قیمت طلا امروز




 سایت اقتصاد ۲۴ / ۱۴۰۵/۰۵/۱۲

چرا بازار خودرو از رونق افتاد؟/ بررسی دلایل کاهش تقاضا برای ثبت‌نام و خرید خودرو

رئیس سابق اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تهران گفت: اگر کاهش قیمت دلار داشته باشیم، قطعاً بر بازار خودرو تأثیر می‌گذارد و این تأثیر می‌تواند آنی باشد. وقتی یک خبر مثبت منتشر می‌شود، مثلاً اینکه مذاکرات در حال انجام است یا تحریم‌ها کاهش پیدا می‌کند، بازار نسبت به روز قبل واکنش نشان می‌دهد.
 چرا بازار خودرو از رونق افتاد؟/ بررسی دلایل کاهش تقاضا برای ثبت‌نام و خرید خودرو

اقتصاد۲۴- بازار خودرو در حالی روز‌های کم‌رمقی را پشت سر می‌گذارد که حتی طرح‌های فروش خودروسازان نیز دیگر مانند گذشته برای مشتریان جذابیت ندارد. برای نمونه، یکی از خودروسازان که به‌تازگی شرایط فروش خود را اعلام کرده، با کاهش ۵۰ درصدی تعداد متقاضیان مواجه شده است. اتفاقی که می‌تواند نشانه‌ای روشن از تغییر رفتار خریداران در بازاری باشد که زمانی یکی از جذاب‌ترین مقاصد سرمایه‌گذاری محسوب می‌شد.

کاهش قدرت خرید و کم‌شدن فاصله قیمت کارخانه و بازار، بخشی از دلایلی است که فعالان بازار برای این افت تقاضا مطرح می‌کنند. در این میان، بدقولی برخی شرکت‌ها در تحویل خودرو‌های ثبت‌نامی و خواب طولانی‌مدت سرمایه مشتریان نیز اعتماد به طرح‌های فروش را تحت تأثیر قرار داده است.

سعید مؤتمنی، رئیس سابق اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تهران، معتقد است «دوران سود‌های ۷۰ تا ۱۰۰ درصدی و حتی بیشتر در بازار خودرو به پایان رسیده و این بازار، اگرچه ممکن است در بلندمدت پوششی در برابر تورم باشد، دیگر محل کسب سود‌های نجومی نیست.» با سعید مؤتمنی درباره دلایل ریزش تقاضا برای ثبت‌نام در طرح‌های فروش خودرو و چشم‌انداز بازار خودرو گفت‌و‌گو کردیم.

در مرحله جدید عرضه خودرو، شاهد کاهش قابل‌توجه تقاضا هستیم. حتی در برخی طرح‌ها میزان استقبال تا حدود ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده است. چرا خودرو دیگر مانند گذشته برای مردم جذاب نیست؟

این اتفاق دلایل مختلفی دارد. یکی از مسائل مهم، کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار است. افزایش قیمت شرکت‌ها را نیز داشته‌ایم. برای مثال، خودرویی مانند دنا که امروز حدود ۲ میلیارد و ۵۵۰ میلیون تومان در کارخانه فاکتور می‌شود، در بازار حدود ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان معامله می‌شود؛ بنابراین در شرایط فعلی، اینکه فردی بخواهد پول خود را برای مدت طولانی در چنین خریدی سرمایه‌گذاری کند، چندان مقرون‌به‌صرفه نیست. مسأله دیگر، تورم و کاهش درآمد خانوارهاست. درآمد بخش زیادی از خانوار‌ها کاهش پیدا کرده و افرادی هم که سرمایه‌ای برای سرمایه‌گذاری دارند، با بلاتکلیفی مواجه هستند و نمی‌دانند در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد. به همین دلیل، فعلاً از فعالیت‌های اقتصادی عقب‌نشینی کردند.

فرد با خود محاسبه می‌کند اگر قرار باشد سرمایه‌اش را جایی قرار دهد، شاید در کوتاه‌مدت ارز و طلا گزینه بهتری …



 آقای حاجی‌بابایی! اختاپوس صنعت خودرو را خودتان ساختید
۳۳ دقیقه قبل / سایت اسب بخار

آقای حاجی‌بابایی! اختاپوس صنعت خودرو را خودتان ساختید

حاجی‌بابایی از اختاپوس صنعت خودرو می‌گوید، اما این اختاپوس در دل مالکیت دولتی، قیمت‌گذاری دستوری، انحصار واردات و صندوق‌های ناتراز رشد کرده است.

