قیمت طلا امروز




 سایت اقتصاد ۲۴ / ۱۴۰۵/۰۵/۱۸

این ماده غذایی را بدون شست‌وشو نخورید

حتی رستوران‌های زنجیره‌ای خارجی هم با وجود پروتکل‌های نظارتی خود، از آسیب این انگل در امان نماندند؛ مصرف سالادهای آلوده در این رستوران‌ها، صدها مشتری را راهی بیمارستان کرده است.
 این ماده غذایی را بدون شست‌وشو نخورید

اقتصاد۲۴- پژوهشگران در بررسی‌هایشان متوجه انتقال یک آلودگی از سبزی پرطرفدار سالاد شده‌اند. به گفته آنها امسال کاهوی آلوده در کانون بزرگ‌ترین شیوع «سیکلوسپوریازیس» قرار گرفته؛ انگلی که عامل اسهال، استفراغ و کم‌آبی بدن است.

 حتی رستوران‌های زنجیره‌ای خارجی هم با وجود پروتکل‌های نظارتی خود، از آسیب این انگل در امان نماندند؛ مصرف سالاد‌های آلوده در این رستوران‌ها، صد‌ها مشتری را راهی بیمارستان کرده است.

نکته مهم اینجاست که مشکل از خود کاهو نیست. بلکه از آلودگی‌ای است که ممکن است در مزرعه روی آن بنشیند و در صورت شست‌وشوی غیراصولی، وارد بدن شود. چرا کاهو می‌تواند خطرآفرین باشد؟

دکتر شاهین قاسمی، متخصص بیماری‌های عفونی در این زمینه می‌گوید: «کاهو و دیگر سبزیجات برگ‌سبز ازجمله مواد غذایی‌ای هستند که در بسیاری از طغیان‌های بیماری‌های منتقله از غذا در جهان نقش دارند. دلیلش هم این است که اغلب به‌صورت خام مصرف می‌شوند؛ برخلاف گوشت یا مرغ که در مرحله پخت بسیاری از میکروب‌هایشان از بین می‌رود.» کاهو چطور آلوده می‌شود؟

بسیاری تصور می‌کنند آلودگی فقط در آشپزخانه ایجاد می‌شود، اما منشأ آلودگی کاهو معمولا خیلی زودتر است؛ در مزرعه. استفاده از آب آبیاری آلوده، کود دامی که به‌خوبی فرآوری نشده باشد، تماس برگ‌ها با خاک که خود منشأ آلودگی است، حمل‌ونقل و حتی نگهداری نامناسب، همگی می‌توانند باعث انتقال عوامل بیماری‌زا به این سبزی شوند.

از سوی دیگر، ساختار خود کاهو هم کار را دشوارتر می‌کند. برگ‌های لایه‌لایه و چین‌خورده آن و همچنین تماس بدنه و برگ‌های آن با خاک به‌دلیل مدل رشدش، محل مناسبی برای باقی ماندن ذرات خاک، تخم برخی انگل‌ها و میکروب‌هاست؛ به همین دلیل شستن سطحی آن معمولا کافی نیست.

دکتر قاسمی می‌گوید: «حتی لایه‌های داخلی سبزی‌ای مثل کاهو باید با دقت و طبق دستورالعمل‌های بهداشتی شسته شود؛ چراکه تخم انگل‌ها لابه‌لای لایه‌های داخلی می‌مانند و با آب خالی از بین نمی‌رود.» شست‌وشو با سرکه و نمک یا جوش‌شیرین؟

دکتر قاسمی به این نکته مهم هم اشاره می‌کند که «شاید سرکه، نمک، جوش‌شیرین و حتی مایع‌ظرفشویی تا حدی به پاک‌شدن سبزیجات کمک کنند، اما شست‌وشو با آب خالی هیچ تأثیری ندارد و الان که تابستان و فصل شیوع اسهال و استفراغ، مسمومیت‌ها و اوج بیماری‌ها و عفونت‌های روده‌ای است، حتما باید شست‌وشوی درست سبزیجات رعایت شود؛ چون عدم‌شست‌وشوی درست می‌تواند به‌راحتی باعث اسهال شدید و کم آبی بدن شود؛ به‌خصوص در کودکان. سبزیجات باید حتما با محلول ضدعفونی‌کننده شست‌وشو شوند تا تخم انگل‌ها کاملا از بین بروند.» آیا کاهوی بسته‌بندی‌شده مطمئن است؟

شاید تصور عمومی این باشد که کاهوی بسته‌بندی‌شده، چون در کارخانه شسته و بسته‌بندی شده، دیگر هیچ خطری ندارد، اما کارشناسان چنین نظری ندارند. دکتر قاسمی، متخصص بیماری‌های عفونی می‌گوید: «بسته‌بندی به‌معنای استریل بودن محصول نیست. اگر آلودگی از مزرعه، آب آبیاری یا حتی در مراحل فرآوری وارد محصول شده باشد، بسته‌بندی نمی‌تواند آن را از بین ببرد. ما موارد زیادی در کشور‌های مختلف داریم که مواردی از طغیان بیماری‌های منتقله از غذا به‌دنبال مصرف سالاد‌ها و کاهو‌های بسته‌بندی‌شده گزارش شده است.» توصیه‌های مهم درباره شست و شوی سبزی و کاهو

حتما با ترکیبات ضدعفونی‌کننده حاوی کلر شسته شوند.

