قیمت طلا امروز




 سایت تجارت نیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۱۷

آیا دیدار سران آمریکا و چین لغو می‌شود؟ / تنش در آستانه دیدار ترامپ و شی؛ از تبادل تحریم‌ها تا هراس از «جنگ سرد هوش مصنوعی»

در حالی که تنها چند هفته تا دیدار حساس شی جین‌پینگ و دونالد ترامپ باقی مانده است، تبادل متقابل تحریم‌ها میان دو اقتصاد بزرگ جهان، از ممنوعیت ربات‌های انسان‌نما و صادرات پهپاد تا تهدیدهای موشکی و تحریم شرکت‌های هوش مصنوعی، مسیر رسیدن به دیدار سران در واشنگتن را پرپیچ‌وخم‌تر از همیشه کرده است.
 آیا دیدار سران آمریکا و چین لغو می‌شود؟ / تنش در آستانه دیدار ترامپ و شی؛ از تبادل تحریم‌ها تا هراس از «جنگ سرد هوش مصنوعی»

به گزارش تجارت نیوز، مسیر برنامه‌ریزی‌شده برای سفر رسمی شی جین‌پینگ، رهبر چین، به ایالات متحده در ماه سپتامبر ۲۰۲۶، ناهموارتر از تصور مقامات پکن شده است. تنها چند هفته پیش از این نشست سران، دو قدرت بزرگ اقتصادی بار دیگر دور تازه‌ای از رفتارهای تلافی‌جویانه تحریمی را آغاز کرده‌اند.

ایالات متحده در تازه‌ترین اقدامات خود:

واردات ربات‌های انسان‌نما (که بخش اعظم آن‌ها در چین تولید می‌شود) را ممنوع کرده است.

اپراتورهای کشتیرانی چین به اتهام حمل سوخت ایران را تحریم کرده است.

بیش از ۴۰ شرکت چینی را به فهرست سیاه وزارت بازرگانی افزوده و دو دانشگاه غیرنظامی برجسته چین را در لیست سیاه پنتاگون قرار داده است.

شرکت‌های هوش مصنوعی چین را به اعمال تحریم‌های سنگین تهدید کرده است.

در مقابل، وزارت بازرگانی چین با تاکید بر اینکه «هیچ چاره‌ای جز اقدامات متقابل نداشته»، بسته‌ای تلافی‌جویانه شامل تحریم هفت شرکت آمریکایی، تشدید محدودیت صادرات پهپاد و قطعات آن به آمریکا، و آغاز تحقیقات امنیتی روی تجهیزات اداری با نرم‌افزارهای خارجی را اجرا کرد.

به گزارش سی‌ان‌ان تحلیل‌گران معتقدند سرنوشت تنش‌ها به اقدامات بعدی آمریکا علیه مدل‌های هوش مصنوعی چین بستگی دارد. ظرف ۱۸ ماه گذشته، چین از عقب‌ماندگی در برابر آمریکا فاصله گرفته و مدل‌های پیشرفته‌ای ارائه کرده که شانه به شانه غول‌های سیلیکون‌ولی حرکت می‌کنند.

واشنگتن، شرکت‌های چینی را به «سرقت کدهای پایه مدل‌های آمریکایی» متهم کرده و تهدید به تحریم‌های گسترده نموده است. «جورج چن»، مدیر بخش دیجیتال مؤسسه مشاوره Asia Group، در این‌باره می‌گوید: «اگر آمریکا بخواهد مدل‌های چینی را به دلایل امنیت ملی تحریم کند، این موضوع صرفاً شرکت‌های آمریکایی را متاثر نمی‌سازد؛ بلکه تلاش برای تحریم الگوریتم‌های چینی در کل بازار یک تریلیون دلاری جهان است. چین هرگز از این اقدام به سادگی نخواهد گذشت.»

اگرچه چین هنوز مستقیماً غول‌های فناوری آمریکایی را تحریم نکرده، اما برگ برنده اصلی پکن انحصار بر «عناصر خاکی نادر» (Rare Earths) است؛ موادی استراتژیک که شریان حیاتی صنایع های‌تک آمریکا محسوب می‌شوند و به گفته «اسکات بسنت»، وزیر خزانه‌داری آمریکا، جریان صادرات آن‌ها از سوی چین کند شده است.

