قیمت طلا امروز




 سایت اقتصاد ۲۴ / ۱ ساعت قبل

گران کردن بنزین فقط جیب مردم کم درآمد را خالی‌تر می‌کند/ در وضعیت نه جنگ نه صلح نمی‌توان برنامه اقتصادی ریخت

یک کارشناس اقتصادی، با انتقاد از سیاست افزایش قیمت بنزین و نحوه مواجهه با قاچاق سوخت، معتقد است در شرایط فعلی، به جای انتقال هزینه‌ها به مردم، باید با قاچاق از مبادی اصلی مقابله و همزمان نرخ ارز و تورم مدیریت شود.
 گران کردن بنزین فقط جیب مردم کم درآمد را خالی‌تر می‌کند/ در وضعیت نه جنگ نه صلح نمی‌توان برنامه اقتصادی ریخت

اقتصاد۲۴- اقتصاد ایران در شرایطی قرار دارد که همزمان با تداوم فشار‌های اقتصادی، افزایش تورم و کاهش قدرت خرید مردم، تحولات و فشار‌های خارجی نیز بر چشم‌انداز اقتصاد کشور سایه انداخته است. در چنین وضعیتی، تصمیم‌گیری درباره سیاست‌های اقتصادی نیازمند توجه همزمان به شرایط معیشتی جامعه، ظرفیت‌های داخلی و تحولات سیاسی و خارجی است؛ چراکه هر تصمیم اقتصادی می‌تواند پیامد‌هایی فراتر از یک بخش مشخص داشته باشد و مستقیماً بر زندگی و قدرت خرید مردم اثر بگذارد.

آلبرت بغزیان، کارشناس اقتصادی، در گفت‌و‌گو با اقتصاد۲۴ درباره موضوع قاچاق بنزین و سیاست افزایش قیمت این فرآورده اظهار کرد: قاچاقچی‌های بنزین هستند که رانت را می‌برند، نه مصرف‌کنندگان. اگر قرار باشد با قاچاق مبارزه شود، این مبارزه باید از شریان‌های اصلی ورود و خروج بنزین آغاز شود.

وی افزود: اگر دولت نتواند با قاچاق از مبادی اصلی مبارزه و آن را متوقف کند، مسلماً مردم متضرر می‌شوند. حتی اگر قیمت بنزین را افزایش دهید، قاچاقچی‌ها همچنان بنزین را از مبادی اصلی خارج می‌کنند. این‌طور نیست که این حجم از بنزین از پمپ بنزین‌ها زده شود و بعد به سمت قاچاق برود؛ اصلاً چنین حجم روزانه‌ای از طریق پمپ بنزین امکان‌پذیر نیست.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: بنابراین باید سراغ همان بخشی رفت که یا تولید می‌شود یا وارد می‌شود. ما در حال حاضر به اندازه مصرفمان تولید نداریم؛ بنابراین حتماً باید بخشی از نیازمان را وارد کنیم.

بغزیان با بیان اینکه زمان اجرای سیاست افزایش قیمت بنزین را مناسب نمی‌داند، گفت: مسلماً مطالعات هم سرانگشتی بوده و اصلاً طبقات مختلف جامعه را ندیده‌اند. آمادگی برای پیاده‌سازی بسته‌های حمایتی یا مکمل، از جمله نظارت بر قیمت‌ها یا تسهیل حمل‌ونقل جاده‌ای و شهری نیز وجود ندارد؛ بنابراین زمان اجرای این سیاست مناسبت نیست.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: مسئله دیگری که باید در نظر گرفته شود، قیمت خودرو در کشور است. ما خودرو را به دو برابر قیمت جهانی خریداری می‌کنیم. این‌طور نیست که قیمت خودرو‌ها متناسب با قیمت جهانی باشد و بعد بخواهیم بنزین را گران کنیم و بگوییم کسی متضرر نمی‌شود.

وی افزود: بنابراین باید این مسئله را در نظر گرفت که خودرو‌های ما با قیمت جهانی عرضه نمی‌شوند و …



 همتی: تا مرز ورود به ابر تورم پیش رفته بودیم
۱۳ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

همتی: تا مرز ورود به ابر تورم پیش رفته بودیم

اقتصادنیوز: رئیس بانک مرکزی گفت: در این جنگ تورم که دشمن به راه انداخته، موفق شدیم با مدیریت دقیق، کشور را از مرز ابرتورم عبور دهیم.

 قیمت خودرو امروز شنبه ۷ شهریور ۱۴۰۵ / ریزش سنگین قیمت خودروهای پرفروش در بازار + جدول
۲ ساعت قبل / سایت تجارت نیوز

قیمت خودرو امروز شنبه ۷ شهریور ۱۴۰۵ / ریزش سنگین قیمت خودروهای پرفروش در بازار + جدول

قیمت خودرو امروز شنبه ۷ شهریور ۱۴۰۵ از سوی بنگاه‌های معاملاتی اعلام شد.

 تبعات جنگ ایران برای اروپا /قطر ارسال گاز به ایتالیا را متوقف کرد
۱۳ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

تبعات جنگ ایران برای اروپا /قطر ارسال گاز به ایتالیا را متوقف کرد

اقتصادنیوز: تبعات جنگ ایران همچنان بازار انرژی اروپا را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ قطر توقف ارسال محموله‌های گاز طبیعی مایع به ایتالیا را تا اواسط پاییز تمدید کرد.