اگر فقط محلول کلر یا پرکلرین باشد می‌تواند انواع باکتری‌ها و حتی ویروس‌هایی مانند هانتاویروس را از بین ببرد. باور‌های غلط شست و شوی سبزیجات

یکی از باور‌های رایج این است که سرکه، نمک، جوش‌شیرین یا مایع ظرفشویی به‌تنهایی می‌توانند سبزیجات را ضدعفونی کنند. این مواد ممکن است تا حدی به جدا شدن آلودگی‌های سطحی کمک کنند و تا حدی تخم‌های انگل را از بین ببرند، اما جایگزین روش‌های استاندارد شست‌وشو و ضدعفونی نیستند.

نکته

یکی از مهم‌ترین راه‌های انتقال بیماری‌های عفونی و گوارشی، مصرف سبزی و میوه‌ای است که به‌درستی شسته نشده باشد. الان در فصل تابستان هستیم و در این فصل، انواع بیماری‌های گوارشی ازجمله وبا، عفونت‌های ویروسی اسهالی و بیماری‌های انگلی شیوع بیشتری پیدا می‌کنند. منبع: همشهری آنلاین





 راز روبرو نشدن اسرائیل با ایران چیست؟ | پشت پرده نقشه شوم برای این کشورها
۵۶ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

راز روبرو نشدن اسرائیل با ایران چیست؟ | پشت پرده نقشه شوم برای این کشورها

جان مرشایمر، تئوریسین روابط بین‌الملل، پرده از وحشت فلج‌کننده صهیونیست‌ها پس از تقابل اخیر برداشت. به گفته او، ضربات ویرانگر موشک‌های ایران در «جنگ ۴۰ روزه» چنان تل‌آویو را در هم کوبیده که آن‌ها به هر قیمتی از رویارویی جدید فرار می‌کنند. اما اسرائیل چگونه واشنگتن را قربانی بقای خود کرده است؟

 آرتتا خیال رئال مادرید را راحت کرد؛ زوبیمندی فروشی نیست!
۴ ساعت قبل / سایت فوتبالی

آرتتا خیال رئال مادرید را راحت کرد؛ زوبیمندی فروشی نیست!

پایگاه خبری فوتبالی- میکل آرتتا سرمربی آرسنال، موضع روشنی درباره آینده مارتین زوبیمندی اتخاذ کرده و تأکید کرده است که این هافبک اسپانیایی در برنامه‌های فصل جدید توپچی‌ها قرار دارد. به گزارش فوتبالی، این موضع در شرایطی مطرح شده که رئال مادرید بار دیگر علاقه خود به جذب زوبیمندی را افزایش داده و شرایط او را زیر نظر گرفته است. زوبیمندی تابستان گذشته پس از مدت‌ها مذاکره، با قراردادی حدود ۶۵ میلیون یورو از رئال سوسیداد به آرسنال پیوست و خیلی زود به یکی از مهره‌های مهم خط میانی آرتتا تبدیل شد. او در نخ ...,رئال مادرید,آرسنال,مارتین زوبیمندی,میکل آرتتا,نقل و انتقالات,پیشنهاد سردبیر

 به پزشکیان اطلاعات نادرست می‌دهند! | بزرگ‌ترین خیانت را کسانی کردند که...
۱ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

به پزشکیان اطلاعات نادرست می‌دهند! | بزرگ‌ترین خیانت را کسانی کردند که...

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اسلامی گفت: مشخص نیست رقم ۵، ۶ یا ۷ میلیارد دلار واردات بنزین از کجا آمده و اطلاعات رئیس‌جمهور بر چه مبنایی ارائه شده است.

 ترکیه‌: یاوه‌گویی نتانیاهو علیه اردوغان نشان‌دهنده ناتوانی اسرائیل است
۲ ساعت قبل / خبرگزاری مهر

ترکیه‌: یاوه‌گویی نتانیاهو علیه اردوغان نشان‌دهنده ناتوانی اسرائیل است

نهادهای ترکیه ای با صدور بیانیه‌هایی جداگانه، اهانت‌های دفتر نتانیاهو به اردوغان را محکوم کرده و آن را نشانه‌ای آشکار از ناتوانی رژیم تل آویو دانستند.

 پایان آرامش شکننده در یمن؟
۶ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

پایان آرامش شکننده در یمن؟

دنیای‌اقتصاد: نیروهای دولتی یمن (تحت حمایت عربستان) اخیرا ده‌ها حمله به مواضع انصارالله در سراسر این کشور انجام داده‌اند که تازه‌ترین نشانه از احتمال نزدیک شدن یمن به یک جنگ تمام‌عیار است. «ماجد عبدالله النزیلی» سخنگوی دولت یمن روز پنج‌شنبه اعلام کرد که نیروهای دولتی ۸۱حمله علیه مواضع حوثی‌ها ترتیب داده‌اند. به گفته او این حملات به حذف تعدادی از مبارزان و فرماندهان میدانی حوثی‌ها منجر شده است. همزمان یحیی سریع، سخنگوی نظامی حوثی‌ها، از انجام دو حمله پهپادی به اهدافی در استان نجران عربستان سعودی خبر داد که در آن سوی مرز یمن قرار دارد. به گفته او، این حملات یک هدف در فرودگاه نجران و همچنین یکی از تاسیسات آرامکو در این استان را «با موفقیت» هدف قرار دادند.

 جانشین بیرانوند در تراکتور مشخص شد + عکس | بازی با پرسپولیس آخرین دیدار؟
۸ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

جانشین بیرانوند در تراکتور مشخص شد + عکس | بازی با پرسپولیس آخرین دیدار؟

در صورت نهایی شدن مشمولیت بیرانوند، تراکتور بدون نیاز به جذب گلر جدید، یک دروازه‌بان آماده در اختیار دارد.