قیمت طلا امروز




 سایت مشرق / ۴ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۵

اعتراف رسانه عبری به جنایات سازمان یافته در کرانه باختری

یک رسانه عبری اعتراف کرد: سیاستمداران اسرائیلی، شهرک نشینان را به ارتکاب جنایت در کرانه باختری تشویق می‌کنند.
 اعتراف رسانه عبری به جنایات سازمان یافته در کرانه باختری

به گزارش مشرق ، پایگاه عبری زبان واللا نیوز در گزارشی در این رابطه اعلام کرد که تشویق و هدایت سازمان‌مند شهرک نشینان توسط سیاستمداران صهیونیستی برای ارتکاب حوادث خشونت آمیز (جرم و جنایت) در کرانه باختری حتی سبب اعتراض ارتش اسرائیل هم شده است.

در این گزارش آمده است: به طور مصداقی، ارتش اسرائیل برآورد کرده است که، بیش از ۵۰۰ شهرک نشین صهیونیست با حمایت شماری از سیاستمداران که تعداد قابل توجهی از آنها از اعضای کابینه و از مسئولین سیاسی اسرائیلی هستند در حال آشوبگری در منطقه قصره در شمال کرانه باختری هستند.

براساس اعتراف ارتش رژیم صهیونیستی، مسئولین و سیاستمداران اسرائیلی به این آشوبگران(صهیونیست) قول داده‌اند در صورت بازداشت شدن در سریع‌ترین زمان ممکن آزاد می‌شوند.

در بخش دیگری از بیانیه ارتش اسرائیل هم تاکید شده است که ساختار سیاسی با احداث ۱۰۴ شهرک(صهیونیست نشین) جدید و ۱۵۰ مزرعه انفرادی (بر روی زمین‌های فلسطینیان) در کرانه باختری عملا دامنه وظایف ارتش اسرائیل را برای (غصب این مناطق و اخراج فلسطینیان از آن) به شدت افزایش داده و سبب شده است تا شمار گردان‌های عمل کننده در این منطقه افزایش پیدا کند.



۱۰ ساعت قبل / سایت مشرق

ادامه جنایات وحشیانه شهرک‌نشینان صهیونیست/ ۱۲ فلسطینی زخمی شدند

به گزارش مشرق، منابع خبری از زخمی شدن ۱۲ فلسطینی در حملات وحشیانه شهرک نشینان صهیونیست خبر دادند.

منابع فلسطینی از یورش شهرک نشینان صهیونیست به مناطقی بین روستاهای المغیر و ابوفلاح در رام الله در کرانه باختری خبر دادند.

به گفته این منابع،‌در نتیجه این حملات وحشیانه، ۱۲ شهروند فلسطینی زخمی شدند.

شهرک نشینان صهیونیست در جنایتی دیگر، به یک خودروی فلسطینی که در جاده «مرج سیع» میان شهرکهای ابوفلاح و المغیر در شمال شرقی رام الله در حال حرکت بود، حمله کردند و سبب واژگونی آن شدند.


۶ ساعت قبل / سایت انتخاب

هفت کشور اروپایی طرح شهرک‌سازی اسرائیل در کرانه باختری را محکوم کردند: غیر قابل قبول است؛ تل‌آویو باید فوراً این طرح را پس بگیرد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایرنا: هفت کشور غربی تصمیم رژیم صهیونیستی برای انتشار اسناد مناقصه در پروژه شهرک‌سازی «E1» در کرانه باختری را محکوم و تأکید کردند که شهرک‌سازی اسرائیل در سرزمین‌های اشغالی نقض حقوق بین‌الملل است.

انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند، کانادا و نروژ روز پنجشنبه در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که تصمیم رژیم صهیونیستی برای انتشار مناقصه ساخت‌وساز در پروژه شهرک‌سازی E1 غیرقابل قبول است و تل‌آویو باید فوراً این طرح را پس بگیرد.

در این بیانیه آمده است که جامعه بین‌المللی مدت‌هاست با گسترش این شهرک‌سازی مخالف است و نگرانی‌های جدی خود را به‌صورت علنی و غیرعلنی مطرح کرده است.

