قیمت طلا امروز




 سایت اقتصاد ۲۴ / ۴ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۶

آمار تکان‌دهنده سقط جنین در ایران/ ۱۱ هزار درخواست در سال ثبت شد

آمار‌های سازمان پزشکی قانونی از ثبت سالانه ۱۱ هزار درخواست سقط قانونی در کشور حکایت دارد؛ رقمی که نشان از حجم بالای پرونده‌های مرتبط با ختم بارداری دارد.
 آمار تکان‌دهنده سقط جنین در ایران/ ۱۱ هزار درخواست در سال ثبت شد

اقتصاد۲۴- مدیر کل امور معاینات بالینی سازمان پزشکی قانونی کشور ۲ شرط سقط جنین قانونی را تشریح کرد و گفت: سالانه ۱۱ هزار درخواست سقط جنین قانونی دریافت می‌شود.

دکتر فرزانه مهدی‌زاده درباره سقط جنین قانونی، گفت: در برخی موارد، بارداری برای سلامت مادرخطرناک است، یعنی با ادامه بارداری جان مادر به خطر می‌افتد و یا آنکه به دلیل ناهنجاری یا بیماری جنین با به دنیا آمدن او مادر در مشقت و حرج غیرقابل تحمل می‌افتد؛ در این موارد بر اساس ماده ۵۶ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و با بررسی کامل شرایط مادر و جنین می‌توان اجازه ختم بارداری را در صورت رأی قاضی دال بر جواز سقط قانونی صادر کرد و این کمیسیون کارشناسی سقط جنین قانونی، با حضور قاضی، متخصص متعهد و پزشک قانونی تشکیل می‌شود.

مدیر کل امور معاینات بالینی سازمان پزشکی قانونی کشور درباره اجازه پدر در موارد سقط جنین قانونی، اظهار کرد: در این موارد آگاهی پدر از درخواست مادر مهم است، اما بحث "رضایت" تنها در مورد مادر موضوعیت دارد.

وی ادامه داد: در بررسی این پرونده‌ها سن بارداری بسیار اهمیت دارد و فقط تا قبل از ۴ ماه قمری یا همان ۱۸ هفته و ۵ روز که هنوز روح در جنین دمیده نشده، امکان سقط قانونی وجود دارد و این سن نیز بر اساس تاریخ سونوگرافی اوایل بارداری مشخص می‌شود.

مهدی‌زاده در مورد ناهنجاری‌ها یا بیماری‌های جنینی که منجر به صدور مجوز سقط جنین قانونی می‌شود، گفت: اگر در آزمایش‌ها، سونوگرافی‌ها و یا اکوکاردیوگرافی جنین مشخص شود که جنین بیماری یا ناهنجاری دارد و مادر به پزشکی قانونی (مراکز استان) مراجعه کند. این مسئله در کمیسیون سقط بررسی و پس از آن نظر کارشناسی به قاضی اعلام می‌شود و این قاضی است که رأی نهایی را صادر می‌کند و تشخیص می‌دهد که با به دنیا آمدن این نوزاد بیمار، مادر دچار حرج می‌شود یا خیر.

بیشتر بخوانید:تشکیل پرونده قضایی درباره جنین رهاشده در سمنان

وی افزود: در این موارد، پدر باید اعلام کند که اولا از این موضوع آگاه است و دوما امکان نگهداری از فرزند را ندارد.

مدیر کل امور معاینات بالینی سازمان پزشکی قانونی کشور ادامه داد: اگر مادری چنین شرایطی دارد با در دست داشتن اصل تمام مدارک پزشکی و نتایج آزمایش‌ها می‌تواند به پزشکی قانونی مراکز استان‌ها مراجعه کند و روند اداری آغاز می‌شود تا بررسی شود که امکان سقط قانونی وجود دارد یا خیر.

وی با تأکید بر اهمیت زمان در صدور مجوز‌های سقط جنین قانونی، افزود: کمیسیون‌های پزشکی ما حتی در ساعت‌های غیراداری و روز‌های تعطیل نیز موظف به پذیرش درخواست مادر هستند و در شرایط ضروری بدون فوت وقت موارد را بررسی می‌کنند.

