قیمت طلا امروز




 سایت اقتصاد ۲۴ / ۱۴۰۵/۰۵/۱۹

مرکز یک شبکه رزمی هوایی با یک جنگنده نسل ششمی

بریتانیا، ژاپن و ایتالیا در قالب برنامه «سامانه هوایی رزمی جهانی» (GCAP) در حال توسعه یک جنگنده نسل ششم هستند؛ پروژه‌ای که قرار است از سال ۲۰۳۵ وارد خدمت شود و با اتصال جنگنده به پهپادها، ماهواره‌ها، حسگر‌ها و سامانه‌های زمینی، مفهوم جدیدی از نبرد هوایی را شکل دهد.
 مرکز یک شبکه رزمی هوایی با یک جنگنده نسل ششمی

اقتصاد۲۴- جنگنده آینده این سه کشور قرار نیست صرفاً یک هواپیمای سریع‌تر یا قدرتمندتر باشد، بلکه قرار است به مرکز یک شبکه رزمی گسترده تبدیل شود.

در معماری GCAP، هواپیمای سرنشین‌دار می‌تواند با هواپیما‌های بدون سرنشین، ماهواره‌ها، سامانه‌های زمینی، دیگر هواپیما‌ها و انواع حسگر‌ها ارتباط برقرار کند و اطلاعات میدان نبرد را با آنها به اشتراک بگذارد.

یکی از اجزای مهم این طرح، پهپاد‌های همراه یا «Collaborative Combat Aircraft» است. این هواپیما‌های بدون سرنشین می‌توانند در کنار جنگنده پرواز کنند و برای مأموریت‌هایی مانند شناسایی، جمع‌آوری اطلاعات، جنگ الکترونیک یا حمل سلاح به کار گرفته شوند.

این رویکرد می‌تواند ساختار سنتی قدرت رزمی یک جنگنده را تغییر دهد. در هواپیما‌های رزمی متعارف، بخش عمده قابلیت‌های رزمی درون خود جنگنده قرار دارد، اما در معماری GCAP بخشی از توانایی‌ها می‌تواند در سامانه‌های مختلف خارج از هواپیما قرار داشته باشد و از طریق شبکه در اختیار جنگنده قرار گیرد. هوش مصنوعی در قلب معماری GCAP

پردازش سریع داده‌ها و هوش مصنوعی نیز از عناصر مهم این معماری به شمار می‌روند. جنگنده نسل ششم باید بتواند حجم عظیمی از داده‌های دریافت‌شده از حسگر‌های مختلف را پردازش کرده و تصویری یکپارچه از میدان نبرد در اختیار خلبان قرار دهد.

در چنین محیطی، چالش خلبان تنها شناسایی هواپیمای دشمن نیست. تعداد زیادی حسگر، هواپیما، موشک و سامانه جنگ الکترونیک ممکن است به‌طور هم‌زمان فعال باشند؛ بنابراین توانایی جمع‌آوری، ترکیب، تحلیل و اولویت‌بندی اطلاعات می‌تواند به اندازه سرعت و قدرت مانور هواپیما اهمیت داشته باشد.

بیشتر بخوانید: رقابت میان جنگنده های نسل ششم چین و آمریکا بالا گرفت

پنهانکاری نیز همچنان یکی از ویژگی‌های مهم GCAP خواهد بود. هدف این است که جنگنده بتواند با کاهش احتمال شناسایی توسط رادار‌های دشمن، به مناطق موردنظر نزدیک شود. با این حال، جزئیات مربوط به سطح مقطع راداری و فناوری‌های پنهانکاری این جنگنده هنوز به‌صورت عمومی اعلام نشده است. همکاری صنعتی سه کشور

توسعه GCAP یک پروژه بزرگ صنعتی میان بریتانیا، ژاپن و ایتالیا محسوب می‌شود. شرکت‌های BAE Systems بریتانیا، Leonardo ایتالیا و Mitsubishi Heavy Industries ژاپن نقش اصلی را در توسعه این جنگنده بر عهده دارند.

بر اساس برنامه فعلی، نخستین جنگنده‌های عملیاتی GCAP قرار است از سال ۲۰۳۵ وارد خدمت شوند. از آنجا که بخش قابل توجهی از فناوری‌های این پروژه همچنان در مرحله توسعه قرار دارند، نمی‌توان عملکرد نهایی این جنگنده را با قطعیت پیش‌بینی کرد.

از همین رو، مقایسه مستقیم GCAP با جنگنده‌هایی مانند F-۳۵ یا پروژه‌های نسل بعدی آمریکا باید با احتیاط انجام شود. F-۳۵ یک جنگنده عملیاتی است، در حالی که GCAP هنوز در مرحله توسعه قرار دارد.

