قیمت طلا امروز




 سایت تجارت نیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۱۹

پیشنهاد جابه‌جایی تعطیلی کارگران با روزهای قطعی برق بررسی شد

در جلسه مقدماتی شورای عالی کار، موضوع نحوه جبران تعطیلی واحدهای تولیدی در پی قطعی برق و ناترازی انرژی مطرح شد و پیشنهاد جابه‌جایی روزهای تعطیلی با سایر روزهای هفته از جمله جمعه، در کنار نحوه محاسبه دستمزد و فوق‌العاده کار در روز جمعه، مورد بحث قرار گرفت.
 پیشنهاد جابه‌جایی تعطیلی کارگران با روزهای قطعی برق بررسی شد
به گزارش تجارت نیوز، در جلسه مقدماتی شورای عالی کار که روز گذشته (شنبه – ۱۷ مرداد ۱۴۰۵) با حضور مسئولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تعدادی از نمایندگان تشکل‌های کارگری برگزار شد، موضوع نحوه جبران تعطیلی برخی واحدهای تولیدی در پی قطعی برق و تداوم ناترازی انرژی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در این جلسه، پیشنهاد جابه‌جایی روزهای تعطیلی ناشی از قطعی برق با یکی از روزهای تعطیل هفته، از جمله جمعه، مطرح شد. در جریان این بحث، موضوع نحوه محاسبه دستمزد و فوق‌العاده مربوط به حضور کارگران در روز جمعه، نحوه تنظیم روزهای کاری و تعطیلی واحدها و آثار آن بر روابط کار و دستمزد کارگران نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

برخی نمایندگان کارگری حاضر در جلسه با این پیشنهاد مخالفت کردند و بر لزوم رعایت مقررات قانون کار درباره تعطیلی هفتگی و پرداخت فوق‌العاده کار در روز جمعه تاکید داشتند.

نمایندگان کارگری در این جلسه همچنین با اشاره به ماده ۶۲ قانون کار، اعلام کردند که جمعه به عنوان تعطیل هفتگی کارگران در قانون تعیین شده و در صورت اشتغال کارگر در این روز، مقررات مربوط به پرداخت فوق‌العاده باید مورد توجه قرار گیرد.

بر اساس آنچه در این جلسه مطرح شد، موضوع همچنان در مرحله بررسی قرار دارد و تصمیم نهایی درباره نحوه مواجهه با تعطیلی واحدهای تولیدی ناشی از قطعی برق و چگونگی تنظیم روزهای کاری، به بررسی‌های بیشتر در جلسات شورای عالی کار موکول شد.

پیش از این، خالقی دبیر کل خانه صمت گفته بود: با وجود اینکه طی ماه‌های گذشته از سوی صنایع و خانه صمت پیشنهاد جایگزینی روزهای تعطیل با روزهای خاموشی صنایع ناشی از ناترازی برق مطرح شده بود، اما تاکنون هیچ تمهیدی در این زمینه اندیشیده نشده و اقدامی برای اجرای آن صورت نگرفته است. بر اساس این طرح، پیشنهاد شده که روزهای خاموشی صنایع به‌عنوان روز تعطیل واحدهای تولیدی در نظر گرفته شود و در مقابل، امکان فعالیت در روز تعطیل جایگزین، از جمله روز جمعه، بدون تحمیل هزینه‌های مازاد ناشی از اضافه‌پرداخت حقوق و دستمزد فراهم شود تا بخشی از زیان انباشته صنایع ناشی از محدودیت برق تعدیل و بهره‌وری واحدهای تولیدی حفظ شود؛ اما این پیشنهاد تاکنون اجرایی نشده است.

وی خاطرنشان کرد: بخش قابل توجهی از اجرای این پیشنهاد به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مربوط می‌شود؛ چراکه موضوع به روزها و ساعات کاری واحدهای تولیدی ارتباط دارد. با این حال، از آنجا که طی این مدت مجلس شورای اسلامی فعال نبوده، وزارت کار نیز امکان پیگیری این موضوع را نداشت؛ چراکه تغییر در روزهای تعطیل و مقررات مرتبط، مستلزم اصلاح یا تسهیل قانون مصوب مجلس است.

