس

به گزارش اقتصاد معاصر؛ سقف قیمت انرژی خانوارهای انگلیسی در ماه اکتبر حدود 4 درصد افزایش خواهد یافت و به بالاترین سطح 3 سال اخیر می‌رسد.

به گفته تحلیلگران مؤسسه «کورنوال اینسایت»، افزایش هزینه عمده‌فروشی انرژی در پی جنگ ایران و آمریکا، کاهش مالیات بر قبوض برق را عملا خنثی خواهد کرد.

این پیش‌بینی در حالی منتشر شده که آمارهای رسمی روز چهارشنبه نشان داد افزایش قبلی قبوض انرژی در ماه ژوئیه، تورم انگلیس را به بالاترین سطح 4 ماه اخیر رسانده است. افزایش دوباره هزینه انرژی می‌تواند فشار بیشتری بر خانوارهایی وارد کند که همچنان با هزینه بالای زندگی مواجه هستند.

اندی برنهام، نخست‌وزیر جدید انگلیس، اعلام کرده است مالیات 5 درصدی برق از اول اکتبر حذف خواهد شد؛ اقدامی که با هدف کاهش فشار هزینه زندگی انجام می‌شود. با این حال، این معافیت شامل هزینه گاز نمی‌شود و افزایش قیمت گاز همچنان می‌تواند سقف کلی قبوض انرژی را بالا ببرد.

مؤسسه کورنوال اینسایت اعلام کرد: افزایش قیمت‌ها ناشی از ادامه ابهام درباره درگیری آمریکا و ایران است و قیمت عمده‌فروشی انرژی برای زمستان آینده به بالاترین سطح نزدیک به 4 سال اخیر رسیده است.

اختلال در حمل‌ونقل دریایی در خاورمیانه و صادرات گاز طبیعی مایع از قطر، یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان گاز جهان، در کنار افزایش تقاضای برق در اروپا به دلیل موج‌های گرما، قیمت جهانی گاز را به‌شدت افزایش داده است.

کورنوال اینسایت پیش‌بینی می‌کند سقف قیمت تعیین‌شده از سوی نهاد تنظیم‌گر انرژی انگلیس موسوم به «آفجم»، در ماه اکتبر برای یک خانوار با مصرف معمولی به 1729 پوند در سال برسد؛ رقمی که 66 پوند بیشتر از سقف 1663 پوندی ماه ژوئیه است.

سخنگوی دولت انگلیس گفت مقابله با بحران هزینه زندگی همچنان اولویت دولت است. دولت علاوه بر حذف مالیات برق از اکتبر، بخشی از هزینه‌های اضافی را جابه‌جا کرده تا در ماه آوریل حدود 150 پوند از قبض متوسط خانوارها کم شود و همچنین دامنه طرح «تخفیف خانه‌های گرم» برای حمایت از آسیب‌پذیرترین خانوارها را گسترش داده است.

سقف قیمت انرژی آفجم هر 3 ماه یک‌بار و بر اساس فرمولی تعیین می‌شود که علاوه بر قیمت عمده‌فروشی انرژی، هزینه شبکه و عوارض زیست‌محیطی و اجتماعی را نیز در نظر می‌گیرد. آفجم قرار است سطح جدید سقف قیمت را تا 26 اوت اعلام کند./تسنیم


۱ ساعت قبل / سایت تجارت نیوز

روایت فایننشال تایمز از تقلای لیبی برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی در حوزه نفت و گاز / چگونه طلای سیاه می‌تواند هم تهدید باشد و هم فرصت؟

به گزارش تجارت نیوز، فایننشال تایمز با انتشار یادداشتی نوشت: لیبی برای توسعه منابع نفت و گاز خود و بازگشت به جایگاه یکی از تولیدکنندگان بزرگ نفت خام جهان، به ۳۰ تا ۴۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد. این موضوع را رئیس شرکت ملی نفت لیبی اعلام کرده است. لیبی به دنبال جذب فرصت ها

به نوشته این نشریه این کشور شمال آفریقا که میان دولت‌ها و دولت‌های رقیب در شرق و غرب تقسیم شده، بر اساس داده‌های اداره اطلاعات انرژی آمریکا، بزرگ‌ترین ذخایر اثبات‌شده نفت در قاره آفریقا را در اختیار دارد و در سال‌های اخیر نیز توانسته توجه شمار زیادی از شرکت‌های بین‌المللی نفتی را که به دنبال فرصت‌های جدید هستند، به خود جلب کند.

