قیمت طلا امروز




 سایت تجارت نیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۱۳

همه چیز درباره طرح جدید بنزینی / ناترازی بنزین به این عدد خطرناک می‌رسد

در حالی دولت این روزها بررسی راهکارهای مختلف برای کاهش مصرف بنزین و مههار شدت مصرف در کشور را در دستور کار قرار داده است که بررسی‌ها نشان می‌دهد تداوم وضعیت موجود بحرانی جدی را پیش روی اقتصاد و جامعه ایران قرار خواهد داد.
 همه چیز درباره طرح جدید بنزینی / ناترازی بنزین به این عدد خطرناک می‌رسد

به گزارش تجارت نیوز، پبنزین از دیرباز کالایی سیاسی در ایران تلقی می‌شد . افزایش نرخ بنزین همواره اثری وضعی بر بهای سایر کالاها به دنبال داشت و رشد قیمت بنزین موجی از افزایش قیمت را در سایر بازارها پدید می‌آورد.

نگرانی از همین موضوع سبب شده است دولت در شرایطی که اقتصاد با تورمی بالا مواجه است، گزینه‌های متعدد را برای حل بحران بنزین در دستور کار قرار دهد.

در حال حاضر با افزایش مصرف بنزین در کشور، ایران با ناترازی روزانه چهارده میلیون لیتر بنزین روبه‌روست اما آن‌چه بحران را بیش از پیش آشکار می‌کند، آینده‌ای است که پیش روست. در صورت تداوم وضعیت کنونی ، حجم ناترازی بنزین به بیش از ۳۳ میلیون لیتر تا سال ۱۴۰۸ خواهد رسید. این عدد بزرگ نشان از عمق بحرانی دارد که اقتصاد ایران را تهدید می‌کند.

توجه به این نکته ضروری است که در اثر تحمیل جنگ به ایران ساختار واردات بنزین نیز دستخوش تغییر شده به طوری که حمید حسینی، سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی، با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته بخشی از این کسری از طریق واردات جبران می‌شد، گفته است: «تا پیش از این، امکان واردات بنزین برای تامین بخشی از نیاز داخلی وجود داشت، اما شرایط جدید منطقه‌ای و بین‌المللی، این مسیر را نیز با محدودیت‌های جدی مواجه کرده است.»

به گفته وی در شرایط فعلی واردات بنزین نه‌تنها بسیار دشوار، بلکه در برخی موارد تقریباً غیرممکن شده و سایر مسیرهای تامین نیز کارایی گذشته را ندارند. حملات مکرر اوکراین به پالایشگاه‌ها و نفت‌کش‌های روسیه باعث شده این کشور نیز با محدودیت در تولید و صادرات فرآورده‌های نفتی مواجه شود. در نتیجه، روسیه که می‌توانست یکی از منابع تامین بنزین باشد، اکنون مازاد قابل توجهی برای صادرات در اختیار ندارد و همین موضوع، گزینه‌های ایران برای واردات را بیش از گذشته محدود کرده است.

پیش از این مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی نیز به کاهش واردات بنزین اشاره کرده بود.

در حالی که برخی از افزایش نرخ بنزین نیمه یارانه‌ای از پنج هزار تومان به ده هزار تومان خبر می‌دادند، سخنگوی دولت اعلام کرد هنوز هیچ تصمیمی در این زمینه اتخاذ نشده است . البته مهاجرانی به طور مشخص تاکید کرد تنها اتفاق رخ داده این است …





پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - 20 August 2026
 مقایسه ایکو ری را با سایپا آریا؛ کدام خودروی ملی را انتخاب کنیم؟
سایت اسب بخار

مقایسه ایکو ری را با سایپا آریا؛ کدام خودروی ملی را انتخاب کنیم؟

در این مطلب به سراغ مقایسه دو خودروی ملی و پرحاشیه از دو خودروساز بزرگ کشور، ایران‌خودرو و سایپا، رفته‌ایم. در یک سوی میدان، ایکو ری‌را قرار دارد؛ کراس‌اووری که از نظر فرم و ابعاد، با تعریف متعارف کراس‌اوورهای جهانی منطبق است. در سوی دیگر، سایپا آریا قرار گرفته؛ یک هاچ‌بک کراس تازه‌وارد که البته زمان زیادی از رونمایی آن گذشته و همچنان منتظر ورودش به بازار هستیم.
 نتایج مثبت واکسن سرطان پوست سهام شرکت مدرنا را سه برابر کرد
سایت اکوایران

نتایج مثبت واکسن سرطان پوست سهام شرکت مدرنا را سه برابر کرد

سهام مدرنا پس از اعلام نتایج موفقیت‌آمیز واکسن سرطان پوست، در معاملات روز چهارشنبه ۱۷۷ درصد جهش کرد و حدود ۴۴ میلیارد دلار به ارزش بازار این شرکت افزود؛ اتفاقی که نگاه سرمایه‌گذاران را دوباره به آینده مدرنا و ظرفیت رشد آن در صنعت داروسازی جلب کرده است.
 آمریکا با هوش مصنوعی به جنگ زباله‌های هسته‌ای می‌رود
سایت تجارت نیوز

آمریکا با هوش مصنوعی به جنگ زباله‌های هسته‌ای می‌رود

آمریکا در حال توسعه نسل جدیدی از فناوری‌های هوشمند برای مقابله با یکی از پیچیده‌ترین چالش‌های صنعت هسته‌ای، یعنی مدیریت و پاکسازی زباله‌های هسته‌ای است.
 سایپا روی کاغذ ورشکسته است؛ چرا این شرکت هنوز به تولید ادامه می‌دهد؟
سایت پرشین خودرو

سایپا روی کاغذ ورشکسته است؛ چرا این شرکت هنوز به تولید ادامه می‌دهد؟

استاد دانشگاه علم و صنعت، با اشاره به وضعیت مالی سایپا می‌گوید: این شرکت از نظر عدد و رقم و روی کاغذ به مرز ورشکستگی رسیده، اما با وجود مشکلات مالی، ارزی و فنی همچنان به تولید ادامه داده است.
 کارمزد جدید خدمات بانکی اعلام شد
سایت هم میهن

کارمزد جدید خدمات بانکی اعلام شد

نرخ کارمزد خدمات بانکی الکترونیکی و حضوری در سال ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شد.
 منشا دود غلیظ جنوب تهران مشخص شد
سایت هم میهن

منشا دود غلیظ جنوب تهران مشخص شد

روابط عمومی شرکت پالایش نفت تهران در توضیح علت انتشار دود غلیظ در آسمان جنوب تهران اعلام کرد: این دود ناشی از وقوع سانحه برای 2 دستگاه تانکر در محل بارگیری نفت سفید پالایشگاه تهران و آتش‌سوزی متعاقب آن بوده است.
 قیمت دلار امروز پنحشنبه 29مرداد 1405/ افزایش نرخ + جدول و جزئیات
سایت اکوایران

قیمت دلار امروز پنحشنبه 29مرداد 1405/ افزایش نرخ + جدول و جزئیات

اکوایران: قیمت دلار در معاملات امروز با افزایش همراه شد.
 قیمت دلار، یورو و درهم امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد
سایت تابناک

قیمت دلار، یورو و درهم امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد

قیمت دلار امروز با کاهش نسبت به روز گذشته به، ۱۸۹،۸۳۰ (یکصد و هشتاد و نه هزار و هشتصد و سی) تومان رسید.