قیمت طلا امروز




 سایت نورنیوز / ۵۹ دقیقه قبل

درس عبرت تاریخ از ما

می‌گویند تاریخ آینه عبرت است. عبرت همان پندآموزی و نصیحت است و تاریخ آینه عبرت است، یعنی انسان می‌تواند از تاریخ پند و نصیحت بپذیرد. البته هر موضوع مطرح در تاریخ مشخصات و ویژگی‌های مربوط به خود را دارد و برای یک بار اتفاق می‌افتد؛ زیرا موضوع، افراد، شرایط اجتماعی و... قابل تطبیق نیست.
 درس عبرت تاریخ از ما

نورنیوز-گروه سیاسی: به همین دلیل ابن خلدون، مورخ مشهور، این عبارت را قابل قبول نمی‌داند. اما مطالعه در سیر تاریخی تفکرات و تصمیمات می‌تواند جهت‌گیری‌های لازم را به انسان ارائه کند؛ زیرا مجموعه دانایی‌های انسان از بستر تاریخ به‌طور طبیعی با قیاس قابل درک و نتیجه‌گیری است. شاید بهتر است بگوییم بی‌اعتنایی به مفاهیم تاریخی و عدم استنباط قیاسی از حوادث تاریخ، منتج به جهل برای تصمیم‌گیری می‌شود، وگرنه هیچ تصمیم جدیدی را نمی‌توان منطبق با تصمیمات متخذه در طول تاریخ دانست. اما می‌توان نسبت به حوادث گذشته و تصمیمات متخذه بررسی و در چند محور آنها را مورد توجه قرار داد.

1- پرهیز از خودمحوری: در طول تاریخ افراد بسیاری بوده‌اند که با بزرگ‌نمایی خود پا به عرصه جهانی گذاشته‌اند‌ و صدالبته در ابتدا شاهد توفیقاتی در قتل و غارت و کشورگشایی بوده‌اند، ولی در نهایت‌ با تحمل شکست‌های فاحش نابود شده‌اند. پیروزی‌های مقطعی و تاکتیکی لزوما نمی‌تواند پایه‌ای بر یک پیروزی استراتژیک باشد. شاید ناپلئون و در دوره اخیر صدام حسین نمونه‌هایی از این خودمحوری باشند.

2- پرهیز از اندیشه‌ها و اهداف غیرملموس: در تاریخ بسیار اتفاق افتاده که رهبرانی اندیشه یکپارچه‌سازی، وحدت و القا، همه‌گیرکردن یک ایدئولوژی، یک تفکر یا یک رهبری را داشته‌اند. اندیشه ناپلئون در وحدت فیزیکی اروپا و اندیشه متوهمان مبتکر در جهانی‌کردن اندیشه نازیسم و سلطه بر جهان نمونه‌هایی از آن است. در حالی که در اسلام، قرآن به پیامبر خود حضرت ختمی مرتبت‌(ص) تصریح می‌کند تنها اسلام دین برحق است و تأکید می‌کند که‌ ای پیامبر، تو فقط انذاردهنده هستی، تو بر مردم سلطه و سلطنت نداری.

3- پرهیز از خشونت: سراسر تاریخ مملو است از خشونت‌های وحشتناک و غیرضروری. بسیاری از فتوحات می‌توانست بدون اعمال خشونت‌های غیرلازم صورت گیرد. فتح شهرها و انتقام با قتل‌ عام مردم عادی، کورکردن ساکنان یک شهر، بمباران اتمی ساکنان شهرها و قتل‌عام نیم‌میلیون نفر، بمباران کور شهرها در جنگ جهانی اول و دوم و بسیاری دیگر از این نوع کشتارهای غیرضروری که امروز از درون …



 نامه عراقچی به سازمان ملل؛ تهران خواستار محکومیت فشارهای اقتصادی واشنگتن شد
۵ ساعت قبل / روزنامه ستاره صبح

نامه عراقچی به سازمان ملل؛ تهران خواستار محکومیت فشارهای اقتصادی واشنگتن شد

عباس عراقچی در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل و شورای امنیت، تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران را «تروریسم اقتصادی» خواند و خواستار محکومیت تحریم‌های یکجانبه و ثانویه واشنگتن شد.

 روز ۱۸۰ جنگ | وزیر انرژی آمریکا: در صورت لزوم تأسیسات هسته‌ای ایران را نابود خواهیم کرد!
۱۰ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

روز ۱۸۰ جنگ | وزیر انرژی آمریکا: در صورت لزوم تأسیسات هسته‌ای ایران را نابود خواهیم کرد!

وزیر انرژی آمریکا با بیان اینکه واشنگتن دیپلماسی با تهران را ترجیح می‌دهد، بار دیگر مدعی شد: در صورت لزوم تأسیسات هسته‌ای ایران را نابود خواهیم کرد!

 راه تعامل با جهان را نمی‌بندیم، راه نفوذ بیگانگان را می‌بندیم
۱۳ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

راه تعامل با جهان را نمی‌بندیم، راه نفوذ بیگانگان را می‌بندیم

عضو هیأت‌رئیسه مجلس، با تأکید بر ضرورت مقابله با نفوذ بیگانگان گفت: هدف این طرح بستن راه تعامل با جهان نیست، بلکه ایجاد مرزی روشن میان همکاری‌های سازنده و ارتباطاتی است که می‌تواند منافع و امنیت کشور را تهدید کند.