هفت کشور غربی هشدار دادند که اجرای پروژه E1 با ایجاد شکاف در کرانه باختری، پیوستگی سرزمینی مناطق فلسطینی را مخدوش و چشم‌انداز تشکیل کشور مستقل فلسطینی را تضعیف می‌کند.

این کشورها همچنین تصریح کردند که حقوق بین‌الملل درباره غیرقانونی بودن شهرک‌های اسرائیلی در کرانه باختری روشن است و این موضع بارها از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد تأیید شده است.

در بیانیه یادشده آمده است که تصمیم اخیر رژیم صهیونیستی در شرایطی اتخاذ شده که کرانه باختری با بی‌ثباتی شدید، افزایش کم‌سابقه خشونت شهرک‌نشینان علیه غیرنظامیان فلسطینی و محدودیت‌های جدی علیه اقتصاد فلسطین روبه‌روست.

هفت کشور غربی از شرکت‌ها خواستند در مناقصه‌های مربوط به ساخت‌وساز در این پروژه شرکت نکنند و هشدار دادند که مشارکت در چنین روندی می‌تواند پیامدهای حقوقی و اعتباری در پی داشته باشد و خطر دخیل شدن در نقض‌های جدی حقوق بین‌الملل را ایجاد کند.

وزارت امور خارجه انگلیس نیز روز چهارشنبه در واکنشی جداگانه، اقدام رژیم صهیونیستی در انتشار مناقصه پروژه E1 را محکوم و کاردار این رژیم را احضار کرد.

اد میلیبند وزیر امور خارجه انگلیس این اقدام را غیرقابل قبول و مخرب‌خواند و گفت که لندن از تل‌آویو خواسته است این مناقصه را لغو و گسترش شهرک‌سازی در کرانه باختری را متوقف کند.

پروژه E1 از طرح‌های جنجالی شهرک‌سازی رژیم صهیونیستی در شرق قدس اشغالی است. اجرای آن عملاً ارتباط جغرافیایی بخش‌های شمالی و جنوبی کرانه باختری را قطع کرده و پیوند کرانه باختری با قدس شرقی را تضعیف می‌کند.

اتحادیه اروپا پیشتر هشدار داده بود که اجرای این طرح، پیوستگی جغرافیایی و سرزمینی میان قدس شرقی اشغالی و کرانه باختری را به‌طور دائمی قطع می‌کند.


۷ ساعت قبل / سایت مشرق

محاصره و قطع برق؛ تاکتیک اسرائیل برای اخراج فلسطینیان قصره

به گزارش مشرق، در دو هفته اخیر روستای قصره در جنوب شرقی نابلس، کانون اصلی تحولات کرانه باختری بوده است. یورش صهیونیست‌های افراطی با هدف اخراج فلسطینی‌ها از این روستا، در واقع در امتداد منازعه فلسطینیان و صهیونیست‌ها بر سر گسترش روند شهرک‌سازی در کرانه باختری است. روستای قصرة در سایه الحاق خزنده کرانه باختری به دست اسرائیل، اکنون در محاصره چندین شهرک صهیونیست نشین قرار دارد.

اقتصاد این روستای مرتفع و کوهستانی به کشاورزی و به‌خصوص زمین‌های زراعی و باغ‌های زیتون وابسته است. پس از توافقات اسلو، اراضی این منطقه میان مناطق B و C تقسیم شد. این مسئله در تحولات اخیر اهمیت زیادی دارد، زیرا بخش‌هایی که در منطقه B قرار دارند که از نظر تقسیم‌بندی اسلو دارای اداره مدنی فلسطینی و کنترل امنیتی اسرائیل هستند.

