قیمت طلا امروز




 سایت تجارت نیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۲۳

وزیر انرژی اوباما: ترامپ با جنگ ایران، آمریکا را در بن‌بست انداخت

ارنست مونیز، وزیر انرژی اسبق آمریکا، تصمیم دونالد ترامپ برای راه انداختن جنگ تمام‌عیار با ایران را «اشتباهی بزرگ» خواند و تأکید کرد که این جنگ، آمریکا را در بن‌بستی قرار داده که فرار از آن دشوار خواهد بود.
 وزیر انرژی اوباما: ترامپ با جنگ ایران، آمریکا را در بن‌بست انداخت

به گزارش تجارت نیوز، ارنست مونیز، وزیر انرژی سابق آمریکا و از مذاکره‌کنندگان آمریکا در برجام در سال ۲۰۱۵ در مصاحبه‌ای با فایننشال تایمز با دفاع از توافق هسته‌ای دوران اوباما مدعی شد که اگر این توافق پابرجا بود، جنگ کنونی با ایران هرگز رخ نمی‌داد؛ اما دونالد ترامپ با خروج از برجام و سپس آغاز جنگ تمام‌عیار، آمریکا را در بن‌بستی راهبردی گرفتار کرده است.

مونیز در پاسخ به این پرسش که آیا با ماندن برجام، جنگ امسال اتفاق می‌افتاد، با قاطعیت گفت: «اوه، قطعاً نه. محدودیت این بود که ایران بیش از ۳۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده نداشته باشد و غنی‌سازی بیش از ۳.۶۷ درصد نباشد. در عوض، البته آن‌ها [حالا] ۱۰ تن اورانیوم غنی‌شده دارند، از جمله تقریباً نیم تن اورانیوم ۶۰ درصد… پس [تا زمان بمباران تأسیسات هسته‌ای ایران در ژوئن ۲۰۲۵] مواد لازم برای چند بمب را از قبل داشتند.»

وی هشدار داد که خطرات درگیری با ایران برای امنیت منطقه، عدم اشاعه هسته‌ای و جان آمریکایی‌ها فوق‌العاده بالاست.

این مقام سابق آمریکایی در ادامه با اشاره به تصمیم ترامپ برای آغاز جنگ تمام‌عیار با ایران، آن را «یک اشتباه بزرگ» خواند و گفت که این جنگ، آمریکا را در بن‌بستی قرار داده که فرار از آن دشوار خواهد بود.

مونیز با لحنی طعنه‌آمیز به ادعاهای مکرر ترامپ درباره پایان دادن به جنگ اشاره کرد و گفت: «فکر می‌کنم دلم می‌خواهد عکسی از آن [کتاب امضاشده ترامپ] برایش بفرستم، چون دفعه بعد نوبت او بود.»

او به شوخی افزود که ترامپ احتمالاً مستحق همان جایزه صلح نوبلی است که این‌قدر آرزویش را دارد، چون تاکنون هشت بار ادعا کرده جنگ ایران را تمام کرده است.

این اظهارنظر کنایه‌آمیز مونیز، پاسخی به یادداشت تمسخرآمیز ترامپ در سال ۲۰۱۵ است که در حاشیه یک برنامه تلویزیونی، کتابش را با این عبارت برای مونیز امضا کرد: «ارنست عزیز، دفعه بعد شانس بهتری داشته باشی.»

مونیز با بیان اینکه «ایران از امتیاز میزبانی برخوردار است»، خاطرنشان کرد: «امتیاز میزبانی برای ما در ویتنام و افغانستان هم چندان خوب از آب درنیامد.»

او همچنین به فشارهای داخلی بر ترامپ اشاره کرد و گفت افزایش قیمت بنزین باعث سقوط محبوبیت رئیس‌جمهور آمریکا به پایین‌ترین حد خود پیش …





 پزشکیان: ناترازی‌ها به دلیل آسیب‌های ناشی از جنگ، موجب افزایش فشار بر صنعت برق شده/ سیاست دولت، استمرار تأمین برق صنایع و جلوگیری از توقف خطوط تولید است

پزشکیان: ناترازی‌ها به دلیل آسیب‌های ناشی از جنگ، موجب افزایش فشار بر صنعت برق شده/ سیاست دولت، استمرار تأمین برق صنایع و جلوگیری از توقف خطوط تولید است

رئیس‌جمهور بر رفع موانع تأمین برق صنایع و جلوگیری از توقف خطوط تولید تأکید کرد.

 فیلم/ آیین بزرگداشت چهلمین روز تدفین رهبر شهید انقلاب در حرم امام رضا(ع)

فیلم/ آیین بزرگداشت چهلمین روز تدفین رهبر شهید انقلاب در حرم امام رضا(ع)

آیین چهلمین روز تدفین رهبر شهید انقلاب پنجشنبه شب با حضور فرزندان ایشان و اقشار مختلف مردم در صحن پیامبر اعظم(ص) حرم مطهر رضوی برگزار شد.

 قالیباف بهانه است؛ مسئله تفکری است که کارش تخریب است / مجلس قربانی تسویه‌حساب سیاسی می‌شود؟!

قالیباف بهانه است؛ مسئله تفکری است که کارش تخریب است / مجلس قربانی تسویه‌حساب سیاسی می‌شود؟!

سوپر انقلابی‌ها ظاهراً با یک شخص مسئله ندارند؛ دست‌فرمانشان تخریب است؛ هر جا فرد یا نهادی مطابق برداشت و خواست آنها حرکت نکند، ابتدا او را از دایره انقلابی‌گ...

 پایان یک شرط ۴۳ ساله؟ | بحران‌های امنیتی، وزارت اطلاعات را به بازنگری کشاند

پایان یک شرط ۴۳ ساله؟ | بحران‌های امنیتی، وزارت اطلاعات را به بازنگری کشاند

بحران‌های امنیتی اخیر، بحث بازنگری در ساختار وزارت اطلاعات را به یکی از موضوعات جدی در محافل سیاسی تبدیل کرده است؛ تا جایی که ایده حذف شرط ۴۳ ساله «اجتهاد» برای وزیر اطلاعات، حالا از سطح گمانه‌زنی فراتر رفته و به موضوع اصلاح قانون رسیده است.

 تغییر آرایش نظامی آمریکا؛ ورود ناو هواپیمابر جورج واشنگتن به خاورمیانه

تغییر آرایش نظامی آمریکا؛ ورود ناو هواپیمابر جورج واشنگتن به خاورمیانه

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا از ورود ناو هواپیمابر جروج واشنگتن به منطقه عملیاتی خاورمیانه پس از ناکامی ناو آبراهام لینکلن در انجام مأموریت‌های رزمی خبر داد.

 آزمون‌های بورد، تضمین‌کننده استانداردهای پزشکی و اطمینان مردم از کیفیت درمان است

آزمون‌های بورد، تضمین‌کننده استانداردهای پزشکی و اطمینان مردم از کیفیت درمان است

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه بازدید از محل طراحی سؤالات آزمون بورد تخصصی و فوق‌تخصصی، با اشاره به حضور حدود ۲۷۰ استاد از ۲۴ رشته فوق‌تخصصی در فرآیند طراحی سؤالات، گفت: آزمون‌های بورد از مهم‌ترین آزمون‌های حوزه پزشکی است و طراحی سؤالات استاندارد و دقیق، نقش مهمی در تثبیت استانداردهای پزشکی و اطمینان از توانمندی پزشکان برای ارائه خدمت به مردم دارد.