 مهار تنش بیرونی پیش از رسیدن به سفره مردم
۱۴ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

مهار تنش بیرونی پیش از رسیدن به سفره مردم

در ماه‌های عادی، وقتی از دیپلماسی اقتصادی سخن می‌گوییم، معمولاً ذهن به سمت افزایش صادرات، جذب سرمایه‌گذاری، برگزاری کمیسیون‌های مشترک و توسعه روابط تجاری می‌رود. اما شرایط بحرانی تعریف متفاوتی از دیپلماسی اقتصادی به دست می‌دهد.

 درخشش «هویت ایران» در میانه جنگ
۱ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

درخشش «هویت ایران» در میانه جنگ

نمایه ایران پساجنگ چه تصویر و چه تحلیلی از جامعه، سیاست و روابط خارجی ایران ساخته است؟ هر چه که هست، جنگ رمضان باز هم کاستی‌ها، ادراکات و برساخت‌های روانشناختی و جامعه‌شناسی از ایرانیان را برجسته کرد.

 چگونه جنگ ترامپ با ایران، سیاست خارجی آمریکا را به خطر انداخته است
۱۰ ساعت قبل / سایت اطلاعات آنلاین

چگونه جنگ ترامپ با ایران، سیاست خارجی آمریکا را به خطر انداخته است

تقریباً شش ماه پس از پرتاب اولین بمب‌های ایالات متحده، دونالد ترامپ اکنون چنان بر جنگ ایران متمرکز شده که ظاهراً حاضر است کل سیاست خارجی خود را زیر و رو کند و سایر اهدافش را در این مسیر به خطر بیندازد.



دیپلماسی چکمه ‌ در منطقه خاکستری
روزنامه اعتماد

دیپلماسی چکمه ‌ در منطقه خاکستری

وضعیت نه جنگ، نه صلح بین ایران و امریکا امکان چرخش ناگهانی بین جنگ یا صلح را رقم می زند. تهران و واشنگتن در سخت ترین سطح به دنبال وزن کشی در چارچوب جنگ ترکیبی تمام عیار هستند. هر کدام از طرفین می خواهند در این تقابل ماتریسی به سطح بالاتری از منافع دست پیدا کنند. حضور فیلد مارشال ارتشبد عاصم منیر در تهران، دقیقا در نقطه ای از تاریخ منطقه ای رخ می دهد که دیپلماسی سیاسی کلاسیک به انتهای کارایی خود رسیده و جای خود را به دیپلماسی چکمه ها داده است. سفر بالاترین مقام نظامی اسلام آباد به پایتخت ایران، …
آقای جبلی صدا و سیما مسوول سیاست خارجی کشور شده است؟
سایت روزنو

آقای جبلی صدا و سیما مسوول سیاست خارجی کشور شده است؟

سؤال از همین‌جا آغاز می‌شود که وقتی وزارت خارجه یک حرف می‌زند و رسانه رسمی کشور تصویری دیگر به جهان نشان می‌دهد، سیاست خارجی ایران را چه کسی نمایندگی می‌کند؟
سرمقاله وطن امروز/ چرا آمریکا ایران را نمی‌شناسد؟ | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله وطن امروز/ چرا آمریکا ایران را نمی‌شناسد؟ | آخرین خبر

وطن امروز/ «چرا آمریکا ایران را نمی‌شناسد؟» عنوان یادداشت روز در روزنامه وطن امروز به قلم محسن ردادی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: در روزهای گذشته، انتشار 2 خبر متناقض، پرده از یک واقعیت بزرگ و پنهان در ساختار حاکمیتی آمریکا برداشت. خبر نخست، ادعای رسانه‌ها و تحلیلگران غرب (نظیر لری جانسو
سرمقاله شرق/ درس عبرت تاریخ از ما | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله شرق/ درس عبرت تاریخ از ما | آخرین خبر

شرق/ «درس عبرت تاریخ از ما» عنوان سرمقاله در روزنامه شرق به قلم هاشمی طبا است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: می‌گویند تاریخ آینه عبرت است. عبرت همان پندآموزی و نصیحت است و تاریخ آینه عبرت است، یعنی انسان می‌تواند از تاریخ پند و نصیحت بپذیرد. البته هر موضوع مطرح در تاریخ مشخصات و ویژگی‌های مربو
دولت و تدبیر کاهش هزینه بحران
سایت ایران آنلاین

دولت و تدبیر کاهش هزینه بحران

عملکرد دولت پزشکیان و وزیر خارجه در شرایط ویژه‌ای که در آن قرار داریم از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است.
«طرد اقتصادی ایران» هم طرد می‌شود
سایت جوان آنلاین

«طرد اقتصادی ایران» هم طرد می‌شود

روزنامه تلگراف: پروژه طرد اقتصادی ایران محکوم به شکست است چرا که امریکا دیگر نفوذ یک یا دو دهه قبل خود در اعمال محاصره اقتصادی جهانی علیه دشمنانش را ندارد.