قیمت طلا امروز




 سایت تجارت نیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۲۰

مدل جدید متا با یک تفاوت مهم معرفی شد

متا مدل هوش مصنوعی جدیدی معرفی کرده که برای اجرای وظایف عامل‌محور روی رایانه‌های شخصی با یک پردازنده گرافیکی طراحی شده است.
 مدل جدید متا با یک تفاوت مهم معرفی شد

به گزارش تجارت نیوز، متا از مدل هوش مصنوعی جدیدی رونمایی کرده که برای اجرای وظایف پیچیده‌تر روی رایانه‌های شخصی طراحی شده است. این مدل در حالی معرفی شده که متا تلاش می‌کند با تکیه بر مدل‌های دارای وزن باز، جایگاه خود را در رقابت فشرده هوش مصنوعی تقویت کند.

این مدل که «میوز گلیمر» نام دارد، برای انجام وظایف عامل‌محور ساخته شده و می‌تواند با تنها یک پردازنده گرافیکی اجرا شود. رویکرد متا در این پروژه، کاهش وابستگی به زیرساخت‌های سنگین و فراهم‌کردن امکان استفاده و توسعه گسترده‌تر از مدل است؛ مسیری که در نقطه مقابل مدل‌های بسته شرکت‌هایی مانند اوپن‌ای‌آی و آنتروپیک قرار می‌گیرد.

متا در ماه‌های اخیر سرمایه‌گذاری سنگینی روی توسعه هوش مصنوعی انجام داده و حتی تیم ویژه‌ای برای توسعه «ابرهوش» تشکیل داده است. این شرکت هم‌زمان تلاش دارد مدل‌های خود را به رقبای پیشرو در آمریکا و شرکت‌های چینی نزدیک کند؛ رقابتی که مدل‌های دارای وزن باز در آن به یکی از میدان‌های اصلی تبدیل شده‌اند.

مارک زاکربرگ نیز هم‌زمان با معرفی مدل جدید، بر اهمیت ادامه توسعه مدل‌های دارای وزن باز تأکید کرده است. او همچنین درباره محدودیت‌های مربوط به داده‌های آموزشی معتقد است سخت‌گیری بیش از حد می‌تواند توان شرکت‌های آمریکایی را در رقابت با توسعه‌دهندگان چینی کاهش دهد.

منبع: فارس





 مصداق شکست بازار
۲ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

مصداق شکست بازار

کالای عمومی کالایی است که منافع آن معطوف به غیر است؛ این کالا غیرشفاف است و نمی‌توان کسی را از مصرف آن مستثنا کرد. این کالا همچنین رقابت‌پذیر نیست؛ ازاین‌رو منحنی‌های معمول عرضه و تقاضا برای آن قابل استفاده نیستند و هزینه تمام‌شده آن نیز بر اساس چارچوب‌های معمول هزینه تمام‌شده در اقتصاد خرد محاسبه نمی‌شود. تولید و تهیه کالای عمومی یک هزینه کلی دارد و پس از تولید، همگان می‌توانند از آن استفاده کنند و هزینه تولید نهایی آن به صفر نزدیک می‌شود. همین که کالای عمومی، مانند نظم عمومی، تولید و عرضه شد، همه مردم، خواه‌ناخواه، از آن استفاده می‌کنند.

 زنگ هشدار تجارت از امارات
۲ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

زنگ هشدار تجارت از امارات

هفته گذشته امارات اعلام کرد همه روابط تجاری و مالی با ایران را متوقف می‌کند. این خبر از آنجا اهمیت دارد که این کشور در طول سالیان گذشته یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین شرکای تجاری ایران بوده و نقشی اساسی در دور زدن تحریم‌ها به‌خصوص در بخش مبادلات بانکی را برای ما بر عهده داشته است. قطع مسیر تجاری امارات، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ‌هاب‌های لجستیک، مالی و صادرات مجدد ایران، می‌تواند هزینه و ریسک تجارت خارجی کشور را افزایش دهد؛ اگرچه فعالان اقتصادی از امکان جایگزینی این مسیر سخن می‌گویند، اما پراکندگی مقاصد، افزایش مسافت و محدودیت‌های ناشی از جنگ و تحریم، جایگزینی سریع این شریک تجاری را با تردید مواجه کرده است.

 همکاری شین‌هان کره جنوبی با سولانا برای انتشار صندوق توکنیزه‌شده - سرمایه و بورس
۹ ساعت قبل / سایت سرمایه و بورس

همکاری شین‌هان کره جنوبی با سولانا برای انتشار صندوق توکنیزه‌شده - سرمایه و بورس

شرکت مدیریت دارایی شین‌هان کره جنوبی با بنیاد سولانا، شرکت Etherfuse و صرافی غیرمتمرکز Orca برای بررسی امکان انتشار و توزیع یک صندوق توکنیزه‌شده مبتنی بر وون کره جنوبی همکاری می‌کند. این اقدام می‌تواند گام مهمی در مسیر ورود دارایی‌های مالی سنتی به شبکه‌های بلاکچینی و گسترش کاربرد سولانا در حوزه دارایی‌های دنیای واقعی باشد.

 پیش‌بینی وضعیت بازار خودرو در شهریورماه / سیگنال بنزین به بازار خودرو رسید - سرمایه و بورس
۹ ساعت قبل / سایت سرمایه و بورس

پیش‌بینی وضعیت بازار خودرو در شهریورماه / سیگنال بنزین به بازار خودرو رسید - سرمایه و بورس

یک کارشناس صنعت خودروسازی گفت: انتشار برخی اخبار درباره حامل‌های انرژی، به‌صورت استثنا بر بازار خودروهای برقی اثر گذاشته و باعث افزایش جزئی قیمت این خودروها و رشد نسبی تقاضا برای خرید آنها شده است.

 بازدهی دلار، یورو و درهم در هفته پایانی مرداد ۱۴۰۵ | یورو صدرنشین بازار ارز شد
۹ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

بازدهی دلار، یورو و درهم در هفته پایانی مرداد ۱۴۰۵ | یورو صدرنشین بازار ارز شد

اقتصادنیوز: بازار ارز در هفته پایانی مرداد، با وجود نوسانات رفت‌وبرگشتی و عقب‌نشینی دلار از سقف ۱۹۱ هزار تومان، در نهایت هفته‌ای سبز را پشت سر گذاشت؛ هفته‌ای که یورو با بیشترین بازدهی، صدرنشین بازار شد.

 روایت فایننشال تایمز از تقلای لیبی برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی در حوزه نفت و گاز / چگونه طلای سیاه می‌تواند هم تهدید باشد و هم فرصت؟
۱۱ ساعت قبل / سایت تجارت نیوز

روایت فایننشال تایمز از تقلای لیبی برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی در حوزه نفت و گاز / چگونه طلای سیاه می‌تواند هم تهدید باشد و هم فرصت؟

لیبی برای افزایش تولید نفت به ۲ میلیون بشکه در روز تا ۲۰۳۰، به ۳۰ تا ۴۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد، اما بی‌ثباتی سیاسی، کمبود منابع مالی و قاچاق سوخت توسعه صنعت نفت این کشور را تهدید می‌کند.