قیمت طلا امروز




 سایت دیدبان ایران / ۱۴۰۵/۰۵/۱۷

رقیب آینده F-35 چه مشخصاتی دارد؟

بریتانیا، ایتالیا و ژاپن با برنامه GCAP در حال ساخت یک جنگنده نسل ششم هستند که قرار است از سال ۲۰۳۵ وارد خدمت شود. این پروژه فقط روی یک هواپیمای پنهانکار تمرکز ندارد و جنگنده سرنشین‌دار را به شبکه‌ای از پهپادها، حسگرها، تسلیحات و سامانه‌های ارتباطی متصل خواهد کرد.
 رقیب آینده F-35 چه مشخصاتی دارد؟

به گزارش سایت دیدبان ایران، بریتانیا، ژاپن و ایتالیا در حال ساخت یک جنگنده نسل ششم هستند که قرار است از سال ۲۰۳۵ وارد خدمت شود. این پروژه که Global Combat Air Programme یا GCAP نام دارد، قرار است جایگزین جنگنده‌های قدیمی‌تر این سه کشور شود و نسل جدیدی از فناوری‌های رزمی را وارد میدان کند. تفاوت اصلی GCAP با یک جنگنده معمولی، فقط در طراحی بدنه یا قدرت موتور آن نیست. ایده اصلی این است که هواپیمای سرنشین‌دار به مرکز یک شبکه رزمی تبدیل شود. در این معماری، جنگنده می‌تواند با هواپیماهای بدون سرنشین، ماهواره‌ها، سامانه‌های زمینی، سایر هواپیماها و حسگرهای مختلف ارتباط برقرار کند و اطلاعات میدان نبرد را در اختیار آن‌ها قرار دهد.

یکی از عناصر مهم این طرح، پهپادهای همراه یا Collaborative Combat Aircraft است. این هواپیماهای بدون سرنشین می‌توانند در کنار جنگنده پرواز کنند و برای مأموریت‌هایی مانند شناسایی، جمع‌آوری جنگ الکترونیک یا حمل سلاح مورد استفاده قرار بگیرند.

این رویکرد یک تغییر مهم در مفهوم جنگ هوایی ایجاد می‌کند. در جنگنده‌های سنتی، بخش عمده توان رزمی داخل خود هواپیما قرار دارد. اما در معماری GCAP، بخشی از قابلیت‌های رزمی می‌تواند در سامانه‌های دیگری قرار داشته باشد که از طریق شبکه با جنگنده ارتباط دارند.

هوش مصنوعی و پردازش سریع داده‌ها نیز بخش دیگری از این معماری هستند. جنگنده نسل ششم باید بتواند حجم بسیار زیادی از اطلاعات دریافت‌شده از حسگرهای مختلف را پردازش کند و تصویری یکپارچه از میدان نبرد در اختیار خلبان قرار دهد.

این موضوع اهمیت زیادی دارد، زیرا مشکل خلبان آینده فقط پیدا کردن دشمن نخواهد بود. او باید در محیطی فعالیت کند که تعداد زیادی حسگر، هواپیما، موشک و سامانه جنگ الکترونیک به‌طور هم‌زمان فعال هستند. بنابراین توانایی جمع‌آوری، ترکیب و اولویت‌بندی اطلاعات می‌تواند به اندازه سرعت یا قدرت مانور هواپیما اهمیت داشته باشد.

پنهانکاری نیز همچنان یکی از اجزای مهم GCAP است. هدف این است که جنگنده بتواند بدون شناسایی آسان توسط رادارهای دشمن، به مناطق موردنظر نزدیک شود. با این حال، جزئیات دقیق سطح مقطع راداری و فناوری‌های پنهانکاری GCAP هنوز عمومی نشده‌اند.

پروژه همچنین یک همکاری صنعتی بزرگ میان سه کشور است. شرکت‌های BAE Systems بریتانیا، Leonardo ایتالیا و Mitsubishi Heavy Industries ژاپن نقش اصلی را در توسعه هواپیما دارند.

هدف برنامه این است که نخستین جنگنده‌های عملیاتی GCAP در ۲۰۳۵ وارد خدمت شوند. بنابراین بسیاری از ویژگی‌هایی که امروز درباره آن‌ها صحبت می‌شود هنوز در مرحله توسعه هستند و نمی‌توان عملکرد نهایی هواپیما را با قطعیت پیش‌بینی کرد.

