قیمت طلا امروز




 سایت مشرق / ۳ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۷

قیمت نفت به بیش از ۹۱ دلار رسید

قیمت نفت برنت در سایه تشدید تنش‌ها به ۹۱ دلار و۵۴ سنت در هر بشکه رسید.
 قیمت نفت به بیش از ۹۱ دلار رسید

به گزارش مشرق و به نقل از رویترز؛ قیمت نفت روز سه‌شنبه افزایش یافت. هر بشکه نفت خام برنت با ۶۷ سنت (معادل ۰.۷ درصد) افزایش، به۹۱.۵۴ دلار رسید. همچنین هر بشکه نفت خام وست تگزاس اینترمیدیت ایالات متحده نیز با ۷۵ سنت افزایش، ۸۵.۲۵ دلار معامله شد، اما از سقف روزانه خود که بیش از یک درصد افزایش داشت و به ۸۵.۳۷ دلار رسید، کمی عقب‌نشینی کرد. این در حالی است که روز دوشنبه قیمت این شاخص به بالاترین سطح خود از ۳۰ ژوئیه (۸ مرداد) رسیده بود. زیرا چشم‌انداز حصول توافقی برای پایان دادن به جنگ در خاورمیانه کمرنگ‌تر شد.

یک مقام ارشد ایرانی روز دوشنبه به رویترز گفت که با متوقف شدن تلاش‌ها برای دستیابی به توافقی دائمی برای پایان جنگ، ایران به وضعیت «کاملاً تهاجمی» نظامی تغییر رویکرد خواهد داد. این در حالی است که واشنگتن تمدید توافق آتش‌بس موقت را رد کرده است.

تیم واترر، تحلیلگر ارشد بازار در کیسی‌ام، در این باره گفت: «قیمت نفت در ابتدای هفته جهش کرد، زیرا روابط آمریکا و ایران به‌طور فزاینده‌ای شکننده به نظر می‌رسد. به نظر نمی‌رسد که توافقی برای بازگشایی تنگه هرمز در افق باشد و شمار محموله‌های عبوری همچنان بسیار ناچیز است.»

داده‌های ردیابی کشتی‌ها نشان می‌دهد که روز سه‌شنبه یک پرتابه به یک کشتی در حال عبور از تنگه هرمز اصابت کرده است. این تازه‌ترین حمله در میان حملاتی است که باعث شده تعداد ترددها با وجود افزایش جزئی نسبت به آخر هفته، همچنان در حد تک‌رقمی باقی بماند.

یحیی سریع، سخنگوی نظامی یمن، در پیام‌رسان تلگرام اعلام کرد که این گروه به کشتی‌هایی که آنها را یک کشتی نظامی سعودی و چهار کشتی اسکورت آن در دریای سرخ توصیف کردند، موشک شلیک کرده است.

نوسانات قیمت نفت تداوم دارد

سوورو سارکار، رئیس بخش تحقیقات انرژی بانک دی‌بی‌اس، گفت: «عدم حصول هرگونه توافق، بر انتظارات قیمت نفت در سه‌ماهه چهارم سال جاری و حتی در سال ۲۰۲۷ تأثیر خواهد گذاشت، تا زمانی که این ابهامات مربوط به توافق ادامه دارد، انتظار می‌رود قیمت نفت در کوتاه‌مدت در محدوده ۸۰ تا ۱۰۰ دلار در هر بشکه نوسان داشته باشد.

ایران به‌طور جداگانه با عمان درباره توافقی برای مدیریت تنگه هرمز مذاکره کرده و می‌گوید که به توافق نزدیک شده‌اند. اما دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در واکنش به این مذاکرات، این کشور حاشیه خلیج فارس را که شریک امنیتی دیرینه ایالات متحده است، به بمباران تهدید کرد.

نظرسنجی مقدماتی رویترز که روز دوشنبه منتشر شد، نشان داد که انتظار می‌رود ذخایر نفت خام آمریکا در هفته گذشته، همراه با موجودی محصولات پالایشی، کاهش یافته باشد.



۶ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

رشد 6 درصدی قیمت نفت در هفته ای که گذشت - تسنیم

اقتصادی

 به گزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل از  رویترز؛  قیمت نفت خام در سایه افزایش تنش‌ها در خاورمیانه افزایش یافت، پس از آنکه  رئیس‌ متجاوز آمریکا ، شرکای تجاری ایران را به اعمال تحریم‌های اقتصادی تهدید کرد و این امر انتظارات برای کاهش عرضه در هفته‌های آینده را افزایش داد.

نفت خام برنت، شاخص بین‌المللی نفت خام، با 61 سنت (معادل 0٫65 درصد) افزایش، در سطح 94٫39 دلار در هر بشکه بسته شد. نفت خام وست تگزاس اینترمدیت (WTI) آمریکا نیز با 23 سنت (معادل 0٫26 درصد) افزایش، در سطح 87٫06 دلار در هر بشکه به کار خود پایان داد.

شاخص برنت در این هفته 6٫39 درصد و نفت سبک آمریکا  5٫66 درصد رشد داشته‌اند و هر دو در جلسه معاملاتی قبلی به بالاترین سطح خود از 24 ژوئیه دست یافتند.