مسعود سلیمان، رئیس شرکت ملی نفت لیبی (NOC)، با این حال، گفت پیشرفت در این حوزه به دلیل کمبود سرمایه با مانع مواجه شده است. او در گفت‌وگو با فایننشال تایمز ادعا کرد: «ما منابع دست‌نخورده زیادی داریم. به سرمایه قابل‌توجهی، بین ۳۰ تا ۴۰ میلیارد دلار، نیاز داریم.»

سلیمان هدفی «بلندپروازانه اما واقع‌بینانه» را دنبال می‌کند و قصد دارد تولید نفت لیبی را از حدود ۱.۴ میلیون بشکه در روز در حال حاضر به ۲ میلیون بشکه در روز تا سال ۲۰۳۰ افزایش دهد. او گفت بیش از ۶۰ میدان نفت و گاز در لیبی کشف شده‌اند، اما هنوز توسعه نیافته‌اند.

شرکت‌های خارجی از جمله انی، توتال‌انرژیز، شورون و کونوکو فیلیپس در لیبی فعال هستند، اما سرمایه‌گذاری در این کشور به دلیل بی‌ثباتی سیاسی، نگرانی درباره فساد و حکمرانی و همچنین کمبود منابع مالی در شرکت ملی نفت، با کندی مواجه شده است.

رئیس شرکت ملی نفت لیبی در حالی هدف افزایش تولید به ۲ میلیون بشکه در روز تا سال ۲۰۳۰ را «بلندپروازانه اما واقع‌بینانه» می‌داند که مجموعه‌ای از حملات پهپادی در ماه جاری، پالایشگاه نفت زاویه در غرب لیبی را نیز هدف قرار داد. در جریان این حملات، یک مخزن ذخیره بنزین آتش گرفت و بخش‌های دیگری از این تأسیسات نیز آسیب دید. یک نیروگاه برق در نزدیکی پالایشگاه نیز هدف حمله پهپادی قرار گرفت.مقام‌های طرابلس تاکنون گروه مسئول این حملات را معرفی نکرده‌اند، اما بخش بزرگی از غرب لیبی تحت کنترل گروه‌های مسلح و شبه‌نظامیان قرار دارد. چرایی عدم تمایل سرمایه‌گذاران

سلیمان گفت این حملات در یک «منطقه جغرافیایی محدود» رخ داده و «توسط تعداد اندکی قانون‌شکن» انجام شده است؛ افرادی که دولت در تلاش است آنها را «خنثی» کند. او افزود تمام محل‌های سرمایه‌گذاری نفت و گاز «در فاصله زیادی از مناطق تنش قرار دارند و از امنیت قدرتمندی برخوردارند».

بر اساس قراردادهای مشارکت در تولید در لیبی، شرکت ملی نفت موظف است سهم خود از هزینه‌های توسعه پروژه‌ها را تامین کند؛ مساله‌ای که در صورت تاخیر دولت در تامین منابع مالی، پروژه‌ها را در برابر کمبود سرمایه آسیب‌پذیر می‌کند.

سلیمان براین باور است که شرکت ملی نفت به همین دلیل در حال بررسی بازگشت به قراردادهای امتیازی است؛ قراردادهایی که در آنها سرمایه‌گذاران بخش بیشتری از هزینه‌های اولیه پروژه را بر عهده می‌گیرند.

او خاطر نشان کرد: «ما در حال بررسی تغییر مدل تجاری میان NOC و شرکای بین‌المللی خود هستیم. ما از کمبود منابع مالی رنج می‌بریم و این مسئله پروژه‌های توسعه‌ای ما را به‌شدت به تأخیر انداخته است».

به گفته او، شرکت ملی نفت در حال بررسی این موضوع است که آیا باید «به قراردادهای امتیازی بازگردیم» یا شرایط فعلی قراردادهای مشارکت در تولید را به گونه‌ای اصلاح کنیم که سرمایه‌گذاران بتوانند منابع مالی بیشتری را تامین کنند.