با این حال، آنچه درباره این پروژه روشن‌تر است، هدف سه کشور برای ساخت صرفاً یک جنگنده جدید نیست؛ آنها در حال توسعه یک اکوسیستم رزمی هوایی هستند که در آن جنگنده سرنشین‌دار، پهپادها، حسگر‌ها و شبکه ارتباطی باید به‌عنوان اجزای یک سامانه یکپارچه عمل کنند. منبع: فرارو





 قیمت طلا امروز شنبه ۳۱ مرداد 1405/ افزایش قیمت طلا
۱ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

قیمت طلا امروز شنبه ۳۱ مرداد 1405/ افزایش قیمت طلا

اقتصادنیوز: قیمت طلا امروز با افزایش 101 دلاری نسبت به روز گذشته، 4603 (چهار هزار و ششصد و سه) دلار نرخ‌گذاری شد.

 رشته «بازی‌سازی» وارد دانشگاه‌ها شد
۴ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

رشته «بازی‌سازی» وارد دانشگاه‌ها شد

دنیای اقتصاد: رشته کارشناسی بازی‌سازی پس از تصویب در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، از مهرماه امسال در دانشگاه اصفهان به‌عنوان نخستین دانشگاه مجری، پذیرش دانشجو را آغاز می‌کند. این تصمیم در نشست مشترک بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و دانشگاه علم و فرهنگ جهاد دانشگاهی اعلام شد. هم‌زمان، دانشکده هوش مصنوعی و کامپیوتر دانشگاه علم و فرهنگ نیز تا دو هفته دیگر افتتاح می‌شود تا زمینه آموزش تخصصی در این حوزه‌ها فراهم شود. 

 چین و امارات رزمایش مشترک هوایی برگزار می‌کنند
۴ ساعت قبل / سایت هم میهن

چین و امارات رزمایش مشترک هوایی برگزار می‌کنند

وزارت دفاع چین اعلام کرد که نیروهای هوایی چین و امارات از اواخر ماه اوت تا اواسط سپتامبر، رزمایش مشترکی را در سین‌کیانگ در شمال‌غرب چین، برگزار خواهند کرد

 بازگشت سینما به دوران پیش از کرونا
۴ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

بازگشت سینما به دوران پیش از کرونا

فروش خیره‌کننده فیلم‌های «اودیسه» و «مرد عنکبوتی: روزی نو» در کنار آثار غافلگیرکننده‌ای چون «اتاق‌های پشتی» و «وسواس» گیشه تابستان امسال را به‌شدت داغ کرد. از این رو درآمد فروش فیلم‌های داخلی آمریکا از مرز ۴‌میلیارد دلار عبور کرد؛ رقمی که بعد از دوران همه‌گیری کرونا تنها برای دومین بار به دست آمده است. نخستین تابستانی که پس از تغییرات گسترده ناشی از کرونا فروش ۴‌میلیارد‌دلاری را تجربه کرد سال ۲۰۲۳ بود و حالا یک بار دیگر این اتفاق تکرار شده است.

 روز ۱۷۵ جنگ | ترامپ: ایرانی‌ها خیلی مایل هستند به توافق برسند اما هنوز آماده نیستند
۱ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

روز ۱۷۵ جنگ | ترامپ: ایرانی‌ها خیلی مایل هستند به توافق برسند اما هنوز آماده نیستند

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا گفت: من فقط توافق‌های خوب انجام می‌دهم.

 دو نمای سرمایه‌گذاری در معادن
۴ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

دو نمای سرمایه‌گذاری در معادن

سرمایه‌گذاری در معدن لزوما به همان میزان به تولید منجر نمی‌شود و فاصله میان وزن سرمایه و تولید، در فعالیت‌های مختلف معدنی متفاوت است. مس و سنگ‌آهن در گروه فعالیت‌هایی قرار دارند که سهم تولیدشان از سهم سرمایه‌گذاری بیشتر است. در مقابل، طلا و شن و ماسه سهمی بالاتر از تولید خود در سرمایه‌گذاری دارند. داده‌های مرکز آمار ایران از معادن در حال بهره‌برداری نشان می‌دهد سنگ‌آهن با سهم ۳۵درصدی از سرمایه‌گذاری، ۵۰درصد از ارزش تولید معدن را در اختیار دارد و مس نیز با جذب حدود ۱۲درصد از سرمایه‌گذاری، ۲۶درصد از تولید را ایجاد کرده است. در نقطه مقابل، سنگ طلا ۶درصد از سرمایه‌گذاری را به خود اختصاص داده، اما سهم آن از ارزش تولید تنها 1.5درصد بوده است؛ وضعیتی که در شن و ماسه نیز با 13.5درصد سهم سرمایه‌گذاری در برابر ۴درصد سهم تولید دیده می‌شود.