قیمت طلا امروز




 سایت اقتصاد ۲۴ / ۱۴۰۵/۰۵/۲۴

آلودگی نفتی در قشم و هنگام؛ مقصر کیست و چه کسی خسارت را جبران می‌کند؟

طبق ویدئوها و عکس‌هایی که از استان هرمزگان و جنگل حرا دیده می‌شود، آلودگی نفتی به این زیست‌بوم ساحلی نیز رسیده است.
 آلودگی نفتی در قشم و هنگام؛ مقصر کیست و چه کسی خسارت را جبران می‌کند؟

اقتصاد۲۴- آلودگی نفتی از روز دوشنبه وارد آب‌های ساحل جزیره قشم در استان هرمزگان شد، لکه‌های نفتی که از سواحل عمان به سوی سواحل کشورمان در حرکت بود و پاکسازی آن سه روز طول کشید. شاید هنوز هم آلودگی در برخی سواحل موجود باشد و کامل از بین نرفته باشد.

بنا به اظهارات اسماعیل مکی‌زاده، معاون دریایی اداره‌کل بنادر و دریانوردی هرمزگان، عملیات میدانی از صبح روز سه‌شنبه ۲۰ مرداد پس از برگزاری نشست هماهنگی با بخشدار و شهردار بخش شهاب و تشریح دستورالعمل‌های فنی پاکسازی، وارد مرحله اجرایی شد و تجهیزات لازم از جمله بسته‌های پد جاذب برای تسریع در روند عملیات در اختیار تیم‌های عملیاتی قرار گرفت. اما آنچه در این میان از اهمیت بالایی برخوردار بود، منشا آلودگی بود.

به گفته مقامات وزارت امور خارجه، منشا این آلودگی، یک کشتی فله‌بر خارجی است. اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه در پیامی اعلام کرد که بر اساس شواهد اولیه، آلودگی به سمت ساحل آمده و در سه نقطه و بخش‌هایی از سطح دریا مشاهده شده است. او این حادثه را نمونه‌ای از آلودگی‌های «چند دهه گذشته» دانست که به مناطق ساحلی ایران «خسارت‌های تریلیون دلاری» وارد کرده است.

تصاویر و ویدیو‌های منتشر شده از لکه‌ها و پسماند‌های تیره‌رنگ در آب و نوار ساحلی قشم حکایت دارد و گزارش‌های محلی و رسمی نشان می‌دهد که آلودگی از سواحل جنوبی جزیره به مناطق دیگری از جمله شیب‌دراز و جنگل‌های حرا در روستای نقاشه نیز گسترش یافته است.

او گفت: «چه کسی مسوول جبران این خسارات و آسیب‌هاست؛ کشور‌های مصرف‌کننده انرژی ارزان صادراتی منطقه، شرکت‌های بیمه کشتیرانی یا طرف‌های متجاوز و شرکای آنها.»

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران همچنین تاکید کرد که ایران به عنوان کشوری برخوردار از سواحل گسترده در خلیج‌فارس و دریای عمان نمی‌تواند نسبت به وضعیت زیست‌محیطی این منطقه بی‌تفاوت بماند و گفت: «ترمیم زیست‌بوم دریایی تنگه هرمز، خلیج‌فارس و دریای عمان و جلوگیری از تشدید آلودگی آنها باید بخشی از ترتیبات مدیریت آتی تنگه هرمز باشد و همه طرف‌های منتفع از کشتیرانی تجاری در این آبراه، در قبال ترمیم آسیب‌های زیست‌محیطی مسوولیت قانونی و اخلاقی دارند.» چه کسی مسوول جبران خسارات وارده است؟

شینا انصاری، رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست، اما آلودگی نفتی سواحل …





 سیاستگذاری به وقت تکذیب
۱۳ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

سیاستگذاری به وقت تکذیب

در ایران کمتر مسوولی را پیدا می‌کنید که منکر ضرورت اصلاحات اقتصادی باشد. در جلسه‌های رسمی، همایش‌ها، گفت‌وگوهای تلویزیونی و حتی نطق‌های مجلس، همه از کسری بودجه، ناترازی بانک‌ها، مصرف بی‌رویه انرژی، ارز چندنرخی، یارانه‌های ناعادلانه و زیان انباشته صندوق‌های بازنشستگی می‌گویند. اختلاف‌ها معمولا از جایی شروع می‌شود که باید از پشت تریبون پایین آمد و تصمیم گرفت. اینجاست که ناگهان همه‌چیز عوض می‌شود.

 انجمن مخفی با ۱۱۰ صندلی و دختری که از بی آبرویی می ترسید (+صدا)
۴ ساعت قبل / سایت عصرایران

انجمن مخفی با ۱۱۰ صندلی و دختری که از بی آبرویی می ترسید (+صدا)

«بزن آرسن‌خان، بزن! شما نزنی کی بزنه؟ که اگر پدر و برادرهاش بفهمند چه خبطی ازش سر زده، سرش را گوش تا گوش می‌برند.»

 انعقاد نهایی قرارداد اجاره شناور یدک‌کش در حبندر
۱ ساعت قبل / سایت صدای بورس

انعقاد نهایی قرارداد اجاره شناور یدک‌کش در حبندر

شرکت خدمات دریایی و کشتیرانی خط دریا بندر با نماد «حبندر» از تغییر سطح افشای قرارداد تأمین اجاره شناور خود از گروه «ب» به گروه «الف» خبر داد.

 کارت ریالی گردشگران خارجی
۱۳ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

کارت ریالی گردشگران خارجی

دنیای اقتصاد: طبق اعلام بانک مرکزی دستورالعمل جدید ناظر بر نحوه فروش کارت ریالی گردشگری به منظور استفاده آسان اشخاص خارجی برای انجام امور درمانی، زیارتی، بررسی زمینه‌های سرمایه‌گذاری، بازرگانی و اشتغال به شبکه بانکی و شبکه صرافی کشور ابلاغ شد. بانک مرکزی، در اجرای بند (پ) ماده (29) قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها مصوب سال 1402 دستورالعمل ناظر بر نحوه فروش کارت ریالی گردشگری را به شبکه بانکی و شبکه صرافی کشور ابلاغ کرد.

 مدودف: روسیه به سمت پیروزی پیش می‌رود
۱ ساعت قبل / سایت تابناک

مدودف: روسیه به سمت پیروزی پیش می‌رود

رئیس‌جمهور پیشین روسیه گفت این کشور در حال مقابله با فشارهای عظیم خارجی است و به سمت پیروزی پیش می‌رود.

 دختری که از ترس بی آبرویی تریاک خورد/ یک عاشقانه آرام (+صدا)
۱ ساعت قبل / سایت عصرایران

دختری که از ترس بی آبرویی تریاک خورد/ یک عاشقانه آرام (+صدا)

«بزن آرسن‌خان، بزن! شما نزنی کی بزنه؟ که اگر پدر و برادرهاش بفهمند چه خبطی ازش سر زده، سرش را گوش تا گوش می‌برند.»