این متخصص پزشکی قانونی اظهارکرد: سالانه حدود ۱۱ هزار درخواست سقط قانونی به مراکز پزشکی قانونی ارائه می‌شود که از این تعداد معمولا برای ۹۰۰۰ پرونده مجوز صادر می‌شود. معمولا ۹۰ درصد موارد مربوط به مشکلات جنینی و بقیه مربوط به بیماری‌های مادران است.

مهدی‌زاده در ادامه گفت: دستگاه‌های بسیاری از جمله مراجع نظارتی در زمینه پیشگیری از سقط غیرقانونی مسئولیت دارند و در راستای تکالیف قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اقدامات بسیاری انجام می‌دهند. اما سازمان پزشکی قانونی نیز اگرچه در این باره مسئولیت مستقیمی طبق قانون برعهده ندارد؛ اما به صورت مستمر بازوی کمک کننده مراجع فوق است. منبع: ایسنا





 جنگ اقتصادی ترامپ چقدر می‌تواند به ایران آسیب برساند؟
۱ ساعت قبل / سایت عصرایران

جنگ اقتصادی ترامپ چقدر می‌تواند به ایران آسیب برساند؟

از نظر کارشناسان موفقیت یا شکست کارزار فشار اقتصادی جدید ترامپ علیه ایران، بیش از اینکه به توانایی های گریز از تحریم ایران وابسته باشد، به نحوه واکنش کشورهای...

 فوری/ ناو جدید آمریکایی به خاورمیانه رسید
۳۳ دقیقه قبل / سایت اکوایران

فوری/ ناو جدید آمریکایی به خاورمیانه رسید

سنتکام اعلام کرد که ناو هواپیمابر جورج واشنگتن به همراه گروه ضربت خود وارد خاورمیانه شده و در دریای عرب مستقر گردیده است.

 دختران والیبال ایران رکوردی تاریخی در قهرمانی آسیا ثبت کردند
۱ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

دختران والیبال ایران رکوردی تاریخی در قهرمانی آسیا ثبت کردند

تیم ملی والیبال زنان ایران مسابقات قهرمانی آسیا را با برد مقابل چین تایپه آغاز کرد و برای اولین بار در تاریخ به جمع تیم‌های ۱۰۰ امتیازی جهان وارد شد.

 معاریو: کلید مهار تنش میان ترکیه و اسرائیل در دست کاخ سفید است
۵۹ دقیقه قبل / سایت تابناک

معاریو: کلید مهار تنش میان ترکیه و اسرائیل در دست کاخ سفید است

روزنامه عبری «معاریو» در تحلیلی پیرامون مناسبات آنکارا و تل‌آویو نوشت روابط این دو بازیگر از یک «دوستی تمام‌عیار» به «جنگ سرد» دگرگون شده است و اکنون مهار ای...

 پزشکیان: منکر کمبودها و کاستی‌ها نیستیم/دولت با تمام وجود به دنبال خدمت به مردم است
۱ ساعت قبل / خبرگزاری ایسنا

پزشکیان: منکر کمبودها و کاستی‌ها نیستیم/دولت با تمام وجود به دنبال خدمت به مردم است

رئیس جمهور با تأکید بر جایگاه اثرگذار و مورد اعتماد جامعه پزشکی در نظام سلامت کشور، خواستار نقش آفرینی فعال پزشکان و کادر درمان در حل مشکلات مردم و ارتقای کیفیت خدمات سلامت شد و گفت: به جای بیان صرف دردها، باید برای درمان آنها گام برداریم و با صداقت در خدمت مردم باشیم.

 مسن‌ترین فرد جهان ۱۱۷ ساله شد
۴۱ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

مسن‌ترین فرد جهان ۱۱۷ ساله شد

اتل کیترهام که در ساری بریتانیا زندگی می‌کند، متولد سال ۱۹۰۹ است و امروز ۱۱۷ سالگی خود را جشن می‌گیرد.