«سان چنگ‌هاو»، پژوهشگر ارشد دانشگاه تسینگ‌هوا در پکن، معتقد است: «پکن تمایل دارد قبل از نشست سران، فضای دیپلماتیک را حفظ کرده و از چرخه کنترل‌نشده اقدام و واکنش پرهیز کند. اما این خویشتن‌داری نباید به معنای تسلیم تعبیر شود. اگر آمریکا خطوط قرمز را رد کند، پاسخ پکن ابعاد اقتصادی بسیار سنگین‌تری خواهد یافت.»

با وجود این تنش‌ها، هر دو طرف دیپلوماسی در سطح رهبران را نه یک «پاداش برای روابط خوب»، بلکه «مکانیسمی برای مهار و مدیریت بحران» می‌دانند؛ امری که احتمال لغو کامل سفر را کاهش داده و بیشتر به محدود شدن دستور کار نشست سپتامبر منجر خواهد شد.

منبع: خبر آنلاین





 قالیباف: هر چقدر قدرت نظامی داشته باشیم، اگر مردم گرسنه باشند، دوام نمی‌آوریم
۱ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

قالیباف: هر چقدر قدرت نظامی داشته باشیم، اگر مردم گرسنه باشند، دوام نمی‌آوریم

رئیس مجلس شورای اسلامی امنیت و اقتصاد را لازم و ملزوم هم دانست و گفت: اقتصاد برای پرواز به امنیت نیاز دارد و اگر امنیت برقرار نشود، سرمایه نمی‌آید؛ همچنین اگ...

 پشت پرده تماس‌های پاکستان با ایران و آمریکا/ مذاکرات آغاز می‌شود؟
۱۸ ساعت قبل / سایت اکوایران

پشت پرده تماس‌های پاکستان با ایران و آمریکا/ مذاکرات آغاز می‌شود؟

از تلاش پاکستان برای حفظ کانال ارتباطی میان تهران و واشنگتن و بررسی راه‌های کاهش تنش و بازگشت دو طرف به میز مذاکره خبر داده است.

 آزمون‌های بورد، تضمین‌کننده استانداردهای پزشکی و اطمینان مردم از کیفیت درمان است
۱۸ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

آزمون‌های بورد، تضمین‌کننده استانداردهای پزشکی و اطمینان مردم از کیفیت درمان است

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه بازدید از محل طراحی سؤالات آزمون بورد تخصصی و فوق‌تخصصی، با اشاره به حضور حدود ۲۷۰ استاد از ۲۴ رشته فوق‌تخصصی در فرآیند طراحی سؤالات، گفت: آزمون‌های بورد از مهم‌ترین آزمون‌های حوزه پزشکی است و طراحی سؤالات استاندارد و دقیق، نقش مهمی در تثبیت استانداردهای پزشکی و اطمینان از توانمندی پزشکان برای ارائه خدمت به مردم دارد.

 خبر جدید از مذاکرات ایران و عمان/ چه چیزی ترامپ را عصبانی کرد؟
۱۹ ساعت قبل / سایت اکوایران

خبر جدید از مذاکرات ایران و عمان/ چه چیزی ترامپ را عصبانی کرد؟

دو مقام آمریکایی مدعی شکست مذاکرات ایران و عمان درباره تنگه هرمز شدند.

 بقایی: تحولات اخیر کلیشه‌های ساخته‌شده درباره ایران را تغییر داد
۱۴ ساعت قبل / خبرگزاری ایسکانیوز

بقایی: تحولات اخیر کلیشه‌های ساخته‌شده درباره ایران را تغییر داد

سخنگوی وزارت خارجه با تأکید بر اهمیت تحولات اخیر در بازتعریف تصویر ایران در افکار عمومی دنیا، گفت: رفتار مردم ایران در جنگ‌های اخیر، بسیاری از کلیشه‌های ساخته‌شده درباره ایران تغییر داد.

 اظهارات جدید ترامپ درباره حمله به ایران
۴۸ دقیقه قبل / سایت اکوایران

اظهارات جدید ترامپ درباره حمله به ایران

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، از آمریکایی‌ها خواست افزایش قیمت سوخت ناشی از جنگ را تحمل کنند و درباره حمله به ایران گفت اگر برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای لازم می‌بود، ۱۰۰ بار دیگر نیز این کار را انجام می‌داد.