همانطور که اشاره شد با توجه به گسترش شهرک‌ها در این محدوده، قصره در معرض فشار جغرافیایی قرار دارد. در همین راستا شهرک‌های صهیونیست نشین اطراف این روستا فقط مجموعه‌ای از مناطق مسکونی نیستند؛ بلکه در حقیقت شبکه‌ای از جاده‌ها و مزارع کشاورزی را نیز شامل می‌شوند که زمینه‌ساز بروز اختلافات محلی بین اشغالگران و فلسطینی‌ها شده است. بنابراین درگیری در قصره سالهاست به اشکال مختلفی مانند حمله شهرک‌نشینان به زمین‌های کشاورزی، تخریب یا قطع درختان زیتون، حمله به خانه‌ها، سنگ‌پرانی، آتش‌زدن اموال، تلاش برای ایجاد کانون‌های شهرک‌نشینی در نزدیکی خانه‌های فلسطینیان و در مواردی تیراندازی و به شهادت رساندن فلسطینی‌ها تا امروز ادامه داشته است.[۱]

اما به دنبال مصوبات بودجه‌ای که کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم برای ساخت‌وساز بیشتر در کرانه باختری و توسعه راه‌ها صورت داد،درگیری‌ها در این منطقه شدت بیشتری به خود گرفته است. یکی از مهم‌ترین حوادث قصره در ۱۴ مارس (۲۳ اسفند ۱۴۰۴) اتفاق افتاد، زمانی که گروهی از شهرک‌نشینان مسلح وارد بخش غربی شهرک قصره شدند و به سمت خانه‌ها و ساکنان فلسطینی تیراندازی کردند. در این حادثه چند فلسطینی زخمی شدند و یک جوان ۲۸ ساله بر اثر اصابت گلوله به شهادت رسید.[۲]

حادثه بعدی در ۲۵ ژوئیه (۳ مرداد) رخ داد. در این حادثه، مسجد الرحمه در قصره که هنوز به‌طور کامل افتتاح نشده بود، هدف آتش‌سوزی قرار گرفت. منابع فلسطینی اعلام کردند شهرک‌نشینان یهودی مسجد را آتش زده‌اند و نوشته‌هایی به زبان عبری نیز در اطراف محل مشاهده شده است.[۳]

اما اوج این تحولات را در منطقه‌ای به نام رأس‌العین در حاشیه قصره به وقوع پیوست. ۹ آگوست (۱۸ مرداد) گروهی از شهرک‌نشینان در اطراف چند خانه فلسطینی در این منطقه مستقر شدند. موضوع ابتدا به شکل محاصره یک خانه آغاز شد، اما دامنه آن به سه خانه فلسطینی گسترش یافت. صهیونیست‌ها برای اعمال فشار علیه ساکنان این منازل، برق این خانه‌ها را قطع کردند.[۴] سپس شهرک‌نشینان در نزدیکی یکی از این خانه‌ها یک سازه موقت احداث کردند و با حضور مستمر در اطراف خانه، دسترسی خانواده به محیط بیرون را بشدت محدود کردند.

نکته بسیار مهم این اتفاق، این است که این خانه در منطقه B قرار دارد. چون گسترش حضور شهرک‌نشینان صهیونیست در داخل یا در مجاورت مناطق مسکونی فلسطینی نشین، موضوعی متفاوت از توسعه شهرک‌های رسمی در مناطق C به شمار می‌رود. از همین جا بود که مشخص هدف این شهرک نشینان صهیونیست تصرف این خانه‌ها است.

با ادامه این وضعیت، ارتش اسرائیل به مسئله ورود کرد. ارتش رژیم در ظاهر اقداماتی هم برای اخراج شهرک‌نشینان از مقابل خانه‌ها انجام داد و در مقطعی نیز مسیرهای دسترسی به منطقه رأس‌العین بسته شد. اما در عمل تأثیری بر روند محاصره این سه خانه نگذاشت و در ادامه این تحولات، روز ۲۴ مرداد ده‌ها شهرک نشین افراطی و شورشی دوباره به این روستا رفتند و وارد خانه‌های اهالی فلسطینی شدند و در ادامه مانع از تعمیر خط آبی شدند که پیشتر عمداً تخریب کرده بودند.