با  افزایش حوادث مربوط به کشتیرانی و اقدامات تلافی‌جویانه در برابر تحریم‌های اقتصادی  و همچنین  در شرایطی که که ترافیک عبوری از تنگه هرمز همچنان بسیار پایین‌تر از سطح عادی است افزایش قیمت نفت می‌تواند تشدید شود؛ همچنین «فیل فلین»، تحلیلگر ارشد شرکت رایس فیوچرز گروپ گفت: راه‌های جایگزین و منابع عرضه در حالی یافت می‌شوند که  عرضه انرژی در تنگه هرمز همچنان تحت فشار است.

قیمت نفت به دلیل نگرانی‌ها در مورد ادامه محدودیت عرضه از سوی تولیدکنندگان عمده نفت مانند عربستان سعودی، عراق، امارات متحده عربی و کویت، افزایش یافته است همچنین توافق صلح قبلی بین ایالات متحده و ایران این هفته منقضی شد و هیچ یک از دو طرف تلاشی برای ازسرگیری مذاکرات انجام ندادند.

ادامه اختلال در عرضه

براساس داده‌های شرکت کپلر هفت کشتی تجاری روز پنجشنبه از تنگه هرمز عبور کردند که تنها نصف تعداد روز قبل بود؛پیش از آغاز حملات آمریکا و اسرائیل علیه  ایران در اواخر فوریه، تنگه هرمز حدود یک پنجم از عرضه جهانی نفت و گاز طبیعی مایع را مدیریت می‌کرد. با نزدیک شدن به شش‌مین ماه جنگ، اختلالات در جریان انرژی از این آبراه همچنان پابرجاست.

همچنین در  اروپا، «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس‌جمهور اوکراین، روز جمعه اعلام کرد که ارتش این کشور یک پالایشگاه نفت روسیه را در شهر «پرم» واقع در بیش از 1600 کیلومتری (1000 مایل) مرز اوکراین، در شب گذشته هدف قرار داده است؛‌با توجه به افزایش تنش‌ها در خاورمیانه و اروپا به نظر می‌رسد افزایش قیمت نفت همچنان تداوم داشته باشد.

انتهای پیام/  


۳۸ دقیقه قبل / روزنامه تعادل

ادعای تازه ترامپ درباره گزینه نظامی علیه ایران

 او همچنین مدعی شد که ایرانی‌ها دیگر پول ندارند و به پلیس و ارتش حقوق نمی‌دهند. همچنین تورم در ایران به ۳۰۰ درصد رسیده است و آمریکا کنترل تنگه هرمز را در دست دارد.

ترامپ با مطرح کردن ادعای عجیب تورم ۳۰۰ درصدی در ایران، سعی دارد فضای روانی علیه اقتصاد کشور ایجاد کند؛ عددی که هیچ سنخیتی با واقعیت‌های اقتصادی ندارد و صرفاً مصرف داخلی برای کارزار انتخاباتی او دارد.

همچنین وی در پاسخ به پرسشی درباره روی آوردن ایران به جنگ اقتصادی و احتمال محدود شدن گزینه‌های نظامی واشنگتن، این برداشت را رد کرد و گفت: «نه، اصلاً. این‌طور نیست.»

او همچنین مدعی شد ایران تمایل زیادی به توافق دارد، اما هنوز برای انجام «توافق درست و مناسب» آماده نیست. «من فقط توافق‌های خوب انجام می‌دهم.»

منبع: تسنیم


۵۲ دقیقه قبل / روزنامه تعادل

پیام عراقچی خطاب به ترامپ: این فیلم را قبلا دیده‌ایم

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به ادعای دولتمردان آمریکایی در خصوص وضع کمرشکن‌ترین عملیات اقتصادی تاریخ علیه مردم ایران، واکنش نشان داد.

عراقچی با انتشار تصویری از پیام ۱۴ سال پیش باراک اوباما، رئیس جمهور وقت ایالات متحده آمریکا نوشت:

۱۴سال پیش: «فلج‌کننده‌ترین تحریم‌های تاریخ.» شکست خورد.

 سال پیش: «فشار حداکثری.» شکست خورد.

۵ماه پیش: «تسلیم بی‌قیدوشرط.» شکست خورد.

امروز: «کمرشکن‌ترین عملیات اقتصادی تاریخ.» این هم محکوم به شکست است.

این فیلم را قبلاً دیده‌ایم؛ همان داستان همیشگی، فقط با قلدر‌های متفاوت.

باراک اوباما، مهرماه ۱۳۹۱ با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی توییتر از معاون وقت خود جو بایدن در مورد تحریم‌ها علیه ایران نقل کرده‌بود: «این‌ها فلج‌کننده‌ترین تحریم‌ها در تاریخ تحریم‌ها هستند. نقطه سر خط.»




