قیمت طلا امروز




 سایت تجارت نیوز / ۳ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۷

خراسان جنوبی از کم‌آبی عبور کرده و وارد بحران شده است / ۴۰۰ روستا با تانکر آبرسانی می‌شوند / قیمت هر تانکر آب ۲ میلیون تومان

عضو هیئت‌رئیسه شورای عالی استان‌ها با هشدار نسبت به تشدید بحران آب در خراسان جنوبی گفت: برداشت بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی در کنار کاهش نزولات جوی، موجب افت سطح آبخوان‌ها، گسترش فرونشست زمین و تشدید مشکلات معیشتی و مهاجرت روستاییان شده است.
 خراسان جنوبی از کم‌آبی عبور کرده و وارد بحران شده است / ۴۰۰ روستا با تانکر آبرسانی می‌شوند / قیمت هر تانکر آب ۲ میلیون تومان

به گزارش تجارت نیوز، حسین فنودی اظهار کرد: خراسان جنوبی دیگر صرفاً با کم‌آبی مواجه نیست، بلکه شرایط به مرحله بحران رسیده است، چراکه میزان نزولات جوی بسیار پایین بوده و از سوی دیگر برداشت از چاه‌های موجود در دشت‌های مختلف استان افزایش یافته است.

وی افزود: وقتی برداشت از منابع زیرزمینی بیشتر از میزان تغذیه سفره‌ها باشد، ذخایر آب به‌تدریج کاهش پیدا می‌کند و پیامد آن را امروز در قالب افت سطح آب‌های زیرزمینی و فرونشست زمین شاهد هستیم.

عضو هیئت‌رئیسه شورای عالی استان‌ها با اشاره به وقوع فرونشست در برخی مناطق استان گفت: در محدوده‌های سرایان و آیسک فرونشست زمین مشاهده می‌شود و این وضعیت به حدی جدی است که در برخی نقاط حتی محدودیت‌هایی برای ساخت‌وساز ایجاد شده است.

فنودی ادامه داد: در مناطق کشاورزی استان، سطح آب‌های زیرزمینی حدود یک‌ونیم تا دو متر پایین رفته است و کشاورزان برای دستیابی به آب مجبورند عمق چاه‌ها را افزایش دهند،در حالی که ادامه این روند هم منابع آب را بیشتر تهدید می‌کند و هم خطر فرونشست را افزایش می‌دهد. آبرسانی با تانکر به ۴۰۰ روستا

نماینده استان خراسان جنوبی در شورای عالی استان ها با بیان اینکه بحران آب تنها به بخش کشاورزی محدود نمی‌شود، گفت: اکنون حدود ۴۰۰ روستا در خراسان جنوبی با تانکر آبرسانی می‌شوند و حتی آب شرب مورد نیاز مردم این روستاها نیز باید به صورت سیار تأمین شود.

فنودی افزود: این شرایط نشان می‌دهد مسئله آب در استان به یک بحران جدی تبدیل شده و اگر برای تأمین پایدار آب چاره‌اندیشی نشود، آثار آن در آینده نزدیک نه‌تنها روستاها بلکه شهرها و مرکز استان را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد.

وی با اشاره به طرح انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس اظهار کرد: مسئولان کشور اعلام کرده‌اند این طرح در دو فاز در حال اجراست، اما هنوز آثار ملموسی از ورود آب این طرح به خراسان جنوبی مشاهده نمی‌کنیم و مردم استان همچنان با کمبود آب دست‌وپنجه نرم می‌کنند. بحران آب، معیشت روستاییان را تهدید می‌کند

عضو هیئت‌رئیسه شورای عالی استان‌ها با اشاره به پیامدهای اقتصادی بحران آب گفت: در گذشته بسیاری از ساکنان این روستاها از طریق کشاورزی و باغداری امرار معاش می‌کردند، اما با کاهش منابع آب، تولید آنها نیز با مشکل مواجه شده است.