 آیا بازارهای مالی به دست هوش مصنوعی می‌افتند؟
۱۴ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

آیا بازارهای مالی به دست هوش مصنوعی می‌افتند؟

دنیای اقتصاد: نظام مالی با مداخله هوش مصنوعی می‌تواند پیچیده‌تر شود و این می‌تواند خطرناک باشد.

 قیمت طلای جهانی امروز شنبه ۷ شهریور ۱۴۰۵ / طلا پس از ۳ هفته صعود نفس تازه کرد
۳۰ دقیقه قبل / سایت تجارت نیوز

قیمت طلای جهانی امروز شنبه ۷ شهریور ۱۴۰۵ / طلا پس از ۳ هفته صعود نفس تازه کرد

قیمت جهانی طلا پس از ثبت رشد نزدیک به ۱۴ درصدی طی سه هفته و صعود تا محدوده ۴۷۰۰ دلار، در هفته گذشته بخشی از دستاوردهای خود را از دست داد. با این حال، شواهد تکنیکال نشان می‌دهد افت اخیر بیش از آنکه نشانه تغییر روند باشد، به استراحت بازار پس از یک صعود پرشتاب شباهت دارد.

 واریز یارانه ویژه به حساب این افراد / مشمولین چه کسانی هستند؟
۴۱ دقیقه قبل / سایت اقتصاد ایرانی

واریز یارانه ویژه به حساب این افراد / مشمولین چه کسانی هستند؟

اقتصادایرانی: معاون وزیر جهاد کشاورزی از اجرای طرح جدید یارانه‌ای برای اولین بار در کشور خبر داد.



دلارزدایی با ابزار مشتقه ارزی
روزنامه دنیای اقتصاد

دلارزدایی با ابزار مشتقه ارزی

مقاله‌ای تازه از صندوق بین‌المللی پول، با بررسی دارایی‌ها و بدهی‌های دلاری حدود ۴۰ کشور در فاصله سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۴، به پرسشی مهم درباره دلارزدایی پاسخ می‌دهد: آیا کاهش استفاده از دلار در معاملات تجاری و مالی، به‌تنهایی می‌تواند وابستگی کشورها به دلار و ریسک ناشی از نوسانات آن را کاهش دهد؟ پاسخ این پژوهش منفی است. استدلال اصلی این است که کاهش واقعی ریسک دلاری، علاوه بر کاهش استفاده از دلار، به امکان مدیریت دارایی‌ها و بدهی‌های دلاری موجود نیز بستگی دارد. برای این کار، کشورها و شرکت‌ها به بازارهای …
مسیریابی تورم تا پایان 1405
روزنامه دنیای اقتصاد

مسیریابی تورم تا پایان 1405

بر اساس تازه‌ترین آمارهای منتشرشده، مرکز آمار ایران تورم ماهانه مرداد را 3.4درصد و تورم نقطه‌به‌نقطه را 89درصد اعلام کرده است. در مقابل، بانک مرکزی نرخ تورم ماهانه را 3.7درصد و تورم نقطه‌به‌نقطه را 84.4درصد برآورد کرده است. اگرچه میان دو نهاد در سطح ارقام اختلاف اندکی وجود دارد، اما هر دو گزارش از تداوم تورم بالا و شکنندگی روند کاهش آن حکایت دارند. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» پیش‌تر در گزارشی، با فرض تداوم شرایط «نه جنگ و نه صلح»، تورم نقطه‌ای مرداد را 86.9درصد پیش‌بینی کرده بود که اختلاف اندکی با آمارهای …
نه تأثیری بر دلار 200 هزارتومانی دارد و نه حتی ارزش مصاحبه!
روزنامه توسعه ایرانی

نه تأثیری بر دلار 200 هزارتومانی دارد و نه حتی ارزش مصاحبه!

رامتین موثق در روزهای پایانی هفته گذشته، قیمت ها در بازارهای مالی مقداری عقب نشینی کردند و برای مثال، قیمت دلار از محدود 204 هزارتومان به زیر
کالابرگ از قیمت‌ها جا ماند
روزنامه هفت صبح

کالابرگ از قیمت‌ها جا ماند

نمایندگان مجلس خواستار افزایش اعتبار کالابرگ متناسب با تورم و اختصاص منابع بیشتر به دهک‌های پایین جامعه هستند
هزینه عقب‌ راندن دلار از مرز ۲۰۰ هزار تومان چقدر است؟/ دلار افسارگسیخته با ارزپاشی مهار نمی‌شود
سایت اقتصاد ۲۴

هزینه عقب‌ راندن دلار از مرز ۲۰۰ هزار تومان چقدر است؟/ دلار افسارگسیخته با ارزپاشی مهار نمی‌شود

بانک مرکزی با تزریق ۵۰۰ میلیون دلار، دلار ۲۰۰ هزار تومانی را عقب راند؛ اما آیا این آرامش ارزی ماندگار است یا فقط یک مُسکن گران‌ قیمت برای بازاری است که ریشه بحرانش همچنان پابرجاست؟
زنگ خطر به صدا درآمد؛ بحران سبدهای نان جهان | دومین بحران جهانی غلات در راه است؟ | چه بر سر قیمت‌ گندم می‌آید؟
سایت اقتصادنیوز

زنگ خطر به صدا درآمد؛ بحران سبدهای نان جهان | دومین بحران جهانی غلات در راه است؟ | چه بر سر قیمت‌ گندم می‌آید؟

اقتصادنیوز: گندم در قلب رژیم غذایی مدرن قرار دارد. اما امسال، سبدهای نان جهان با مشکل مواجه هستند.