نظامیان گردان ۵۱ تیپ گولانی که در آنجا مستقر بودند، نتوانستند این قبیل اقدامات را کنترل کنند و البته هیچ فرد صهیونیستی را هم بازداشت نکردند.[۵] در نتیجه اکنون بیش از ۱۲ روز است که اهالی فلسطینی این خانه تحت محاصره به سر می‌برند. نکته قابل توجه آنکه ارتش اشغالگر به نوعی از شهرک‌نشینان حمایت می‌کند و تصاویری هم از حضور نظامیان اسرائیلی در کنار این افراد شورشی منتشر شده است.

اکنون فلسطینی‌های کرانه باختری با شکل جدیدی از تصرف سرزمین‌هایشان روبرو هستند. این دیگر ساخت شهرک در اراضی خالی یا مسکونی و زراعی فلسطینی‌ها و یا از بین‌ بردن زمین‌های کشاورزی آنها نیست. بلکه در شیوه جدید، شهرک‌نشینان با پشتوانه ارتش مستقیماً خانه فلسطینی‌ها را محاصره و با برپایی خیمه و چادر در کنار خانه‌های آنها، تلاش می‌کنند فلسطینی‌ها را مجبور به ترک این منطقه کنند. این روند تازه‌ای است که برخی رسانه‌های عبری هم به آن پرداخته‌اند.[۶]

در این میان با توجه به اینکه نقش ارتش اسرائیل در کرانه باختری صرفا «کنترل امنیتی» است و ادعا می‌شود که برقراری نظم و برخورد با صهیونیست‌ها در حوزه کاری آن تعریف نمی‌شود، در اینجا نقش مرزبانی و نیروی پلیس پررنگ می‌شود.

در چنین شرایطی است که یسرائل کاتز، وزیر جنگ کابینه نتانیاهو، خواستار انتقال بخشی از نیروهای انتظامی و اجرایی نهادهای مدنی به پلیس با هدف تقویت نیروی انسانی پلیس در مواجه با این مسئله شد؛ امری از دید نشریه صهیونیستی معاریو «چیزی بیش از یک ترفند انتخاباتی نیست و کاتز با این اظهارات سعی در پیشبرد الحاق عملی سرزمین اشغالی در کرانه باختری دارد.»[۷]

با توجه به این توصیفات، باید گفت مسئله روستای قصره بخشی از یک الگوی وسیع‌تر در کرانه باختری است. در این خصوص گزارش‌ها مؤید توسعه زیرساختی شهرک‌نشینی در اطراف قصره است، به این صورت که در اواخر تیرماه منابع فلسطینی از صدور دستور توسط کابینه اسرائیل برای تصرف زمین‌های جنوب نابلس با هدف ایجاد مسیر ارتباطی میان مجموعه‌های شهرک‌نشینی خبر دادند. اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل نیز از ابتدای سال جاری بودجه‌های قابل توجهی برای توسعه راه‌های ارتباطی و زیرساخت‌ها برای شهرک‌های این منطقه تصویب کرده است.

در ادامه چنین رویکردی، دو ماه قبل نشریه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» در گزارشی از طرحی خبر داد که توسط جنبش‌های شهرک‌سازی در کرانه باختری، به رهبری انجمن «هبیتا[۸]» تدوین شده و به دنبال ایجاد تغییر چشمگیر در نقشه مناطق فلسطینی‌نشین است. این طرح که به دست مقامات ارشد رژیم صهیونیستی رسیده است، استقرار تقریباً ۱۰۰ نقطه استراتژیک را در عمق منطقه A نشان می‌دهد، مناطقی که از زمان توافق اسلو تحت کنترل کامل مدنی و امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین بوده‌اند.

این انجمن که «هبیتا - بازگشت به سرزمین‌های میهن» نام دارد، اخیراً توسط گروهی از صهیونیست‌های اشغالگر ساکن در کرانه باختری تأسیس شده و هدف اعلام شده آن «لغو توافق اسلو و استقرار در مناطق باز در سراسر منطقه، از جمله مناطق A و B » است.[۹] براین اساس می‌توان گفت آنچه اکنون در قصره با محاصره سه خانه شروع شده و با عدم برخورد نهادهای امنیتی و نیروی پلیس رژیم صهیونیستی پشتیبانی می‌شود، بخشی از یک پروژه خطرناک و بزرگتر است و این روستا صرفا یکی از نقاط مهم تقابل بر سر زمین و کنترل جغرافیایی در جنوب نابلس بین فلسطینی ها و شهرک نشینان صهیونیست محسوب می‌شود.

