قیمت طلا امروز




 سایت اقتصاد ۲۴ / ۱۴۰۵/۰۵/۱۰

نفت گران می‌شود یا ارزان؟ پاسخ کارشناسان به ماجرای دو تنگه

تحلیل‌های جدید نشان می‌دهد تشدید اختلالات در مسیرهای حیاتی انتقال نفت می‌تواند معادلات بازار را تغییر دهد؛ رویترز از افزایش بیشتر قیمت نفت در سال جاری خبر داده است.
 نفت گران می‌شود یا ارزان؟ پاسخ کارشناسان به ماجرای دو تنگه

اقتصاد۲۴- در نظرسنجی ژوئیه رویترز از ۳۱ اقتصاددان و تحلیلگر پیش‌بینی شد که میانگین قیمت هر بشکه نفت خام برنت در سال ۲۰۲۶، به ۸۵ دلار و ۲۲ سنت خواهد رسید که نسبت به پیش‌بینی قیمت ۸۴ دلار و ۵۰ سنت در ژوئن، افزایش یافته است.

همچنین پیش‌بینی شد قیمت نفت خام آمریکا به طور متوسط ۸۰ دلار و ۱۴ سنت در هر بشکه باشد، در حالی که در ژوئن قیمت ۷۹ دلار و ۴۹ سنت تخمین زده شده بود. میانگین قیمت این شاخص‌ها از ابتدای سال تاکنون به ترتیب ۸۷ دلار و ۳ سنت و ۸۲ دلار و ۴۱ سنت بوده است.

توبیاس کلر، تحلیلگر موسسه مالی یونی کردیت گفت: عامل اصلی پشتیبانی کننده از قیمت نفت همچنان نرخ ریسک ژئوپلیتیکی اضافی مرتبط با جنگ علیه ایران است که احتمالا در نیمه دوم سال ادامه خواهد یافت و نوسانات را بالا نگه می‌دارد. تجاوز نظامی آمریکا به ایران که در اواخر فوریه آغاز شد، ترافیک از طریق تنگه هرمز را که پیش از این مسیر عبور حدود یک پنجم از نفت خام و گاز طبیعی جهان بود، به شدت کاهش داده و تولید خاورمیانه را که به میلیون‌ها بشکه در روز می‌رسید، مختل کرده است.

علاوه بر این، اعلام محاصره دریایی عربستان سعودی از سوی یمن، بر کشتیرانی از طریق تنگه باب المندب که دریای سرخ را به خلیج عدن متصل می‌کند، تاثیر گذاشته و یک گلوگاه دوم برای جریان نفت ایجاد کرده است.

تحلیلگران بانک جی‌پی مورگان هفته گذشته در یادداشتی گفتند که هر ماه اختلال در عرضه نفت، حدود ۷ تا ۸ دلار در هر بشکه به قیمت نفت برنت اضافه می‌کند و اگر اختلالات به مدت سه ماه ادامه یابد، میانگین قیمت ماهانه را به حدود ۱۱۴ دلار در هر بشکه می‌رساند. پیش‌بینی کاهش رشد تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۶

این نظرسنجی نشان داد که بر اساس تخمین‌های ۱۰ تحلیلگر، انتظار می‌رود تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۶ تقریبا ۵۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یابد و به ۱.۶ میلیون بشکه در روز برسد، در حالی که تخمین کمبود عرضه برای این سال از یک میلیون بشکه در روز تا ۲.۶ میلیون بشکه در روز متغیر است.

آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) پیش‌بینی می‌کند که تقاضای جهانی برای نفت امسال یک میلیون بشکه در روز کاهش یابد و سپس در سال ۲۰۲۷، به میزان ۲ میلیون بشکه در روز افزایش یابد.

اوپک پیش‌بینی خود از رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۶ را برای سومین بار متوالی بازبینی کرده و به ۷۸۰ هزار بشکه در روز کاهش داده است.