سهل‌آبادی – رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران – نیز عنوان کرد پیشنهاد شده روزی که برق یک کارخانه به دلیل مدیریت شبکه مصرف قطع می‌شود، به‌عنوان تعطیلی هفتگی همان واحد محسوب شود؛ به این معنا که اگر برق کارخانه‌ای در روزهای یکشنبه، سه‌شنبه یا چهارشنبه قطع می‌شود، همان روز جایگزین تعطیلی به جای روز جمعه شود تا کارگران نیز در همان روز تعطیل باشند و روند فعالیت واحدهای تولیدی با نظم بیشتری ادامه پیدا کند. اجرای این پیشنهاد نیازمند اصلاح مقررات و اخذ مصوبه شورای عالی کار است و بر همین اساس مقرر شد این موضوع از سوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شورای عالی کار پیگیری شود تا در صورت موافقت، زمینه اجرای آن فراهم شود.

در مقابل فتح‌الله بیات، فعال کارگری، گفت: کارگران باید از امکان تعطیلی هفتگی برخوردار باشند بنابر این چنانچه کارفرما روز جمعه که تعطیل رسمی است، کارگران را به خدمت گرفت باید بابت افزایش ساعت کاری ۴۰ درصد اضافه بر مزد به آنها پرداخت کند. لازم است برای کارگران امتیازی در نظر گرفته شود زیرا کارگر باید ساعت کار خود را پر کند و طبق قانون ۷.۵ ساعت در روز سر کار حاضر شود تا هفته‌ای ۴۴ ساعت برای او محاسبه شود؛ بنابر این اگر بنا باشد که در صورت قطعی برق، روز خاموشی با روز جمعه جایگزین شود، حق و حقوق کارگر نباید نادیده گرفته شود و شایسته است کارفرما با کارگر توافق و رضایت او را جلب کند.

ولی‌الله صالحی، کارشناس حوزه کار، نیز با بیان اینکه در جلسه اخیر فعالان اقتصادی با رئیس جمهور پس از همایش روز ملی صنعت و معدن، پیشنهاد جایگزین کردن روز قطع برق کارخانه با جمعه مطرح شد، توضیح داد: این پیشنهاد بر این اساس است که کارفرما روز قطع برق را تعطیل و روز جمعه را جایگزین آن کند و کارگران روز جمعه سرکار بیایند. قطعا باید حق و حقوق کارگران پرداخت شود. اگر کارفرما از کارگران خواست تا روز جمعه سرکار حاضر شوند باید به آنها جمعه کاری بدهد. در قانون کار این وضعیت، تغییر شرایط کاری به شمار می رود و اگر روز تعطیل رسمی کارگر به خدمت گرفته شود طبق قانون، اضافه بر مزد و جمعه کاری به او تعلق می گیرد.

منبع: ایسنا



 اگر راننده مقصر فرار کند خسارت را چه کسی می‌دهد؟

اگر راننده مقصر فرار کند خسارت را چه کسی می‌دهد؟

به گزارش فرکانس، فرار راننده مسبب حادثه از صحنه تصادف به معنای از بین رفتن حق فرد زیان‌دیده برای مطالبه خسارت نیست. در صورتی که وسیله نقلیه و راننده مقصر شناسایی شوند، خسارت‌های تحت پوشش از طریق بیمه شخص ثالث قابل پیگیری خواهد بود. اگر راننده فراری شناسایی شود چه می‌شود؟ در صورتی که خودرو [ ]

 «بانک سرمایه» همچنان در باتلاق زیان‌دهی/ چراغِ روشنِ بانک به بهای ۳۶ میلیارد تومان زیان در هر روز؟!