در یکی از نمونه‌های اولیه این تغییر احتمالی، شرکت ملی نفت در ماه ژوئیه قراردادی برای بلوک موسوم به منطقه ۴۷ با شرکت قطری UCC Holding امضا کرد. این شرکت تحت مدیریت برادران الخیّاط، میلیاردرهای سوری-قطری، قرار دارد. این قرارداد بدون برگزاری دور رقابتی صدور مجوز منعقد شد.

سلیمان گفت: «هیچ فرآیند مناقصه‌ای وجود نداشت؛ مذاکرات به‌صورت مستقیم انجام شد».او از این قرارداد دفاع کرد و گفت دلیل آن این است که UCC و شرکای آن هزینه‌های پروژه را تامین خواهند کرد و پس از گذشت ۱۰ سال، سهم شرکت ملی نفت از تولید افزایش خواهد یافت.

سلیمان همچنین تاکید کرد که شرکت ملی نفت قصد دارد دو حسابرس خارجی، یعنی K2 Integrity و KBR، را برای افزایش اطمینان شرکت‌های خارجی نسبت به شفافیت فعالیت‌های خود منصوب کند.

به گفته او: «ما توانسته‌ایم اعتماد شرکای خود را دوباره به دست آوریم. آنها از شفافیت و حکمرانی [شرکت] رضایت دارند.»

توانایی لیبی برای جذب سرمایه همچنین تحت تاثیر ساختار سیاسی چندپاره این کشور قرار دارد. بیشتر بزرگ‌ترین میادین نفتی و پایانه‌های صادراتی لیبی در مناطقی قرار گرفته‌اند که تحت کنترل خلیفه حفتر، فرمانده قدرتمند شرق کشور، است.

در غرب نیز دولت وحدت ملی مستقر در طرابلس که از سوی سازمان ملل به رسمیت شناخته شده، با حمایت مجموعه‌ای از گروه‌های مسلح فعالیت می‌کند. حفتر و نیروهای مسلح تحت فرمان او در مقاطع مختلف، میادین نفتی و بنادر صادراتی را مسدود کرده‌اند. هیات کارشناسان منصوب سازمان ملل متحد در ماه مارس اعلام کرد گروه‌های مسلح مرتبط با محافل حاکم در شرق و غرب لیبی، توانایی خود برای اعمال کنترل بر شرکت ملی نفت را افزایش داده‌اند. چالش‌های لیبی

سلیمان خاطرنشان کرد همه طرف‌ها در کشور چندپاره لیبی بر اهمیت حفظ شرکت ملی نفت به‌عنوان یک نهاد ملی واحد اتفاق نظر دارند، اما در عین حال اذعان کرد که این شرکت تحت فشار قرار دارد.

به باور او: «ما روابط خوبی داریم و به شرق و غرب کشور سفر می‌کنیم و به‌صورت رودررو با بازیگران اصلی گفت‌وگو می‌کنیم».

او افزود سرمایه‌گذاران خارجی نیز برای تسهیل فعالیت‌های خود مجبورند با گروه‌ها و جناح‌هایی که کنترل مناطقی را که پروژه‌های آنها در آنجا قرار دارد، در اختیار دارند، ارتباط برقرار کنند.

مشکلات مالی شرکت ملی نفت حتی با وجود افزایش قیمت نفت در جریان جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران و همچنین تصویب بودجه ملی اخیر که حدود ۲ میلیارد دلار برای هزینه‌های عملیاتی این شرکت اختصاص داده است، همچنان ادامه دارد.

سلیمان خاطرنشان کرد این مبلغ کافی نیست و شرکت ملی نفت خواهان آن است که ۶ تا ۷ دلار از هر بشکه نفت تولیدشده را برای تامین هزینه‌های عملیاتی خود در اختیار داشته باشد.

شرکت ملی نفت همچنین حدود ۸۰ درصد سوخت مورد نیاز لیبی را با قیمت‌های بین‌المللی وارد می‌کند، در حالی که این سوخت را در بازار داخلی با قیمت‌هایی به‌شدت یارانه‌ای می‌فروشد.