وی افزود: خراسان جنوبی قطب تولید محصولاتی مانند زرشک، عناب و زعفران است و این محصولات تا حدودی با اقلیم استان سازگار و کم‌آب‌بر هستند، اما حتی این محصولات نیز از بحران آب در امان نمانده‌اند.

فنودی با بیان اینکه برخی باغداران مجبور به خرید آب شده‌اند، گفت: خود من باغ زرشک داشتم و اکنون برای آبیاری مجبور به خرید آب هستم، هزینه هر تانکر آب حدود ۲ میلیون تومان است و برای یک باغ با حدود ۱۰۰ نهال نیز چندین تانکر آب مورد نیاز است. مهاجرت از روستاهای مرزی شدت گرفته است

وی ادامه داد: زمانی مردم روستاهای استان از کشاورزی و باغداری زندگی خود را تأمین می‌کردند، اما اکنون برخی روستاها تخلیه شده‌اند و تعدادی از ساکنان نیز به مرکز استان یا دیگر استان‌ها مهاجرت کرده‌اند.

فنودی با اشاره به وضعیت روستاهای مرزی اظهار کرد: خراسان جنوبی دارای چهار شهرستان مرزی نهبندان، درمیان، سربیشه و زیرکوه است و حدود ۳۳۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد.

وی گفت: متأسفانه بخشی از مرزنشینان به دلیل مشکلات ناشی از بی‌آبی و کاهش امکان معیشت در روستاها، در حال مهاجرت هستند و این موضوع می‌تواند در آینده پیامدهای اجتماعی و حتی امنیتی به دنبال داشته باشد.

عضو هیئت‌رئیسه شورای عالی استان‌ها تأکید کرد: ادامه برداشت از منابع زیرزمینی راهکار دائمی نیست، زیرا این منابع نیز روزی به پایان می‌رسند و در کنار آن، فرونشست زمین و سایر آسیب‌های زیست‌محیطی تشدید خواهد شد.

فنودی در پایان خاطرنشان کرد: باید تأمین آب پایدار برای خراسان جنوبی با جدیت دنبال شود، چراکه ادامه وضعیت موجود می‌تواند هم زندگی مردم، هم کشاورزی و هم ماندگاری جمعیت در روستاهای استان را با تهدید جدی مواجه کند.

منبع: ایلنا





 چت‌جی‌پی‌تی دیگر می‌تواند پیغام بفرستد
۲ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

چت‌جی‌پی‌تی دیگر می‌تواند پیغام بفرستد

دنیای اقتصاد: چت‌جی‌پی‌تی اکنون می‌تواند با افزونه جدید Apple Messages برای شما پیامک ارسال کند. اگر تا به حال می‌خواستید تمام مکالمات دیجیتالی خود با اوپن‌آی را به اشتراک بگذارید، خبر خوبی برای شما داریم: آزمایشگاه هوش مصنوعی به‌تازگی افزونه Apple Messages را برای چت‌جی‌پی‌تی راه‌اندازی کرده است که به کاربران علاقه‌مند اجازه می‌دهد صندوق ورودی پیام‌های خود را به این چت‌بات متصل کنند. اوپن‌ای‌آی استدلال می‌کند که مزایای انجام این کار بی‌شمار است. کاربران می‌توانند از این افزونه برای مرتب‌سازی، تجزیه و تحلیل یا ویرایش پیام‌های خود مستقیما از چت‌جی‌پی‌تی استفاده کنند. این افزونه همچنین با کدِکس و ChatGPT Work کار می‌کند، بنابراین کاربران می‌توانند از آن به صورت حرفه‌ای، نه فقط شخصی، استفاده کنند.