 مچ‌اندازی ارزی در امارات
۹ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

مچ‌اندازی ارزی در امارات

در روزهای اخیر، مهلت ۶۰ روزه ایران در تفاهم با آمریکا به پایان رسید. واشنگتن در واکنش، تحریم مهم‌ترین دروازه‌های تجاری و مالی ایران و در راس آنها دبی را در دستور کار قرار داد. این اقدام آمریکا، دو گزینه پیش‌ روی دبی قرار می‌دهد؛ نخست، پذیرش تحریم‌ها و از دست دادن بخشی از تجارت با ایران و دوم، تداوم تجارت و پذیرش چالش‌هایی که آمریکا ایجاد خواهد کرد. با این حال، گفت‌وگوی «دنیای اقتصاد» با یکی از صرافان فعال در دبی نشان می‌دهد که با وجود افزایش ریسک‌ها و محدودیت‌ها، فعالیت‌ها تاکنون ادامه داشته و مسدود کردن نقل و انتقال ارزی ایران با امارات با چالش‌های مهمی روبه‌رو است.

 مصداق شکست بازار
۹ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

مصداق شکست بازار

کالای عمومی کالایی است که منافع آن معطوف به غیر است؛ این کالا غیرشفاف است و نمی‌توان کسی را از مصرف آن مستثنا کرد. این کالا همچنین رقابت‌پذیر نیست؛ ازاین‌رو منحنی‌های معمول عرضه و تقاضا برای آن قابل استفاده نیستند و هزینه تمام‌شده آن نیز بر اساس چارچوب‌های معمول هزینه تمام‌شده در اقتصاد خرد محاسبه نمی‌شود. تولید و تهیه کالای عمومی یک هزینه کلی دارد و پس از تولید، همگان می‌توانند از آن استفاده کنند و هزینه تولید نهایی آن به صفر نزدیک می‌شود. همین که کالای عمومی، مانند نظم عمومی، تولید و عرضه شد، همه مردم، خواه‌ناخواه، از آن استفاده می‌کنند.

 اتابک هم کاتب سند کیفیت خودرو شد؛ سیاهه‌ای تازه در دفتر ناکارآمدی
۱۲ ساعت قبل / سایت اسب بخار

اتابک هم کاتب سند کیفیت خودرو شد؛ سیاهه‌ای تازه در دفتر ناکارآمدی

اتابک هم کاتب سند کیفیت خودرو شد؛ سیاهه‌ای تازه در دفتر ناکارآمدی | اسب بخار |

 احتمال خاموشی یا قطعی گاز در زمستان / در فصل سرد سال چه محدودیت‌هایی در انتظار مردم و صنایع است؟
۳۶ دقیقه قبل / سایت تجارت نیوز

احتمال خاموشی یا قطعی گاز در زمستان / در فصل سرد سال چه محدودیت‌هایی در انتظار مردم و صنایع است؟

حمله به تاسیسات پارس جنوبی در حالی بخشی از ظرفیت تولید گاز کشور را از مدار خارج کرده که ایران پیش از این نیز با کسری روزانه حدود 400 میلیون مترمکعب گاز در پیک مصرف مواجه بود. حال با افزایش ناترازی، نگرانی‌ها بابت تشدید محدودیت‌ها در زمینه قطعی برق و گاز صنایع و شبکه خانگی جدی‌تر شده است.

 تلاطم بورس در مرز حساس
۹ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

تلاطم بورس در مرز حساس

بورس تهران پس از رشد 60درصدی از ابتدای سال، اکنون در آستانه ورود شاخص کل به کانال ۶‌میلیون واحدی با احتیاط بیشتری حرکت می‌کند. نزدیک شدن به این مرز روانی، از یک‌سو میل برخی معامله‌گران به شناسایی سود را افزایش داده و از سوی دیگر، بخشی از سرمایه‌گذاران همچنان به تداوم روند صعودی امیدوارند. همین وضعیت، بازار را در نقطه‌ای مردد قرار داده است. با وجود چهارمین هفته متوالی مثبت بورس، دو سناریو برای مسیر پیش‌روی بازار سهام مطرح است. در سناریوی نخست، عطش خریداران می‌تواند عرضه‌های ایجادشده در بازار را جذب کند و تداوم حضور ارزش معاملات در سطوح بالا نیز می‌تواند به عبور شاخص از مرز ۶‌میلیون واحد و رسیدن به ارتفاعات بالاتر منجر شود. اما در سناریوی دیگر، رشدهای اخیر زمینه شناسایی سود را فراهم می‌کند و کاهش قدرت تقاضا می‌تواند شاخص را وارد فصل جدیدی از نوسان و استراحت کند. کارشناسان معتقدند، واکنش بورس …

 تاوان جنگ؛ اشغال ایران چگونه به رکود و جهش تورم منجر شد؟ | جنگ جهانی دوم با سفره، شغل و کسب‌وکار ایرانیان چه کرد؟
۲ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

تاوان جنگ؛ اشغال ایران چگونه به رکود و جهش تورم منجر شد؟ | جنگ جهانی دوم با سفره، شغل و کسب‌وکار ایرانیان چه کرد؟

اقتصادنیوز: جنگ‌ها همواره فشار بر مردم را تشدید می‌کنند، تورم را افزایش می‌دهند و افراد بیشتری را به ورطه فقر می‌کشانند.