پانوشت:

[۱]. https://www.btselem.org/hebrew/node/۲۱۲۹۰۸

[۲]. https://www.haaretz.co.il/news/politics/۲۰۲۶-۰۳-۱۴/ty-article/۰۰۰۰۰۱۹c-ed۰d-d۵۵۷-a۳be-ed۹dcbe۶۰۰۰۰

[۳]. https://www.kan.org.il/content/kan-news/defense/۱۰۸۱۴۲۲/

[۴]. https://www.ynet.co.il/news/article/hyljb۵duzl

[۵]. https://۱۳tv.co.il/item/news/politics/security/qusra-۹۰۵۳۱۲۴۲۲/?pid=۵۲۳

[۶]. https://www.zman.co.il/۷۱۲۶۳۲

[۷]. https://www.maariv.co.il/news/military/article-۱۳۵۶۱۹۱

[۸] .این کلمه در عبری به معنای «بازگشت به خانه» است.

[۹]. https://www.israelhayom.co.il/news/defense/article/۲۰۸۶۵۹۴۵




 آخرین آمار از تلفات ارتش آمریکا در جنگ با ایران
۱۸ ساعت قبل / سایت هم میهن

آخرین آمار از تلفات ارتش آمریکا در جنگ با ایران

تازه‌ترین آمار منتشر شده از سوی وزارت جنگ آمریکا (پنتاگون) نشان می‌دهد که در جریان تجاوز نظامی این کشور علیه ایران ۱۸ نظامی آمریکایی کشته و ۷۵۷ نظامی نیز مجروح شده‌اند.

 یاوه گویی‌های سفیر آمریکا درباره ایران
۱۸ ساعت قبل / سایت تابناک

یاوه گویی‌های سفیر آمریکا درباره ایران

هاکبی در مصاحبه با شبکه «العربیه» انگلیسی، ادعا کرد: «شاید فکر کنید بعد از آن ممکن است کم‌کم بفهمند که رئیس‌جمهور [آمریکا دونالد]ترامپ درمورد اقدام نظامی جدی...

 ایهود باراک: نتانیاهو عقل خود را از دست داده است
۱۰ ساعت قبل / سایت تابناک

ایهود باراک: نتانیاهو عقل خود را از دست داده است

نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی گفت که تنش‌آفرینی نتانیاهو علیه ترکیه شتاب‌زده و احمقانه است و انگیزه‌های سیاسی مرتبط با انتخابات آتی در پشت سر آن قرار دارد.

 ناو هواپیمابر جورج واشنگتن وارد منطقه خاورمیانه شد
۱۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

ناو هواپیمابر جورج واشنگتن وارد منطقه خاورمیانه شد

حساب فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) در تارنمای اکس خبر داد که ناو هواپیمابر جورج واشنگتن و کشتی های نظامی همراه آن دیروز وارد منطقه خاورمیانه شدند.

 وزیر خارجه عربستان: دیپلماسی، گفت‌وگو و ابزارهای مسالمت‌آمیز، اولویت‌های ما در منطقه هستند
۱۸ ساعت قبل / سایت هم میهن

وزیر خارجه عربستان: دیپلماسی، گفت‌وگو و ابزارهای مسالمت‌آمیز، اولویت‌های ما در منطقه هستند

وزیر امور خارجه عربستان بر لزوم باز، امن و عاری‌بودن تنگه هرمز، باب‌المندب و تمام مسیرهای دریایی از هر گونه تهدید تأکید کرد.

 ایران، تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا را محکوم کرد - تسنیم
۹ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

ایران، تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا را محکوم کرد - تسنیم

وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران تحریم‌های تازه آمریکا علیه اقتصاد و تجارت کشورمان را محکوم کرد.