قیمت طلا امروز




 سایت نورنیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۲۱

معمار اقتصاد نوین چین درگذشت

ژو رونگجی، نخست‌وزیر پیشین چین و از چهره‌های کلیدی اصلاحات اقتصادی این کشور که در مسیر تبدیل چین به دومین اقتصاد جهان نقش داشت، درگذشت.
 معمار اقتصاد نوین چین درگذشت
نورنیوز-گروه بین الملل: ژو رونگجی از سال ۱۹۹۳ معاون نخست‌وزیر و از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۳ نخست‌وزیر چین بود و در یکی از مهم‌ترین دوره‌های گذار اقتصادی این کشور از اقتصاد برنامه‌ریزی‌شده به اقتصاد بازار سوسیالیستی، نقشی محوری ایفا کرد.

وی در دوره‌ای زمام امور اقتصادی چین را بر عهده گرفت که روند اصلاحات و سیاست «اصلاح و گشایش» که از سال ۱۹۷۸ آغاز شده بود و پس از تحولات سال ۱۹۸۹ با موانع جدی روبه‌رو شده بود.

این مقام پیشین چینی با اجرای اصلاحات گسترده در شرکت‌های دولتی، نظام مالیاتی و ساختار اداری، روند اصلاحات اقتصادی را با قدرت ادامه داد.

یکی از مهم‌ترین دستاوردهای دوران نخست‌وزیری ژو، نقش وی در پیوستن پکن به سازمان تجارت جهانی در سال ۲۰۰۱ بود؛ اقدامی که زمینه افزایش صادرات و ورود سرمایه‌گذاری خارجی به این کشور را فراهم کرد و به تثبیت جایگاه چین به‌عنوان یکی از قطب‌های اصلی تولید جهان انجامید.

ژو همچنین اصلاحات گسترده‌ای را در شرکت‌های دولتی چین اجرا کرد؛ بطوری که شرکت‌های بزرگ دولتی را تجمیع و بسیاری از شرکت‌های کوچک‌تر و ناکارآمد را تعطیل، ادغام یا خصوصی کرد.

با این حال، اصلاحات این مقام سابق چینی پیامدهای اجتماعی قابل توجهی نیز داشت؛ بطوری که بازسازی شرکت‌های دولتی باعث از دست رفتن شغل میلیون‌ها کارگر و کاهش یا حذف برخی خدمات و مزایای اجتماعی آنان شد و موجی از نارضایتی و اعتراض را به دنبال داشت.

درکنار این اقدمات، وی نظام مالیاتی اصلاح کرد که براساس آن، استان‌ها سهم بیشتری از درآمدهای مالیاتی خود را به دولت مرکزی واگذار کردند. این اصلاحات قدرت و کنترل پکن بر مناطق مختلف چین را افزایش داد اما در بلندمدت وابستگی دولت‌های محلی به فروش زمین و توسعه ساخت‌وساز را بیشتر کرد

ژو همچنین ساختار اداری دولت را کوچک کرد و شمار کارکنان دولتی را به میزان قابل توجهی کاهش داد. رویکرد عمل‌گرایانه، پشتکار و توانایی او در اجرای اصلاحات، تحسین «دنگ شیائوپینگ» رهبر وقت چین را نیز به همراه داشت.

ژو رونگجی علاوه بر اصلاحات اقتصادی، در مبارزه با فساد نیز رویکردی سختگیرانه داشت. در دوران نخست‌وزیری او، مقام‌های دولتی، حزبی و نظامی متعددی تحت پیگرد قرار گرفتند و یکی از بزرگ‌ترین پرونده‌های قاچاق در چین به سرنگونی «لای چانگ‌شینگ»، از چهره‌های اصلی قاچاق در این کشور، انجامید.



 واکنش محسن رضایی به ادعای ترامپ درباره مالکیت بر تنگه هرمز

واکنش محسن رضایی به ادعای ترامپ درباره مالکیت بر تنگه هرمز

دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ناتوانی آمریکا در بازگشایی تنگه هرمز و ادعای مالکیت بر آن، از فاصله ۷۰۰۰ مایلی بین واشنگتن و خود تنگه بیشتر است.

 گفت‌وگوی بن زاید و ترامپ درباره تحولات منطقه و امنیت تنگه هرمز

گفت‌وگوی بن زاید و ترامپ درباره تحولات منطقه و امنیت تنگه هرمز

رئیس امارات و رئیس‌جمهور آمریکا در تماسی تلفنی درباره همکاری‌های دوجانبه، تحولات خاورمیانه و حوادث اخیر برای کشتی‌های اماراتی در تنگه هرمز گفت‌وگو کردند.

 کره شمالی به آمریکا و کره جنوبی هشدار داد | تماسی که جزئیاتش فاش نشد

کره شمالی به آمریکا و کره جنوبی هشدار داد | تماسی که جزئیاتش فاش نشد

کره شمالی رزمایش‌های نظامی آمریکا و کره جنوبی را محکوم و اعلام کرد که به اقدامات مربوط به حق دفاع از خود برای مقابله با تهدیدهای نظامی این دو کشور ادامه خواهد داد.

 تفاهم نانوشته برای عقب نشینی آمریکا از خلیج فارس

تفاهم نانوشته برای عقب نشینی آمریکا از خلیج فارس

آرمان امروز-سرویس بین الملل: یکی از محورهای اصلی بررسی وزارت دفاع آمریکا، احتمال کاهش نیروها در خلیج فارس است؛ منطقه‌ای که پایگاه‌های بزرگ برون‌مرزی آمریکا طی ماه‌ها حملات ایران آسیب‌های گسترده‌ای دیده‌اند. دو فرد مطلع از این بررسی گفتند خسارت واردشده به این تأسیسات فرصتی کم‌سابقه برای پنتاگون ایجاد کرده تا درباره میزان و شکل [ ]

 پشت نیروی چندملیتی سنتکام، کدام بحران پنهان شده است؟

پشت نیروی چندملیتی سنتکام، کدام بحران پنهان شده است؟

سنتکام از تشکیل نخستین نیروی چندملیتی پهپادهای تهاجمی در منطقه خبر داده؛ طرحی که با ترکیب سامانه‌های بدون‌سرنشین هوایی، دریایی و زیرسطحی، همزمان با فرسایش توان تسلیحاتی آمریکا، تلاشی برای بازآرایی حضور نظامی و انتقال هزینه‌های آن به متحدان است.

 ادعای ارتش صهیونیستی درباره هدف قرار دادن رهبران حماس در غزه

ادعای ارتش صهیونیستی درباره هدف قرار دادن رهبران حماس در غزه

ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شد در حملات امروز خود به شهر غزه، رهبران حماس را هدف قرار گرفته است.

 اذعان برنهام به مشارکت انگلیس در حملات پهپادی اوکراین به روسیه

اذعان برنهام به مشارکت انگلیس در حملات پهپادی اوکراین به روسیه

نخست‌وزیر بریتانیا اذعان کرد اوکراین در حملات اخیر به روسیه از پهپادهای انگلیسی استفاده کرده است.

 افول اعتبار واشنگتن

افول اعتبار واشنگتن

دونالد ترامپ در دوره دوم ریاست‌جمهوری خود بخش زیادی از وقتش را صرف ضربه زدن به متحدان آمریکا، تحقیر رهبران آنها و استفاده از روابط امنیتی چند دهه‌ای برای تسویه‌حساب‌های شخصی و سیاسی کرده است.