به همین دلیل، مقایسه GCAP با جنگنده‌هایی مانند F-35 یا جنگنده‌های نسل بعدی آمریکا در حال حاضر باید با احتیاط انجام شود. F-35 یک هواپیمای عملیاتی و آزمایش‌شده است، اما GCAP هنوز در مرحله توسعه قرار دارد.

آنچه درباره GCAP با اطمینان بیشتری می‌توان گفت این است که سه کشور در حال تلاش برای ساخت یک جنگنده تنها نیستند، بلکه یک اکوسیستم رزمی هوایی می‌سازند. اکوسیستمی که در آن هواپیمای سرنشین‌دار، پهپادها، حسگرها و شبکه ارتباطی باید مانند یک سامانه واحد عمل کنند.





 حق امید‌ها را خرج بیرو‌ها نکنیم
۴۶ دقیقه قبل / سایت جوان آنلاین

حق امید‌ها را خرج بیرو‌ها نکنیم

امید‌های فوتبال ایران به سادگی ناامید می‌شود اگر بهترین فرصت را صرفاً به بهانه کسب نتیجه تقدیم بزرگسالان کنیم

 گزارشی از روند حضور استارتاپ ها الکام‌پیچ/ تمدید زمان ثبت‌نام
۱ ساعت قبل / سایت توسعه برند

گزارشی از روند حضور استارتاپ ها الکام‌پیچ/ تمدید زمان ثبت‌نام

استقبال گسترده استارتاپ‌ها در دوره جدید این رویداد: پس از بررسی اولیه درخواست‌های دریافت‌شده، ۵۶ استارتاپ و تیم نوآور شرایط حضور در بخش ارایه الکام‌پیچ ۱۴۰۵ را به دست آورده‌اند؛ تیم‌هایی که از میان تعداد قابل توجهی از درخواست‌های ثبت‌شده انتخاب شده‌اند و از نظر حوزه فعالیت، تنوع قابل توجهی دارند.

 مجوز واردات ۲۵ هزار خودروی کارکرده در 1405
۱ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

مجوز واردات ۲۵ هزار خودروی کارکرده در 1405

دنیای اقتصاد: سخنگوی وزارت صمت گفت: مطابق آیین‌نامه نحوه واردات خودرو‌های کارکرده، کارگروه ویژه میزان واردات خودرو‌های کارکرده را برای سال جاری، ۲۵هزار دستگاه تعیین کرده است.

 راغفر: اعلام قیمت بنزین ۸۷ هزار تومانی نوعی فضاسازی برای پذیرش قیمت‌های پایین‌تر است | تصمیماتی که زمینه انفجار اجتماعی ایجاد کنند بسیار پرهزینه است
۲ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

راغفر: اعلام قیمت بنزین ۸۷ هزار تومانی نوعی فضاسازی برای پذیرش قیمت‌های پایین‌تر است | تصمیماتی که زمینه انفجار اجتماعی ایجاد کنند بسیار پرهزینه است

حسین راغفر معتقد است اعلام چنین رقمی با هدف ایجاد شوک روانی و آماده کردن افکار عمومی برای پذیرش نرخ‌هایی مانند ۴۰ هزار تومان انجام شده است، اما حتی چنین عملیات روانی نیز نمی‌تواند آثار منفی افزایش قیمت بنزین را از بین ببرد.

 تاکید پزشکیان بر برابری جنسیتی در پرتو عدالت
۱ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

تاکید پزشکیان بر برابری جنسیتی در پرتو عدالت

آرمان امروز: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، در سخنانی با تأکید بر جایگاه انسان و اهمیت علم، آگاهی و تلاش، بر این نکته تأکید کرد که جنسیت نباید معیاری برای سنجش توانمندی‌های انسانی باشد. او با استناد به مفاهیم قرآنی، تلاش و همت انسان را فارغ از زن یا مرد بودن، عامل اصلی رشد، شکوفایی استعدادها و [ ]

 پول‌شویی و خانه‌های لوکس + فایل صوتی
۱ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

پول‌شویی و خانه‌های لوکس + فایل صوتی

وقتی از عوامل افزایش قیمت مسکن سخن می‌گوییم، معمولا فهرستی آشنا از تورم تا نرخ بهره، هزینه ساخت، قیمت زمین، کمبود عرضه و رشد نقدینگی پیش روی ما قرار می‌گیرد. اما عاملِ پول‌شویی کمتر دیده ‌شده است. این عامل نیز می‌تواند در شکل‌گیری قیمت‌ها نقش داشته باشد؛ عاملی که نه در آمارهای معمول بازار مسکن به‌سادگی دیده می‌شود و نه لزوما در مدل‌های متعارف سیاستگذاری مسکن جایگاه روشنی دارد.