 صدور مجوز واردات ۲۵ هزار خودروی کارکرده؛ قیمت‌ها پایین می‌آید؟
۴۹ دقیقه قبل / سایت جهان صنعت نیوز

صدور مجوز واردات ۲۵ هزار خودروی کارکرده؛ قیمت‌ها پایین می‌آید؟

مجوز واردات ۲۵ هزار دستگاه خودروی کارکرده برای سال ۱۴۰۵ صادر شده، اما تاکنون خودرویی در قالب این مجوز وارد کشور نشده است. یک کارشناس بازار خودرو آخرین وضعیت اجرای این طرح را تشریح کرد.



«حتی یک دلار» هم به دست ایران نرسید؛ شفاف‌سازی کنید دارایی‌ها کجاست؟
سایت اطلاعات آنلاین

«حتی یک دلار» هم به دست ایران نرسید؛ شفاف‌سازی کنید دارایی‌ها کجاست؟

قالیباف از آزادسازی میلیاردها دلار از اموال بلوکه شده ایران سخن می‌گوید، اما رئیس کل بانک مرکزی تأکید می‌کند «حتی یک دلار» هم در اختیار ایران قرار نگرفته است! مردم هم نمی‌دانند که بالاخره پول‌های ایران کجاست و چه میزان از آن واقعاً قابل دسترس است؟
از رسانه ها/ ضعف ساختار نظارت بر بازار رو‌به‌رشد طلای آنلاین
سایت شفقنا

از رسانه ها/ ضعف ساختار نظارت بر بازار رو‌به‌رشد طلای آنلاین

شفقنا- روزنامه خراسان نوشت:  ورشکستگی یک پلتفرم فروش آنلاین طلا به‌دلیل خالی‌فروشی و لغو فعالیت آن با حدود ۲۰۰ هزار کاربر، بار دیگر ضعف ساختار نظارت بر بازار رو‌به‌رشد طلای آنلاین را به کانون توجه آورده است؛ بازاری که بسیاری از مردم برای حفظ ارزش پس‌اندازهای خرد خود، از چند سوت تا چند گرم، به آن [ ]
«صندوق‌ ارزی»؛ راه حلی برای بازار ارز
روزنامه آرمان امروز

«صندوق‌ ارزی»؛ راه حلی برای بازار ارز

بابک سالاروند آرمان امروز : در اقتصادی که ارزش پول ملی دائماً در معرض فرسایش قرار دارد، سرمایه‌گذار بیش از آنکه به دنبال سود باشد، به دنبال راهی برای حفظ ارزش دارایی است. اینجاست که ایده صندوق‌های ارزی در بورس جذاب می‌شود؛ ابزاری که به سرمایه‌گذار اجازه می‌دهد بدون خرید و نگهداری مستقیم ارز، در [ ]
تعمیرات میلیاردی روی دست مردم - همدلی
روزنامه همدلی

تعمیرات میلیاردی روی دست مردم - همدلی

مونا ربیعیان خبرنگار وقتی هزینه تعمیر خودرو از توان خانوارها خارج شده، هر ابهام درباره کیفیت سوخت می‌تواند به یک بحران تازه معیشتی تبدیل شود.ماجرای ورود متانول به چرخه تولید و اختلاط بنزین، در شرایطی به یکی از نگرانی‌های تازه رانندگان تبدیل شده که هزینه نگهداری و تعمیر خودرو در سال‌های اخیر به‌شدت افزایش [ ]
جاماندگان یارانه بنزین
سایت ایران آنلاین

جاماندگان یارانه بنزین

هر بار که نازل جایگاه سوخت در باک یک خودرو قرار می‌گیرد، بخشی از یارانه عمومی کشور نیز به همان باک سرازیر می‌شود. هرچه مصرف بیشتر باشد، سهم از این یارانه هم بیشتر است. اما میلیون‌ها نفر که خودرویی ندارند، هرگز در این صف قرار نمی‌گیرند؛ آنها فقط وقتی با بنزین روبه‌رو می‌شوند که کرایه تاکسی را می‌پردازند یا افزایش هزینه حمل‌ونقل را در قیمت کالاها می‌بینند.
بنزین؛ اصلاح قیمت یا آزمون تاب‌آوری اجتماعی؟
سایت صفحه اقتصاد

بنزین؛ اصلاح قیمت یا آزمون تاب‌آوری اجتماعی؟

کاهش ناترازی انرژی یک ضرورت است و نمی‌توان با شعار و تعویق، مسئله مصرف و کمبود بنزین را برای همیشه حل‌نشده باقی گذاشت. اما اصلاح قیمت، لزوماً تنها راه اصلاح مصرف نیست و مهم‌تر از آن، نحوه اجرای اصلاحات است.