قیمت طلا امروز




 سایت نورنیوز / ۴ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۳

ابومحمد جولانی، بمب ساعتی یا متحد ناخواسته اسرائیل است؟

روزنامه یدیعوت آحارانوت در تحلیلی از تغییر رفتار ابومحمد جولانی در سوریه، او را معمایی استراتژیک برای اسرائیل توصیف کرد که میان عملگرایی سیاسی، محدود کردن نفوذ ایران و مطالبه بلندی‌های جولان در نوسان است.
 ابومحمد جولانی، بمب ساعتی یا متحد ناخواسته اسرائیل است؟
نورنیوز- گروه بین الملل: روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارانوت در ویژه نامه آخر هفته خود که امروز جمعه منتشر شد، به صراحت اعلام کرد: در هفته‌ای که ابو محمد جولانی عملگرایی خارق العاده‌ای در زمینه مقابله با حضور روسیه در کشورش از خود نشان داد و موافقت رسمی‌اش با تسلیم باقی مانده برنامه هسته‌ای سوریه را ابراز داشت و بارها و بارها از آمادگی‌اش برای دستیابی به توافق با اسرائیل سخن گفت، اما همچنان یک شخصیت شرور منطقه‌ای محسوب می‌شود و ظاهرا توصیفش به عنوان بمب ساعتی در قالب منافع سیاسی انجام می‌شود.

در ادامه این مقاله که به قلم مایکل میلشتاین تحلیلگر اسرائیلی و تحت عنوان اینگونه سوریه به یک معضل راهبردی برای اسرائیل تبدیل شده، آمده است: این هفته در اسرائیل «رقابتی» رسانه‌ای و عمومی در گرفته بود، مسئله به گزارشی مربوط می‌شود که در آن گفته شده بود کشوری منطقه‌ای  به کشوری دیگر توصیه کرده با اسرائیل توافق‌نامه‌ای امضا  و سپس آن را نقض کند.

پس از این اطلاعات مبهم -که مشخص نبود چه طرف‌هایی در آن دخیل بودند، مذاکرات چه زمانی و در چه سطحی برگزار شده و تا چه اندازه جدی بوده‌اند  بحث‌های داغی دربارهٔ کشور توصیه‌کننده، تردید میان عربستان سعودی، مصر و ترکیه وجود داشت، اما دربارهٔ کشور «توصیه‌شونده»، اجماعی شکل گرفت که آن سوریه است.

نویسنده که  پژوهشگر ارشد اندیشکده دایان در دانشگاه تل آویو  است ادامه داد: در واقع، سوریه تحت رهبری احمد الشرع (ابومحمد جولانی) معمایی است که به معضلی استراتژیک برای اسرائیل تبدیل می‌شود. این رهبر با ریشه‌های جهادی(تکفیری)، که در دسامبر 2024 دمشق را تصرف کرد و بدین‌ترتیب به بیش از نیم قرن حکومت پایان داد، طبقه‌بندی او را به‌عنوان دشمنی روشن که باید با او جنگید دشوار می‌کند.

در ادامه این مطلب آمده است: الشرع خیلی زود لباس نظامی سنتی خود را کنار گذاشت و کت‌وشلوار و کراوات پوشید، و مهم‌تر از آن، برخلاف آنچه از یک جهادی‌ای(تکفیری) که قدرت را در دست می‌گیرد انتظار می‌رود -چنان‌که مثلاً در ایران و غزه دیده شده- رفتار کرد: او به زبانی معتدل سخن می‌گوید، و به چهره‌ای پذیرفته‌شده و حتی محبوب  به‌ویژه در جهان عرب، که او را ابزاری کارامد برای محدودکردن نفوذ ایران در منطقه و ثبات‌بخشی به آن پس از دو دههٔ آشفتگی می‌بیند تبدیل شده است.

از میان تحسین‌کنندگان او، ترامپ جزو شخصیت های برجسته محسوب می‌شود، این در حالی است که این هفته توافقی هم با روسیه متحد اسد امضا کرد و در عین حال تحویل بقایای برنامه هسته‌ای کشورش را هم پذیرفت.