«بانک سرمایه» همچنان در باتلاق زیان‌دهی/ چراغِ روشنِ بانک به بهای ۳۶ میلیارد تومان زیان در هر روز؟!

بانک سرمایه با همان نسخه قدیمی زیان و ناترازی وارد ۱۴۰۵ شده است. بانکی با سرمایه ثبتی ۴۰۰ میلیارد تومان، در حالی به پایان بهار رسیده که زیان انباشته‌اش از ۷۹...

 اخبار مسکن و شهری

اخبار مسکن و شهری

آخرین اخبار از قیمت مسکن و معاملات ملکی در تهران و سایر نقاط کشور همراه با آخرین پوشش آخرین تصمیم ها و سیاست های حوزه شهری را در اقتصادنیوز بیابید.

 اخبار طلا و ارز

اخبار طلا و ارز

بازار طلا و ارز همواره به عنوان یک بازار جذاب برای سرمایه گذاران خرد و کلان مطرح بوده است. تغییرات لحظه ای در کنار تحلیل های کارشناسی به مخاطبان این امکان را می دهد تا تصمیمات درستتری در این بازار بگیرند. در سرویس طلا و ارز اقتصاد نیوز ، علاوه بر انتشار ق

 پاشنه آشیل محاصره دریایی ایران | برنامه‌ آمریکا برای ضربه زدن به صادرات نفت ایران

پاشنه آشیل محاصره دریایی ایران | برنامه‌ آمریکا برای ضربه زدن به صادرات نفت ایران

اقتصادنیوز: ناوهای آمریکایی به تعمیر و نگهداری منظم نیاز دارند و استقرار طولانی‌مدت آنها می‌تواند توان عملیاتی نیروی دریایی آمریکا را کاهش دهد. از سوی دیگر، ایران همچنان تنگه هرمز را در اختیار دارد و می‌تواند با استفاده از ابزارهای نامتقارن و فشار بر زیرساخت‌های انرژی منطقه، هزینه‌های ادامه جنگ را افزایش دهد.

 ۷۰ درصد ظرفیت پالایشگاه‌های آسیب دیده گاز کشور به مدار تولید برگشت

۷۰ درصد ظرفیت پالایشگاه‌های آسیب دیده گاز کشور به مدار تولید برگشت

مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران گفت: حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد ظرفیت صنعت گاز کشور که در حملات دشمن آمریکایی - صهیونیستی آسیب دیده بود هم اکنون به مدار تولید بازگشته است.

 فرسایش خاموش

فرسایش خاموش

بخش زیادی از این میزان آسیب‌پذیری موجود در تبلیغات ذاتی است. تبلیغات همیشه نخستین هزینه‌ای است که در بحران حذف می‌شود؛ همان بودجه‌هایی که روزی محور رشد بودند، امروز نخستین گزینه برای صرفه‌جویی‌اند. اما آنچه امروز تجربه می‌کنیم دیگر یک شوک ناگهانی نیست؛ یک وضعیت فرسایشی ممتد است، بی‌افق روشن. در چنین شرایطی، «صبر کوتاه‌مدت» معنا ندارد. تاب‌آوری تنها با تنوع‌بخشی به مشتریان، حرکت از کمپین‌های مقطعی به همکاری‌های کوچک اما پیوسته و اتکا به داده ممکن است؛ چیزی که تبلیغات را از «هزینه قابل‌حذف» به «سرمایه‌گذاری قابل‌دفاع» بدل می‌کند.

 پالایشگاه لاوان به مدار تولید تا روز دیگر

پالایشگاه لاوان به مدار تولید تا روز دیگر

آرمان امروز : دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت کشور با اشاره به آسیب‌های واردشده به پالایشگاه لاوان در حمله آمریکا و رژیم صهیونیستی اعلام کرد: با تلاش شبانه روزی، تمامی واحد‌های این پالایشگاه حداکثر تا ۱۵ شهریور به مدار تولید بازمی گردند. ناصر عاشوری قلعه رودخانی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه پالایشگاه‌های [ ]