بر اساس گزارش رویترز، منابع آگاه گفته‌اند که اوپک پلاس، متشکل از ۲۱ عضو شامل اعضای سازمان کشور‌های صادرکننده نفت اوپک، روسیه و سایر متحدان این گروه، احتمالا پس از افزایش تولید در سپتامبر، افزایش تولید نفت را از ماه اکتبر به مدت سه ماه متوقف خواهد کرد. منبع: اقتصادآنلاین





 وام ۲ میلیاردی مسکن چقدر قدرت خرید ایجاد می‌کند؟
۱۹ ساعت قبل / سایت هم میهن

وام ۲ میلیاردی مسکن چقدر قدرت خرید ایجاد می‌کند؟

یک پژوهشگر حوزه معماری و شهرسازی می‌گوید: افزایش سقف فعلیِ دو میلیاردی هنوز فاصله زیادی با قیمت مسکن در تهران دارد؛ چرا که اگر هزینه خرید اوراق را از آن کم بکنیم، آنچه باقی می‌ماند یک میلیارد و ۶۰۰ یا ۶۵۰ میلیون خواهد بود.

 ۶۰۰ هزار تومان به حقوق این دسته از بازنشستگان اضافه شد
۱۵ ساعت قبل / سایت اقتصاد ایرانی

۶۰۰ هزار تومان به حقوق این دسته از بازنشستگان اضافه شد

اقتصادایرانی: یک فعال صنفی گفت: به احتمال زیاد حقوق بازنشستگان لشکری پرداخت می‌شود.

 آخرین قیمت دلار امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵/ دلار آزاد فریز شد
۱۸ ساعت قبل / روزنامه شرق

آخرین قیمت دلار امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵/ دلار آزاد فریز شد

قیمت دلار در آخرین روز معاملاتی هفته بدون تغییر نسبت به روز گذشته باقی ماند و بازار با وجود اعلام محاصره اقتصادی آمریکا علیه ایران، واکنش فوری نشان نداد.

 واریز یارانه مردادماه به حساب‌ها این دهک‌ها؛ جزئیات مبلغ
۱۴ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

واریز یارانه مردادماه به حساب‌ها این دهک‌ها؛ جزئیات مبلغ

یارانه مرحله ۱۸۶ مربوط به مردادماه سال جاری به مبلغ ۱۱۲ هزار و ۶۶۱ میلیارد ریال به حساب ۱۰ میلیون و ۳۶۷ هزار و ۸۹۸ نفر در دهک‌های اول تا سوم و همچنین یارانه ۳۰۰ هزار تومانی دهک‌های چهارم تا نهم واریز و قابل برداشت شد.

 قیمت تتر، بیت‌کوین و اتریوم امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ | تتر در کانال ۱۸۸ هزار تومان؛ جهش ۸ هزار دلاری بیت‌کوین و رشد ۱۳.۸ درصدی اتریوم
۱۱ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

قیمت تتر، بیت‌کوین و اتریوم امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ | تتر در کانال ۱۸۸ هزار تومان؛ جهش ۸ هزار دلاری بیت‌کوین و رشد ۱۳.۸ درصدی اتریوم

اقتصادنیوز: بازار رمزارزها پنج‌شنبه با رشد بیش از ۸ درصدی ارزش کل بازار صعودی شد؛ بیت‌کوین بیش از ۸ هزار دلار افزایش یافت و به کانال ۷۲ هزار دلار رسید، اتریوم بازدهی دو رقمی ثبت کرد و تتر نیز در رفت‌وبرگشت میان کانال‌های ۱۸۸ و ۱۸۹ هزار تومان معامله شد.

 شوک برنج خارجی به بازار؛ سوپر باسماتی ۱۰ کیلویی ۴ میلیون شد
۱۴ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

شوک برنج خارجی به بازار؛ سوپر باسماتی ۱۰ کیلویی ۴ میلیون شد

قیمت برنج پاکستانی در بازار تحت تأثیر تفاوت کیفیت و نام برندها قرار گرفته است؛ محصولاتی که با عطر و قد کشیدن مطلوب، همچنان از انتخاب‌های پرطرفدار خانوارها در بازار برنج خارجی محسوب می‌شوند.