به اعتقاد نویسنده، حاکم جدید سوریه به طور کامل خود را تسلیم خواسته های اسرائیل نکرده است و اظهارات اخیر او در گفتگو با الجزیره که خواهان بازگشت بلندی های جولان در مقابل انجام سازش است مسئله را برای اسرائیل پیچیده می کند.

در بخش دیگری از این پرونده نسبتا طولانی نویسنده تاکید می کند گرچه خصومت شدید او با ایران امیدوار کننده است اما موضع منفی اش در قبال اسرائیل هم باید به دقت لحاظ شود.



 واشنگتن پست: آمریکا در پی کاهش حضور نظامی در خلیج‌فارس پس از جنگ است

واشنگتن پست: آمریکا در پی کاهش حضور نظامی در خلیج‌فارس پس از جنگ است

روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در گزارشی درباره وضعیت نیروها و پایگاه‌های آمریکایی و خسارات وارده به آنها در پی جنگ بی دلیل و تجاوزکارانه علیه ایران گزارش داد: پنتاگون (وزارت جنگ آمریکا) به دنبال کاهش حضور نظامی در خلیج فارس پس از جنگ است.

 ایستاده در غبار؛ قصه مجاهدت رزمندگان حزب‌الله در ارتفاعات علی الطاهر - تسنیم

ایستاده در غبار؛ قصه مجاهدت رزمندگان حزب‌الله در ارتفاعات علی الطاهر - تسنیم

رزمندگان مقاومت درحالی در تپه علی الطاهر ایستادگی می‌کنند که ساکنان کریات شمونه فرار را بر قرار ترجیح داده‌اند

 پولیتیکو: ادعا‌های ترامپ در مورد تنگه هرمز با داده‌های تردد نفتکش‌ها در تضاد است/ حماس حمله اسرائیل به فرودگاه ابوالظهور سوریه را محکوم کرد/ غریب‌آبادی: به زودی توهمات ترامپ را اصلاح می‌کنیم

پولیتیکو: ادعا‌های ترامپ در مورد تنگه هرمز با داده‌های تردد نفتکش‌ها در تضاد است/ حماس حمله اسرائیل به فرودگاه ابوالظهور سوریه را محکوم کرد/ غریب‌آبادی: به زودی توهمات ترامپ را اصلاح می‌کنیم

در پی آغاز جنگ اسرائیل و آمریکا علیه ایران از روز ۹ اسفندماه ۱۴۰۴، تنش‌های گسترده در خاورمیانه و درگیری‌ها میان ایران و آمریکا در تنگه هرمز همچنان ادامه دارد...

 ام اس ناو: ایران زنجیره تأمین ناو آبراهام لینکلن آمریکا را قطع کرد - تسنیم

ام اس ناو: ایران زنجیره تأمین ناو آبراهام لینکلن آمریکا را قطع کرد - تسنیم

یک رسانه خبری آمریکایی از قطع زنجیره تامین ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن آمریکا به دست ایران پرده برداشت.

 غریب‌آبادی به ترامپ: توهمت را اصلاح می‌کنیم

غریب‌آبادی به ترامپ: توهمت را اصلاح می‌کنیم

غریب آبادی به اظهارات ترامپ پیرامون تنگه هرمز واکنش نشان داد.

 تکذیب خبر حمله موشکی یمن به امارات

تکذیب خبر حمله موشکی یمن به امارات

منابع در یمن اخبار منتشر شده در مورد حمله موشکی صنعا به امارات را تکذیب کردند.

 حادثه برای یک کشتی فله‌بر در هنگام عبور از تنگه هرمز

حادثه برای یک کشتی فله‌بر در هنگام عبور از تنگه هرمز

سازمان انگلیسی ناظر بر حوادث دریایی از وقوع حادثه برای یک کشتی فله‌بر در هنگام عبور از تنگه هرمز خبر داد که باعث آسیب به سمت راست کشتی شده است.

 حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان

حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان

منابع خبری از حملات جدید ارتش رژیم صهیونیستی علیه چندین هدف در جنوب لبنان خبر می‌دهند.