هم‌زمان، بر اساس گزارش کارشناسان سازمان ملل، یک تجارت گسترده و پرسود قاچاق سوخت در مقیاسی عظیم در لیبی جریان دارد که تحت کنترل گروه‌های مسلحی است که از حمایت مقام‌های ارشد سیاسی در هر دو طرف کشور برخوردارند؛ متغیری که به شدت آسیب‌زا و غیر قابل کنترل است.




 پزشکیان: چه کسی گفته دولت باید بنزین ۱۳۰ هزار تومانی بخرد و ۱۵۰۰ تومان بفروشد؟ - سرمایه و بورس
۲۹ دقیقه قبل / سایت سرمایه و بورس

پزشکیان: چه کسی گفته دولت باید بنزین ۱۳۰ هزار تومانی بخرد و ۱۵۰۰ تومان بفروشد؟ - سرمایه و بورس

پزشکیان در واکنش به موضع گیری ها درباره بنزین گفت: چه کسی گفته دولت باید بنزین ۱۳۰ هزار تومانی بخرد و بعد آن را ۱۵۰۰ تومان بفروشد؟

 کالابرگ مرداد حذف شد یا به شهریور افتاد؟/ وقتی ۸۶ میلیون نفر منتظر اعتبار هستند
۶ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

کالابرگ مرداد حذف شد یا به شهریور افتاد؟/ وقتی ۸۶ میلیون نفر منتظر اعتبار هستند

اقتصادنیوز: کالابرگ مردادماه این‌بار با یک تفاوت مهم به دست خانوارها رسید؛ پرداخت مرحله‌ای شد و بخشی از مشمولان باید تا پنجم شهریور منتظر بمانند. همین تغییر کافی بود تا شایعه «حذف کالابرگ مرداد» در فضای عمومی بالا بگیرد، اما دولت می‌گوید کالابرگ حذف نشده است؛ مسئله، تغییر زمان‌بندی شارژ و تعلیق موقت اعتبار برخی خانوارهاست.

 مرز ریمدان ۲۴ ساعته شد
۵ ساعت قبل / سایت تابناک

مرز ریمدان ۲۴ ساعته شد

معاون استاندار سیستان و بلوچستان از عملیاتی شدن فعالیت ۲۴ ساعته ریمدان و قرارداد ۴ همتی ارتقای محور چابهار- ریمدان خبر داد.

 چرا ذرت ۳۷۰ دلاری در بازار ایران گران می‌فروخته می‌شود؟ / چه کسی مجوز ورود گوشت بوفالو به سفره‌های مردم را داد؟
۷ ساعت قبل / سایت تابناک

چرا ذرت ۳۷۰ دلاری در بازار ایران گران می‌فروخته می‌شود؟ / چه کسی مجوز ورود گوشت بوفالو به سفره‌های مردم را داد؟

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام، واردات گسترده ذرت و سویا از کشورهای حاشیه دریای سیاه را یک «ضرورت» نامید و ادعا کرد که این حجم از واردات تنها برای پر کردن خ...

 نحوه برگزاری دوره‌های آموزشی بازار سرمایه
۳ ساعت قبل / سایت صدای بورس

نحوه برگزاری دوره‌های آموزشی بازار سرمایه

دوره های آموزشی شرکت های مالی در روزهای آینده نحوه برگزاری، زمان و موضوعات آن ها مشخص شد.

 کانادا ۷۰ میلیارد دلار برای انرژی پاک و مواد معدنی حیاتی سرمایه‌گذاری می‌کند
۳۴ دقیقه قبل / سایت تجارت نیوز

کانادا ۷۰ میلیارد دلار برای انرژی پاک و مواد معدنی حیاتی سرمایه‌گذاری می‌کند

کانادا با رونمایی از یک برنامه سرمایه‌گذاری نزدیک به ۷۰ میلیارد دلار، قصد دارد جایگاه خود را در بازار جهانی انرژی پاک و مواد معدنی حیاتی تقویت کند. محور این طرح، توسعه نیروگاه‌های برق‌آبی در کبک و نیوفاندلند و لابرادور، ساخت زیرساخت‌های انتقال برق و حمایت از پروژه‌های معدنی است.