 محمدرضا ظفرقندی: اگر هر مسیری جز یادداشت تفاهم طی شود، خسارت زیادی برای کشور ایجاد می‌کند
۲ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

محمدرضا ظفرقندی: اگر هر مسیری جز یادداشت تفاهم طی شود، خسارت زیادی برای کشور ایجاد می‌کند

آرمان امروز : وزیر بهداشت گفت: اکنون موضوع مهم، پساجنگ است. حرکت در مسیر گذشته همان نتایج گذشته را رقم می‌زند؛ باید تغییرات جدی صورت گیرد و آن اتفاقات افتاده جبران شود. اگر فردی مثل آقای خاتمی بیانیه می‌دهد و صحبت می‌کند، باید قدر آن را دانست و به آن توجه شود. این افراد سرمایه‌های [ ]

 تلاش بانک مرکزی اتیوپی‌ برای حفظ ارزش پول ملی
۲ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

تلاش بانک مرکزی اتیوپی‌ برای حفظ ارزش پول ملی

ایبنا: بانک مرکزی اتیوپی از ابتدای سال جاری میلادی حدود 2.2‌میلیارد دلار برای حمایت از پول ملی این کشور، یعنی «بِر»، هزینه کرده است، اما این مداخلات نتوانسته روند کاهش ارزش آن را متوقف کند؛ به‌طوری که در تازه‌ترین حراج ارز خارجی، میزان تقاضا برای خرید ارز چهار برابر مبلغی بود که بانک مرکزی عرضه کرده بود.

 نقشی را به‌اجبار نپذیرفتم
۲ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

نقشی را به‌اجبار نپذیرفتم

آیین رونمایی و نقد و بررسی کتاب «همیشه ناصرالدین شاه» نوشته بیژن شکرریز که گفت‌وگویی بلند با ایرج راد است برگزار شد. ایرج راد در این مراسم گفت: در این کتاب تلاش کردم همه‌ چیز را با صداقت کامل بیان کنم، هر کار و نقشی را که انتخاب کردم، از روی اجبار نبوده است؛ آن اثر را خوانده‌ام، دوست داشته‌ام و با علاقه پذیرفته‌ام که با آن گروه و آن افراد همکاری کنم. اگر نقشی زمانی ضعیف اجرا شد، تقصیر دیگران نبوده است؛ زیرا این من بوده‌ام که آن انتخاب را با عقل، منطق و درایت خود انجام داده‌ام. بنابراین از همه همکارانم سپاسگزارم.

 صلح 20 ماده‌ای ترامپ در دست «علی شعث»
۲ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

صلح 20 ماده‌ای ترامپ در دست «علی شعث»

دنیای‌اقتصاد: دولت ترامپ در طرح صلح جدید خود برای منطقه، آینده غزه را به دست چهره‌ای کمتر شناخته‌شده به نام «علی شعث» سپرده است. او که بر اساس این طرح 20ماده‌ای به‌عنوان مدیر جدید غزه تعیین شده، برنامه جسورانه‌ای دارد. شعث می‌خواهد آوارهای به‌جامانده از جنگ را به دریای مدیترانه بریزد تا برای ساکنان این باریکه که حتی پیش از جنگ هم با بحران تراکم جمعیت روبه‌رو بودند، فضای جدیدی ایجاد کند. او وعده داده که با این کار علاوه بر پاک‌سازی آوارها ظرف سه سال، زمین‌های جدیدی به غزه اضافه خواهد کرد.

 نشان «سفیر مسئولیت اجتماعی» بر سینه مدیرعامل پتروشیمی ایلام
۲ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

نشان «سفیر مسئولیت اجتماعی» بر سینه مدیرعامل پتروشیمی ایلام

آرمان امروز : در ششمین جشنواره روابط عمومی و مسئولیت اجتماعی، نشان «سفیر مسئولیت اجتماعی» به مدیرعامل شرکت پتروشیمی ایلام اعطا شد. به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی شرکت پتروشیمی ایلام؛ این نشان به پاس اقدامات پتروشیمی ایلام در سال ۱۴۰۴ در حوزه‌های محیط زیست، سلامت، آموزش، حمایت اجتماعی و توسعه زیرساخت‌های منطقه [ ]